Olen üks neist, kelle ümber siin jutt käib.
Tahan teile öelda, et teie, terved, ilusad ja õnnestunud, ei TEA MITTE IIAL JA MITTE KA KÕIGE PAREMA TAHTMISE JUURES, kui valus on elada sellisena.
Juba alates hetkest, mil suudad end teadvustada, algab valus teadmine oma ebardlikkusest.
Kes usub, et see on õnn, kui pead TERVE ELU sellises vaevas ära elama, see ei suudagi mõista muud, kui vaid uskuda OMAENESE "suurt ja halastavat ja õiget" tegu. Tegelikult aqa määras ta kasvõi minusuguse normikaldelise juba eos kannatama.
MINA ei ole tänulik selle eest, et ma tookord ellu jäin. Paljud minu samasugused tuttavad pole ka tänulikud. Oleme omavahel seda rääkinud. Paljud meist vajavad rohkemal, vähemal määral psüühilist toetust väga erineval moel.
Osa meist on ise vabal tahtel lahkunud.
Paljud meist kulutavad terve elu selleks, et selle teadmisega üldse hakkama saada ja siis ikka vaid soovivad, et parem, kui neid poleks sellisena olnudki.
Mis õigusega siis vaiedlevad need, kes mitte iial ei saagi mõista MEID? Vaidlevad siin ja mõistavad halvaks neid, kes pooldavad meie elu ja olemise äraotsustamist juba esimesel eluhetkel.
Kui sa ei mõista, mida on võimalik tunda, elades erinevana ja pilkupüüdvana ja haletsusväärsena, siis ära kipu otsustama ja valjult hüüdma, et oled teinud õige otsuse meile iga hinna eest elu kinkides.
EI OLE sa olnud õigel teel. SA oled mõelnud vaid endale, aga mitte minusugusele.
SA EI SAA IIAL TEADA, milline piin on elada ebardina ja kui palju on olnud hetki, kus oled palunud "luba lahkuda".
Kõige halastamatum elu on neil, kel keha moondunud, aga vaim samas ülima tundlikkuseni kompenseerimas keha puudujääke.
Selline olemine on kui pidev teekond zhiletiteral.