Halb kogemus
mida arvate jehhoova-tunnistajatest?
tudeng24 16. november 2012, kl 11.19 |
Minul on pool suguvõsa JW ehk Jehoova tunnistajad. Umbes 12-13 inimest. Meil on väga kokuhoidev suguvõsa.
Ei püüa JWd seda teist poolt suguvõsast pöörata ega kuku valgustama. Kas nad käivad "kuulutamas" uste taga, ma isegi ei tea, ju ikka käivad.
Suguvõsas on JW meil väga hinnatud inimesed. On lahked, aitavad, austavad vanainimesi. Pidudel kindlasti võtavad väikese napsu ka, suitsu küll keegi neist ei tee. Purjus pole ma neid kunagi näinud, aga nii kaua ui ma ka ei mõtle, ühtki täiskarsklast nende seast mulle ka ei meenu.
Kui suguvõsas on vaja vanainimest aidata või last hoida paar tundi või lage valgendada või kedagi appi aknaid pesema või puhkuse ajal kassi valvama ja lilli kastma või on vaja kedagi appi kartuleid võtma vms vms, siis on JWd alati meie peres väga hinnatud. Nad on väga ausad, korralikud, abivalmid. Ja ei tekita kunagi mingit jama.
Minust ei saa JW küll kunagi, aga kui mul oleks valida, kas üliõpilasena elada samas korteris JW või tavalise teise tudengiga, valiksin raudselt JW. Vähem paanikat, rohkem austust teiste inimeste vastu. Vähem pahandusi. Samas pidu saaks ikka pidada ja väikest veini võtta.
Ei püüa JWd seda teist poolt suguvõsast pöörata ega kuku valgustama. Kas nad käivad "kuulutamas" uste taga, ma isegi ei tea, ju ikka käivad.
Suguvõsas on JW meil väga hinnatud inimesed. On lahked, aitavad, austavad vanainimesi. Pidudel kindlasti võtavad väikese napsu ka, suitsu küll keegi neist ei tee. Purjus pole ma neid kunagi näinud, aga nii kaua ui ma ka ei mõtle, ühtki täiskarsklast nende seast mulle ka ei meenu.
Kui suguvõsas on vaja vanainimest aidata või last hoida paar tundi või lage valgendada või kedagi appi aknaid pesema või puhkuse ajal kassi valvama ja lilli kastma või on vaja kedagi appi kartuleid võtma vms vms, siis on JWd alati meie peres väga hinnatud. Nad on väga ausad, korralikud, abivalmid. Ja ei tekita kunagi mingit jama.
Minust ei saa JW küll kunagi, aga kui mul oleks valida, kas üliõpilasena elada samas korteris JW või tavalise teise tudengiga, valiksin raudselt JW. Vähem paanikat, rohkem austust teiste inimeste vastu. Vähem pahandusi. Samas pidu saaks ikka pidada ja väikest veini võtta.
nõustun 16. november 2012, kl 11.51 |
tudeng24-ga.
Mina ka ei ole JW, aga kõik kokkupuuted nendega ja nende kuulutamistega on mind südamest liigutanud ja pärast olen mõelnud, et appikene, kuidas nad suudavad olla nii head.
Mind on nad ikka palju enda seltsi meelitanud, aga senini tulemusteta ja ega ma sinna ka lähe, praegu küll arvan nii.
Samas teeb meele pahaks, kui neid niisama lambist piitsutatakse ja kogu maailma häda ja õnnetus vaid nende kaela aetakse.
See kohe kindlasti nii ei ole.
Ja samamoodi, nagu tudeng24 kirjutas, et kui oleks valida, kas tavalise tudengiga või JW ühte tuppa elama asuda, siis minagi valiksin JW. Vähemalt võiksin siis paljudes asjades kindel olla.
Veel juurde isiklik kogemus nendega. Mul oli ema raskelt haige, olin väga kurnatud ja kartsin halvimat ja siis üks nende seast juhtus just mu teele. Rääkisin oma murest ja mis te arvate, mida ta tegi?! Ta ei jätnud mind üksi, ta oli mulle toeks ja lausa abiks. Täiesti reaalselt aitas teha asju, mida tavaline inimene poleks märganudki. Parimal juhul oleks ehk andnud nõu, kuhu pöörduda ja mida kuskilt nõuda. Aga mul polnud aega ega ka jaksu tol raskel ajal kuhugi minna, rääkimata veel mingitest nõudmistest.
Niiet mina austan nende hoolimist ja ligimesearmastust ja seda täiesti endastmõistetavust selle juures.
Nende rahaasju ma ei tea ja ei huvita ka.
Mina ka ei ole JW, aga kõik kokkupuuted nendega ja nende kuulutamistega on mind südamest liigutanud ja pärast olen mõelnud, et appikene, kuidas nad suudavad olla nii head.
Mind on nad ikka palju enda seltsi meelitanud, aga senini tulemusteta ja ega ma sinna ka lähe, praegu küll arvan nii.
Samas teeb meele pahaks, kui neid niisama lambist piitsutatakse ja kogu maailma häda ja õnnetus vaid nende kaela aetakse.
See kohe kindlasti nii ei ole.
Ja samamoodi, nagu tudeng24 kirjutas, et kui oleks valida, kas tavalise tudengiga või JW ühte tuppa elama asuda, siis minagi valiksin JW. Vähemalt võiksin siis paljudes asjades kindel olla.
