Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
sidemed/tampoonid versus menstruaaltopsike
 
Nelli Reinhold 20. märts 2014, kl 16.38
Tampoonid on ideaalne poorne, hapnikuga rikastatud, soe, niiske ja menstruaalvere tõttu ka toitaineterikas keskkond bakterite jaoks, mis võivad seal kiiresti paljuneda ohtliku tasemeni. Paljud tampoonid ja siedemed sisaldavad ohtlikus koguses toksilist kemikaali dioksiini, lõhna- ja värvaineid ning superimavust tagavaid kemikaale. Sidemed ja tampoonid on ühekordsed ja neid kulub palju, millega kaasneb ka palju prügi. Aastane kulutus on üpris suur.

On olemas ka Menstruaaltopsike.
DivaCup on korduvkasutatav, kella kujuline menstruaaltsükli topsike, mis paigaldatakse madalale vaginaalsesse kanalisse, mis kogub menstruaaltsükli voolust. DivaCup sobib igas suuruses ja vanuses naistele.DivaCup on soovitatav välja vahetada korra aastas, kuigi pole keelatud kasutada toodet kauem.
Kuni 12 tundi lekkevaba kaitse.
Valmistatud kõrge kvaliteediga meditsiiniliseks otstarbeks mõeldud silikoonist, mis tagab mugavuse ja vastupidavuse.
DivaCup ei sisalda järgmist: lateks, plastik, PVC, akrüül, akrülaat, BPA, ftalaatide, elastomeer, polüetüleen ja värvaineid.
Taaskasutatav ja ökosõbralik: ei ole jäätmeid, ei ole kemikaale.

Mis te arvate, kas kasutada juba harjumuspäraseid vahendeid, või valida uus ja teistmoodi asi, mis on tervisele palju parem. ???

Kui kellelgi on huvi, siis Eestist saab ka nüüd osta divacup topsikesi. www.rosannas.ee
 
no 20. märts 2014, kl 17.05
kasutan seda küll, kuid seda saab ebayst 7 euro eest ja saatmine on tasuta. nii, et sinu pakutud 30 eurot on küll ulmeline hind
 
Tean 20. märts 2014, kl 18.35
Lisaks on olemas veel Mooncup ja Lynette ning palju teisigi.
Olen aastaid kasutanud ja see on mind vabastanud paljudest jamadest. Väga geniaalne ja mugav lahendus.
Järgmise tellin 3-4 euro eest alist.
 
Nelli Reinhold 22. märts 2014, kl 18.57
30 eurot maksab ametlikult igal pool. Ulmeline see küll ei ole, Norras ja Rootsis müüakse veel kallimalt. Minul on otse tellitud tootja käest Kanadast. Võin kindel olla, et mul on originaal ja kestab kaua. Teiste brändide kohta ma ei tea, Divacup on lihtsalt vanim ja kõige rohkem autasustatud menstruaaltopsikesi.
Aga mul on hea meel , et ma ei ole ainuke , kes pooldab teist varianti. Sidemed ja tampoonid on unustatud teema :)
Ilusat Kevadet teile :)
 
mõtisklen 25. märts 2014, kl 11.01
Kuidas te sellega toimetate? Kas see kannatab terve tööpäeva või peab vahepeal tühjendama? Minul tööjuures nt ei ole wc boksis kraanikaussi, et sellega majadada. Kujutan ette, et selle kättesaamise, pesemise ja uuesti paigutamisega võib sedaviisi jama olla.
 
mmõtisklejale 25. märts 2014, kl 18.34
Väga mugav asi. Korraliku wc puudumist asendab paber ja veepudel. Kannatab tööääeva kui sul on väikesed päevad. Suure voolusega tuleb tühjendada. Olen pannud sel päeval ka sideme alla, juhuks kui pole kohta kus toimetada ja kui peaks üle voolama. Aga seda vaid ühel päeval mis annab märgatava sidemete kokkuhoiu. Soovitan see asi 2 korraga ära õppida kodus ja siis tööl pole miskit muret. Väga lahe asi on. Kasutan aastaid.
 
mmõtisklejale 25. märts 2014, kl 18.37
Juhend on kaasas. See õppimine on sama lihtne kui õppida hambaid pesema, küüsi lõikama... Ei midagi keerulist, juhend on harilikult ülepingutavam kui asi väärt. ;)
 
Mari 25. märts 2014, kl 18.40
Võta pesemiseks purk ka wc-sse. Ta on nii libe märjana, et vaat et potti ei kuku. :)
 
Nelli Reinhold 26. märts 2014, kl 19.11
DivaCup´i peab tühjendama, pesema ja uuesti sisestama vähemalt kaks korda päevas( kaks korda 24 tunni jooksul). Võib kanda terve öö muretsemata lekete pärast. Enamus naisi peavad tühjendama topsi ainult hommikul ja õhtul.

Regulaarse tsükli puhul võib sisestada topsikese vagiinasse vahetult enne voolust, et vältida määrimist.


Oma kogemusest võin öelda, et hommikul ja õhtul piisab. Rohkem ei ole vaja :) Soovitan soojalt. Vaata kindlasti kodulehte :) www.rosannas.ee
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!