Halb kogemus
öörahu ja tümpsutav naaber, millal politsei kutsuda?

kägu 13. mai 2008, kl 23.14
olen naabrit juba 2 korda palunud öörahu ajal muusika vaiksemaks panna, ja no täna jälle, täiskasvanud naisterahvas ja ei jõua kohale et öörahu on 23.00 - 07.00, ja nüüd siin mõtlen et kutsuks politsei, et äkki siis saab aru et ma nalja ei mõista, aga kui vali see muusika olema peab vms. no häirib ikka küll kui mingi tümm tümm koguaeg käib ja kui magada üritan siis see tümm tümm käib kerest läbi, ma ei ütleks et see lausa üürgab mu toas aga siukene keskmine või madalam volume aste on ikka küll. peale selle on mul veel alla aastane laps aga õnnex tema suudab magada aga mina mitte.

happiness 13. mai 2008, kl 23.20
huvitav tõesti, kas nii raske on mõnel kõrvaklapid muretseda? (pean silmas naabrit), siis saaks ju ükskõik, mis ajal ja kui valjusti oma musa kuulata.

Ma soovitaksin siiski enne politsei kutsumist (eriti kui muusika pole eriti vali, vaid lihtsalt häiriv) ukse taha minna ja öelda, et palun muretsege kõrvaklapid! Kui on tegemist aga mõne meelega rõvetsejaga, kellega räägid ja räägid ja kohale ei jõua, siis vast räägiks kurjalt ja viimase abinõuna kutsuks politsei.

Ma puutun ka vahest kokku sama probleemiga, aitab vahest kui vastu seina/põrandat tampida. Naaber peaks aru saama, et häirib!

..... 13. mai 2008, kl 23.24
See pole muusika, see on kõlarite tümps, mis sulle vaiksemal ajal kostub..põnts...põnts ja vaikne muusika. See ei ole öörahu häirimine sinule, vaid sa ise selline ergu unega. Meie ülemised naabrid samamoodi...väga pikad päevad tööl...tulevad koju kl 21 ja loomulikult tahavad lõõgastuda 2 tundi..teevad veidike süüa ja magama. Mina küll mingit häirekella lööma ei hakka. Endalgi mängib telekas terve öö vahel, siis jään paremini magama.

kägu 13. mai 2008, kl 23.31
no aga kas see kõlarite tüpms ei lähe siis arvesse, minuarust nagu see ka öörahu rikkumine, keeraku bass maha siis, kusjuures olen naabrile seda ka öelnud.

..... 13. mai 2008, kl 23.32
happiness..kõrvaklapid topi endale pähe. kui inimene tuleb töölt, kus oldud ligi 14 tundi ja kiiruga üritab endale süüa valmistada ning siis pesema..magama ja kuulab veidike muusikat,mis teile virisejatele PÕNTSUB, siis andke andeks, aga tõsisest töötegemisest ja kahetunnisest kodus olemisest, magamine väljaarvatatud, kus kuuest jälle tõustakse, ei tea te mis piin se on. No see pisike põnts, mis lastki ei häiri..mis virised. Võta tabletid sisse, kui närviline. Ükski politsei ei tule sellise kutse peale kohalegi.

haa 13. mai 2008, kl 23.34
ma pakun, et siin enamus on koduperenaised, nemad ei tea jah mida tähendab vara tõusta ja tööle minna

happiness 13. mai 2008, kl 23.34
ma ei hakka kunagi mõistma vist seda, kuidas on võimalik magada samas toas kui tv mängib? Ma ei saa isegi kõrvaltoas magada siis, isegi valgus häirib. Üks tuttav (kellega olin sunnitud ühes majas mõnda aega elama) pani ööseks tv hästi valjult mängima, mingi imelik kiiks pärast ta mehe surma, ma käisin öösel ja panin tv kinni ja mõne aja pärast ta ärkas üles ja pani uuesti mängima (õnneks vaiksemalt).

.... 13. mai 2008, kl 23.35
kaua ta seda laseb siis..mis kellani.

to haa 13. mai 2008, kl 23.38
mine sa kah kanni, üldjuhul koduperenaised on need kes tõusevad varem et lapsed valmis sättida kas lasteaeda või kooli saata.
to .....
ja ma ei saa aru kui tööpäev on väistav siis magama minna mitte muusikat kuulama hakata, ja siis vingutakse on omikul vara peab tõusma ja nii väsinud jne

happiness 13. mai 2008, kl 23.38
...... mis sind siis nüüd nii väga häiris? Sellise seletuse järgi võiks inimesed ükskõik millal lõuata ja tümpsu kuulata (õigustavad end töölkäimisega või vahetustega tööga), see aga ei anna mingit õigust teiste öörahu rikkumiseks!

kägu 13. mai 2008, kl 23.40
to .....
praegugi tümpsutab, ja nuh nüüd ilmus mingi ilge naiste kiljumine ka, keeraku muss vaiksemax siis ei peaks karjuma.

