Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Handmade naturalsi antibakteriaalne näopesuvaht ja tasakaalustav näokreem
 
kaax 13. juuni 2011, kl 17.04
Kas keegi on kasutanud? Mis muljed on?
Tahaks proovida, aga kuna mul on mega kapriisne nahk (ummistunud poorid, akne, kohati kuiv), siis ei julge.. netist ka eriti arvustusi ei leia.
 
nature 13. juuni 2011, kl 17.59
N2opesuvaht oli kuivatas kui 2x kasutada p2evas, 1x p2evas oli ok. Kui otsid looduslikku kreemi siis ei soovitaks HMN kreeme kuna nad sisaldavad emulsifying waxi. Ise pole proovinud seda kreemi.
 
gh 13. juuni 2011, kl 20.59
Aga kas keegi aubrey kreemidest oskab rääkida? On proovinud? endal ka kombineeritud nahk.

Seal ka sees: kookose rasvhapetega kreemipõhi
 
ussi 13. juuni 2011, kl 21.38
rasvased on Aubrey kreemid kuidagi, tundliku naha kreem oli algul ok, siis hakkas poore ummistama, arvan et selle kookose asja pärast. Kombineeritud naha kreemi ka proovisin, kuid ei sobinud. Mul endal ka kombineeritud nahk, kas keegi oskab midagi head soovitada äkki?
 
mm 13. juuni 2011, kl 21.42
handmade naturalsi näopesuvaht on mu meelest super ega kuivata üldse. kreem oli minu jaoks natuke liiga rasvane, aga ei saa ka öelda, et see otseselt halb oleks olnud. proovimise asi, kellele sobib. samas aubrey matistav kreem oli selles suhtes imelik, et pärast pealekandmist on nägu täiesti super - kuivad kohad niisutatud ja nägu matt. aga pärast kippus nägu rohkem rasuseks minema kui rasvasemaid kreeme kasutades. siiani on ikkagi kõige paremini sobinud tavaline jojobaõli või dr hauschka õli. aubrey seganaha kreem sobib ka hästi, aga sellel on tõsiselt imelik lõhn.
 
gh 13. juuni 2011, kl 21.53
Kumba aubrey seganaha kreeme olete kasutanud? Seal 2 sorti.
Ma ise kasutan melissikreemi hauschka oma, aga tekivad ka kuidagi ummistunud poorid, kuigi suured punnid võttis ära.
 
ussi 13. juuni 2011, kl 22.50
mina kasutasin Blue Green Algae with Grape Seed Extract Moisturize. kuskilt kuulsin et seal sees sisalduv a vitamiin pole hea, mis te arvate?
 
mhh 14. juuni 2011, kl 11.39
Mul tundub, et samasugune nahk nagu teemaalgatajalgi. Kõik kreemid ummistavad poore ja tekitavad vistrikke, eriti just suu ümbrusesse ja laubale ning kohati on nahk ka pindkuiv. Olen juba pool aastat olnud sobiva loodusliku näokreemi otsingul. Olen täheldanud seda, et kreemid, mis sisaldavad palju igasugu koostisosasid (olgugi, et looduslikud) ei sobi mulle, kuna üldjuhul leidub seal siiski midagi sellist, mis poore ummistab. Kasvõi imeväikses koguses sheavõid või kibuvitsaseemneõli vms, kuigi kreem on mõeldud näiteks probleemsemale nahale.

Mingist teemast käis siin kunagi läbi see, et poore ummistavad õlid, mis sisaldavad palju oleiinhapet ehk omega 9 hapet. Inimesed, kellel sellega probleeme ja miski muu ei näi aiatavat võiksid seda jälgida. Kuna ma ise üks nendest, siis uurisin seda teemat veits lähemalt ja olen üritanud nüüd valida just võimalikult väikse oleiinhappe sisaldusega naturaalseid õlisid näol kasutamiseks. Näiteks endale sobib väga hästi jojoba ja kameeliaõli, mõnikord lisan õlile ka näiteks lavendliõli, mis põletikulisi punne kuivatab. Ka vaarikaseemneõli pidavat väikse oleiinhappe sisaldusega olema, selle just tellisin ja peaksin lähitulevikus kätte saama. Vahest kui tunnen, et õli ei niisuta piisavalt (just talvel), siis kuivematele kohtadele määrin üht apteegist ostetud kreemi allergilisele nahala ja toimib suurepäraselt.

