Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Milline kaubanduskett on halvim tööandja?

nelli 04. august 2013, kl 11.48
Milline kaubanduskett on halvim tööandja?
eid_1510c1180a990c 04. august 2013, kl 12.27
Maxima, seal pidev kaadrivoolavus, pikad 13 tunnised tööpäevad, igisemine, kägisemine peale kauba.

säästukas 04. august 2013, kl 13.32
vist ka. näod letis vahelduvad iga kuu.

kont zent ratsioon 04. august 2013, kl 14.24
Kontsentratsiooni laagrite kett,mitte kauplustekett.

tegelikult 04. august 2013, kl 16.30
nad kõik on. erilist vahet ju pole.

k 04. august 2013, kl 18.31
kui maxima on viimane, siis säästukas kindlalt eelviimane

M 06. august 2013, kl 17.23
Kesko, täpsemalt siis Sotka ja Asko poed.

Suvaline mööduja 06. august 2013, kl 19.23
Ma kaldun arvama, et eks nad ole kõik suhteliselt sarnased. Supermarketitest vast Maxima kõige hullem ja Prisma kõige normaalsem...

??? 06. august 2013, kl 21.42
Kas seal pekstakse inimesi ?

muf 06. august 2013, kl 22.13
Hirmus küll see Maxima aga eestlastele meeldib see kõik. Ikka hoitakse seda elus pidevalt seal ostmas käijes ja sellega automaatselt seda kõike heakskiites.

blah 06. august 2013, kl 22.37
Mulle just Prisma ei meeldi. Seal on mingi eriti hull turvasüsteem nagu see oleks pank. Turvakad on ka ülbed.

ei hoia eestlased 06. august 2013, kl 22.37
seal ostlevad venelased

jaajaa 06. august 2013, kl 22.38
muf Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Hirmus küll see Maxima aga eestlastele meeldib see
> kõik. Ikka hoitakse seda elus pidevalt seal ostma
> s käijes ja sellega automaatselt seda kõike heaksk
> iites.

käijes jah

J 08. august 2013, kl 00.41
Olen töötanud Selveris, Grossis ja Rimis ja kõige hullem neist on olnud Selver.

kodanik 08. august 2013, kl 23.11
Selveris koheldakse sind nagu orja.

tjah 09. august 2013, kl 08.36
Maxima - ülimadal palk ja nõme klientuur (joodikud, penskarid)

punktirida 09. august 2013, kl 09.36
Kõrvaltvaatajana tundub nii mõnigi kommentaar puhas emotsioon, millel selgitusteta pole ju mingit katet. See koheldakse kui orja on viimasel ajal lausa moeväljend, aga milles see seisneb. Miks inimene töötab kohas, mille töökultuur, sobimatu tööaeg, tööandja nõudmised talle ei sobi? Küsisin seda kord sõbrannalt pärast tema lõputut vigisemist, kuidas teiste puhkuste ajal temalt 7 nahka kooritakse ja ainult 4(!) vaba päeva nädalas on, vastus kõlas, et kus see mujal parem on. Tüüpiline eestlaslik hala.

Oehh 27. aprill 2014, kl 18.57
Siis tuleb ära minna, kui rahulolematus nii suur on.

Jah, eks paljud virisevad ka, aga olles töötanud kolmes suuremas kaubandusketis, võin öelda, et mõnedes kohtades kooritaksegi 7 nahka.
On muidugi teatud töötajaid keda säästetakse, kui aga juhtud olema keegi keda juhataja ei salli, siis võid kindel olla, et käid tööl nii nagu tema tahab, mitte sulle sobiva graafiku järgi.

vingvingving 27. aprill 2014, kl 19.32
punktirida Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kõrvaltvaatajana tundub nii mõnigi kommentaar puha
> s emotsioon, millel selgitusteta pole ju mingit ka
> tet. See koheldakse kui orja on viimasel ajal laus
> a moeväljend, aga milles see seisneb. Miks inimene
> töötab kohas, mille töökultuur, sobimatu tööaeg,
> tööandja nõudmised talle ei sobi? Küsisin seda kor
> d sõbrannalt pärast tema lõputut vigisemist, kuida
> s teiste puhkuste ajal temalt 7 nahka kooritakse j
> a ainult 4(!) vaba päeva nädalas on, vastus kõlas,
> et kus see mujal parem on. Tüüpiline eestlaslik h
> ala.

Ah, mida sa jaurad. Eestlased on maailmas justkui ainus rahvus, kes vingub. Ära ole nii kitsarinnaline ja piiritletud maailmavaatega. Virisejaid ja vingujaid on igas rahvuses ja paraku oled sina üks nendest.

viriseja 27. aprill 2014, kl 21.22
Kes arvab, et eestlane on vinguja, see pole ilmselt eales Kesk-Euroopas ringi reisinud ega isegi mitte mõnel odaval paketireisil Türgis saksa kodanlusega kokku põrganud...

Juust 28. aprill 2014, kl 00.35
Mina ei ùtleks, et eestlased virisejad oleks. Pigem kannatakse töökoha nimel hambad ristis.
Olin ise selline töötaja ùhes kohas mille nimi siingi teemas ära mainitud. Kannatasin aastaid kuniks ùhel hetkel kùsisin endalt, et kui kaua ma seda jama veel taluda tahan. Kui hakkasime rahulolematust välja näitama, oma arvamust avaldama, hakati juhtkonna poolt meile vihjama, et otsige siis parem töökoht.

