Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Masu aja kingisadu

lõpeta valehäbi, hakka elama 08. detsember 2009, kl 17.54
Ei aita siin muud, kui hakata ise enda eest seisma ja ise otsuseid langetama. Õele-vennale, kes "otsustasid" sinu eest ilma sinuga läbi arutamata, ütleksin just niimoodi, et tore, tehke-korraldage, aga mina toon emale (..., mis iganes sulle sobib), sel aastal ma ei saa osaleda kallimate kinkidega. Vennanaine, kes nii armsalt "oletas", et KUI sa hakkad kinke tegema, temale valmistaksin hoopis üllatuse ega kingiks üldse midagi, mis parata, rasked ajad.
Ma südamest loodan, et sa ei vii ellu oma plaani, peaasi, et sugulased ei mossitaks:( Ise koos lapsega näljas istuda sugulastele ülejõu kingitusi tehes, no taevas appi, tule mõistusele! Ära ole mingi lükata-tõugata mömm, seisa enda eest!

Arusaamatu 08. detsember 2009, kl 18.01
Ütled, et masu on käes ja valite õe vennaga koos emale uue odavama paketi spasse või kuhu iganes ja et venna pere kingivalikut saad toetada 100 eegiga või mis sul võimalik panna on.

Lollakas 08. detsember 2009, kl 20.04
Tsiises küll, hull oled peast?? OMA LAPSE kõhu kõrvalt ei osteta teistele inimestele kingitusi. Sa ütle oma õele, vennale ja vennanaisele, et sul pole ressursse sellise lõbu jaoks. Ütle, et su laps tahab ka kingitusi ja süüa ja puha. Mul küll poleks 1250 eek, et KAKS kingitust teha. Kuigi mul ei ole eksju last, ma ei maksa üüri ja seega peaks raha ju rohkem jaguma. Su õde ja vend on muidugi ka ebanormaalsed, et su olukorrast aru ei taha saada. Olgu mu pere mis ta on, aga rasketel aegadel oleme ikka üksteisele toeks (kasvõi rahaliselt).

porgandiuss 08. detsember 2009, kl 20.26
to: olete

ja kui ei aktsepteeri need kinginõudlejad teemaalgatajat? Mis siis, tulevad röövivad selle raha või? Kui nad nii nõmedad on, et ei saa aru, et inimesel tänapäeval raske majanduslik olukord on, siis on nad ära teeninudki õppetunni, et kingist ( või siis ema kingis osalemise rahast) ilma jäävad. Las siis õde ja vend ostavad kahekesi selle SPA paketi. Ma eeldann, et vähemalt ema saab aru, kui teemamalgataja midagi oma võimaluste piires muretseb (ja ka siis, kui laps üldse ei tee kinki, sest pole võimalust). Vanaemal peaks olema hea meel selle üle, et tema lapselapsel selle võrra toredamad jõulud on ja ei nõua ometi lapse arvelt endale kinki.

angelina 08. detsember 2009, kl 20.33
su õde ja vend otsustasid ema kingi üle? kus sina olid sel ajal?
las teevad siis ise, pangu raha kokku. muidugi, emale spaatuusik pole paha iseenesest, aga kõigel on piirid.
mul on samuti tunne, et te ei räägi omavahel üldse, ei tea üksteise olukorrast ja siis detsembris lajatatakse ning nutetakse. kas tõesti valehäbi või mis?

naine 08. detsember 2009, kl 21.43
Häbematus niimoodi kinke nõuda. Kinke tehakse ju SÜDAMEST ning vastavalt võimalustele. Räägi oma sugulastega ja kui nad aru ei saa, siis jäta ühisele peole minemata. Mitte mingil juhul ära hakka teistele meele järele olemiseks ostma asju, mis ilmselgelt liiga kulukad.

ldid 08. detsember 2009, kl 22.00
Mina oleks vennale öelnud, et sul on emale kink juba olemas, ja õele oleks kinkinud mingi beebipoe või kaubanduskeskuse kinkekaardi ja olekski rahu maa peal.

