Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Kas tarbite mahetoitu?
did_227256 25. juuli 2013, kl 13.50
Soovin kirjutada artiklit mahetoidu teemal ja otsin pere, kes oleks nõus rääkima oma mahetoidu kogemusest. Kas oskate kedagi soovitada? Palun kirjutage meripiiga@gmail.com.
 
jee 25. juuli 2013, kl 14.02
mahetoit, kui sa ise just ei kasvata, on puhas pettus. palju odavam on kasvatada mittemahedalt ja müüa mahedalt, vot sealt see rikkus tulebki. ei maksa uskuda, et inimesed on ilusad ja head, ei ole. valetavad ja petavad mis jube. niisamuti mahetootjad ja sina ei saa arugi, maksad lihtsalt rohkem. karm, aga tõde.
 
meie 25. juuli 2013, kl 14.12
aias mürke ega kunstväetisi ei kasuta. Eks siis oma aia toodang ole meil see mahe, seda siis suvel värskena ja talveks hoidistena.
 
.... 25. juuli 2013, kl 14.50
No mahetoitujad on ikka need, kes vastava märgistusega tooteid tarbivad kogu söögisedeli ulatuses. Oma maalapil porgandi ja maasika kasvatajad ei ole veel mahetoitujad.
Teemaalgatajale - otsi välja mõne mahetoidutalu kontaktid ja uuri sealt, need pered peaksid vähemalt mahetoitujad olema. Telekas mingi aeg tagasi nägin just ühest mahetalunikust (õigemini ravimtaimede kasvatajast) saadet, rääkis, kuidas ta pere toitub.
 
märgistamata mahe 01. august 2013, kl 20.26
.... Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No mahetoitujad on ikka need, kes vastava märgistu
> sega tooteid tarbivad kogu söögisedeli ulatuses. O
> ma maalapil porgandi ja maasika kasvatajad ei ole
> veel mahetoitujad.

Ah, et siis oma maalapil mahedalt kasvatatud tooted pole veel mahedad, sest neil puudub vastav märgis?

Nojahhhh!!!!!
 
inimesed puravikus 27. oktoober 2013, kl 16.50
Mahe toit on õige toit ja tünni ei pane teile mitte mahekasvatajad ehk talunikud vaid hoopiski vahelülid ehk vahendajad, kes kasutavad sõna mahe või mõnda kuulsat mahetalu nime ja tegelikult müüvad teile selle all odavat kaupa, mis suurtootlusest kokku ostetud või Poolast, Lätist, Leedust- mürgijuurikad.
Ise olen petta saanud ja enam ma Tallinnas mitte ühtegi vahendavat lüli ei kasuta. Ei soovita ka turult kaupa osta ka seal ei saa 100% kindel olla. Seega õige mahekauba saab ikka kätte otse ostes mahetalunikult, kes oma kauba ise linna toob ja mis peamine hind on ka normaalsem kui osta vahedajatelt.
Mainin ära et tänu mahe toitumisele on ka juba minu tervise probleemid tugevasti vähenenud ja on rohkem jõudu jaksu kehas. Tänu mürgi toidu söömisele sain ma endale pärmseene organismi vohama ja tänu mahetoitumisele saan ka selle normi tagasi nagu peab olema ehk siis terveks.
Mahe ja tava toidul on väga suur vahe. Näiteks poe kanamunad ajavad mind oksele aga mahe taluniku käest saadud mune võingi sööma jääda ja mis kõige olulisem need munad ei haise ega pole antibiootikume täis, kanu pole geneetiliselt muundatud toiduga toidetud ega hormoone täis. Seega õppige valima kust ja kelle käest te oma toidu ostate ja kindlasti on ka enda puhtalt kasvatatud toit normaalsem kõvasti kui suvaline tavatoit jumal taeb kust. Väga hästi on mulle mõjunud mahe kanaliha, too ei ole selline sinakas valge liha nagu poes müüakse ja mahe broileri liha nahk on rasvast kollane ja maitse on ikka võrratult hea ning tervisele mõjub ikka väga hästi. Kes pole õiget asja söönud ei tea üldse, mis see õige toit on. Ka mahepiima tooted on võimsalt kooresed ja rasvased, poe tava vahukoor on mahe vahu-rõõskoore juures lurr vesi nagu tava keefirgi. Ainuke tava piimatoodete juures, mis suudab mahe piimatoodetega konkureerida on Nopri temal ka häävaukoor aga pole mahe.
 
anxa 27. oktoober 2013, kl 17.21
Inimesed puravikus, äkki oled nõus ütlema, kellelt mune ja kanu ostad. Üritan samuti oma tervist paremaks saada, hädas pärmseenega ja ilmselt veel kellegagi/millegagi.
Võid kirjutada angeha@hot.ee.
 
no 28. oktoober 2013, kl 16.47
Tean talupidajat, kellel on aiamaal mõned peenrad, aga saaki saab nii palju, et varustab talupoode aastaringselt. Arvake ära kust ta oma kauba sisse ostab!? Mis nii viga teha kui mingit kontrolli pole, talunik muudkui rikastub ja lollikesed muudkui ostavad ja räägivad uhkelt, et söövad ainult kallist mahetoitu.
 
k 30. oktoober 2013, kl 14.10
Mina kasvatan kanu ja munade järjekord on kaks nädalat juba ,algul ,kes ostsid 20 muna ,tulevad 40 muna järele ja kes 50 muna ,soovivad juba korraga 100 muna aga kanad ei suuda soovidega kaasa muneda,eks siis ikka ole vahe küll munal ja poemunal ja kuked ostetakse kah juba varem ära ,kui pole veel peagi maas ,kuigi ma ei oska neid veel nii ilusasti puhastada nagu poes, aga ju pole siis see inimestele probleem, liha maitse kaalub selle näputöö üle.Kasvatan ise hobusesõnniku peal kartult,peeti,porgandit,tomatit ,kurki,tilli,uba,hernest,paprikat,kõrvitsat,sibulat ja mõnikord on tunne ,et jää ise söömata kuna kõik tahetakse kodust ära viia.Pean end küll mahepidajaks aga vaid väiksele ringile inimestele.
 
Arukas 17. november 2013, kl 14.10
Inimene, kel mõistust natuke on ei söö kunagi mahe toitu. Vanasti sõid popsid, kel loomi polnud ja seega ka sõnnikut mahe toitu.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!