Nõme 28. aprill 2014, kl 21.59
Selver.
12,5 päevad, kui keegi haige siis 3 tööl 1 vaba 3 tööl.
Kui keegi koolis siis samamoodi. Pood kaua lahti. Kui keegi haige siis asendajat ei võeta peab hakkama saama, sama sellega kui keegi ära läheb. Aetakse taga mingeid numbreid ja asju multifunktsionaalsust ja efektiivsust, kuid reaalselt on olukord selline, et inimesed ei jõua tööd teha.
Ja siis eksponeeritakse ennast - oleme töötaja sõrbralikud jne je. Ei ole. Vaadake pidevalt otsitakse inimesi tööle. Miks inimesed lahkuvad, palk ja veelkord palk ja eanormaalsed töötingimused.
Kas Tallinnas elab keegi ära 400 eurose palgaga, mis ta kassast saab, ei ela.
Ja kui midagi ei meeldi, siis öeldakse, et ei saa hakkama, oled nõranärviline.

ka näinud 29. aprill 2014, kl 09.33
ja kogenud, et MAXIMAS on orjusega tegu. Jumal tänatud, et ma sealt ära sain tulla. Seal on vist nõukogude-aegne lööktöö sõna otses mõttes taastatud, kulinaariapoolel! Terve päeva rügamine, otsekui oleks tegu rekordi purusttamisega või tõesti nõukavärktaastatud. Ei tea, kas leedukad armastavadki lööktööd, et sedasi lasevad töötajaid piinata!?

kurb mõelda 29. aprill 2014, kl 10.10
Et enamus venelased ja lööktööga päevast päeva ennast ,,stahhaanovlastena,, näidata püüavad, et ülemustele meelejärgi olla. See eio tähenda, et ka mina pean samuti tegema! Mina ei jõudnud nendega sammu pidada ja selletõttu ma ära sealt läksingi. (Maximast)
Mul oli juba ammu selline mulje, nagu oleks seal nõukaaja kombel taastatud lööktöö, isegi Guinessi rekordi tiitli omamisest poleks seal kasu, sest ,,lööktöölised,, on veel kiiremad.

lööktöö siin, lööktöö seal 29. aprill 2014, kl 12.04
mis lööktööst sa sonid siin nii entusiastlikult? :D tundub tõesti, et see maxima jättis ka su vaimsele tervisele kõva jälje, hea tõesti, et tulema said. lööktööline.

Juust 29. aprill 2014, kl 12.19
Tead, see pole teatud kohtade töökorralduse kohta suhugi vale väljend.
Mina pole kùll Maximas ega Selveris töötanud, aga seal kus töötasin, oli kùll kohati säärane sovjetiaegne suhtumine. Lööktöö, plaanimajandus, numbrite taga ajamine. "Täidame kuue kuu plaani kolme kuuga" - stiilis loosungid puhkenurgas jne.. Pidevad mùùginumbrite ja mùùjate paremusjärjestuse tabelid seintel, firma eesmärgid ja sloganid mis mùùjad pähe tuupima pidid. Töökogemusena huvitav, aga pikemas plaanis tohutult ruineeriv.

uhh 29. aprill 2014, kl 12.43
Tartu kesklinna rimi (kaubahallis) pakkus transporditöölisele ehk nende peenes keeles kaubapaigutajale töötunni eest brutotasuks 2,2€.

johhaidii 29. aprill 2014, kl 13.03
ma loodan, et sa (voi siis see, kellele pakuti) selle välja naeris. otsisin ka aasta tagasi tööd ja sain ka imepakkumisi - kyll 2.2/h Selveris ja Konsumis, Prismas 2.7. Aga kui arvestada, et see koik on bruto ja kätte saaks heal juhul mingi 400 eurot.. No ma ei tea, täitsa pekkis ikka..Isegi Lukoili ja Olerexi tanklad pakkusid sellist olematut tunnitasu. Siis oli veel mingi ISS äkki(?), kes pakkus iga tööpäev tund-paar koristust mingis kontoris Tartu linnas. St iga päev, E-R. Kokku oleks kuus kätte saanud ~60 eurot. Täiesti absurd, kui arvestada ka sinna ja koju minemiseks kuluvat aega.

mhmh 29. aprill 2014, kl 13.36
johhaidii, kas sul jäi üks null puudu või tõesti 60 (kuusKÜMMEND) eurot?

uhh 29. aprill 2014, kl 13.54
Johhaidiile - jah, see, kes seal rimis töövestlusel käis, ei olnud mina, vaid mu äsja kooli lõpetanud poeg. Loomulikult ei võtnud ta seda kohta vastu ja isegi kui tal oleks mingi kiusatus tekkinud, oleks ma tal selle rangelt ära keelanud.

Teine naljapalka pakkuv koht, mida sama rada pidi tean, on Tartus Võru-Riia nurgal asuv mingi aasia "restoran" (vanasti oli vist nurga baar vms). Õnneks leidis poiss nüüd lõpuks töö, mille eest makstakse tunni eest 4€ neto.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!