Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Pidev võitlus mehega
 
Kopp on ees 20. jaanuar 2013, kl 12.33
Kuidas teil suhtuvad pereliikmed ökotoodetesse? Minu mees tahab kasutada kõike mis on odav, lõhnab meeletult ja vahutab nii mis kole.
Harrastan ökotooteid juba pool aastat, kuid aegajalt kukub mees ikka virisema, et pole tõhus, liiga kallis jne.
 
t 20. jaanuar 2013, kl 12.41
kas mees maksab?
 
Nora 20. jaanuar 2013, kl 12.46
No las ta nt enda peal (tema dušigeel vms) kasutab neid. Aga näita talle mõnd asjalikku artiklit, kus on odavtoodete mõjust keskkonnale kirjas. Läänemeregi kohta on selliseid uuringuid.
 
Need ökohullud 20. jaanuar 2013, kl 12.53
on täis arulagedad tegelased. Ammu juba tõestatud, et liigne raharaiskamine on tegelikult nende peale, aga tulemus on ikka sama, kui tavatooteid kasutada. Järgmine n. ö hullus nagu selle sojaga. Lollid muidugi õnge lähevadki ja nende rahakott õheneb ka meeletu kiirusega. Võtke aru pähe ometi - mehe käitumine on siinjuures täiesti õigustatud. Ise olen ka seda usku, et toitun ääretult tervislikult ja luban tervisepoest (!) mitte ökotootena šampooni, sest mina teadlikult väldin seepide ja dušigeelide sees seda SodiumLaurethSulphati. :) Muus asjas ikka ostan tavaasju, mitte ei lähe selle ökohullusega kaasa. Natuke loe selle kohta, siis mõistad ka meest paremini ega tule siia kraaksuma tema üle.
 
See 20. jaanuar 2013, kl 12.56
on teaduslikult tõestatud, et ökotoit oma mõjult ei erine tavatoidust.
 
g 20. jaanuar 2013, kl 13.09
ma nüüd küll ei ülistaks neid mehe eelistatuid kõige odavamaid ja vahutavaid dušigeele, nõudepesuvahendeid, seepe jne nagu mõni eelkõneleja. fairy teeb näiteks minu käed katki, eelistan leebemaid vahendeid. samuti paljude pesupulbritega, dušigeelidega.
üldse eelistan vähem kraami. ei pea ju olema iga asja jaoks eraldi puhastusvahend. on olemas ka universaalsed vahendid. ja raha jääb alles.
 
wuffa 20. jaanuar 2013, kl 13.33
Igale ühele oma. Minu ja mehe vahel on asi paika pandud,et täiesti ükskõik,mida keegi kasutab.Muidugi oleme me mõlemad selle peal väljas,et mida odavamad asjad,seda rohkem raha muudeks asjadeks jääb. Ja odavad pole alati kõige halvemad.Vahest samaväärsed,kui tunduvalt kallimad asjad. Ja mis hullu ökotooteid sa ikka kasutadada tahad? Kas on tõestatud,et nende effekt on inimesele kasulikum? Need ökotooted on rahategemise number minu silmis. Ega ökotoodete pärast siis eluaastaid juurde tule ja noormemaks inimene muutu. Aga kui oled raha peale vihane,siis palun väga.
 
Minni 20. jaanuar 2013, kl 13.46
Tere autor

Mainisid mehe kommentaare teemal mittetõhus ja kallis - ise muide hakkasin öko- ja loodustooteid just seetõttu kasutama, et nad on odavamad (ajan alati head hinda taga) ja minu kogemuse järgi ka paremad. Tõsi, odavamad seetõttu, et tellin välismaalt, iherb.com poest. Ja sobivus on muidugi äärmiselt individiduaalne kuid ise olen väga rahul.
 
prillitoos 20. jaanuar 2013, kl 14.15
Ökotoodete buum on möödas. Oli selle kohta ka artikleid, kus öeldi, et öko- ja mahe- tooted ei kanna oma nime väärtust. See vaid hindade upitamiseks.
Kas nsvl ajal maksite laudapiima eest rohkem? ei. Miks peaks nüüd..? jne jne..
 
Kopp on ees 20. jaanuar 2013, kl 15.04
Ei ole ökohull, kuid eesmärgiks on vähem keemiat. Mina ise maksan ja ostan, vaidlus on pigem kodukeemia üle kuna elame väikeses linnas siis mahetoitu meie kauplustes ei ole. Juurikad tulevad peenralt või mõnelt talunikult, liha turult, minu jaoks piisavalt öko. Minu ja laste pesemisvahendid ei sisalda SLS-i, samuti on suur rõhk hambapastal, kuna sellest see öko algas, ainuüksi hambapasta väljavahetamine muutis enesetunde palju paremaks. Beebiga harrastame mähkutamist, kuna Pampers ja muu jama tekitasid allergiat. Dekoratiivkosmeetika sai väljavahetatud puhtama vastu, Miessence ja Erthminerals, eesmärgiks vähem vähki tekitavaid aineid. Mees kasutab oma vahendeid edasi, ma ei hakka teda sundima, tema enda asi.
 
betsill 25. jaanuar 2013, kl 03.29
Tunnen veel paari sellist, kes on kasvanud üles heed'änd'šõuldersiga ning arvavad, et hoolimata kõõmast, mis peast pudeneb, on selline kraam ikkagi see kõige parem. Seep peab ikka korralikult vahutama, siis saab puhtaks. Mis sest, et see korralikult vahutav keemia nahka hirmsasti kuivatab, rääkimata igasugusest sodist, mis seal sees.
Oma mehele seletan asja puust ja punaselt - näe see pudel siin sisaldab neid ja neid aineid, mis tekitavad neid ja neid häireid. See pudel siin aga on kõvasti ohutum. Kumma sa valid?
Kõikse paremini mõjus see, kui tervisehäiretele viidates mainisin võimalike häireid, mis mõjutavad mehelikkust, potentsi.
Ega ma ei valetanud ka, sest nt parabeenid mõjutavad otseselt hormonaalset tasakaalu - selle tulemusena suureneb meeste organismis östrogeeni hulk.
Küsi mehe käest, kas ta tahab, et talle vaikselt tissid tekivad, hääl peenemaks läheb, munandite talitlus häirub vms.
Kui ta tervise teemadel kõige kirkam kriit ei ole, siis hirmutamistaktika võib isegi töötada.
 
Aita 02. veebruar 2013, kl 20.04
Mina jõudsin öko juurde sellest, et peanahk sügeles ja dušši alla vältisin minekut, sest nahk hakkas pärast pesu sügelema. Lisaks oli pidevalt kurgus probleem. Ning tunda andis ka kolmiknärvi neuralgia. Kui vahetasin lõpuks oma pesuvahendid mahedate vastu, kadusid ka probleemid. Nii et minu jaoks on mahe tõestatud fakt ja väärib natuke kallimat hinda.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!