Veel juurde isiklik kogemus nendega. Mul oli ema raskelt haige, olin väga kurnatud ja kartsin halvimat ja siis üks nende seast juhtus just mu teele. Rääkisin oma murest ja mis te arvate, mida ta tegi?! Ta ei jätnud mind üksi, ta oli mulle toeks ja lausa abiks. Täiesti reaalselt aitas teha asju, mida tavaline inimene poleks märganudki. Parimal juhul oleks ehk andnud nõu, kuhu pöörduda ja mida kuskilt nõuda. Aga mul polnud aega ega ka jaksu tol raskel ajal kuhugi minna, rääkimata veel mingitest nõudmistest.
Niiet mina austan nende hoolimist ja ligimesearmastust ja seda täiesti endastmõistetavust selle juures.
Nende rahaasju ma ei tea ja ei huvita ka.
rõõm kuulda 16. november 2012, kl 13.47 |
tahan teada, valgustage mind 17. november 2012, kl 00.58 |
to 00.58 18. november 2012, kl 11.45 |
Veidi surfates leidsin ühe võõrkeelse lingi, kus räägitakse kuidas jehhoova tunnistajad korjavad andmeid inimeste kohta. Nad teevad peale koduvisiite üksikasjalikke märkmeid inimeste kohta, keda nad on külastanud: nimi, peretaust, huvid, mured jne. Märkmeid tehakse peale seda, kui koduvisiit on lõppenud, ilma et vastaspoolelt oleks luba küsitud. Pole parem olukord ka teistes kohtades, kus on tegemist mingi imekursuse või muu sarnasega ja osalejad peavad esitama enda kohta täielikud andmed.
Kahjuks andmekaitseinspektsioon ei ole süvenenud sellistesse probleemidesse, mis tegelikult toimub igasugustes "vaimsetes" liikumiste tagatubades.
Kahjuks andmekaitseinspektsioon ei ole süvenenud sellistesse probleemidesse, mis tegelikult toimub igasugustes "vaimsetes" liikumiste tagatubades.
ooooo 19. november 2012, kl 10.48 |
njahh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> nagu siki ise teeks hullult vahet, mis on sekt ja
> mis mitte. Ka jehovistid on välja kasvanud kristlu
> sest nagu ka nelipühilased, neljanda päeva adventi
> stid, baptistid jm seltskond. Kas need viimatinime
> tatud on sektid või mitte??? Tegemist on siiski kü
> simusega sellest, kuidas keegi piiblisõna tõlgenda
> b. Ja kui jehovistid nii hirmkuritegelikud ja kasu
> ahned oleks, kas nad ikka oleksid siis legaalsed?
>
> Pigem võiksime rahaahnuses ja ajupesus süüdi
> stada maailmalõpukuulutajaid, kes lollikeste teadv
> usega jumala nimel manipuleerivad. Loomulikult pea
> ks lapsed oma ususõnaga rahule jätma, aga.... siin
> tekib uus küsimus. Kas vanematel on siis õigus om
> a lapsukesi kirikusse (ka luterlikku) vedada, neid
> ristida, leeritada ja muudel tseremooniatel osale
> ma sundida? Ja kuidas suhtuda jõuludesse ja munapü
> hadesse - puhas usuline ajupesu, mis meie lapsukes
> i rikub?
Kuule, tutvusta lähemalt neid "neljanda päeva adventiste", kus selliseid on ja millega täpselt tegemist ?
-------------------------------------------------------
> nagu siki ise teeks hullult vahet, mis on sekt ja
> mis mitte. Ka jehovistid on välja kasvanud kristlu
> sest nagu ka nelipühilased, neljanda päeva adventi
> stid, baptistid jm seltskond. Kas need viimatinime
> tatud on sektid või mitte??? Tegemist on siiski kü
> simusega sellest, kuidas keegi piiblisõna tõlgenda
> b. Ja kui jehovistid nii hirmkuritegelikud ja kasu
> ahned oleks, kas nad ikka oleksid siis legaalsed?
>
> Pigem võiksime rahaahnuses ja ajupesus süüdi
> stada maailmalõpukuulutajaid, kes lollikeste teadv
> usega jumala nimel manipuleerivad. Loomulikult pea
> ks lapsed oma ususõnaga rahule jätma, aga.... siin
> tekib uus küsimus. Kas vanematel on siis õigus om
> a lapsukesi kirikusse (ka luterlikku) vedada, neid
> ristida, leeritada ja muudel tseremooniatel osale
> ma sundida? Ja kuidas suhtuda jõuludesse ja munapü
> hadesse - puhas usuline ajupesu, mis meie lapsukes
> i rikub?
Kuule, tutvusta lähemalt neid "neljanda päeva adventiste", kus selliseid on ja millega täpselt tegemist ?
joblinn 21. november 2012, kl 09.06 |
u 21. november 2012, kl 09.55 |
minu tuttav jehoovatunnistaja on lahke ja abivalmis inimene. kui püüdis mind värvata, ütlesin oma vastuväited (mis on nende mõistes väga pädevad, s.t olen välistatud), jah, ja sellega asi jäi. suhtleme nagu inimesed ikka ja vahel räägime ka "taevariigi asjadest", kusjuures ma märkan tema jutus teatud arengut: üha paremini oskab-valdab ta eesti keelt, mille on omandanud siin võõra rahva(?) keskel elades. eks seegi loeb, et ta on kõrgema haridusega ja tegelikult üsna terase mõistusega. aga on teatud asjad, mis vist pole tal nii rõõmsad, näiteks suhete katkemine nende pereliikmetega, kes "ära hüppasid".
Eve Elvast 26. november 2024, kl 00.10 |
sa postitad v2rdjakella ajal 26. november 2024, kl 06.36 |
eve elvasst LÕPETA 26. november 2024, kl 06.37 |
Eve Elvast 27. november 2024, kl 00.01 |
Lisa postitus