Osades kortermajades lihtsalt seinad (või ka laed ja muud värgid) kostuvad jubedalt läbi ja minu meelest iga korteriomaniku oma mure, kuidas enda elamine helikindlamaks muuta, kui ei soovi naabrite elu-olust osa saada. Kas mina pean sellepärast kikivarvul käima või, et maja läbi kostab.
Praegu elan sellises majas, et õhtul magamistoas võib kuulata, kuidas naaber etv-st hilisõhtuseid uudiseid vaatab. Või kuidas teisel naabril põrand kriuksub. Või kuidas kolmandal lapsed külas on. Mina küll ei mõtle, et läheks ja taoks nende uste taga. Pigem olen uurinud, kuidas saaks korterit helikindlamaks teha ning magamistoas juba ongi üks sein ning põrand plaaditud.
Kui ma kuulan normaalse kõvadusega muusikat või telekat, siis see pole minu süü, kui naabrile ära kostab. Ma saan aru, kui tõesti on lärm ja vali muusika, aga kui olmehelid läbi kostavad ja see häirib, siis lihtsalt sai korteriostuga puusse pandud ja lepi või hakka isolatsiooni jaoks raha koguma (või koli ära).
Kusjuures eelmine maja, kus ma elasin, seal ei saanud üldse aru, et naabrid olemas oleks. (Y)