Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
mida arvate jehhoova-tunnistajatest?

nojaale 10. november 2012, kl 23.59
õige soovitus muidugi kui asja ainult sellelt seisukohalt vaadata, aga algne mure oli ikkagi see, et jehhoovakad määrivad alaealistele lastele oma usku jm pähe, kui nüüd hoolega ette kujutad, siis lapsi ei saa ka maal kuidagi pidevalt suletud uste taga hoida. Nad tulevad koolist koju mööda avalikku teed, lähevad hiljem õue mängima ja neid on väga lihtne leida. 10 ja rohkem vanustel lastel ei käi ju keegi enam sabas, ega saagi, vanemad tööl ja tulevad tihtipeale nii hilja õhtul, et kõik ususektid ammu magamas...Mina olen mõelnud, et äkki peaks koolides klassijuhatajad selle teema korra üles võtma, lihtsalt selgitama lastele, mis on ohud ja miks ei tasuks sellistesse sektidesse astuda enne kui ei olda täiskasvanud....

aga 11. november 2012, kl 00.23
Sa võiksid siis ju proovida lastekaitsega, et kas nad näevad võimalust lasta seda asja koolides rääkida.

olen ka 11. november 2012, kl 08.34
kuulnud et mingi ususekti nime all pidid seksihullud tegutsema, õigemini küll olevat enne sõda tegutsenud, vast siis on jälle elustatud kui jumala kuulamise asemel seksijutud huvitavad
lugesin kusagilt et olevat enne sõda olnud selline palvemaja kus korraga tuled ära kustutati ja siis krabasid kõik neid kes parasjagu ette jäid
ega praegusel ajal tuleb silmad-kõrvad hoolega lahti hoida, pedofiilid oskavad igale poole ronida nagu see Hanson lastekaitsesse

eieieie 11. november 2012, kl 09.15
Kahju oli vaadata lapsi, kes ei tohtinud sünnipäeva ega jõule tähistada. Teistest ära lõigatud ja õnnetushunnikud. Ei poolda sellist lastele peale sundimist. Las valib ise kui täis kasvab.

irw 11. november 2012, kl 17.08
loen ja naeran kusetilkasid püksi:

'imbunud sisse linnavalitsustesse näiteks, organisatsiooni liidritel on sidemed väga kõrgel tasemel'

inimesed, lugege vähem delfit ja tutvuge Jehoova tunnistajate õpetustega isiklikult, teie võhiklikkust on naljakas lugeda, stiilis 'naised saunas rääkisid'

siinsed kommijad on praktiliselt kõik kergeusklikud ja ei tee üldse maailma asjadel vahet

normaalne (loe: tark) inimene uurib järgi, pikalt ja põhjalikult ja alles siis teeb mingid järeldused

või suudab keskmine delfi kasutaja maksimaalselt vaid telekava uurida?

seda et 11. november 2012, kl 17.15
jäin ka mõtlema, et mis kahju võib üks jehoova tunnistaja linnavalitsuses küll teha.

jaaajah 11. november 2012, kl 17.20
Minule hakkavad mõned nende õpetused küll vastu. Ei pea normaalseks seda, et lastakse oma lapsel surra kuna ei tohi teha vereülekannet.
Ka ei pea lugu sellest tänaval jutlustamisest, mille käigus surutakse oma usku teistele peale.

ons 11. november 2012, kl 17.22
seda et Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> jäin ka mõtlema, et mis kahju võib üks jehoova tun
> nistaja linnavalitsuses küll teha.

Äkki pööravad linnavalistuse liikmed ka jehoova usku. Seda veel vaja.

jah muidugi 11. november 2012, kl 18.15
Kuidas saab tarka inimest kusagile pöörata? Pöörata saab ainult idiooti.

just... 11. november 2012, kl 18.23
...ja Tallinna linnavalitsuses ei tundu küll targad koos olevvat

liiga kõrge enesehinnang sul 11. november 2012, kl 18.49
oh, vaevalt et nad sinust lollimad on...

jaaa 11. november 2012, kl 18.57
muidugi mitte, kas keegi arvas teisiti

kokkupuude 11. november 2012, kl 19.00
nuh, mul oli nendega üsna ebameeldiv kokkupuude. pealtnäha täiesti normaalsed inimesed. heasüdamlikud, viisakad ja delikaatsed. aga kui asi puudutas raha või omandit, siis tuli tegelik iseloom välja. küünilisuse tagant aimus just seda süsteemi raudset haaret: kõik tuli kokku ahnitseda, kirikule (või kuidas iganes nad oma kogudust siis nimetavad, vabandan, et pole täpne). ja siis polnud mingit ligimesearmastust olemaski.

kokkuvõttes oli kogemus masendav. halb maik jäi man. ei suuda nendega enam normaalselt, ilma kahtlustamata suhelda.

nende lastest oli ka kahju. sünnipäeva võiks ju üks laps, kes teiste (nö treisest usust) lastega suhtleb, ometi tähistada. laps on laps ju.

