Huvitav lugeda, et ebaviisakus on õigustatud.
tüdinud,
oled Sa kunagi Saksamaal bussi või rongiga sõitnud? Mina küll olen, teen seda pidevalt. Samuti olen sõitnud Luksemburgis ja Belgias. Kottide kõrvalistmele panemine on väga levinud. Pole veel kedagi näinud, kes koti omanikule sülle viskaks, küll aga näen pidevalt, et küsitakse, kas see koht on vaba. Küsitakse tihtipeale ka siis, kui iste on tühi. Inimesed ei eelda sugugi, et kui nad on pileti ostnud, siis võivad istuda kuhu juhtub. Isegi teistele otsa või teiste kotte loopides.
Kui sinu arust käitub see inimene matslikult, kes koti kõrvalistmele paneb, kas siis peab ise ka matslikult käituma? Mina ei näe küll mingit põhjust, miks ma peaks pooltühjas bussis oma kotti kramplikult süles hoidma. Kui rahvast tuleb rohkem, siis võtan loomulikult kotti sülle. Kui keegi tingimata tahab minu kõrvale pooltühjas bussis istuda, siis on siiamaani need inimesed küsinud ja saanud oma tahtmise. Kui ma sõidan pikka maad ja kavatsen magada, siis loomulikult ei jäta ma kotti kõrvalistmele.
Neile, kes soovitavad kotid pakiruumi panna - kas te sõidate ainult Tallinn-Tartu liinil? Tihtipeale küsivad bussijuhid, et kas ma ikka tingimata tahan kotti pagasiruumi panna, mõnel maaliinil ei olegi pagasiruumi. Olen pidanud oma suurt kohvrit seetõttu bussi vinnama (õnneks oli selles bussis keskel vankritele mõeldud koht, muidu oleks see lihtsalt vahekäiku pidanud jääma).