Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Õlide hinnavahe erinevates kohtades
 
mumm 15. mai 2011, kl 12.50
Tekkis huvi selle kohta, et miks on looduslikel õlidel nii erinevad hinnad erinevates kohtades? kas kallim on tõesti parem ja puhtam? toon välja mõned võrdlusmomendid, mis on tekkinud:
Hobipunktis jojobaõli 250 ml 10 € ning Gaiacosmeticus 100 ml 8.88 €;
Vaarikaseemne õli Hobipunktis 100 ml - 6.40 € ning Gaias 15.99 € ;
Kibuvitsaseemne õli Habipunktis 100 ml - 5.75 € ja Gaias 100 ml 17.83 € .
Ka mujal müüdavate õlide hinnad kipuvad sinna Gaiaga ühte kanti jääma, ei tea miks Hobipunktis nii odavad on siis! Seal küll kirjas, et külmpressitud ja rafineerimata õlid, aga huvitav millest tuleneb nii suur hinnavahe. Tean, et Gaia põhimõtteliselt ainult edasimüüja, aga kas nad tõesti panevad siis nii suure hinna enda poolt otsa või ei ole Hobipunktis müüdav ikka päris õige asi? ehk keegi on kursis?
 
Kissu 15. mai 2011, kl 13.54
Ise olen hobipunktist õli ostnud ja pole midagi halba öelda. Usun küll, et kõik on täpselt nii nagu öeldakse.
Kindlasti on vahe selles, et gaias pannakse juurde ja võetakse vahelt. Samas kui hobipunkt ostab vist suures koguses sisse ja valab sellisesse mitte midagi ütlevasse plastpudelisse, kus on lihtsalt peale kleebitud silt. Eks Gaias ja mujal need klaaspudelid jne ka maksavad.
 
no just 15. mai 2011, kl 15.10
Ma ka just eile mõtlesin selle peale, ja ennäe, täna siin teema. Ma just vaatasin eeterlikke õlisid Mahemarketis, 10 ml aniisiõli maksis vist kroonides mingi 90 või isegi 100 kanti, samas apteegis 4.20 euri, ehk siis u 65 krooni. See on selline vahe küll, et tasub apteeki kohale sõita. Üldiselt ma arvan, et need igasugu mahe- ja öko- jms poed võtavad ikka häbematult vahelt ka, sest see teema on praegu moodne ja popp ja inimesed on nõus maksma.
 
mm 15. mai 2011, kl 23.40
isegi rafineerimata õlid on väga erineva kvaliteediga. hobipunkti oma oli küll täielik jama.
 
p 16. mai 2011, kl 12.09
Miks jama, mis nendega on siis?
 
mumm 16. mai 2011, kl 13.56
Eitea kust Hobipunkt oma õlid tellib üldse(peaks vist tglt hoopis neilt endilt küsima). Aga ma ise näiteks olen nende jojobaõli kasutanud:mis mind ennast jubedalt häiris oli see, et õlil oli äärmiselt ebameeldiv lõhn juures.. Igalt poolt mujalt tellitud jojobaõlid pole kunagi niimoodi haisenud, pigem on lõhnatud olnud. Aga samas oma töö tegi ära küll. Igasugu võisid olen ka tellinud sealt: need niisutasid ja pehmendasid ka mu arsut korralikult.
 
D. 16. mai 2011, kl 23.08
kust teate, et hobipunkti omad rafineerimata, ma just kuulsin kuskilt, et seal rafineeritud??
 
m 17. mai 2011, kl 11.17
Seal pakutakse rafineeritud tooteid ka (nt sheavõid ja kakaovõid on mõlemat) - siis oli kirjelduses see kirjas ka, et rafineeritud ja puhastatud. Rafineerimata võid olid kalllimad ka. Aga õlidel oli mu arust juurde kirjutatud, et rafineerimata ja külmpressitud.
 
D. 17. mai 2011, kl 11.26
ok :) jah, ma vist teadsingi, et sheavõi nt on rafineeritud, sellepärast rohkem edasi ei uurindki.
 
hjk 17. mai 2011, kl 19.34
Nii Gaiast kui Hobipinktist saab ju täpsemat infot uurida. Olen ise tellinud Gaiast õlisid ja nendega väga rahul. Ausalt öeldes ei saa aru, kuidas jojobaõli Hobipunktis nii odav saab olla. Jojobaõli on üldiselt keskmisest kallim õli ja isegi Gaias päris hea hinnaga. Olen ka mujalt uurinud ja enamasti igalpool veel kallim. Aga tõsi ta on, ka rafineerimata õlidel võib olla suur vahe..eks hobipunkt ostab oma õlisid siis võimalikult odavalt sisse ja ei pööra suurt tähelepanu kvaliteedile. Seda enam, et hobipunkti tooted on pigem mõeldud kosmeetikatoodete edasiseks valmistamiseks mitte puhtalt nahale panemiseks. Paljud tooted seal ka rafineeritud kujul nt.
Minule on oluline ka see, et õli oleks pakendatud klaasist pudelisse, sest plastmass võib seistes hakata eraldama kahjulikke ühendeid ja eriti hästi pidi see protsess toimuma just plastmass-õli kokkupuutel.
 
koorikusööja 18. mai 2011, kl 12.00
Kõik sõltub, millise hinnaga sisse ostad, kas võtad välismaa hulgimüüjalt odavalt 28kilose kanistri ja müüd otse ostjale või annad vahendajale; või ostad kallilt väikse koguse juba pakendatud pudeleid. Klaas on hullult kallis ja klaasi transport eriti. Korgid ja sisekorgid on ka kallid, nende pealt saab hinnaga mängida. Kindlasti kas trükid etikette peale nt 50 tk või lased korraga palju teha, st etiketi hind läheb alla.