üks tavaline ema 11. november 2012, kl 19.16
Maailm on lolle täis ja miskipärast on see nagu täitsa okei, kuid kui asi puudutab usklikku, siis usklikule on üllatavalt suured ootused, lootused. Usklik nagu ei tohikski kunagi loll olla. Kuulge, ega usk siis kedagi automaatselt targaks ei muuda. Lolle on nii usklike kui ateistide seas ja protsentuaalselt ikka tarkadest rohkem. Ja samamoodi kõik muud iseloomuomadused sinna otsa.

Mis puutub lapse sünnipäeva, siis mitte midagi ei juhtu kui kõik need peod pidamata jäävad. Varsti on sünnipäeva pidamiseks alkohol ja nii ta läheb.
Usklikel jääb see pahe olemata. Olen alkohoolikust poja ema ja oleksin iga kell õnnelikum, kui mu poeg oleks usklik, mitte joodik.

kokkupuude 11. november 2012, kl 19.18
üks tavaline ema,

kas sinu lapse sünnipäevadel (lapsepõlves)pakuti alkoholi või?

mis jabur jutt sul. mõtle nüüd natuke...

üks tavaline ema 11. november 2012, kl 19.25
Lapse sünnipäeva pidamine või mitte pidamine pole nüüd küll asi, mille pärast põdeda. See oli mu sõnum. Et pidude pidamine on tänapäeva ühiskonnas liiga in. Alguses ilma alkota ja eks hiljem alkoga.
elus on palju suuremad väärtused kui jõulud ja muud kingituste kinkimiseks välja mõeldud pühad. Kommerts on selle nimi ja ajupesu on hästi mõjunud. Sinugi puhul.

? 11. november 2012, kl 19.30
üks tavaline ema Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Maailm on lolle täis ja miskipärast on see nagu tä
> itsa okei, kuid kui asi puudutab usklikku, siis us
> klikule on üllatavalt suured ootused, lootused. Us
> klik nagu ei tohikski kunagi loll olla. Kuulge, eg
> a usk siis kedagi automaatselt targaks ei muuda. L
> olle on nii usklike kui ateistide seas ja protsent
> uaalselt ikka tarkadest rohkem. Ja samamoodi kõik
> muud iseloomuomadused sinna otsa.
>
> Mis puut
> ub lapse sünnipäeva, siis mitte midagi ei juhtu ku
> i kõik need peod pidamata jäävad. Varsti on sünnip
> äeva pidamiseks alkohol ja nii ta läheb.
> Uskli
> kel jääb see pahe olemata. Olen alkohoolikust poja
> ema ja oleksin iga kell õnnelikum, kui mu poeg ol
> eks usklik, mitte joodik.

Arvad, et usklike hulgas neid pole, kes alkoholi tarbivad?

tuut 11. november 2012, kl 19.31
Nüüd on üks jehoovakas siia ilmunud jutlustama.

justnimelt 11. november 2012, kl 19.33
Pole küll kohanud ühtegi juua täis jehoova tunnistajat.

justjust 11. november 2012, kl 19.35
Kui paljusid jehoova tunnistajaid sa kohanud siis oled. 10 000 või?

