Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
odavad talu kanamunad
 
tahan teada 10. september 2013, kl 13.10
Kas mõni kanapidaja vastaks, kuidas on võimalik müüa talust nii odavalt kanamune - ühe euro eest 10 muna? Millega te oma kanu toidate? Kas GMO-d ja muud taolist sodi sisaldava söödaga? Munade ostjad, tundke ise ka huvi mis toidul kanad on.
 
mina 10. september 2013, kl 14.27
Inimesed pole nõus rohkem maksma,sest toode on talust ning sellepärast ei jää talupidajatel muud üle, kui müüa sellise hinnaga nagu poes on.
 
tõbrik 10. september 2013, kl 14.35
Võib nii odavalt mune saada, aga juhul kui kanu on väikeses koguses, näiteks oma tarbeks, kuid tekkib väikene ülejääk.
Ise olen saanud veskist kanadele viljajäätmeid. Kolmveerand sellest on kõlbmatu, kuid kana leiab sealt välja selle veerandi kõlblikku. Selleeest olen saanud seda kanadele tasuta.
Nii saab ka muna hinda alla.
Mõned keedavad karuleid ja vilja segamini, kanad ise otsivad väljast mis leiavad.
On võimalik, aga kas see siis ka müüa tasub, ma kahtlen selles.
Kui mul mune üle on, siis söödan neid lihtsalt koerale, mitte ei lähe kellelegi poolmuidu müüma.
 
k 21. september 2013, kl 18.27
Mina müün oma kanade mune 1.50 ja see ei tähenda ,et toidan neid mingi imesöödaga Nisujahu + nisuterad +mikroelemendid + suhkrupeet,porgand,kartul,punapeet + lubjakivi sõelmed + purustatud munakoored ja momendil ka piiramatult rohelist .Saavad veel üleküpsenud kurkki,tomatit ,arbuusi. Kas peaksin siis 10 muna eest 3 eurot küsima? Munade eest saab ikka talus seda hinda küsida ,mida ollakse nõus maksma.
 
ann 29. september 2013, kl 09.18
Minu tuttav memm maalt müüb sellise hinnaga. Kasvatab oma toidu, kanadele peeti jms sellesama kanasõnniku peal. Juurde ostab nisu ja mingeid mineraale, ilma milleta siiski ei saa. Ütleski, et kahjuks on sinna lisatud rebu kollaseks tegevat ainet. Poleks vaja, ent ilma ei ole. Ca 25 kana on. Ta keedab näit kõrvitsaga putru, mida kanad söövad. Paljud viivad munakoored tagasi.
Kallimalt lihtsalt ei osteta, sest müüb oma küla rahvale. Talvel peab elektriga kütma ja siis mõtleb, et lõpetaks kanapidamise ära.
 
to tahan teada 04. oktoober 2013, kl 14.16
Tule taevas appi, mida siis sinu arvates neile söödetakse, et tuleb huvi tunda. Õpi ise teadma, mida kanad söövad
 
teie targutajad 08. oktoober 2013, kl 11.29
Mõelge selle peale, et müüakse neid mune ka vahel sellepärast veidi odavamalt, et kanapidajal on vaja endale leivaraha kuskilt saada.
Kanatoidu saab aga päris lihtsalt maal ise kasvatada, kui viitsid veidigi liigutada. Aga mis linnapreilid ka maatööst teavad. TARGUTAGE AGA EDASI!
 
maakas 16. oktoober 2013, kl 19.24
Ega ikka ei saa küll! Keegi ei hakka kanadele nisu kasvatama kõplaga maad harides. Nisu kasvatamiseks on vaja vastavat tehnikat ja kui juba on investeeritud tehnikasse, siis peab ka küllalt maad olema. No ja siis ei jääks enam kanadele aega. Tänapäeval spetsialiseerutakse ja kanakasvataja siiski ostab selle nisu. Kuigi jah, külamehelt ostes saab odavamalt kui kuskilt vahendajalt. Peedi ja kartuliga kana ei pea! Aga ka elektriga soendamine pole mõistlik ja viiks kohe kanapidamise kahjumisse. Kinnises ruumis kannatab kana ka mõõdukalt miinuskraade ja muneb ikkagi.
 
ehh 17. oktoober 2013, kl 11.09
mõned odavamad kanade täissöödad sisaldavad isegi antibiootikumi vähesel määral, ei ole need maamunad midagi nii mahemunad, oleneb ikka mida kanadele sööta.
 
fox 20. november 2013, kl 14.30
Kuivatatud rohi suvel korjatud muruniitmis jäägid,mere karbid,tuttavate leivakontsud munakoored,kartul peet kaalikad kapsas õunad pihlakamarjad tuttavalt talunikult vilja jne jne
Müün 1,20 karp ei nurise järjekord uksetaga
 
minu 20. november 2013, kl 16.55
kanade toiduks on porgand, kapsas, kaalikas, õunad, peet, täistoit mis ei sisalda gmo-d, terad. Müün 1.50 karp, samuti on järjekord. Järgmisest aastast on munakarbi hinnaks 2.-.Minu töö ja vaev maksab ka ja talvine elekter. Vaadates palju poes ja taluturus maamunad maksavad on 2.- normaalne hind. Ja kes ei soovi sellise hinnaga, see söögu edasi säästumune.
 