kriss 09. detsember 2009, kl 09.20
Mina näiteks pole selle peale mõelnudki, et peaks eeldama et inimestel pole raha. Mina annan ka alati enen pühasid ja sünnipäevi teada et mida ma kinkideks soovin. Keegi pole veel tegemata jätnud. Ja inimese kohta 450-500 kingiks arvestada ei ole ju palju. Olgu 800 on võibolla suurem summa, aga samas venanaise soov on ju ideaalne, endale kingitusi ei taheta ainult lapse jaoks, kes on nähtavasti ka sinu venna laps. Alle eelmine nädal teatasin oma vennaperele samuti, mida meie pere lapsed ja suured kinkideks ootavad.

cat 09. detsember 2009, kl 09.25
Iga vanem ikka ostku ise oma vääksudele vajalik, miks mind peaks kottima kellegi teise lapsed?!

no ma ei tea 09. detsember 2009, kl 09.28
aga sa tee ettepanek ka vennanaisele et sinu lapsele oleks vaja 1000.- kingituseks.

Q 09. detsember 2009, kl 09.52
Autor: kriss
Aeg: 12-09-09 09:20

Hea nali küll. Minu venna peres on kuus liiget ja kui ma kõigile 500.- kingi teeks, siis kuluks 3000.- krooni. Meid on kolm ja vast on kulu vaid 1500.-. Tere talv, mis hea pärast peaks mina nii suure summa kulutama ?????? Paar aastat tagasi tõesti tegingi, aga sel aasta teatasi, et üldse kingitusi ei tee ja vastu ka ei oota. Minu enda laps tahab videokaamerat 7000.- ja pigem ma kulutan oma raha enda perele. Igaüks elagu oma elu! Keegi ei pea kingitusi tegema kui ei taha või võimalusi ei ole.

to kriss 09. detsember 2009, kl 11.53
sa ise ei jõua endale asju osta või??? Mõte on ainult saamisel.

üle mõistuse 09. detsember 2009, kl 12.42
kink peaks olema ikka selline asi, mille saamine on üllatus ja sa võtad selle vastu tänutundega, mitte mingi projekt, kuidas vajalikku nodi koguda.
kingi saaja ei peaks hakkama põdema, et pean nüüd vastu kinkima või mida iganes.
kink peaks olema isetu andmine. see ei peaks kohustama mingiks vastukingiks.

teemaalgataja asemel rahulikult kingiks vennalapsele mingi odavama(aga kvaliteetse) arendava mänguasja, neid saab vabalt juba ka 100 krooni eest ja vsjo.

nänn 09. detsember 2009, kl 15.19
Aga mina ütlen ka mida mu lastele kinkida võiks, sest ma ei taha mõttetuid mänguasju, trumme ja muud mis koluks hakkab ette jääma. Mina palusin igatahes ka kooliasju kinkida oma lastele.

meelike 09. detsember 2009, kl 16.08
mulle läheb iga aastaga vastumeelsemaks see kinkide vahetamine. oma perega on juba mitu aastat kokkulepe, et kinke ei tee. oleme koos, on jõuluõhtusöök ja võtame siis lihtsalt külakostiks veini või šokolaadi kaasa. mehe pere aga ikka tahab kinke. ma olen öelnud, et mina selles trallis ei osale, las mees siis mässab ise nende kinkidega kui tahab. kingid on täiskasvanute vahel. meil on küll laps, jah, talle võib ju teha mõne sümboolse asja. aga hakata nüüd 500 ühele kink ja 500 teisele kink, läheb ju väga kalliks. kinkekott maksab juba hunniku pappi.

to üle mõistuse:

sa oled imelik, mänguasjapoes oled ikka käinud või? arendav, kvaliteetne mänguasi 100 krooni eest, einoh, ma tõesti olen huvitatud, millist asja ja kus sa seda näed? ostaks oma lapsele niisamagi. võib-olla olen mina pimedusega löödud, aga ei näe mina midagi alla 200-400 krooni, mis tõesti kõlbaks ka osta. tavaline karvane mänguasi juba üle 100 krooni.

krt 09. detsember 2009, kl 17.43
_Aga mina ütlen ka mida mu lastele kinkida võiks, sest ma ei taha mõttetuid mänguasju, trumme ja muud mis koluks hakkab ette jääma. Mina palusin igatahes ka kooliasju kinkida oma lastele._

arusaadav, kui sult küsitakse, mida lastele kinkida. ma saan siin mõne jutust aru, et oma soovidest antakse teada ilma küsimata, a la meilboksi laekub kiri pealkirjaga "meie kingisoovid" ja siis nimekiri.