teemaalgataja 11. november 2012, kl 21.10
Asi kippus nüüd käest ära minema, ega keegi pole tahtnud siin üksteist poriga loopima hakata ja tollele, kes arvas, et delfi lugeja oskab vaid telekava otsida, sellele pean teatama, et kujutad ette, ma otsisin täitsa ise juba enne siia kirjutamist ka infot. (telekava ma ei otsi, kuna väga harva vaatan telekat)
Teema oli aga lastele jehhoovatunnistate poolt usu pähe määrmine. Et kuidas sellesse suhtuda või kas üldse suhtuda? Sest lapsed ei tea sellest sektist mitte midagi, nemad on kui puhas leht, kuhu võib kirjutama hakata.
Joodikust poja emale ütlen, et alati mõeldakse nii, et parem midagi muud kui see, mis on. Kahju küll, et su pojast joodik sai, aga juhtub paremates peredeski ja hullemaidki asju. Kui su poeg oleks näiteks varas või mõrtsukas vmt, siis sa mõtleks, et olgu parem joodik....Ma arvan, et sa pole ka jehoovatunnistajate tõdedesse süvenenud ja niikaua kui see asi ei puuduta sinu peret, pole ju nagu probleemi.
Mina valutan südant võõraste laste pärast. Kelle vanemad ei ole sellised, kel tuleks üldse pähe sellest hoolida, mis nende lapsed teevad ja kus, peaasi, et ei tüüta ja jätavad rahule. Aga ma arvan, et sain siin mõistlike inimeste arvamusi küllalt palju ja olen juba otsustanud, mida edasi teha, kuhu pöörduda ja kellega rääkida. Tänud kõigile vastamast!

assaa 11. november 2012, kl 21.12
nüüd sa saad siinsetelt jehoova fännidelt

teemaalgataja 11. november 2012, kl 21.21
lasku käia, mul savi...
Õnneks on mul niipalju elukogemust ja omaenese tarkust, et mind enam naljalt kuskile sekti ei meelita, oma ukse tagant olen ma need usuhullud viisakalt, aga kategooriliselt minema saatnud. Natuke ebameeldiv on see kui ukse taga seisab laps selle vahitorniga ja üritab siis tõsiselt mulle ümbersündi jne selgitama hakata. Saan ju aru, et ega tema isiklikult pole milleski süüdi, ta aju on juba nii varakult pehmeks tehtud, et ta usubki, mida räägib.
Ja vb keegi märkas, mitmed tuhanded inimesed käisid suve lõpus Tallinnas nende kongressil...neid ongi palju ja see pole sugugi naljaasi.

jah 11. november 2012, kl 21.30
teemaalgataja
seda sa ütlesid küll õigesti, et on palju hullemaid asju. mõrtsukas on tõesti hullem kui joodik ja on veel palju, palju , palju hullemaid asju, kui jehoova tunnistajad.

Seda et ... 11. november 2012, kl 21.39
Aga ma ikka aru ei saanud voi oigemini Sina teemaalgataja, ei ole kirja pannud need konkreetsed asjad, mis nende inimeste juures on ohtlikud ja halvad.
Lastel lastakse valida teksabrandi, huvialaringe, koole, sopru, filem vaatamiseks ja muusikat kuulamiseks. No miks ei voiks nad siis valida arusaamise ja soovikohaselt usu?
Mis ajupesusse puutub, siis seda teevad meedia, kollane kirjandus, reklaami- ja filmitoostus, internet ja samuti ka see, mida koolis lastele opetatakse on ajupesu.
Mida imet Jehoova kummardajates nii erilist on?
Ukselt uksele kaivad kullerid, myygimehed/naised, rahvaloendajad jne. Miks ei voiks siis kaia inimesed pakkumas kirjandust, mis on tasuta? Kui laps saadetakse andam lilli voi kingitusi sportlastele, poliitikutele jne, siis peetakse seda normaalseks ja seda see ka enamasti on.
Et siis ehk, tadi teemaalgataja, paned siiski kirja need punktid, mis on ohtlikud ja loomulikult ei jata Sinu intelligentsus neid ka argumenteerimata. Ega ju?
Looking forward.

maa 11. november 2012, kl 21.47
No näed, ajupestud sekti liikmed hakkavadki oma sekti peale suruma.

ei ole sekt 11. november 2012, kl 21.52
Saientoloogia on ka tore usk. Kõik lapsed võiksid selle valida.

irw 11. november 2012, kl 22.00
millegipärast jehoova tunnistajad alati väldivad vereülekannete teemat. ei julge vist öelda kõva häälega välja, et jah lasen oma lähedastel ennem kärvata kui oma usu seaduste vastu lähen.

seda et 11. november 2012, kl 22.02
kõige suurem hirm oli siin välja öeldud, et lapsed ei saa pidada sünnipäevi:)

üks 11. november 2012, kl 22.38
Kui ma koolis käisin, siis oli meil seal paras hulk jehoovakate lapsi, kuskil läheduses tegutses miski sekt. Olid need vast õnnetud, nad ei võinud isegi spordivõistlustel käia, klassiõhtutest, nääripeost (nõukaaeg oli) ja sünnipäeva tähistamisest rääkimata. Ei mõjunud eriti hea reklaamina :)
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!