Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Ravimtaimede kuivatamine ilma paberita??
 
Mingi muu viis? 10. aprill 2016, kl 08.54
Paber otsas, kas pean minema spetsiaalselt poest ostma, kas on sobivat, hästi niiskust imavat?
Vanasti seda paberit ikka tekkis koju, enam mitte. Maal meil heinalakka enam pole, kahjuks, seal kuivas kimpudena:-( Kuidas teete teie?
 
liz 10. aprill 2016, kl 10.09
kes kuivatada tahab, see kuivatab igal moel. ei pea olema heinalakk, kuigi seal hea kuivatada jah.

paber pole oluline, et niiskust imab, kuigi mina laon vahel majapidamispaberile ja täitsa kuivab. mul aknalauale käib selline kapp, kus riiulid ja õue poolt pimendatud, toa poolt õhuke avatav uks ette ja kui päike paistab, siis on soe soe seal ja kuivab imehästi.
vahel, kui taimi rohkem, panen praeahju olematu temperatuuri peale, ukse veidike avatud ja kuivab tavalistel pannidel majapidamispaber all või küpsetuspaber, kuidas parasjagu käepärasem on. köögis riputan vahel mõne kimbu pesunaksiga kuhugi külge ja kuivab. kuiva materjali korjan kokku, pakin paberkottidesse ja panen kappi hoiule.
 
?küsiks 10. aprill 2016, kl 10.23
mida praegu kuivatate?
 
liz 10. aprill 2016, kl 11.01
praegu saab kuivatada pungi, puukoort, juuri ja midagi ehk veel, ei oska hetkel öelda. männipungi nt saab aprillis kuivatada, haavakoort ja pungi, neid oksi mustsõstrapõõsastest, mille välja lõikad. pungad juba paisuvad ja see on ülihea tee materjal, tervislik ja raviv. vaarikavarsi saab kuivatada ja üldse, saab küll praegu kuivatada juba üsnagi, oleneb mida vajatakse.
kasepungi ka vast saab juba, aga mina nii vara neid ei korja.
paiselehe õied, ma ei tea kas on juba, aga varsti on ja nii ta sujuvalt suveks läheb ja materjali aina tuleb juurde.
 
algataja 10. aprill 2016, kl 20.36
mind õpetas eelmisel aastal apteekrist sõbranna põdrakanepi õisi korjama - ilus ja maitsev tee tuleb, ei teagi eriti mille poolt või vastu, arvan et tassike üle mõne päeva paha ei tee. varsti lähen maale ja korjan kuuseokkaid oma isiklikult kuuselt, proovin kalja teha.
tänu, liz, aga mis imekapp see on millest räägid, ise tehtud??
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!