happiness 13. mai 2008, kl 23.43
kas üks normaalne tööinimene peab teisipäeva öösel korteris pidu või? Don`t think so. Pane aga paar kolakat vastu seina ära.

talk 13. mai 2008, kl 23.44
Äkki see naaber ei käi tööl, on kodus lebotav tibuemme.

heh 13. mai 2008, kl 23.46
käin ka vahetustega tööl ning tihti jõuan koju päris hilja ning siis paari tunni jooksul teen süüa, pesen, vaatan natuke telekat või kuulan muusikat. nagu tõesti ainult kaks tundi päevas on siis aega "iseendale", eriti, kui hommikul jälle vara ärkama peab. aga no naabritega ikka peaks arvestama. mul ka naabriteks teistsuguse eluviisiga perekond (kes kell 9 magama lähevad ja ärkavad hiljem). käisid ka ükskord ütlemas, et ma muusika vaiksemaks paneks, nemad ei saavat magada. no hea on, et ütlemas käisid, ma ei teadnud ju, et muusika kõrvalkorterisse kostub. enam ei tee nii. aga samas - kui mul on öövahetus olnud ning järgmine päev lõuna aeg magada tahaks mõne tunni, siis mind näiteks häirib ka, kui nende laps karjub ja ringi madistab ning vanem plika klaverimängu harjutab... aga kahjuks mina ei saa minna ütlema, et võtke vaiksemalt... nende vabanduseks on "öörahu", aga mul poleks midagi vastu panna. nõme see korteri elu. eks ma sellepärast raban ka tööd teha praegu, et saaks võimalikult kiiresti päris oma elamise soetada.

kägu 13. mai 2008, kl 23.48
kusjuures ei saa kolakat vastu seina panna siis on kipsplaat katki:(
aga ennem remonti sai haambriga vastu seina taotud ja no ei reageeritud selle peale.
naaber käib kindlasti tööl aga võibolla graafiku alusel, ta on umbes 8-10 aastane poeg ka.

...... 13. mai 2008, kl 23.50
.... vaat kiljumine on juba teine asi, nädala sees eriti.
Aga sellele, kes arvas, et need, kes õhtul söögitegemise ja pesemise ajal muusikat kuulavad...jah vbl vähe kõvemini... ja lähevad pisut ka üle 23... ei ole küll vingujad inimesed, kes kuuest tõusevad aastaid juba. Nii , et ära üldista. Ja teine asi..mis mõnda häirib.. tihtipeale on nädalavahetuseti "peod", kuna paljudel peredel tulevad issid kaugelt koju ja istutakse poole ööni ning kuulatakse muusikat juuakse veini vm.

hoia ja keela 13. mai 2008, kl 23.51
Mul ülevalt naabri titt muudkui müdistab, tuled töölt koju ja jälle hakkab pihta.

kägu 14. mai 2008, kl 00.00
jesss vaikus, lohutan ennast sellega et homme sõidan nädalaks maale ja ei pea kuulama öösel seda tümpsu. üldjuhul olen ma väga kannatlik inimene, 2 aastat olen kannatanud seda öörahu rikkumist ja nüüd sai hiljuti mõõt täis.

..... 14. mai 2008, kl 00.04
Hakkad ise ka tööl käima ja oled õhtuks väsinud, nii et ei saa arugi, kas kl 23 või 24 muusikat kuulatakse veidike. Magad kl 22 juba võibolla siis. Praegu lebotad lapsega kodus, magad päeval ja siis und ei ole loomulikult õhtul. Vaata mõnda filmi.

heh 14. mai 2008, kl 00.08
ära kannata. järgmine kord kutsu politsei. kui ei mõika mine kirjuta politseis avaldus. ja nii iga kord kui naaber arvab et elu on ainult üks tants ja trall.

Kadri 14. mai 2008, kl 00.08
Osades kortermajades lihtsalt seinad (või ka laed ja muud värgid) kostuvad jubedalt läbi ja minu meelest iga korteriomaniku oma mure, kuidas enda elamine helikindlamaks muuta, kui ei soovi naabrite elu-olust osa saada. Kas mina pean sellepärast kikivarvul käima või, et maja läbi kostab.

Praegu elan sellises majas, et õhtul magamistoas võib kuulata, kuidas naaber etv-st hilisõhtuseid uudiseid vaatab. Või kuidas teisel naabril põrand kriuksub. Või kuidas kolmandal lapsed külas on. Mina küll ei mõtle, et läheks ja taoks nende uste taga. Pigem olen uurinud, kuidas saaks korterit helikindlamaks teha ning magamistoas juba ongi üks sein ning põrand plaaditud.
Kui ma kuulan normaalse kõvadusega muusikat või telekat, siis see pole minu süü, kui naabrile ära kostab. Ma saan aru, kui tõesti on lärm ja vali muusika, aga kui olmehelid läbi kostavad ja see häirib, siis lihtsalt sai korteriostuga puusse pandud ja lepi või hakka isolatsiooni jaoks raha koguma (või koli ära).

