Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
öörahu ja tümpsutav naaber, millal politsei kutsuda?

poro 14. mai 2008, kl 14.05
Elan naaberriigis ja meil siin kõrvalt sissekäigust peale kl 12 öösel kostus kõva tümakas. Pidin hommikul tööle minema ja võimatu oli magama jääda. Ja helistasimegi politseisse. Kusjuures seda oli keegi enne meid juba teinud. Politsei tuli nagu naksti kohale. Ja oligi vaikus majas.
Nii et kui juhtub taas midagi taolist, siis vähemalt tean, et siin maal võetakse politsei poolt sellist väljakutset tõsiselt.

peip 14. mai 2008, kl 15.26
Ma kutsusin alt naabrile esmaspäeval politsei. 18-23:30 oli lihtsalt võimatu kodus olla. Rahvas allkorrusel kuulas kõvasti muusikat, bass põhjas ja vahepeal kaklesid, siis tegin karaoket ja karjusid. Politsei kohale ei jõudnudki, 23:50 helistasin, et jäid rahulikuks ja annuleerin kutse. Täna helistati politseist tagasi ja uuriti, et kui tihti altnaabrid pidu panevad. Lubasid neile helistada ja palusid, et kui järgmine kord jälle segavad, siis kutsun politsei ja kirjutan ka avalduse. Kõrini lihtsalt sellest, et iga nädal mingi jama.
Eks need on need mägedes elamise rõõmud.

elo 14. mai 2008, kl 15.34
muusikat saab kuulata ka ilma bassita ja siis see ei kaja sedasi läbi seinte.
teata julgelt politseile. isegi päevasel ajal ei tohi lärm üle teatud taseme olla ja mina olen korduvalt päeval politsei kutsunud, teinud avaldusi ja politsei on trahvi teinud naabrile.
olen ka pakkunud välja juhtmevabade kõrvaklappide varianti, aga see naabrile ei sobi, tema tahab kuulata kõvasti kõlaritest.

ou 14. mai 2008, kl 15.37
Politseist on kahju, neil vist juba kõrini kui kuulevad, et jälle tuleb samasse kohta minna.

G 14. mai 2008, kl 15.45
Mina elan majas kus seinad on poolemeetrised ja mitte mingit inimeste enda hääli naabrilt ei kostu kunagi, ei rääkimis, astumist ega telekat isegi öösel. Niivõrd helipidavad seinad. AGA kui naaber muusikat kuulab, siis ta keerab selle alati täiesti põhja, kaasaarvatud bassi ja sel juhul ei kuule ma isegi iseenda telekat mitte ja saab absoluutselt igast sõnast sellest kostuvast muusikast aru. Ma imestan, et ta veel kurt ei ole. Kõigele lisaks on tal endal väike laps ka veel. Selle kõrvakuulmise rikub küll eluks ajaks ära.

ehhee 14. mai 2008, kl 17.00
kle, G
tegele selle punktiga!

nojahh 14. mai 2008, kl 18.05
igas majas oma tümpsutaja. minu naabriks satuvad alati puuri-maniakid. kuude kaupa muudkui vaja puurida ühte seina.

G-le 14. mai 2008, kl 18.57
sellistel ongi juba kindlasti kuulmiskahjustus ja seetõttu peavad nad muusikat aina kõvemini kuulama. ka sellel 41-aastasel, kes siin kiitles, kui vägev muss neil mehega on, mida kuulata, on kindlasti ealised muutused lisaks muudele kahjustustele. ja siuksed ei aktsepteeri iialgi seda, et mõni teine on normaalse kuulmisega ega saa lärmi sees magada. uhke ka veel enda üle, et mehega öö läbi tümakat kuulab.
mul on ühine sein naabriga helikindlaks tehtud ja mingi väike kõnekõma, mis suurema seltskonna puhul läbi kostab, ei häiri üldse. aga see bassi tümakas, sel on samasugune efekt nagu veel, mis tilk-tilga haaval kivisse augu uuristab. eriti rafineeritud piinamisviis.