Lisaks tuleb kindlasti ka poore nö "ravida". Mina teen nädalas 1-2 korda auru kummeli ja piparmündiga ning savimaski, mis tõmbab poorid puhtaks. Vahest koorin ja näopesu lõpetan alati külma veega. See kõik ahandab poore.

Aubrey kreemidest meeldis mulle väga kombineeritud kuivale nahale mõeldud kreem. Oli selline mõnus kerge ja ei jätnud nägu läikima ja tundus et ei ummistanud ka poore. Kasutasin kevadel ja päevakreemina. Ja seda kulus vähe.

Kokkuvõtteks võiks öelda, et mida vähem sellist näonahka ärritada erinevate toodetega, seda paremad tulemused.
 
niki 14. juuni 2011, kl 15.46
kust ma teada saan mis olehaped millistel õlidel on?
 
ole 14. juuni 2011, kl 16.40
Ole-hape ehk oleiinhape ehk oomega- 9 rasvhape. Õlide kohta googeldades saad ju leida õlide rasvhapete ülesehituse.
Oleiinhape on nahale toitev ja hea, aga võib tõesti poore ummistada.

Handmade NAturals antibakteriaalne näopesuvaht peaks just probleemsele ja rasusele nahale hästi sobima, ei ummista poore, võib kuivatada, kuid kohe peale pesu tuleks siis niisutav kreem või mitteummistav õli nahale kanda. Minu rasuse nahaga õele see sobib hösti, ise kasutan sama firma niisutavat näopesuvahtu, kuna mul on komb-kuiv nahk.
 
mhh 15. juuni 2011, kl 09.54
Soovitan ka google kaudu otsida. eesti keelset materjali selle kohta eriti ei ole ise leidnud, aga inglise keelset võib küll leida. Hetkel ei ole ühtegi konkreetset lehte ka meeles.
Mina tean et väikse oliinhappe sisaldusega on näiteks: kuningakepi-, mustsõstraseemne-, jojoba, vaarikaseemne-, safloorõli. Ma ei tea täpselt kameeliaõli sisaldust, aga see ka ei ummista mul vähemalt poore, ehk sellel ka siis vähe oleiinhapet sees. Aga kõik nn pähkliõlid sisaldavad üsna palju omega 9 õli. Sellest on siin foorumis räägitud ka mingis teemas ennem, aga ei mäleta kus.
Muide balscand on oma veebipoes päris paljude õlide koostise lahti kirjutanud. Sealt võib ka vaadata.
 
marta 16. juuni 2011, kl 11.17
Mul on samasugune nahk nagu teemaalgatajal: kuiv, otsa ees ummistunud poorid ja nendest tekkinud punnid, poorid nina peal. Mõtlesingi just, kas osta Handmade Naturalsi antibakteriaalne või niisutav vaht, kardan, et see antibakteriaalne võib liiga palju kuivatada, aga nina ja otsaesine niigi kestendavad pidevalt.

Aubrey toodetest olen proovinud kuiva naha puhastuskreemi ja rohelise tee puhastuspiima, midagi erilist ei olnud. Küll aga tellisin alguses kuiva naha reisikomplekti ja kuigi infos on kirjas, et seal sees on samuti kuiva naha puhastuskreem, siis tegelikult on seal hoopis kuiva naha puhastuspiim ehk see on vedelam kui kreem ja vot see oli hea. Otsisin netist ka, aga ei leidnud isegi välismaa lehtedelt seda puhastuspiima ning nende reisikomplektide ostmine on ka nagu mõttetu.

Proovisin ka Aubrey kuiva naha kreemi, aga see jättis nahale ebameeldiva tunde. Niisutas kõik ketendavad ja kuivad kohad ära, aga nagu mingi kiht oleks nahale jäänud. Samas mu nahatüüp on rohkem kombineeritud, nii et..
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!