Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
pastöriseeritud vs toorpiim
 
Alma 08. mai 2011, kl 21.13
Huvitab kõigepealt, kuidas üldse ökoteadlikud suhtuvad töödeldud piima. Kas keegi on teadlikult loobunud pastöriseeritud piimast ja kuidas on üleminek toorpiimale õnnestunud? Peale Pajumäe talu oma pole poodides muud müügil näinud. Turult ei ole julgenud (veel) osta, sest ei tea, kuidas sedagi on töödeldud. Või tuleks uskuda linnalegende, et toorpiim peabki esimesel katsel tervise proovile panema. Samas olen kuulnud, et toorpiimaga võib saada puukborrelioosi (või oli see entsefaliit), kusjuures toorpiima peal üles kasvanud inimene peaks olema puugimürgi suhtes kuidagi immuunsem.
Kui on kogemusi ka kitsepiimaga, siis jagage aga.
 
piimake 08. mai 2011, kl 22.35
kui lehma toorpiim kõhus tunde raskeks teeb vms, siis kitsepiim on väga kergesti seeditav ja tänu sellele saab ka rohkem aineid sealt kätte, samuti sisaldab neid rohkem.

pastöriseeritud piima ei joo üldse.
 
unnormal 09. mai 2011, kl 09.23
ma ei kujuta muidugi ette mis vaevusi piim üldse esile kutsuda võib sest olen absoluutselt ebanormaalne inimene - ei oma allergiaid, ei pea pugima laktoositoid, gluteenituid käkke ja mis imeasju kõik veel. tõsisem nohu ja haigus käivad külas nii 5a jooksul korra. olen küll sündimisest saadik linnaelanik olnud aga suvel viidi võrumaale suvitama nii paariks nädalaks ja seal oli lehm, päris piim, munad, iseküpsetatud leib ja saunas suitsutatud liha mis omalt sealt pärit. vbla sellepärast ei ole ka hilisemas elus normaalne toit mingeid vaevusi tekitanud. täna olen tagasi jõudnud ökotoidu juurde. pean küll mainima, et alati jääb mul väike kahtlus, et KUI puhas see öko ka on sest põlde on ju aastakümneid mürgitatud, kust nüüd see puhas siis järsku tuli. piima joon nii otse lehmalt kui poest, poepiim siis ainult 3,5%. aga kui piim tekitabki mingeid vaevusi siis ilmselt tuleb see sellest, et lehmadele söödetakse sisse ikka uskumatuid koguseid keemiapomme, on see üldse piim mis neist enam tuleb? kümmet sorti vitamiine ja erinevaid jõusöötasid, hein(silo?) tehakse mingi möginaga ja seisab neis valgetes pallides või 5a! eks see jama kõik maandub piimas ja siis ongi tagumikud lahti või vatsad punnis või mis hädad sest piimast tulevad?
 
p 10. mai 2011, kl 12.20
Tartu turul nt müüaksegi ainult Pajumäe toorpiima - kusjuures mitte alati, ja poodides pole sedagi. Maitse on ikka oluliselt parem. Eks väikese pisikuteriskiga peab arvestama, aga Pajumäe tooteid vist kontrollitakse korralikult.
 
juula 25. mai 2011, kl 10.28
tegelikult ei peaks lehmapiima üldse tarvitama. ja kui tarvitada, siis mida vähem töödeldud, seda parem. rasvarakkude lõhkumist, et see piima pinnale ei kerkiks ja seal paksu koorekihti ei tekitaks, peetakse lausa tervisele ohtlikuks. ja ometi seda tehakse. suurtootmisest tulev piim võib sisaldada igasugu antibiootikume, mäda, verd jne. iial ei tea, mida ja kui palju. loomatoidust oli juba eespool juttu.
 
Miina 26. mai 2011, kl 14.45
Kuna mul üks lapselaps (12) on diabeetik ja allergik takkapihta, on piimateema peres väga aktuaalne. Selgub, et ta talub Pajumäe toorpiima ja ka tavalist toorpiima täitsa hästi, aga homogeniseeritud ja pastöriseeritud poepiimast hakkab halb. See on lihtsalt katse-eksituse meetodil kindlaks tehtud. Lapsele piim meeldib väga, me ei saanud seda tema menüüst päris kustutada. Olen ka kuulnud, et toorpiim ei ole happeline (vähemalt mitte nii happeline kui töödeldud piim), aga täpsemalt ma sellest ei tea.
Ja Juulal on õigus - lehmapiim ei ole tingimata vajalik igapäevatoidus, kui inimesele aga väga maitseb, siis ikka tasuks eelistada toorpiima.
Minu meelest on Pajumäe piim konkurentsitult ka parima maitsega, isegi parem, kui mul maal naabri lehma oma, kes on üks mahe elukas - sööb ainult puhtalt karjamaalt ja puhast heina. Ju see ikka söödast oleneb.
 
kõhkleja 21. juuni 2011, kl 23.57
Kas te puugihaigusi ei karda saada?
Kus Pajumäe piima Tallinnas müüakse?
 
p 22. juuni 2011, kl 11.48
Suurtootjatel nagu Nopri ja Pajumäe peaks olema ka puugihaiguste kontroll, kas keegi teab lähemalt?
Viimasel ajal on toorpiima levik meeldivalt kasvanud. Kaubamaja müüb Pajumäe oma, mõned ökopoed ka, ja Konsum müüb Nopri oma.
 
c 24. juuni 2011, kl 01.54
ma ei ole kuulnud, et lehmadelt saadud toorpiimast oleks entsefaliiti keegi nakatunud. Kitsede omast küll on saadud.
 
vasikas 27. juuni 2011, kl 21.27
toorpiim on üks vale sõna ja piimatöösturite poolt välja mõeldud, tegelikult tuleb mu ema tissist täiesti valmis piim ja igasugune töötlemine ainult halvendab selle omadusi.
 
.. 29. juuni 2011, kl 14.01
Pajumäe talu piima müüakse nt ka Kalamajas ökopoes (Boheemi kõrval).
Muidu toorpiima müüakse ka Nõmme turul paaris kohas aga Kurtna oma mulle eriti ei maitsenud ja see teine on pidevalt otsas, kui pealelõunat sinna satun...

Olen seega jäänud Pajumäe talu piimale truuks vaatamata sellele, et see on kõrgema hinnaga, kui Nõmme turult saaks.
 
Keilast 22. juuli 2011, kl 13.06
Pastoriseeritud piim on"surnud toit" kus lisaks kahjulikele bakteritele on hävinenud ka kõik kasulikud asjad.
Meil käib korra nädalas majade vahel üks talunik müümas tavalist talu piima,inimesed on purkide ja mannergutega järjekorras.Teen sellest ise ka hapupiima(lihtsalt jätan seima)
 
vainutalu 24. juuli 2011, kl 16.27
Loe siit kitsepiimast ja lihtsalt piimast http://www.vainutalu.webbyt.com/index.php?page=163
 
to Keilast 28. juuli 2011, kl 21.40
oioi.. kus ja millal täpsemalt see talunik seal Keilas käib... enam küll seal ei ela aga Keila väga kaugele ei jää ka.
Palju ta liitri eest küsib?
 
Keilast 29. juuli 2011, kl 21.53
Käib vist E,K,R Allika tn.majade nr.1 ja 3 vahel kell17.00.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!