oeh
vastan sulle, nagu minu meelest on õige.
1) kui inimene elab ja on senini olnud terve, siis, kuna on olemas arstiabi ja ta jalaluu vajab ravi, siis paneme jala kipsi ja ta kõnnib varsti ilma kipsita edasi.
2)kuna ikkagi oleme inimesed ja meil on koolid ja arstid olemas, siis ravime ka südamehaigusi.
3)kuna me pole metsikud loomad looduses ja samamoodi pole me ka metsas onnis elavad inimesed, kes lugeda ei oska, siis on vaja meile meditsiini ja muid selliseid teenuseid. Me oleme seda õppinud ja saame aidata, sest me tahame seda ja suudame.
Kuid ka meditsiinil ja inimvõimetel on piir. Inimene ei ole kõikevõimas.
Isegi loomi aitame, kui nad haigestuvad, või traumasse satuvad.
Siin on jutt sellest, et inimalge võib saada kahjustatud oma arenguteel emaüsas. Mõni rasedus katkeb ise, mõni laps sünnibki surnult. Kuid mõni laps sünnib siiski, kuigi ta pole terve ja kuigi temas on ehk vaid 10% normaalset inimest.
Ei ole ju õige hakata teda turgutama, et terve elu seda tombukest hooldada ja on selgelt näha, et miinused kaaluvad tema suhtes kaugelt üle plussid.
Sellisel juhul olen ma selle poolt, et ema, kes ta on ilmale toonud, saaks otsustada tema saatuse üle, seega elu või surma üle. Igal emal PEAKS olema see võimalus. See ei ole võigas ja julm, vaid loogiline ja halastav.
Kui see ema tunneb, et ta ei jaksa selle lapse eest hoolt kanda või ei taha, siis on see eelkõige tema otsustada, mis ta lõpuks otsustab. Mitte kellegi kolmanda, kes arvab, et tema ongi see volitatud eludepäästja.
Kvaliteet on olulisem, kui kvantiteet. Ja ka siin ei arva ma, et vaene pole inimene ja rikas on. Ei sugugi mitte nii.
Inimene on see, kes tuleb loomulikul moel eluga toime ja ei vaja kõrvalist sekkumist. Kahjuks pole ainult invaliidid see kontingent. Me teame seda kõik.
Ma pole abortidegagi nõus ja nüüd sa küsid minult küsimusi ja kõrvutad mind oma ärajoonud isaga, no on sul aga mõtted.
See aga, et mina pole nõus, see ei loegi midagi. Eelkõige otsustab seda ikkagi naine- ema. Ja teistel pole seal midagi enam öelda.
Vaadaku igaüks kõigepealt enda tuppa, alles siis mingu naabrite õuele keksima.
Et aga meil sünniksid terved lapsed, tuleks endale aru anda, et Loodus on inimese parim sõber. Mitte keemia ja muu jura.