Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Vegan elustiil
 
Rohulill 25. juuli 2013, kl 17.39
Tere
Uuriksin, et paljud teist harrastavad vegan elustiili? täistaimetoitlust + loobumist nahast toodetest jne.. On siin üldse mõttekaaslasi?
Ning seejärel küsimus teile, kust saab igasuguseid looduslikke hambapastasid, sampoone, kosmeetikat jne mis on 100% taimsed ega pole loomadel testitud? Oskab keegi ehk soovitada?
 
puuk 25. juuli 2013, kl 18.21
AJU KEENIUS - kao minema, sa ei huvita kedagi.

juuste pesuks: leib muna sidrun kurk taimeleotised, otsi netist juurde.

kosmeetikat ise ei kasuta, seega ei tea soovitada ning hambapastat pole vajagi. kõik on lihtne.
 
P. 25. juuli 2013, kl 18.43
No ma ei tea, mul on küll jaanalinnunahast käekott. Suht vastupidav ja stiilne, värvitud nahk.
Ei näe välja nagu mingi kitkutud kana, vaid nõuab erilist hoolt ja hoidmist. Väga rahul!

Kõik jalanõud ja jakid on mul ka täisnahast, et ikka vastu peaksid.
 
see 25. juuli 2013, kl 19.48
teema peaks ikka kuskil usufoorumis olema!
 
alleaa 27. juuli 2013, kl 23.36
Milleks sulle kosmeetikat vaja on ? Puhas toit on ise piisavalt võimas kosmeetik. Kosmeetikat vajavad inimesed, kellel on nahk loomse toidu söömisest rikutud ja ilma nad näevad koledad välja. Hambapastat ei ole ka vaja, kui sa ei söö midagi mis hammastele halvasti mõjuks. Juukseid saab pesta looduslike vahenditega. Kõik mida sa ostad tuubi seest poest on suuremal või vähemal määral ikkagi väga kahtlane. Kui oled seda usku, et miskit on puhas, katseda ökopoodidega. Seal ilmselt teatakse ka, mis mingi potsiku või tuubi sees on. Ja muideks ka vegan toidul olles võib süüa väga tervistkahjustaval, nii et kui näonahk teeb muret, vaata oma toitumine korralikult üle mõne toitumisnõustajaga. Nahk peab pehme ja sile olema ja selle taga toitumine. Aga ka taimse toidu sööja võib üsna rämpsu süüa - näiteks friikartulid, mis tehtud taimses õlis ja peale kallatud korralik taimne poeketsup.
 
ahah 01. august 2013, kl 18.02
otsi google'st vegan lifestyle, ega siin delfi foorumis enamik ei tea selle kohta. Ökopoodidest saab kõiki loomadel katsetamata tooteid.
Jutt, et täisnahast asjad kauem vastu peavad, on pehmelt öeldes kummaline. Kui neid ei töödeldaks ega hooldataks, läheks need halvaks, nagu liha. Töötluseks/hoolduseks kasutatakse aga samamoodi nafta baasil tehtud kemikaale. Mittenahast tooteid müüakse Eestis lihtsalt kõige odavama klassi omasid, Hiinas tehtud ja mitte eriti ökoloogilisi (kuigi nahk on ökoloogilisuse mõttes veelgi hullem) tooteid, raske on leida nt kanepi- või linakiust tehtud, ümbertöödeldud autokummidest, fliisidest, plastikust kotte ja jalanõusid, sest siin pole nii palju turgu. Ise tellin kas internetist või ostan välismaalt. Näiteks http://www.vegetarian-shoes.co.uk/
 
ahah 01. august 2013, kl 18.11
muidugi võib vegan ka ebatervislikult süüa, soovitan kohe menüüsse võtta kõikvõimalikud kaunviljad, läätsed, oad, kikerherned, seemned, pähklid, aedviljad (nt baklažaan ja suvikõrvits), rohttaimed, tatar, aga ka sojaoad (valmistooted on rohkem peopäeva asi), nisu- jms teravilju, kartulit saab harjumuspäraselt nagunii, enamasti jääb just köögiviljadest ja kaunviljadest puudu.
Ketšupihirmust ma aga aru ei saa, näiteks majonees ja hapukoor on tunduvalt ebatervislikumad. Ainus probleem on see, kui ketšup sisaldab säilitusaineid või on äädikane, aga see on sama marineeritud toitudega, neid ei peaks tühja kõhu peale sööma. Ameeriklased söövad ketšupit juurviljade asemel ning ka pizza tunnistati juurviljaks, muidugi tekivad sel juhul toitumisega probleemid.
Samuti pole hüdrogeenimata ehk vedel taimeõli ohtlik. Taimerasv, mida tavaliselt kommide sisse pannakse, on hüodrogeenitud, selle ahelad on kunstlikult liikumatuks muudetud, et kauem säilitada. Sellist rasva looduses ei esine ning seetõttu pole mõju inimesele täpselt teada, väidetavalt püsib kauem kehas. Kuid taimeõlid, mida pole keemiliselt töödeldud, on hoopis midagi muud.
 
söödik 01. august 2013, kl 20.22
Vegan saabki ainult ebatervislikult süüa. Ükski toitumishäire ei saa olla tervislik.
 
viimasele 02. august 2013, kl 01.35
arenenud maailma (USA, Kanada, Lääneriigid, Jaapan, Korea, Austraalia) jaoks on veganism tervislik, sinu söödiklus ja kollase meedia kummardamine on ehk tõesti toitumishäire
 
söödik 07. august 2013, kl 14.44
Ei ole arenenud maailma jaoks veganism tervislik. Mitte ühtki pimeuuringut pole tehtud, mis seda tõestaks. Mitte üheski toitumisteadlaste uuringus pole seda tõestatud, kuid vastupidist küll.
Arenenud maailmas on inimestel lihtsalt liiga palju vaba aega, et soolapuhujaid uskuda ja igasugust jama pähe võtta.
 
njaah 07. september 2013, kl 20.05
söödikuga nõus.
 
mõtlen siin 17. oktoober 2013, kl 00.26
Mis on veganite filosoofia? Taimetoitlasi on ka erinevaid, mõned seletavad hüsteeriliselt, et nemad raibet ei söö (liha siis) ja mõned räägivad lehmapuuksust kui hirmsast reostuse allikast. Samas need taimetoitlased kannavad rõõmuga kvaliteetsest nahast saapaid, kotte, kasukaid.
Veganlus on siis see, kui kõik tarbitav on taimset pärituolu, või õigemini mitte loomne. Aga mis põhimõttel?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!