geiu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> paadikapten
> just nimelt - fanatism on ohtlik. f
> anatism muudab inimese agressiisvseks, sallimatuk
> s.
> jehovistide puhul on ohtlik just see, et nad
> kaasavad lapsi.
> olen täiesti nõus, et lastekai
> tse peaks sekkuma. minu ukse taga käis isa, kes su
> ndis oma 10-11aastast laulma ja mulle piiblit ette
> lugema. lisaks on jehovistid ümber mu maja kolanu
> d, kõikidest akendest sisse vahtinud ja akendele k
> loppinud.
> see on rohkem, kui liiast.
>
> tea
> n vanemaid, kes ei luba oma lastel lugeda raamatui
> d, näiteks "väike nõid", kuna seal on tegemist nõ
> idumisega. samuti tean vanemaid, kelle lastele on
> keelatud kõik muu kirjandus peale "vahitorni". lap
> sed ei tohi osa võtta kooli jõulupidudest, ei tohi
> tunnis isegi käsi plaksutada, kuna see on tantsue
> lement. selge, et ei tohi tantsida. ei tohi kuulat
> a raadiot, vaadata telekat jne.
> ajupesu.
> aju
> pesu on aga ilmselge kuritegu.
Pigem on fanattidel juba loomuomaselt sisse juurdunud mingi agressiivsus, mis vajab väljundit. Eks siis leitakse omale meelepärane "-ism", millega saaks ilma hirmu tundmata kõigile pähe virutada. Usk ise ei põhjusta agressiivsust, ta on vaid (illuzoorselt) turvaline väljund inimese sisse kogunenud saastale.
Fanaatikust jehoovatunnistaja, kes tapab lapse vaid seetõttu, et lapsele on vaja vereülekannet, teeks seda ka siis, kui ta oleks muud usku - lihtsalt leitaks muu põhjus. Näiteks kusagil näljutati laps surnuks, kuna ta ei tahtnud söögipalvet lugeda - ja seda tegid vist katoliiklased, kui ma õigesti mäletan. Rääkimata islamiriikide padumoslemitest, kes peavad enda õiguseks tappa lapsi vähimalgi kahtlasel põhjusel (see kurikuulus Taliban).
Usk ise ei põhjusta kiiksu. Inimeses on kiiks juba enne olemas. Itaaliast tuli ükskord uudis, et seal on mehed vaikselt hakanud islamiusku astuma. Põhjus - "saavad liiga vähe seksi". Islamiusku astununa loodeti saada õigus mitmenaisepidamisele ja õigus kamandada naisi nii, nagu endal tuju nõuab. Meestel on juba enne soov saada palju, usust loodetakse vaid turvalist väljundit oma soovide elluviimisel.