41 14. mai 2008, kl 19.25
Kahju on sul millestki või rahuldamata vanatüdruk. Ostangi kvaliteetset tehnikat, millel on ka mingi tähendus ja muusikaelamuse nautimine. Mitte mingit kräppi ei kavatsegi osta. Ja ilma bassideta kuulavad muusikat just sinusugused ja pensionärid. VEEL...ei öelnudki, et meil mehega, tema kojutulles pidu põlvini. Istume küünlavalgel, laps magamas ja kerge muusika mängimas..no selge, et kõlarid taga...Kui pisike muusika pirin ja väike põnts kusagilt kostab, siis pöörake tähelepanu hoopis hommikul poole kuuest ülemisel korrusel ärkava lapse jooksusammudele, mis hoopis hullem.

jehuu 14. mai 2008, kl 22.13
tähendab, et te pole väsinud, kui iga asi teid häirib ja sel juhul pole ka uni nii väga vajalik. Kui ma töölt koju jõuan ja siis veel kodused toimetused ära teen, vajun ma voodisse ja minu pärast võiks keegi mul kasvõi voodi puhkpillimuusika saatel alt minema viia, ma ei kuuleks mitte midagi.

böö 14. mai 2008, kl 22.42
hullud, minge arsti juurde!
kui magada ei saa, siis pisikesed tablad ja asi korras!
kui ikka inimesed häirivad, siis üksikule saarele..kõtt

jee 15. mai 2008, kl 07.56
Minu arvamus sama...ümberringi on kisa ja kära, trollid, trammid, laste nutud, jooksmised hilisõhtuni. Mind ka ei häiri kui kusagilt muusika kostub. Ja soovitada kõrvaklappe..no..vaimusilmas ette kujutades, kuidas kõik pereliikmed kõrvaklappidega õhtuotsa ringi liiguvad, ajab ikka naerma küll. Tahaks kohe oma silmaga näha neid inimesi, kes seda soovitavad. Minu pojal oli ka mingil ajal tahtmine neid saada..ostsin ja lausa mitu...no,13 kuni 15 a oli siis ta. Kümmekond korda nägin tal neid peas, kui VÄLJA läks ja siis äris maha. Kodus, kui sõbrad külas, siis kuulati ikka ehtsalt ja jutustati ning mullegi meeldis see muusika, mida nad kuulasid.

Lii 15. mai 2008, kl 08.52
Aga minul põhjustab naabri tümakas migreenihooge! Tema pool tundi ülikõvat muusikat tähendab mulle mitmepäevast peavalu, mida isegi valuvaigistid ei leevenda. Plaanin mõne juristiga konsulteerimist, et ta tervise kahjustamise eest kohtusse anda.

ei noh 15. mai 2008, kl 11.19
Lii....ruttu arsti juurde...kohtusse andmine on lihtsalt naeruväärt sellisel puhul. Sina oled haige.
"tervise kahjustamine"....no tõesti naljakas.

oeh 15. mai 2008, kl 20.17
mul sama mure naabritega, kuigi oleme naabritega ühevanused. Ei aita siin midagi, on käidud rääkimas nende endaga, on kutsutud politsei, on maja haldaja nendega rääkinud. Kasu mitte midagi. Ülbitsetakse näkku ja kuulatakse tümpsu edasi. Ostsin endale apteegist kõrvatropid, et saaks magada. Aga kogu aeg nagu ei tahaks magada ka, aga no ei kannata seda tümpsu. Vahel on tõesti selline tunne nagu muusika käiks enda toas.

..... 29. detsember 2013, kl 14.21
Jumalast armas, milline on inimeste lugemisoskus. Originaalpostituses olid väga selgelt kellaajad välja toodud. Kui mina pean olema kell 5:30 hommikul tööl siis iga minut öörahu rikkumist on haige. Mul on väike laps kelle ööund häiritakse. Üllatuvalt vaatan siin ringi ja näen nii paljusid kes ütlevad "mida see väike tümps ikka teeb". Täiskasvanud inimesed ja 0 arvestamine teiste inimestega. Te ajate ausalt südame pahaks.

Sweer revenge 29. detsember 2013, kl 17.56
Mina sain yhest sellisest tympsutavast naabrimutist jagu. Sain teada, et ta tegeleb keelatud tegevusega, andsin ta andmed maksuametile ja kadunud see muti siit oligi.

jeebus 30. detsember 2013, kl 09.28
ma panen natuke teemaga puusse, aga mida teha sellise naabrimehega, kes on remondi(või koristamise või kolistamise)kinnisideeliselt igapäevaseks ja ka -öiseks (ka peale südaööd)meelelahutuseks võtnud? iga hommik algab kaheksa paiku kas puurimise või niisama seina tagumisega, eile öösel passisin umbes poole üheni üleval, et kuulata hurmaid helisid, mis meenutasid plekkpurgi veeremist või bowlingut. mõistus on juba otsas ja uudishimu on ka üsna suureks muutunud aastatega, et mida ta ikkagi teeb seal lakkamatult. lisaks on tal komme vist alkoholiga üle pingutada, siis ta ohkab ja rögiseb tundide kaupa. ja muide, mul on oma elu ka ja ma ei istu kodus pastakas käes, et naabri elust statistikat teha. lihtsalt ma ei oska midagi ette võtta, ei kutsu ju politseid et "naabril üleval mingid purgid veerevad ja siis ta just läkastas ka veel kolm tundi, pange vangi, öörahu on". no sain südamelt ära, tänan lugemast :D

