Ökonurk
toidukuivatit tahaks
Tips 17. veebruar 2011, kl 19.11 |
a 20. veebruar 2011, kl 16.23 |
Tips 20. veebruar 2011, kl 17.26 |
Kuna olen tervislikel põhjustel osaliselt toortoidul, läheks selleks vaja ka kuivatit, mitte seda mis tavalises poes on. Ahjus on nii tülikas teha igast asju.
Tähtis on, et oleks temperatuuri reguleerija peal. Nt midagi sellist
http://www.youtube.com/watch?v=wOOp3eDUuuU
Kuivatiga saab teha palju muudki, kui ainult kuivatada nö. õunarattaid.
http://www.rawmazing.com/recipes/raw-flat-breads/
http://www.choosingraw.com/tag/dehydrator/
ka siin lehel on igasugu huvitavaid ideid
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/search/label/Kuivuri
Tähtis on, et oleks temperatuuri reguleerija peal. Nt midagi sellist
http://www.youtube.com/watch?v=wOOp3eDUuuU
Kuivatiga saab teha palju muudki, kui ainult kuivatada nö. õunarattaid.
http://www.rawmazing.com/recipes/raw-flat-breads/
http://www.choosingraw.com/tag/dehydrator/
ka siin lehel on igasugu huvitavaid ideid
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/search/label/Kuivuri
a 25. veebruar 2011, kl 00.22 |
Tips 25. veebruar 2011, kl 19.18 |
ülevalolevatel linkidel on näha, milliseid toortoite võib teha kuivatiga, viimase lingi peal on palju asju
ehk siis nt toorleiba, küpsiseid, kuhu saab ära kasutada pähklipiimast või toormahla tegemisest jäänud pähkli-/porgandi-/või õunamassi/
siis veel saab teha shipse, tomatiwrappe pähklijuustu täidisega, seemne-pähklibatoone, meekaramellis apelsine, pannkooke, puuvilja/marjanahka
võimalusi on väga palju, pane vaid otsingusse dehydrator recipes või raw food
aga paistab et keegi ei raatsi omast loobuda ja pean ikka sealt sojaliidust selle ära ostma, sealt saab ka järelmaksuga selle kätte
ehk siis nt toorleiba, küpsiseid, kuhu saab ära kasutada pähklipiimast või toormahla tegemisest jäänud pähkli-/porgandi-/või õunamassi/
siis veel saab teha shipse, tomatiwrappe pähklijuustu täidisega, seemne-pähklibatoone, meekaramellis apelsine, pannkooke, puuvilja/marjanahka
võimalusi on väga palju, pane vaid otsingusse dehydrator recipes või raw food
aga paistab et keegi ei raatsi omast loobuda ja pean ikka sealt sojaliidust selle ära ostma, sealt saab ka järelmaksuga selle kätte
a 26. veebruar 2011, kl 13.05 |
a 26. veebruar 2011, kl 17.52 |
Tips 26. veebruar 2011, kl 20.07 |
Mina tahaks tegelikult Excaliburi kuivatit, mis pidi väga hea olema, aga kahjuks liiga kallis.
Vot ei oska öelda, kas saaks kaks masinat odavamalt, seda peaks sealt küsima. Kodulehel on ka mingi variant järelmaksu all, et sisesta mida tahad, ja nemad saadavad pakkumise. http://www.sojapood.ee/blog/sojapood-ee-tooted-osta-jarelmaksuga
Vot ei oska öelda, kas saaks kaks masinat odavamalt, seda peaks sealt küsima. Kodulehel on ka mingi variant järelmaksu all, et sisesta mida tahad, ja nemad saadavad pakkumise. http://www.sojapood.ee/blog/sojapood-ee-tooted-osta-jarelmaksuga
Tips 26. veebruar 2011, kl 20.30 |
a 27. veebruar 2011, kl 10.14 |
Vaatasin ka seda Excaliburi aga mulle tundus Ezidri(snackmaker) parem seetõttu, et oli kaasas mingi alus, kuhu sai ka jugurti valada ja pärast keerad kuivatatud saaduse rulli, väga põnev tundus ning selle oli kaasas ka mingi võrk, kus kuivatada pisikesi marju. Excaliburi pole nii uurinud veel aga seal neid võimalusi ei näitanud. Miks ise Excaliburi eelistad?
