Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
kodu keemiast vabaks!
 
ökovõhik 25. jaanuar 2014, kl 14.44
Tere kallid ökoperenaised. Kas kellelgi on häid kogemusi ning soovitusi majapidamises kasutavate toodete kohta? Sooviksin kogu kodukeemia öko vastu välja vahetada kuna juba paar viimast aastat kimbutavad mind allergiad ja üldse eelistaks puhtamat eluviisi. Seega ootan teie arvustusi ja soovitusi nt pesupulbi ja loputusvahendi, nõudepesuvahendi ja muu säärase kraami kohta mis ka tõhus oleks. Plaanin tellida nagu ikka iHerbist.
 
öko 25. jaanuar 2014, kl 14.51
Nõusid on soovitav pesta sooja vee ja liivaga.
 
kodukord 25. jaanuar 2014, kl 15.36
Noudepesuks sooda ja soe vesi, klaaside loputusvette veidi aadikat, vannituba, kraanikausid jm. pesta sooda segatud sidrunimahlaga - kuurib ara plekid ja jatab hea lohna,parkett - veidi aknapesuvahendit vette, kui niiske koristus, see teeb tuhmuva parketi heledamaks. Pesupesemiseks sobivad paljud okopoodide tooted, kuid parimad on tegelikult Amway pesuvahendid - pesevad imehasti, kulub imevahe, mulle meeldib eriti uks valgenduspulber, mida saab kasutada mitmeti - valgendamisek, leotamiseks, pesemiseks, varskendab varvi. Pesu loputusvahendit ei ole vaja uldse lisada kunagi - lihtsalt lisakiht keemiat. Vaga vahesed riided vajavad pehmendamist..
 
mina 25. jaanuar 2014, kl 15.45
nõudepesul saab enamasti hakkama sooja vee ja lapiga. aga no ma ei kogu kroobatanud nõusid, pesen kohe. sidrunimahl ja sooda sobivad jah enamiku asjade puhastamiseks. põrandat pesen ka sooja vee ja lapiga. enne imen tolmu ära.
vaibaplekkide eemaldamisel aj pesu pesemisel kasutan siiski keemiat. aknaid pesen vahel sooja vee ja ajalehega, vahel alkoholiga aknapesuvahendiga - kuidas juhtub. tegutsen põhimõttel, et lolliks ei maksa minna, aga igapäevane keemiakogus pole ka soovitatav.
 
mammi 25. jaanuar 2014, kl 15.48
ja cifi asemel kasuta kaminast(ahjust,pliiti alt)tuhka.paremini puhastab, kui see cif
 
sama häda 25. jaanuar 2014, kl 15.52
Ikka see allergia.
Vahetasin juba paar aastat tagasi kõik puhastusvahendid välja. Kui külla ööbima jääme, voodilinade vahel magame, mis pestud muuga kui meil kodus, kohe lapsed sügelevad ja kraabivad kärna. Ei taha teemaalgatajale siin soovitada, see lõhnaks reklaami järele, aga on palju paremaid asju kui need mida nimetasid, et tellid.
 
norwex 26. jaanuar 2014, kl 14.05
Ise juba paar aastat ei kasuta kodukeemiat, enamus on Norwexi lapid/mopid/muud tarvikud, mis ei vajagi puhastusvahendeid.
Paar keskkonnasõbralikku puhastusvahendit on ka kodus aga neid kasutan harva, siis kui suuremaks küürimiseks läheb
www.facebook/norwexkoduhooldus
 
norwex.. 27. jaanuar 2014, kl 16.01
Oihh, õige link on ikka nii:
www.facebook.com/norwexkoduhooldus
Viimane aeg on tellida jaanuari kuu ja ekstrapakkumise soodukaid!
 
norwex.. 28. jaanuar 2014, kl 20.20
Avasin ka fännimängu- auhinnaks pisikesed aga ülimalt pehmed köögirätikud.
www.facebook.com/norwexkoduhooldus
 
holllallaa 29. jaanuar 2014, kl 12.50
öko Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Nõusid on soovitav pesta sooja vee ja liivaga.

Liiv ju lõhub nõusid ja pealegi pole tal mingeid pesevaid omadusi peale kraapimise. Tuhk ja nõgesed on olnud ikka vanasti selliste asjade pesuvahendiks lisaks kuumale veele.
 
soovitusi 29. jaanuar 2014, kl 14.21
vahetasin kodukeemia (ja toidu E-vabaks) enamvähem öko vastu välja 2 aastat tagasi ja viimasel kevadel ei olnud mul õietolmuallergiat ja ei ole olnud ühtki astma-atakki (neid oli mul umbes 3-4 x aastas varem), allergiline nohu on kadunud.