. vahendajad tahavad ise nagunii u.40% endale, seega sealtki hind mängib.
 
. 13. juuni 2011, kl 10.41
Kust saaks Tallinnas osta head/korralikku ja healõhnalist jojobaõli? Kas apteegid ja ökopoed müüvad? E-poendus ei ole minu rida, tahaks ikka enne nuusutada ja näpuga katsuda, mida ostan.
 
kas 13. juuni 2011, kl 18.55
Kas jojobaõli pole mitte lõhnatu?
 
six 13. juuni 2011, kl 20.15
Rafineerimata jojobaõlil on küll õrn lõhn, päris lõhnatu pole.
 
üks teine mumm 14. juuni 2011, kl 01.21
ma olen õlipuhastust tehes jojobaõli sisse seganud mõne tilga eeterlikku õli, olenevalt nahatüübist saad ju valida endale sobiva stimulandi.
 
- 14. juuni 2011, kl 18.58
Gaia on niššikas, käive on väike. Seevastu Hobipunkt või eriti näiteks Balscand saavad lubada omale odavamat hinda kuna käive on suur.
Töötasin kunagi kohas, kes ostis liitistes pudelites balscandist ja müüd oma topsikutes edasi. Hind keevitati ka mõnuga juurde aga õlid olid ju samad...
 
mm 16. juuni 2011, kl 22.55
Nii uurisin ka siis jojobaõli hindade kohta, kuna plaanis seda endale soetada. Gaias 100 ml 10.90, Nurmeseebis 50 ml 10.00, Natural me-s 100 ml 16.55, Hobipunktis 250 ml 10.00. Ausalt öeldes minule tundub pisut kahtlane niisugune üliodav hind, kui on teada, et jojobaõli on üks hinnatumaid õlisid ja enamasti igalpool üsna kallis.
Kas Hobipunktis on see üldse külmpress õli ja rafineerimata? Infot selle kohta ei ole. Okei, seebi tegemiseks võiks seda sealt isegi osta, hea suures koguses ja odavalt, aga mul plaanis siiski näonaha hooldamiseks, seega kindlasti hobipunktist ei osta.
Eelmisele- selliseid tooteid puhtalt kasutamiseks ongi alati parem osta selleks spetsialiseerunud kohtadest, arvan ma, kuna seal hinnatakse rohkem kvaliteeti ja teatakse, kuidas parimaid tooteid valikusse võtta, mitte lihtsalt odavamaid. Ebakvaliteetsed õlid, imeliku lõhnaga ja pestitsiidide jääkidega, mõjuvad nahale kahjustavalt.
Seega - mõtlen veel, kas otsustan Gaia või Nurmeseebi kasuks. Olen mõlemast kohast ka varem tooteid soetanud ja kvaliteediga igati rahule jäänud.
 
mm 16. juuni 2011, kl 22.58
ja veel - Balscandis on ju rafineeritud õlid, mida on palju odavam sisse osta kui rafineerimata õlisid. Mina rafineeritud õlisid oma nahale kindlasti ei taha, kuna lisaks sellele, et suurem osa häid omadusi on n-ö puhastamise käigus eemaldatud, kasutatakse rafineerimisel kemikaale, mis ka lõpp-produktis suuremal või väiksemal määral säilivad.
 
mumm 17. juuni 2011, kl 09.44
to mm: soovitan vaadata rohegroup.ee - st ka. Seal maksab 150 ml 9.93, seal Akmuti oma ning kvaliteetne.
Hobipubktis tõesti pole kirjas, et oleks rafineerimata ja külmpressitud, samas kui mõningate teiste õlide puhul on see kirjas. Ega ise ka ei julge sealt enam väga näol kasutamiseks osta.
Ma kirjutasin ennem ,et mind häiris hobipunktist tellitud jojobaõli lõhn hirmsasti. See hobipunkti oma oli villitud mingisse plastmasspudelisse ja kui mul see otsa sai, siis pesin ja destilleerisin korralikult ära ning lõhn kadus pudelst ära. Mingi aeg ostsin kvaliteetse jojobaõli teisest kohast ja mul oli tarvis see õli klaaspudelist sinna plastmasspudesisse ümber tõsta ja teatud aja möödudes tekkis sellele õlile jälle see vastik lõhn juurde, samas kui ennem oli see pm lõhnatu. Ei tea kas siis õlid plastmassiga kokkupuutel tekitavad mingit reaktsiooni, et selline lõhn tekib?! imelik.
Aga egastahes nüüd hoian kõiki õlisid klaaspudelis.
 
aga 17. juuli 2011, kl 21.13
minu arust on ahnus kahtlane.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!