jeebus 30. detsember 2013, kl 09.30
*hurmavaid

jeebusele 30. detsember 2013, kl 10.55
Mul väga sarnane olukord. Jääb selline mulje, et ülaltnaaber lohistab või tassib raskeid mööbliesemeid pooljoostes edasi-tagasi ja viskab kolksuga põrandale. Kopsib, saeb ja puurib. Seda juba mitu aastat, sageli päevade ja ÖÖDE kaupa järjest. Täna öösel näiteks ei saanud ma silmatäitki magada, aga õnneks on mul praegu puhkus. Kardan, et tegemist on mingite psüühikahäiretega, sest kuidagi teisiti ei oska toimuvat seletada. Kui see nii on, siis ei jäägi vist muud üle, kui välja kannatada või ise ära kolida.

Kuri naaber 30. detsember 2013, kl 11.52
Kutsu politsei, muud siin enam ei aita (oled naabrit juba kaks korda korrale kutsunud). Minu alumine naaber ei saanud ka enne aru kui politsei käis, esialgu tehakse hoiatus, kui asi jätkub, siis trahvitakse.
Rahurikkujate õigustused on siin üleliigsed, igaühel on õigus oma kodus välja puhata ja lõõgastuda, aga mitte teiste naabrite arvelt.

mina 30. detsember 2013, kl 11.55
kui nii tundlik oled, koli eramajja. äkki sinu laps ka teeb vahel häält ja see segab naabrit? vaikse muusika peale politsei kutsumine on vale väljautse ja selle eest saad trahvi.

Kuri naaber 30. detsember 2013, kl 11.59
Muide meie majas tegi üks kingsepp oma tööd, igasugused masinad ka olid olemas, kliendid käisid muudkui ukse taga... Seadusega on keelatud töökoja avamine elumajas (tal oli see mitteametlik). Läksid lõpuks naisega lahku ja kolis siit minema...jumale tänu

... 30. detsember 2013, kl 18.27
Hea öelda,koli mujale?!Võtke teadmiseks ja lugege seadusi,kui naaber rikub ööpäevaselt Teie rahu,on õigus teha politseisse avaldus.Korter on mõeldud elamiseks ja puhkamiseks,aga mitte müra levitamiseks ja teistega tuleb arvestada!Kõik mida teed teistele halba,tuleb kunagi endale tagasi!!!

viimasele kurjale kuklile 30. detsember 2013, kl 19.15
jah? ja kuhu tolerantsus jäi? sinule ei meeldi, et naaber muusikat kuulab, aga talle ei meeldi võib-olla sinu lollaka koduperenaise seebi mula või kangete jalgade põntsuvad sammud või lapselapse lalin või reumarohu lehk või su nuustikpeni kirbud või su õllehaisune taat? kortermajas ongi erinevad inimesed oma veidruste ja harjumustega. ja kui sa teisi enda ümber taluda ei suuda, siis tuleb jah eramajja kolida.

tolerantne 31. detsember 2013, kl 20.22
Muidugi saab tahtliku valju muusikakuulamise (sest MULLE nii meeldib) ja tahtmatu ravimihaisu ühte patta panna.

issand 31. detsember 2013, kl 20.28
nii, minu peal käib juba mitu tundi vilgas n'uss ja ohkimine ja ähkimine ja kiljumine ja igasugu kõlin ja toksimine lisaks ja voodi sõidab neil ka ühest seinast teise pidevalt ja siis lükatakse jälle tagasi. Kuskil keegi peksab vastu radikat edutult ja ausalt, ma tahaks selle kamba omaenese kätega ära kägistada. Kujutan lausa ette, kuidas ma külmavereliselt neile kuuli pähe lasen. Surgu rsk.

kl 31. detsember 2013, kl 20.31
23.00-07.00 vist oli hommikune piir.

Jutt 02. jaanuar 2014, kl 13.51
Kortermajade probleem.
Mõned aastad tagasi maal käies ja tuttava korteris ööbides käis naaberkorteris pidu poole ööni. Mina magada ei saanud ja muudkui ketrasin peas mõtet - jääge vait, jääge vait. Ühel hetkel seltskond lahkus ja jäigi vaikseks. Hiljem kuulsin, et jäädavalt. Seltskonnal tuli mõte paadiga merele minna, tagasi nad enam ei tulnud. Täpselt enam ei mäleta, kas neid oli kolm või neli, aga noored mehed nad olid.

Peab mõtetega ettevaatlik olema.

Bass 08. mai 2025, kl 16.40
Lisa postitus
Autor:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!