mina isiklikult ei kavatse kellelegi peale oma isiklike laste kingitusi teha. neile teen ka ainult sellepärast, et nad on veel eas, kus usutakse jõuluvanasid ja päkapikke. vaja neil küll midagi pole ja kui tekib vajadus, siis rahuldan selle kohe, mitte ei oota jõule ega sünnipäevi.

viimasele 09. detsember 2009, kl 17.59
Kui enam ei usu, siis kingitusi ka enam ei saa.

krt 09. detsember 2009, kl 18.03
ilmselt küll. või kui, siis mingi väga sümboolne nänn. miks peaks jõulude ajal kingitusi tegema?

Miks? 10. detsember 2009, kl 13.52
Miks peab jõulude ajal kingitusi tegema? Traditsioonid on meie peres tähtsad. On väga armas, kui terve pere on koos ja KÕIK saavad kingipakke õhina ja säravate silmadega avada. Igaüks saab midagi sellist, mis muidu ise ei raatsiks osta, sest "on tähtsamatki, mida osta vaja".

Just sellepärast, et see ongi ainus päev terves aastas, kus IGAÜKS saab kingituse.
Isegi, kui võimalused on piiratud, siis kilo mandariine ikka jaksab osta ja juba see teeb kingi saaja õnnelikuks. Kellele ei meeldiks kilo mandariine saada? :) Mulle küll meeldiks

Aga teemaalgataja. Need kinginõudjad saada heaga pimedasse kohta. Kink peab olema vabatahtlik. Kui keegi tuleks minu juurde mingi nimekirjaga, siis paneksin selle ta silme ees põlema ja kingiks selle tuha talle pihku. Kui nemad ei taha aru saada, et sul ei ole lihtsalt võimalusi selliseid kinke teha, siis ära saa ka sina aru, miks sa peaksid neile üldse kingitusi tegema. Susisegu selja taga, et oled kitsi, aga kui sa hakkad kingitusi OMA LAPSE KÕHU kõrvalt tegema, siis tea, et sa pole väärt oma armast last.
Lapse heaolu peaks igal hetkel ja ajal olema sinu esiprioriteet!!

jee 10. detsember 2009, kl 17.15
otsusta ära, kas tahad olla teistele meele järgi või endale. ja kui otsustad olla teistele ehk kinke teha, siis ära vingu siin - lihtne, mis?

aga vennanaine on Sul eriline nahhaal, saata kellelegi link kingist kui kinkija pole küsinudki, et mida soovid.. mnjaa, viisakas käitumine ju..

to Miks 10. detsember 2009, kl 17.27
no meie ostame ikka aasta läbi asju, mis on vajalikud ja mis lähedasele rõõmu pakuvad. Vähe nõme ei ole end ogaraks laenata jõulude puhul, et kord aastas näidata oma kallitele, et neist hoolid?
Mina ei tea, meil ikka 365 päeva aastas rõõmupäevad ja neist päevadest veel omakorda need päevad, kus ootamatult keegi sellist nänni toob, mida poleks uneski oodata osanud...
Sõida metsa oma jõuluheldimusega, jõulude ajal teeme lihtsalt elu hubaseks ja naudime üksteise lähedalolekut, ilma igasuguste materiaalsete jamadeta...

Anna 10. detsember 2009, kl 17.43
Minu meelest tuleks ka teemaalgatajal anda õele-vennale teada, et Sul pole võimalik sellist kingitust teha. Eriti kui oled siiani kalleid kingitusi teinud, ei tea ju teised, et Sinu rahalised võimaluseid ei ole nii head enam.

