Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
henna ja sennaga värvinud, nüüd tahaks heledaks!
 
hmm 29. mai 2011, kl 19.41
Minul lugu selline, et olen loomulik pruun. Nüüd olen henna-senna seguga värvinud juba üle 6 kuu. Ütlen ausalt, et juuksed ilusa läikega ja kõik on muidu ok, aga kuidagi tumedad on. Suvi käes ja tahaks heledamaks minna. Kas see on üldse võimalik looduslike värvidega. Samas ka küsin, et kui nüüd blondeerida, kas siis jään roheline või on hoopis ees ootamas mõned muud hullused?
 
lxxx 29. mai 2011, kl 20.01
las juuksur tegeleb....mina peale 5 aastat blondina, arvasin, et nüüd tervislikult teen hennaga pruuniks, aga mingi hull erk lilla tuli, siis juba pidi ka juuksur korralikult värvima.
 
Catriona 31. mai 2011, kl 11.41
Põhimõtteliselt võid Sa endale nt salke sisse blondeerida. Kui Sa oled Hennaserai senna ja hennaga teinud, siis on see OK ja ei lähe midagi roheliseks või lillaks. Kui vähegi kõhkled, lase alguses salgutest teha.
Lõhub see protseduur juukseid, nagu blondeerimine ikka, aga heledamaks saab. Lihtsalt pead arvestama, mis moodi blondeerimine hennatatud juustel toimib - kõigepealt eemaldatakse omapigment ning seejärel vähehaaval henna. Päris välja hennat blondeerides ei saa. Või, noh - väga põhimõtteliselt saab, aga juuksed on siis väga pikalt väga-väga õnnetus olukorras.
Nüüd oleneb palju sellest, mis vahekorras henna ja senna olid - mina lasin endale just hennasse salke teha ja tulemus on kollakas-oranžid salgud. Kuna ma hennatan need lähiajal üle, siis mind see naljakas värv ei morjenda ja tuttavad on leidnud, et praegu näeb see väga lahe välja.
Kui Sul on segus hennat rohkem, siis on tulemus ikkagi oranžikas-kollane.
Kui Sa oled Tallinnas, siis ma soovitaksin Sul Kamibis Marica juurde minna. Mina ise käin oma salke tema juures tegemas ja hetkel on tema juuksuritest üks väheseid, kelle juurde ma henna ja blondeerimise mõttega söandan minna.

Kui Sa tahad heledamaks ainult henna-senna arvelt, mis on ilmselt natukene kumuleerunud, siis amla ja jogurt või mesi annavad ka tulemuse. Tõsi - tuleb korduvmaske teha ja tulemused on palju vähem drastilised kui vesinikuga.
 
hmm 01. juuni 2011, kl 11.35
Tänan väga Catriona! Olen jah Tallinnast ja võtan soovitusi kuulda. Arvasin ise ka, et ega blondeerides ilusaks heledaks ei saa. Aga äkki proovin siiski mässata amla ja jogurtiga. Küll on raske see naiste elu...tahaks ilusaid juukseid, tervislikult värvides ja ükskord tumedat ning siis teine hetk heledat :)
 
hmm 01. juuni 2011, kl 11.40
aga kas see amla-jogurti mask teeb tumepruuni helepruuniks? Äkki oleks sellest tõesti abi, oraanžikat kollast küll ei tahaks!
 
Catriona 01. juuni 2011, kl 13.23
Amla-jogurti mask annav väga väikese toonimuutuse ning selleks peav tegema korduvprotseduure. Seda, kas ja kui kiiresti see mõikab, ma ei oska öelda - see on individuaalne - on juukseid, mille peal tulemus on näha peale paari korda ja on juukseid, mille puhul ei juhtugi midagi.
Amla-jorguti võlu minu jaoks on, et see annab mu juuksele kohevuse tagasi - mul on oma lokk ja henna teeb pikaajalisel kasutamisel loki raskeks, võtab seda vähemaks ja juuksed muutuvad raskeks. Mina saan amla-jorguti maskiga tagasi juuste ... vetruvuse? Inglise keeli öeldakse 'bouncy' - lokk tuleb rohkem välja ja juus hoiab hästi.

Mesi+dest.vesi on andnud ka häid tulemusi ja isegi indigo-segude osas.

Heledama üldmulje saab ka, kui teha peenikest salku üle pea. Ma ei oska öelda, aga võimalik, et sellise laheda tulemuse saab ka kui teha mingi külmema pruunika blondi tooniga salke. Henna punakas pigment jääb kindlasti tunda, aga vähem.
Kui salgutamise kasuks otsustad, siis lase kindlasti proovisalk teha - see on kõige lihtsam.

Ma tean, et USAs tüdrukud teevad ka nö vesinikumaski - 3% vesinik segatakse palsami sisse ja siis hoitakse peas. Ja vanasti nö nõuka-ajal blondeeriti nii juukseid, vesinik segati šampooni sisse.
Juuksesõbralik see variant ei ole, aga leebem kui blondeerija. Kuna ma ei ole sellesse väga süvenenud, siis ma ei oska täpsemalt kommenteerida.

Ma arvan, et Sa pead lihtsalt proovima ja katsetama.
 
proovi 05. juuni 2011, kl 10.10
proovi ja katseta jah seni kuni juuksed maha tulevad. isegi keemiliselt tumedaks värvitud juustest pole võimalik värvi blondeerimisega välja saada. hennat ja sennat ammugi mitte. natuke heledamaks võid saada või mingeid veidraid toone, kuid blondiks kindlasti mitte.
 
Catriona_sisselogimata 05. juuni 2011, kl 20.18
Jutt oligi 'heledamaks saamisest', mitte lausblondist.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!