Halb kogemus
Põltsamaa glögi_õudus kuubis
Rebane 08. detsember 2014, kl 07.50 |
mhhh 08. detsember 2014, kl 09.40 |
ingrid 08. detsember 2014, kl 09.46 |
Mhmm. See üleni punase pudeliga? Ma sain seda hiljuti külas olles ja oli küll täitsa ok. Tõsi, perenaine oli sinna omapoolselt ka midagi lisanud vist. Aga ikkagi, käärinud mahlajoogist oli asi kaugel, korralik kuum lürbe õuesttulijale.
See-eest juhtusin ostma Kalevi šokolaadi, mis oli jõudnud valge jahuse korra omale selga kasvatada. Ammu pole siukst asja olnd.
See-eest juhtusin ostma Kalevi šokolaadi, mis oli jõudnud valge jahuse korra omale selga kasvatada. Ammu pole siukst asja olnd.
Pert Vere 08. detsember 2014, kl 09.55 | Registreerus: 12 aastat tagasi Postitusi: 851 |
> ingrid
> 08. detsember 2014, kl 09.46
> See-eest juhtusin ostma Kalevi šokolaadi, mis oli jõudnud > > valge jahuse korra omale selga kasvatada. Ammu pole siukst > asja olnd.
Ingrid, no hari ennast ometigi.
Tegemist ei ole jahuga. Seda toodet on hoitud kuskil vales temperatuuris ja shoksile tekkis see kakaovõi ja pähkliõli kristalliseerumisel hallikas kiht peale.
See ei mõjuta ei maitset ega BestBefore't, ega tähenda et tegemist on kuskil laonurgas kaua seisnud tootega.
Toimetatud 2 kord(a). Viimati Pert Vere 08.12.2014 09.57.
> 08. detsember 2014, kl 09.46
> See-eest juhtusin ostma Kalevi šokolaadi, mis oli jõudnud > > valge jahuse korra omale selga kasvatada. Ammu pole siukst > asja olnd.
Ingrid, no hari ennast ometigi.
Tegemist ei ole jahuga. Seda toodet on hoitud kuskil vales temperatuuris ja shoksile tekkis see kakaovõi ja pähkliõli kristalliseerumisel hallikas kiht peale.
See ei mõjuta ei maitset ega BestBefore't, ega tähenda et tegemist on kuskil laonurgas kaua seisnud tootega.
Toimetatud 2 kord(a). Viimati Pert Vere 08.12.2014 09.57.
kaia 08. detsember 2014, kl 10.10 |
ehte ja hea 08. detsember 2014, kl 10.19 |
Rebane 08. detsember 2014, kl 10.45 |
:) 09. detsember 2014, kl 13.49 |
Pert Vere Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> > ingrid
> > 08. detsember 2014, kl 09.46
> > Se
> e-eest juhtusin ostma Kalevi šokolaadi, mis oli jõ
> udnud > > valge jahuse korra omale selga kasvatada
> . Ammu pole siukst > asja olnd.
>
> Ingrid, no
> hari ennast ometigi.
>
> Tegemist ei ole jahuga
> . Seda toodet on hoitud kuskil vales temperatuuris
> ja shoksile tekkis see kakaovõi ja pähkliõli kris
> talliseerumisel hallikas kiht peale.
>
> See e
> i mõjuta ei maitset ega BestBefore't, ega tähenda
> et tegemist on kuskil laonurgas kaua seisnud toote
> ga.
Sa arenda oma funktsionaalset lugemis- ja arusaamisoskust. Jahune kord ei võrdu jahuga.
Ja laienda silmaringi.
Šokolaad, mis seisab liiga külmas saab sellise kihi pinnale tõusnud suhkrukristallidest.
Ning tee selgeks sõnade tähendused. Parim enne on kindel daatum, mis hoiutingimustest ei muutu.
Möödaminnes- laonurgas vales temperatuuris seisev šokolaad saab samuti "kasuka" selga:-)
-------------------------------------------------------
> > ingrid
> > 08. detsember 2014, kl 09.46
> > Se
> e-eest juhtusin ostma Kalevi šokolaadi, mis oli jõ
> udnud > > valge jahuse korra omale selga kasvatada
> . Ammu pole siukst > asja olnd.
>
> Ingrid, no
> hari ennast ometigi.
>
> Tegemist ei ole jahuga
> . Seda toodet on hoitud kuskil vales temperatuuris
> ja shoksile tekkis see kakaovõi ja pähkliõli kris
> talliseerumisel hallikas kiht peale.
>
> See e
> i mõjuta ei maitset ega BestBefore't, ega tähenda
> et tegemist on kuskil laonurgas kaua seisnud toote
> ga.
Sa arenda oma funktsionaalset lugemis- ja arusaamisoskust. Jahune kord ei võrdu jahuga.
Ja laienda silmaringi.