See summa oleks enam vähem aga sinna lisandub ju veel saatekulu ja sellise summa juures ka tollimaks.
See summa oleks enam vähem aga sinna lisandub ju veel saatekulu ja sellise summa juures ka tollimaks.
Tips 27. veebruar 2011, kl 11.18 |
Excaliburil on ka kaasas või juurde ostetavad alused, ma ei teagi, mulle meeldib termomeeter, et saad aja panna, lülitab ise välja. ja pidi olema väga kvaliteetne, et sobib toortoidulistele kõige paremini. samuti see, et plaadid on suured kandlilised, mitte keskelt auguga, mis on "leibade"tegemisel tülikas.
Sojaliidu omal saab juurde osta need teflex alused, mis sinna masinasse käivad.
Muidu ei saa ju üldse teha muud kui kuivatada mingeid puuvilju, sest leibade ja puuviljanaha taigen on vedel.
Sojaliidu omal saab juurde osta need teflex alused, mis sinna masinasse käivad.
Muidu ei saa ju üldse teha muud kui kuivatada mingeid puuvilju, sest leibade ja puuviljanaha taigen on vedel.
a 28. veebruar 2011, kl 12.36 |
nonii, ma olen nii mõjutatav:) juba uurisin excaliburi kohta ja plaan siis ikka see soetada aga väikse, 5-e sahtliga. Kuna taimeriga ja ilma selleta, on hinnavahe, siis pean mõtlema, kas taimerit ikka kasutan. Hetkel ei ole ju aimugi. Iseenesest kuivatamine kestab pikalt, äkki tõesti vaja kuhugi minna ja ei saa valvata...aga samas, kas julgen jätta seadme jälle omapead kui kodust ära olen.
Kuidas sinul lood, kas juba ost tehtud? Hiljem võik siis retsepte vahetada, kui midagi head välja tuleb!
Kuidas sinul lood, kas juba ost tehtud? Hiljem võik siis retsepte vahetada, kui midagi head välja tuleb!
a 14. märts 2011, kl 10.28 |
Minul nüüd excalibur käes ja esimesed asjad proovitud. Sain esimese korraga juba aru, et 5-sahtliga on ikka väike, kuna asjad kuivavad kaua ja väikseks, seega oleks 9-sahtliga mõistlikum. Ootad 12-24 tundi ja saad natuke nosimist, tahaks ikka rohkem.9-sahlisesse saab panna rohkem ja kuivatatud asju jagub kauemaks või rohkematele. Meil 4-liikmeline pere ja igaüks sai kõike peotäie, oleks rohkem tahtnud. Mingeid eri asju veel pole teha proovinud, algatuseks tegin kartulikrõpse, kuivatasin õunu, apelsiini ja banaani. Hääl on seadmel vaikne. Millest puudu tunnen...sellest, et ei tea kui kaua ja mida mis temperatuuril kuivatada. Kaasas on ka õpetus aga seal pole teperatuuri antud, ainult aeg. Seadme peal on küll kirjas aga see ajab natuke segadusse, ehk hiljem õpin.
Küsin, et kas sinuk Tips on ka masin käes? Äkki jagad oma masina kogemusi?
Küsin, et kas sinuk Tips on ka masin käes? Äkki jagad oma masina kogemusi?
tups 14. märts 2011, kl 12.11 |
Tips 17. märts 2011, kl 15.01 |
Excaliburi maaletooja 11. detsember 2011, kl 12.25 |
ökomutt 21. veebruar 2012, kl 11.56 |
pakun 10. märts 2012, kl 15.24 |
Marge 05. aprill 2017, kl 14.52 |
väärt asi 26. mai 2017, kl 22.03 |
Ostsin kuivati möödunud aastal, tellisin lisarestid ja on metallrestidega, nii et üsna kallis, aga ei kahetse. Alguses hakkasin suure hooga õunu kuivatama (õunte viilutamiseks on taas saadaval suurepärased seadmed: torkad õuna otsa ja keerutad, tulemuseks on ühtlane spiraalne õunariba ja südamik eemaldatud). Hoopis paremad on aga tomatid ja veel kõige paremad kuivatatud suvikõrvitsa lõigud. Osa panin sügavkülma, osa tavalisse külmikusse. Kõlbavad talvel suurepäraselt näiteks supi või ühepajatoidu sisse ja on väga head ka niisama süüa.
Lisa postitus