kontakte 20. november 2013, kl 17.11
viimasele pange mingi kontakt ja asukoht ka ,ostaks ka mune?
 
ka kanapidaja 26. november 2013, kl 13.44
Kusjuures ma olen seda sama vahel mõelnud, mis teemaalgataja.Alguses ei saagi aru, tundub täiesti mõistlik see hind.Kuid mida edasi, siis aina rohkem jõudis kohale, et muna hind ei koosne vaid kanale kuluvast söödast.Kuna ise väikese kanakarja omanik, siis ei osta ma söötasid sellises koguses, et mulle tehtaks märgatavaid allahindluseid söödakoguse pealt, tänu millele suudaksin poekanamunade hinnaga üldse konkureerida.Ja päris viitsimise peale ei saa ka rõhuda, sest ilma traktori ja kütteta tõesti läheb raskeks nii kartuli kui vilja kasvatamine.Kana vajab lisaks söögile veel mineraale, veterinaariat, aluspanu,teha vahel salmonelloosi analüüse, talvel on vaja kütta ,tuleb osta uusi tibusid, kanu või kukke, samuti ei püsi põhikari ühe suurusega, ikka juhtub kas rebane või kull teeb "harvendust" jne..Lisaks on vaja osta uusi munakarpe.Tööd ma isegi ei arvesta aga ega päris aitähi eest ka neid ei peaks.Ehk see aitab väheke selgitada kodukana muna hinda.Ühesõnaga, olen minagi müünud siiani mune 2 eur karp ja koerale söötma pole pidanud.Rikkaks ei saa aga kanade söögiraha teenib tagasi ja omal on hea muna alati võtta.Lisaks rõõm nende linnukeste pidamisest.Päikest
 
noo 28. november 2013, kl 11.15
Tegelikult siiski pole vaja vabapidamisel kanadele osta lisaks mineraale, allapanu saab tööga, seda pole vaja osta. Mina näiteks elektriga ei küta, seega elektrit kulub vaid valgustusele ja vee pumbale, kuid see summa on ikka suhteliselt väike. Veterinaariale ei kulu üldse raha, kui kana on haige siis ta lõppeb ära või aitab kirves. Ka väikese kanakarja omanik peab arvestama, kas ikka iga kulutus on mõtekas ja tasub ära.
 
minu 30. november 2013, kl 18.46
olen ka kanapidajaga täiesti ühel nõul, lisaksin sinna nimekirja veel kanala desinfitseerimise mida teen põhjalikult 1 kord aastas. Eespool küsis keegi kontakte. Siia avalikult ei postita, aga kui on huvi siis võin vastata meilile.
 
jeekim, 11. september 2016, kl 18.51
kas vanasti taludes osteti juurde keemilisi elemente,eiiii, kanad elasid vabapidamisel, sõid igasugu mullaloomi, siblisid, sõid rohelist ise mida tahtsid, söödaks anti vaid teri,peedid löödi pooleks, ise nokkisid kui jäi suvemurust puudu, talvel jah anti ka peete ja muude juurviljade jääke, mis omal toidutegemisel tekkisid, munad olid ikka väga kollased
 
Irene 23. oktoober 2016, kl 16.24
KAS KEEGI AUTORITEST MÜÜB KANAMUNE TAALLINNAS VÕI RAASIKU VALLAS? JÄTKE KONTAKTI PALUN!
 
järeldus 27. oktoober 2016, kl 22.41
Mune ei osata väärtustada, ometi on see üks tõeliselt väärt toit.
 
kurbik 31. oktoober 2016, kl 17.27
Siiani olen saanud ainult sellist muna, mis teeb haigeks ja sööginõud,pann haiseb pärast jubedalt solgise lõhna järgi jubedatest munadest.Minu jaoks Pole vahet osta mahe või tava muna,jubeda mõjuga, maitsega on kõik ning haisevad. Pole ka talunikega näkkanud,ikka on tunda sodi maitset ja jubedat haisu munal kui sööki valmistada. Enam ei söögi mune kui tahan õiget muna pean hakkama ise linde pidama. Ära väsinud juba selle õige muna otsimisest.Kui teaks, millisel talunikul õiged munad on ja kanad oleksid õieti toidetud päris tervisliku keemiavaba toiduga -et munad oleksid keemia,antibiootikumide, vaksiinide,lisaainete,ime vitamiinide jne+keemilise toiduvärvi,gmo vabad jne. Lapsepõlves oli ainuke rõõm õiget muna saada. Mune väärtustan kõrgelt aga kui enamus on ahnuse,kasumi peal väljas,siis sorry, millest me üldse räägime. Solk Mune olen ikka ostnud 2 eurot karp,2.50-3.50 karp -lootes ehk saan veel seda õiget muna :(
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!