Halb kogemus
Ebameeldivused bussis
Tintsik 29. oktoober 2008, kl 12.07 |
Sõitsin täna varahommikul bussiga tööle. Kuna aeg tõesti väga varajane, vajus silm bussis kinni. Aeg-ajalt piilusin aknast välja, et oma peatusest mitte mööda sõita. Kui pöörasin pea vahekäigu poole,seisis istme kõrval neiuke. Enne kui omale olukorda teadvustadagi jõudsin, haaras neiuke mu koti, mis oli mu kõrval,võttis sellega hoogu ja viskas!! mulle sülle ise kõrvalistmele vajudes. Minu arvates oli selline käitumine ebaviisakas (seda ma talle ka ütlesin) ning oleks võinud ju KÜSIDA, et vabandage, kas koht on vaba! Oleksin koti ise eest ära võtnud ja koha vabastanud. Samas oli rida eespool koht vaba. Jah, iga reisija jaoks on üks koht ning ma arvestan sellega. Samas jääb alati kohti vabaks ning milleks hoida rasket kotti süles...
Samas on ka meeles üks paari aasta tagune juhtum, kus jalutas kohale noormees, haaras mu kilekoti, pani selle põrandale ja võttis istet...
Miks istuda soovija ei KÜSI, ei kontakteeru? Minu jaoks on see siiani elementaarne olnud. Arvestades, kui palju ühistranspordiga sõidan, võin öelda, et alati siiski küsitakse viisakalt, kas koht vaba.Välismaast ei maksa rääkidagi, seal inimene ka naeratab sulle!!
Samas on ka meeles üks paari aasta tagune juhtum, kus jalutas kohale noormees, haaras mu kilekoti, pani selle põrandale ja võttis istet...
Miks istuda soovija ei KÜSI, ei kontakteeru? Minu jaoks on see siiani elementaarne olnud. Arvestades, kui palju ühistranspordiga sõidan, võin öelda, et alati siiski küsitakse viisakalt, kas koht vaba.Välismaast ei maksa rääkidagi, seal inimene ka naeratab sulle!!
tartlane 29. oktoober 2008, kl 12.24 |
jah, viisakas oleks küsida, samas ma ei mõista miks üldse kotte enda kõrvalistmele pannakse? kui inimene tukub ja kõrvalistmel on ta käekott, saab seda ju väga lihtsalt varastada. samas spordikotil on põhi raudselt must ja mina ei tahakski väga istuda istmele, kus mingi spordikott on olnud. poekoti toiduasjadega saab panna jalgade juurde ju.
seega, ei õigusta ühe ega teise käitumist.
seega, ei õigusta ühe ega teise käitumist.
prr 29. oktoober 2008, kl 12.28 |
Ei salli neid, kes ühistrantspordis sõites oma kotti kõrvalistmel sõidutavad.
Võta oma kott sülle või pane pagasiruumi- iste on teisele inimesele.
No ok- ei kiida heaks, et teine koti sulle sülle tõstis, kuigi vabu istmeid oli veelgi aga.. sisuliselt jääb õigus temale, mitte teemaalgatajale.
Võta oma kott sülle või pane pagasiruumi- iste on teisele inimesele.
No ok- ei kiida heaks, et teine koti sulle sülle tõstis, kuigi vabu istmeid oli veelgi aga.. sisuliselt jääb õigus temale, mitte teemaalgatajale.
bussiliikleja 29. oktoober 2008, kl 12.32 |
Mina panen koti enda kõrvale alati selleks, et keegi sinna ei istuks, mulle ei meeldi lähikontakt võõraga. Tunnistan seda ausalt. Seega, kui keegi minuga nii käituks, oleks see mulle paras ja ilmselt ma edaspidi leiaks muu viisi ligipressijate eemalhoidmiseks.