Šokolaad, mis seisab liiga külmas saab sellise kihi pinnale tõusnud suhkrukristallidest.
Ning tee selgeks sõnade tähendused. Parim enne on kindel daatum, mis hoiutingimustest ei muutu.
Möödaminnes- laonurgas vales temperatuuris seisev šokolaad saab samuti "kasuka" selga:-)
õigel 09. detsember 2014, kl 14.03 |
uitaja 09. detsember 2014, kl 14.26 |
n55 10. detsember 2014, kl 13.00 |
kiilakas 10. detsember 2014, kl 17.33 |
Miks šokolaad mõnikord „halliks“ läheb?
Šokolaadimaiustuste puhul on oluline teada kaht olulist momenti: igasugused temperatuurimuudatused nende toodetega peaksid olema teostatud väga aeglaselt ja samuti tuleb neid kaitsta liigse niiskuse eest.
Šokolaaditoodete sattumisel jahedast niiskesse ja/või sooja ruumi, muutub šokolaadi struktuur väga kiiresti ja õige pea ilmub šokolaadi pinnale ka silmaga nähtav hallikas ja tuhm kattekiht. Maiustus nagu “õitseks”.
Tihti tarbijad kardavad ja muretsevad, et tegemist on hallitusega, kuid nii see siiski ei ole. Olenevalt konkreetsest olukorrast on tegemist vaid suhkru või kakaovõi väljakristallumisega šokolaadi pinnal. Tervisele see ohtlik ei ole, küll aga halvendab see oluliselt toote väljanägemist ja vähendab see läbi maiustamissoovi.
Et šokolaaditooted säilitaksid kauem oma ilusa välimuse ja hea maitse, tasub hoida šokolaadimaiustusi võimalikult ühtlasel temperatuuril. Igati sobilik lühiajalisel säilitamisel on tavaline toatemperatuur 18-20°C ja õhuniiskus 60%. Pikemajalisel säilitamisel (ladudes, kauplustes) oleks ideaalne hoiustamistemperatuur 16-18°C ja õhuniiskus 50%.
Mingil juhul ei tohi soojas seisnud ja sulanud šokolaaditooteid pista vahelduseks külmikusse lootuses, et sellega saame šokolaadi kena väljanägemise jälle tagasi. Isegi, kui toode on juhuslikult jäänud liiga kauaks külma või sooja, siis tagasi normaaltemperatuurile viimine peaks olema teostatud pikkamisi ja rahulikult.
Šokolaadimaiustusi tuleb hoida ja kaitsta ka otsese valgus- ja soojuskiirguse eest.
allikas: http://www.kalev.ee/magusamaailm/mis-on-sokolaad/miks-sokolaad-monikord-halliks-laheb
Šokolaadimaiustuste puhul on oluline teada kaht olulist momenti: igasugused temperatuurimuudatused nende toodetega peaksid olema teostatud väga aeglaselt ja samuti tuleb neid kaitsta liigse niiskuse eest.
Šokolaaditoodete sattumisel jahedast niiskesse ja/või sooja ruumi, muutub šokolaadi struktuur väga kiiresti ja õige pea ilmub šokolaadi pinnale ka silmaga nähtav hallikas ja tuhm kattekiht. Maiustus nagu “õitseks”.
Tihti tarbijad kardavad ja muretsevad, et tegemist on hallitusega, kuid nii see siiski ei ole. Olenevalt konkreetsest olukorrast on tegemist vaid suhkru või kakaovõi väljakristallumisega šokolaadi pinnal. Tervisele see ohtlik ei ole, küll aga halvendab see oluliselt toote väljanägemist ja vähendab see läbi maiustamissoovi.
Et šokolaaditooted säilitaksid kauem oma ilusa välimuse ja hea maitse, tasub hoida šokolaadimaiustusi võimalikult ühtlasel temperatuuril. Igati sobilik lühiajalisel säilitamisel on tavaline toatemperatuur 18-20°C ja õhuniiskus 60%. Pikemajalisel säilitamisel (ladudes, kauplustes) oleks ideaalne hoiustamistemperatuur 16-18°C ja õhuniiskus 50%.
Mingil juhul ei tohi soojas seisnud ja sulanud šokolaaditooteid pista vahelduseks külmikusse lootuses, et sellega saame šokolaadi kena väljanägemise jälle tagasi. Isegi, kui toode on juhuslikult jäänud liiga kauaks külma või sooja, siis tagasi normaaltemperatuurile viimine peaks olema teostatud pikkamisi ja rahulikult.
Šokolaadimaiustusi tuleb hoida ja kaitsta ka otsese valgus- ja soojuskiirguse eest.
allikas: http://www.kalev.ee/magusamaailm/mis-on-sokolaad/miks-sokolaad-monikord-halliks-laheb
teadsa 12. detsember 2014, kl 14.07 |
ellus 12. detsember 2014, kl 16.32 |
Lisa postitus