Sain ise samuti esimese korraga eksami läbi, sõitnud olin selleks hetkeks täpselt 3 kuud. Samas sõbranna, kes juba enne autokooli minekut mitu aastat sõitnud oli, kukkus kolm korda läbi. Vahe selles, et kuna mina ei olnud oma oskustes nii raudkindel, olin tähelepanelikum ja hoolikam. Tema läks "mütsiga lööma", sest oskas ju sõita küll ja nii need hooletusvead sisse tulid. Analoogset asja on näha ka linnaliikluses - äsja autokoolist tulnu jälgib märke ja üritab nende järgi sõita, "vana kala" aga sõidab nii, nagu ta alati sõitnud on, mälu järgi ja kui siis tehakse näiteks liikluskorralduses muudatus, märkab noor juht seda kohe, samas pikka aega roolis olnu sõidab vahel veel nädalaid ja kuid mälu järgi ja imestab, miks vanasti sujuvalt edenenud ristmiku ületamine nüüd signaalitsemiste ja äkkpidurdustega toimub.
See, et inimene arvab, et ta sõita oskab, ei tähenda, et ta ka reaalselt hea juht oleks. Ning üldiselt, kui inimene on vaid 5 kuud roolis olnud ja ennast juba ilgelt osavaks peab, tähendab see seda, et tal puudub enesekriitika (mitte ükski inimene ei saa kõigest 5 kuuga oskajaks, selleks kulub aastaid-aastakümneid ja sadu tuhandeid kilomeetreid, erinevate olukordade kogemist ja õppimist), mistõttu ei oska ta ise ilmselt ka eksamitel märgata, mida ta valesti teeb ja seetõttu arvabki, et kõik teevad talle liiga.
Kui sa, teemaalgataja, aga tõesti oma oskustes nii kindel oled, eks esita ARKi kaebus. Sõidud on kõik lindis ja "hea juht" peaks vabalt kaebuse enda kasuks lahendatud saama.