Tunnistan, see on ebaviisakas komme, kotti pingil hoida, aga maakonnaliinides leidub ikka mõni priimat tõmbav väga paks lehmatädi, kes ennast sinu kõrvale haisema ja nühkima sätib :))
Tunnistan, see on ebaviisakas komme, kotti pingil hoida, aga maakonnaliinides leidub ikka mõni priimat tõmbav väga paks lehmatädi, kes ennast sinu kõrvale haisema ja nühkima sätib :))
Tintsik 29. oktoober 2008, kl 12.47 |
Tintsik 29. oktoober 2008, kl 12.52 |
Veel... kord sõitsin ühes kaugliinibussis. Venemaal tulnud babusjad ja taadid oli kogu sealt osetud kraami kuhjanud enda kõrvale istmetele. Käisin ja küsisin ... istekohta ei saanud.Ei tehtud väljagi. Viimasel istmereal siis leidus üks vaba koht. Kokkuvõtteks olen nõus, et kohad on inmeste jaoks,kuid inimeste ja asjade erinevus ongi selles, et inimene saab küsida ja soovi avaldada koha vabastamiseks. On see siis nii raske?
Mariann 29. oktoober 2008, kl 12.53 |
to Tintsik
Küsid, et miks inimene ei küsi sinu käest seda kohta? Sry, aga kas see pingipaar seal bussis on kuidagi sinu isiklik, et ma peaksin sinu käest luba küsima sinna istumiseks? Vaevalt küll! Ja vot ei küsigi! Loogiline, et see koht on vaba, pole küll kuulnud, et bussis mingi kohabroneerigusüsteem oleks. Tavaliselt kui keegi on bussis kotiga koha hõivanud, siis istuda soovides ma liigun lähemale, ja annan silmadega märku, et sooviks istuda. Kui inimene magab või ei suvatse mõista, siis just tõstan koti talle sülle või maha. Kuna koht pole sinu isklik, siis ma ei küsi sinult luba seal istumiseks- väga lihtne!! Sinu käitumist niimoodi oma kotiga koht hõivata ja teistest mitte välja teha pean igatahes tunduvalt ebaviisakamaks kui seda, et kaassõitja, kes samuti pileti ostnud, tahaks bussireisil istuda. Inimesel on igati õigus võimalusel istekoht võtta, sinu kotil seda aga ei ole (kui sa kotile just täispiletit sõiduks ei osta).
Küsid, et miks inimene ei küsi sinu käest seda kohta? Sry, aga kas see pingipaar seal bussis on kuidagi sinu isiklik, et ma peaksin sinu käest luba küsima sinna istumiseks? Vaevalt küll! Ja vot ei küsigi! Loogiline, et see koht on vaba, pole küll kuulnud, et bussis mingi kohabroneerigusüsteem oleks. Tavaliselt kui keegi on bussis kotiga koha hõivanud, siis istuda soovides ma liigun lähemale, ja annan silmadega märku, et sooviks istuda. Kui inimene magab või ei suvatse mõista, siis just tõstan koti talle sülle või maha. Kuna koht pole sinu isklik, siis ma ei küsi sinult luba seal istumiseks- väga lihtne!! Sinu käitumist niimoodi oma kotiga koht hõivata ja teistest mitte välja teha pean igatahes tunduvalt ebaviisakamaks kui seda, et kaassõitja, kes samuti pileti ostnud, tahaks bussireisil istuda. Inimesel on igati õigus võimalusel istekoht võtta, sinu kotil seda aga ei ole (kui sa kotile just täispiletit sõiduks ei osta).
kiri 29. oktoober 2008, kl 13.01 |
to kiri 29. oktoober 2008, kl 13.03 |
Mariannele 29. oktoober 2008, kl 13.07 |
mina 29. oktoober 2008, kl 13.25 |
to kiri
Jumala eest kui sul ongi kotile täispilet ostetud, siis ma vabandan ette ja taha. See võimalus on aga tõesti väike ja juhul kui sa ostad oma kotile täispileti, siis pane ta akna alla istuma, seljuhul ei saa keegi ootamatult su kotti tema isiklikult kohalt minema visata, ja saad üritajale aegsasti teada anda, et sry, aga vot siin on mu koti pilet ja ta sõidab istekohal.