olen päris paljusid erinevaid (iherbist)kasutanud ja siin on mu senised lemmikud:
käsitsi nõudepesuks, neid on mitme lõhnaga, lõhn vali ise:
http://www.iherb.com/Method-Dish-Soap-Sea-Minerals-18-fl-oz-532-ml/36836
kätepesu:
http://www.iherb.com/Method-Foaming-Hand-Wash-Hibiscus-Flower-10-fl-oz-300-ml/36876
nõudepesumasinale:
http://www.iherb.com/Ecover-Zero-Natural-Automatic-Dishwasher-Tablets-Fragrance-Free-25-Tablets-17-6-oz-0-5-kg/43047
riiete pesu, samuti erinevad lõhnad saadaval, riided saavad kirkalt puhtad, pehmed, väga hea õrna lõhnaga:
http://www.iherb.com/GrabGreen-3-in-1-Laundry-Detergent-Gardenia-24-Loads-15-2-oz-432-g/44037#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=laundry&rc=154&sr=null&ic=14
see eraldi loputust ei vajagi, aga soovi korral eraldi loputusvahend ka :
http://www.iherb.com/Method-Fabric-Softener-Fresh-Air-20-fl-oz-600-ml/36891

kuigi ükski neist pole lausa "paduöko", aga on osutunud tervisele piisavalt heaks.


katlakivi vastu: sidrunhape (maximas müüakse suurtes pakkides odavalt)
 
me 13. veebruar 2014, kl 23.47
mina kasutan Greenwalk lappe, mis ka eluaegsed. ja on vaid üks käenahka hoidev pesemisvahend, mis sobib nii nõudepesuks kuipesumasinasse. Nii lihtne ja odav kodu korras hoida.
 
Maheneid 16. mai 2014, kl 22.45
Nõudepesu- sinepipulbriga, natuke nõu peale raputada, väike tilk vett ja nuustikuga nühkides lähebki rasvane taldrik puhtaks, veega lihtsalt loputada.
Kui nõud rasvased pole, siis lihtsalt sooja veega pesta.

Pesupulber- looduslik pruun pesuseep või -roheline seep. Riided teha kausis märjaks, nühkida seebiga natuke kokku , sealt rohkem kus on tugevad plekid seejärel panna pesumasinasse pesema.

Majapidamises toaletti pesuks olen kasutanud soodat ja äädikat mõlemat korraga ning pott läheb hästi puhtaks.
Akende pesul ainult vee ja äädika segu.
Põrandad saavad puhtaks puhta veega ehk märja lapiga pestes.
Lisaks kodu keemiale võiksid inimesed loobuda ka nendest kemikaalidest, mida endile igasuguste lõhnade näol peale piseradatakse mõtlemata, mida oma naha peale lastakse.
 
kana 10. juuni 2014, kl 09.50
nõusid pesen sooja voolava vee ja svammiga. põrandad tõmban üle tolmuimeja ja niiske lapiga. aknaid pesen vee ja ajalehega. sortsu äädikat võib hulka panna. nahka määrin kookoseõliga. juukseid värvin henna ja õlide seguga. kosmeetikat ei kasuta. juuksid pesen seebiga - spets lushi toode.
 
arvamus 02. august 2014, kl 20.08
Aga nüüd ju poodides valikut on ,ei oska öelda neti kaubanduse kohta,sest sealt tellinud ainult rõivaid või tehnikat.Aga niipalju kui minule on silma hakanud on neid tooteid ikka olemas ,ainult see ise asi,sest mõnele on tähtis firma ka ,kelle tooteid ostab.
 
Liilia 02. oktoober 2014, kl 14.34
Tellin odavalt ökoloogilisi pesemisvahendeid IHerb`íst. Kui sealt tellid vöid minu koodiga(PAW 206)saada esmatellimusel 5 dollarit odavamalt. Odavaim postimaks on 4 dollarit.
 
Anneli 02. oktoober 2014, kl 22.46
Koralliklubi (Coral Club) müüb nüüd ALIVE kemikaalivaba kodukeemiat.

Valikus on näiteks: allergiavaba nõudepesuvahend, vahend kodu pesemiseks, pesupulber valgele + värvilisele pesule, vahend valgendamiseks ja tugeva mustuse eemaldamiseks, vedel pesuvahend pesu pesemiseks, jne.


Tooted on täiesti kahjutud inimestele, kes kannatavad allergia, astma või ülitundlikkuse all keemiliste ainete suhtes. Ei sisalda lõhnaaineid, värvaineid, fosfaate, naftalahusteid, kloori ja muid hingamisteid ning nahka ärritavaid komponente.

Tooted ei sisalda ohtlikke mürgiseid aineid (nagu naftasaadused, boraadid, fosfaadid, fosfonaadid, optilised valgendajad, kunstlikud lõhna-ja värvaineid).

Koostises on pehmed ökoloogilised tensiidid, orgaanilised happed, leelised ning tsitruseliste ja taimede naturaalsed eeterlikud õlid.

Tooted sobivad allergikutele, astmaatikutele ja tundliku nahaga inimestele. Ei põhjusta hingamisteede ega naha ärritust, ei kuivata käsi.

Tooted lagunevad võimalikult lühikese aja jooksul neutraalseteks anorgaanilisteks ühenditeks, mis on inimesele ja keskkonnale kahjutud.
 
looduslik 07. oktoober 2014, kl 14.39
kodu keemiast vabaks?
see on sama, kui mõistusevaba kodu,
ei ole enam võimalik keemiavaba elu,
aga reklaamivaba võiks olla küll,
kasutage mõistust, ka nõudepesul:)))

Ärge kasutage mõttetult kodukeemiat sobiks vast paremini.
Alustaks värvi- ja lõhnaainetest.
ja ka sooda on keemia
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!