Ja krt Sinu suhtumine on küll ääretult julm oma laste suhtes. Mul ka selline ema, kes alati tegi ainult praktilisi kingitusi kui üldse. Nt sampoon või sukapüksid vms. Igatahes oli mul kogu lapsepõlve tunne, et olen kõige väärtusetum ja halvem laps, sest väga piinlik oli teistele lastele koolis rääkida, et ma ei saanudki midagi sünnipäevaks või jõuludeks, samal ajal kui teised said uisud või suusad vms, sest neil olid head hinded ja käitusid hästi. Ja põhikooli lõpetamisel hakkas kõikidel minust kahju, sest ema meelest polnud vaja õpetajale lilli kinkida- minu suure palve peale läks ostis ta närtsinud karikakrad, millel õied ennem koolijõudmist ära kukkusid.

vaikivale kangelaskannatajale 10. detsember 2009, kl 19.28
„Jube raske on, aga ma ei virise.”

„Detsembri alguses teatas mulle mu öde, et nemad vennaga otsustasid, ..., mis tähendab igale lapsele väljaminekut 800.-. Ma ei hakanud vinguma kuigi see teade lõi jalad alt”

Sinu jaoks on auasi hambad ristis toime tulla ning oma raskest olukorrast mitte rääkida. Ometi ootad, et teised ISE sinu rasket olukorda tähele paneksid. Kuidagi kahepalgeline sinust!

Teata oma õele, et sul on majanduslikult väga kitsad ajad ning kingis sa ei osale.

„Nüüd helistas mulle venna naine ja teatas, et kui ma neile kinke tegema hakkan,..”

Ebaviisakale vennanaisele ei pea sa üldse midagi vastama, ammugi mitte kinkima. Selle asja võid lihtsalt rahus ära unustada. Vennanaine pidanuks alustama sellest, et pärida sinu ja su lapse kingisoovide kohta.

matilda 10. detsember 2009, kl 21.48
Sa võid vennanaisele siis öelda, et sul pole muud vaja kui seda ja lapsele sobiks too. Nii pressite teineteiselt samapalju välja kui juba nagunii väljapressimiseks läks.

krt 11. detsember 2009, kl 13.11
to Anna

mu lastel on kõik vajalikud asjad olemas ja uiskude-suuskade jms ostmist ma igasugu pidupäevade peale edasi ei lükka, vaid ostan siis, kui tekib soov või vajadus. seetõttu ongi minu jaoks täiesti out see teema, et ostan jõuludeks mingi vajaliku asja, mida muidu ei raatsi osta. mina kingin oma lastele jõuludeks ja sünnipäevadeks suhteliselt ebavajalikke asju (kuid selliseid, mida nad tahavad siiski saada, nt balletikingad, printsessikleit, lastearvuti või mobiiltelefon), mis on tõesti ainult selleks ostetud, et neil oleks kingisaamise rõõm ja soovide täitumine. ma ei saa aru, miks sa mind üldse oma emaga võrdled.

ära 11. detsember 2009, kl 17.22
kohtu siis jõulu ajal nendega ja olge omaette.Sa ei pea sellepärast põdema. Ole sa ise.Juba see, et mehe jätsid, on tubli tegu.

ml 11. detsember 2009, kl 17.37
on sul olles sugulased...
kas nad seda ei arvesta, et sa elad ju oma lapsega ja et sul võib rahalisi raskusi olla. kirjast ei selgu, et kas su vend ja õde on üksikud või koos mehega. kui üksi või koos mehega, on neil ju lihtsam toime tulla, ka last kasvatades. sinapead seda üksi tegema.
aga sa ütledki neile, et sinu rahalised võimalused ei võimalda, sel aastal suuri kulutusi teha, ka emale. ei ole keegi erand. katsuge rahumeelselt see probleem lahendada, muidugi kui see on teil probleem.

C5 11. detsember 2009, kl 18.45
Ja kui rahalised vahendid võimaldaksid, kas siis oleksid valmis 450 eegu eest kotti ostma? Aga 1000 eegu eest? 5000 eest? Aga milleks? Kui ma midagi tahan, siis ostan ise, sest ise tean ma kõige paremini mida tahan

ongi 13. detsember 2009, kl 16.28
Inimesed teadmata teiste rahalist olukorda saadavad oma kingisoove ja ei saa arugi, et võigolla pole plaaninudki neid kinke teha.

... 13. detsember 2009, kl 16.46
no vast on kuller tänaseks selle olukorra ära lahendanud.
muuseas, lapse kandekott ei ole jõulukink, vaid ese, mida lapsevanem muretseb ise, kui se temale hädavajalik on. Mõni tahab äkki vankrit ka?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!