Sõitsin täna varahommikul bussiga tööle. Kuna aeg tõesti väga varajane, vajus silm bussis kinni. Aeg-ajalt piilusin aknast välja, et oma peatusest mitte mööda sõita. Kui pöörasin pea vahekäigu poole,seisis istme kõrval neiuke. Enne kui omale olukorda teadvustadagi jõudsin, haaras neiuke mu koti, mis oli mu kõrval,võttis sellega hoogu ja viskas!! mulle sülle ise kõrvalistmele vajudes. Minu arvates oli selline käitumine ebaviisakas (seda ma talle ka ütlesin) ning oleks võinud ju KÜSIDA, et vabandage, kas koht on vaba! Oleksin koti ise eest ära võtnud ja koha vabastanud. Samas oli rida eespool koht vaba. Jah, iga reisija jaoks on üks koht ning ma arvestan sellega. Samas jääb alati kohti vabaks ning milleks hoida rasket kotti süles...
Samas on ka meeles üks paari aasta tagune juhtum, kus jalutas kohale noormees, haaras mu kilekoti, pani selle põrandale ja võttis istet...
Miks istuda soovija ei KÜSI, ei kontakteeru? Minu jaoks on see siiani elementaarne olnud. Arvestades, kui palju ühistranspordiga sõidan, võin öelda, et alati siiski küsitakse viisakalt, kas koht vaba.Välismaast ei maksa rääkidagi, seal inimene ka naeratab sulle!!