Kusjuures eelmine maja, kus ma elasin, seal ei saanud üldse aru, et naabrid olemas oleks. (Y)

voihh 14. mai 2008, kl 00.10
Karta on, et politsei ei võta enam tõsiselt kui iga natukese aja tagant käia avaldust tegemas.

ja 14. mai 2008, kl 00.49
vastu seinu peksta pole mõtet, ega sa ometigi hull pole.
Toksi radiaatorit, siis peaks hästi kajama. Pane neile postkasti üks "sõbralik" kiri.

hmm 14. mai 2008, kl 01.04
eks sa pane siis muusika k6vasti vara hommikul, las naaber tunneb kuidas on. M6nikord m6jub, inimesed ise ei saa arugi kui 6hukesed seinad v6ivad olla. Kortermajas elades mina kyll panin alati oma teleri vaikseks, eriti 6htuti, et naabreid mitte hairida.

vaffa 14. mai 2008, kl 09.07
aga mina tegin oma alumiste naabritega nii: kuna nad jutust aru ei saanud ja järjekindlalt õhtul 12 koju saabudes tümakat lasid, siis ühel hommikul kell 7 panin maki radiaatori vastu,viiuli muusikaga plaadi üürgama ja lahkusin kodust.Peale seda said vist aru...:-)

n 14. mai 2008, kl 09.24
ma olen ka selle probleemiga kokku puutunud, aga politseid pole veel kutsuda julgenud, sest valehäire peale pead ise trahvi maksma. ja no kust mina tean, äkki pannakse kohe makk kinni ka. siis ma ootan, nagu loll :) nädalavahetustel pigistan silma kinni, sest ma saan aru, kui neil mingi pidu või oleng on. mu enda meelest juba on kõige nõmedam see, et kui mingit mürglit ei toimu, lihtsalt lõbus olemine normaalsete inimestega, siis tuleb mingi kuri naabrimutt ja kärgib, et olge vaikselt.. :)) no pole kena. korterid paratamatult kostavad läbi. mina ei oska mingeid tihendeid sinna seina leiutada, nii et pean sellega elama õppima.

kui sul unehäired on, et üldse ei saa magama jääda, kui kuskil krõps käib või valgus paistab, siis tuleks hoopis sellega tööd teha. päris nii ka ju pole normaalne.

judo 14. mai 2008, kl 10.41
Eriti tore on, kui keegi KASVATAJATEST hakkab öösel vastu radiaatorit kolkima!!! Siis saab ikka terve püstaku ärkvele!

! 14. mai 2008, kl 11.39
Kõige nõmedam asi "pange kõrvaklapid pähe"mul peika külas ning siis kõrvaklappidega,kusjuures muss ei ole kõvasti aga arvatavasti liiklust vähem ja olmemüragi kostab lihtsalt läbi.mina kuulen ka kui see naaber seksib häälekalt või kõrval lapsele peksa antakse jne.No ma ei lähe kloppima kellegi uksele-võibolla siis kui öö läbi kuskil mega läbu ning iga nädalavahetus või midagi sarnast.ta ju korralikult kell 00.oo lõpetas

hehh! 14. mai 2008, kl 12.59
!... õigust räägid, ma ei tea, ma 41, aga saan aru noortest ja sellest,et muusikat ei panda täpselt 23 kinni. Mõni asi. Mõned lausa istuvad kell käes, et minutipealt midagi ette võtta. Hehh..mul tuleb mees üle nädala töölt koju ja siis istume kohvilauataga mõlemad kõrvaklappidega või. Jutustame jah, teinekord poole ööni. Naera puruks. See, et muusikat kostub ja kerge tümakas ka, tähendab, et on ka mida kuulata. Keegi tark kunagi siin soovitas, et ostke väike kaasaskantav muusikakeskus,mitte ärge toppige suuri kõlareid "makile" taha. Elage ise ja laske teistel ka elada...ja magage päeval vähem.

njaa 14. mai 2008, kl 14.02
minul endal sama mure, et all elab mingi pubekast noormees oma emaga koos ja see poiss ei käi ei koolis ega tööl ja käib jube tümps. see mis kostub mulle ei ole lihtsalt mingi vaikne heli vaid tunda on kohe kuidas seinad värisevad, isegi telekat ei kuule. Tunne on täpselt selline nagu endal mängiks selline juba tümakas kodus ja volüüm oleks põhjas. olen neile 1x politsei kutsunud ja kui vaja kutsun veel ja politsei ütles ka , et kui teha avaldus siis saab see tüüp trahvi ja maksimaalne summa pidi olema sel puhul 6000.- eeki nii et äkki raha paneb mõtlema. ma arvan et sellel jobudikul paneb küll.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!