Jumala eest kui sul ongi kotile täispilet ostetud, siis ma vabandan ette ja taha. See võimalus on aga tõesti väike ja juhul kui sa ostad oma kotile täispileti, siis pane ta akna alla istuma, seljuhul ei saa keegi ootamatult su kotti tema isiklikult kohalt minema visata, ja saad üritajale aegsasti teada anda, et sry, aga vot siin on mu koti pilet ja ta sõidab istekohal.
kati 29. oktoober 2008, kl 13.28 |
katile 29. oktoober 2008, kl 13.33 |
claratutiluti 29. oktoober 2008, kl 13.36 |
Tintsik 29. oktoober 2008, kl 13.46 |
bussiliikleja 29. oktoober 2008, kl 13.55 |
to tintsik 29. oktoober 2008, kl 13.57 |
Tänapäeva mentaliteet koorub siit õudse avameelsusega - jalaga eest kõik kes julgevad mind kas kogemata või meelega takistada saamast midagi, milleks mul on ÕIGUS ma olen MAKSNUD. Mingi verbaalne palve ei tule kõne allagi. Kuigi kui nüüd päris aus olla, siis mulle ka ei meeldi kõrvalistmele pandud kotid ja kuidagi ebamugav on ka küsima hakata, kui ma just väga väsinud ei ole, siis seisan või otsin teise koha.
emane 29. oktoober 2008, kl 14.02 |
pets 29. oktoober 2008, kl 14.02 |
... 29. oktoober 2008, kl 14.17 |
Ma pole kunagi aru saanud nendest sõitjatest, kes laiutavad kahe istme peal. Tuleb välja, et ma pean veel viisakalt küsima, et kas ma ikka tohin istuda? Kas sa teemaalgataja ise aru ei saa oma ülbusest? Selliseid lõmitavaid mammisid on ühistranspordis pidevalt.Ja nad on kuradi vihased, et peavad ennast liigutama.Välismaal peale selle, et inimesed naeratavad, ei laiuta nad ka kahe istme peal.Järelikult ei teki asjatuid konflikte ja inimesed on õnnelikumad!
tere 29. oktoober 2008, kl 14.22 |
to Tintsik 29. oktoober 2008, kl 14.27 |
juudit 29. oktoober 2008, kl 14.29 |
Tintsik 29. oktoober 2008, kl 14.31 |
Kindlasti pole ma ülbe inimene! Kui ei tunne, siis on rumal silte kleepida. Küllalt on olnud kordi, kui inimeste bussi sisenedes olen kohe oma koti sülle haaranud. Mõnikord siis keegi ka istub, mõnikord mitte. Täna, jah, unise peaga ei reageerinud momentaaselt ja neiuke kukkus mu kotti loopima, kusjuures rida eespool oli koht vaba ja neid oli rohkemgi. Jah, ma olin vihane! Aga mitte seepärast, et keegi istus,vaid et minu isiklike asju loobiti ja et minuga käituti halvasti.
Aeg: 10-29-08 13:57- l on õigus - üha rohkem on ebaviisakaid oma õigust täis inimesi, kes on valmis --- calratutiluti:"Mina oleksin küll võimeline rongis laiutajale otsa istuma." Mariann: "peaksin sinu käest luba küsima sinna istumiseks? Vaevalt küll! Ja vot ei küsigi! "
Kuigi eestlased on justkui omad ja välimaalased piiritaga käies liigituksid võõrasteks, siis sellist käitumist nagu siin, Eestis, pole küll kusagil märganud. Inimesed suhtlevad, ütlevad palun ja tänan, vabandatakse esimesena ka siis kui mina olen kedagi kogemata müksanud ja alles hakkan vabandama. Sellist käitumist nagu täna bussis peaks iga sakslane näiteks... lihtsalt matslikuks.
Aeg: 10-29-08 13:57- l on õigus - üha rohkem on ebaviisakaid oma õigust täis inimesi, kes on valmis --- calratutiluti:"Mina oleksin küll võimeline rongis laiutajale otsa istuma." Mariann: "peaksin sinu käest luba küsima sinna istumiseks? Vaevalt küll! Ja vot ei küsigi! "
Kuigi eestlased on justkui omad ja välimaalased piiritaga käies liigituksid võõrasteks, siis sellist käitumist nagu siin, Eestis, pole küll kusagil märganud. Inimesed suhtlevad, ütlevad palun ja tänan, vabandatakse esimesena ka siis kui mina olen kedagi kogemata müksanud ja alles hakkan vabandama. Sellist käitumist nagu täna bussis peaks iga sakslane näiteks... lihtsalt matslikuks.
Tintsik 29. oktoober 2008, kl 14.35 |
tt 29. oktoober 2008, kl 14.37 |
Lisa postitus