Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Ökonurk
Ravimteed
 
n21 30. september 2010, kl 11.55
mul on korjatut juba mõningaid tee komponente ja tahaks korjata neid veel aga ei tea, milleks neid kasutatakse.
Mul on olemas pärnaõisi, vaarikavarsi(kas te kuivatate noori või vanu), piparmynti, naistepuna, raudrohtu kummelit. Võiksin neid veel korjata, aga enam pole vanaema, kes nõu annaks. tean et kummel on päletikuvastane, olen puhastanud sellega silmi. Kas ta aitab ka põletiku vastu juues? Näiteks, kui mu lapsel on põiepõletik või kõrvapõletik, siis joob kummelit? Ja mis aitab kõha vastu, mis nohu puhul. Mett kasutan tees alati.
 
n21 30. september 2010, kl 11.58
korjatud*
 
Dianka 30. september 2010, kl 12.25
Mina kuivatan momendil arooniaid ja paradiisiõunu. Hiljem hakkan komponeerima, et mis millegagi sobib. Eile näiteks keetsin vaarikavarre-leheteed, lisasin kuivatatud ebakütooniad----väga hea sai. Proovisin ka veel arooniaid juurde panna..veel parem sai...ja nii ma katsetan. Muideks, osa ebakütooniaid ma ei kuivatanud, vaid purustasin kombainis ja nüüd külmutan jääkuubikute alusel. Paras kuubik ühele teetassile.
 
a 30. september 2010, kl 16.19
minul ka aias ebaküdooniad ja arooniad. Iga aasta on ainult silmarõõmuks kasvanud ja hiljem linnukestele söögiks. Nüüd siis tean ka, et neid võib kuivatada, proovin täitsa see aasta. Ja see kombainis purustamine on ka hea idee aga mul pole kombaini, äkki saan asendada blenderiga? Kas lisad sinna ka mingit vedelikku?, muidu ilmselt kuiv mass?
 
Dianka 30. september 2010, kl 17.32
Blenderiga olen ka teinud. Mingit vedelikku ma ei lisa...Kõige kauem kuivab aroonia, kuna ta suht mahlane. Ma vahel panen ahjuˇ50kraadi juurde. Purustada ei ole arooniat proovinud. Aga samas ma vist proovin, sest muidu lihtsalt kuivab kauem. Purustadud mass kuivab kiiresti ahjus, kui õhukeselt panna...
 
a 30. september 2010, kl 19.06
väga hea idee, ma nii rahul ja kindlasti proovin, tänud!
 
Le 30. september 2010, kl 20.40
Massiline ravimtaimede korjamine on minul juba läbitud etapp, aga on kolm asja, ilma milleta ei saa:
kummel (seedehäirete korral ja silmakompressiks),
salvei (imehea kurgupehmendaja),
mets-kassinaeris, kootava toimega limaskestade turgutaja, sobib nii köha kui ka kõhukorratuste puhul; lillade õite tee on imeline sinine, keskajal olla nimetatud seda taime kõigi haiguste ravijaks.
 
lalala 01. oktoober 2010, kl 15.54
on olemas raamat 'ravimtaimede entsuklopeedia' jne. sealt saab parimat infot.
samuti on poes/apteegis muudavate teede peal kirjas, milleks see ja too ravimtaim hea on.
 
kkk 10. oktoober 2010, kl 18.21
A milleks seda ebaküdooniat enne külmutamist purustama peab...ma panen lihtsalt tervelt sügavkülma ,kui teed teen võtan ükshaaval välja ja lõikan õhukesteks viiludeks.Ta ju nii happeline lahustab äkki kilest midagi halba
 
jaa 18. oktoober 2010, kl 10.42
pärnaõis on higistama ajava toimega, sobib palaviku korral.
kui tunned end külmetanuna, siis õhtul juua pärnaõie- piparmündi teed (tagab hea une)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!