Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Suitsetajad ajavad südame pahaks

Tähtis personalijuht 2 21. aprill 2010, kl 11.21
Mina ei võta tööle kohvijoojaid ja lobamokki.

Teadja 21. aprill 2010, kl 11.57
Autor: To Teadja
Aeg: 04-20-10 22:48

Sattusin eile kirjutades natuke hoogu ja ehk isegi natuke liialdasin. Jah, suitsetamist ma ei salli. Siiski kui sõber hakkab suitsetama, ei keera ma talle sellepärast selga. Sellisel juhul üritan tema suitsetaja poolt tema normaalsest minule tuttavast poolest eemale hoida. Ehk siis tuttavat poolt austan(Üritan austada kõiki inimesi, lihtsalt mitte nende suitsetaja jne. poolt.) ja suitsetaja poolt põlgan. Küll aga kui suitsetajaks on võõras inimene, pole suitsetaja poolt millestki lahutada. Näen vaid suitsetajat. Selliseid on raske omaks võtta.

Miks sa tood lapsi siia mängu? Sa ei saa ju oodata, et lapsed on vait. Ei mängi ega müra. Ja kirjutasin ju, et musakuulajad võiks ise selle peale tulla ja austada oma naabreid, nagu peaksid seda ka kõik suitsteajad tegema. Palun loe mu teksti korralikult. Pole vaja hakata asju välja mõtlema.
Suitsetajad pole vältimatud. Suitsetamist pole vaja. Piisab suitsetamisest loobumisest ja ongi see välditud.

Autor: pähhkoll
Aeg: 04-21-10 00:51

Oletan, et heitgaasi jutt pärineb minu postitusest. Kui nii, loe see uuesti läbi. Jutt polnud võrdlemisest vaid samale postile panemisest. Kahtlemata heitgaasid rikuva tervist, aga see on ju paratamatus. Liiklusvahendid on vajalikud. Saab vaid loota tehnika arenemisele. Miks ma pean juba kolmandat korda sama juttu kirjutama?
Kahtlemata on ka pikemaajalisem lärm tervisele kahjulik, siiski ei anna seda kuidagi suitsetamisega samale pulgale panna. Taas pean kordama hakkama? "Kas räpakoll ja naaber, kes öösel magada ei lase suure müra tõttu on siis parem kuidagi? Et ärme hakkame võrdlemagi?" Kes keelab sellisel juhul politseisse helistamast?

"elu on ikka elamiseks. nagu keegi ütles - ela kiirelt, sure noorelt." Tähendab, et käigu kõik teised metsa, tähtis on vaid mina ja minu soovid/vajadused? Sooviks näha rohkem teistega arvestamist.

Smoking and the Environment: Smoking not only affects the smoker’s health, it also greatly influences the surrounding atmosphere. Smoke and cigarette butts affect the environment the most, resulting into air, water and land pollution. Even the production of cigarettes influences the environment a lot. Read more..

All smokers think that by smoking they are only damaging their health. They are ignorant about the fact that their smoking is indirectly affecting others health. And they are one of the direct contributors to the environmental pollution.
http://smoking.ygoy.com/smoking-and-the-environment/

Aug. 23, 2004 -- Three cigarettes can cause more air pollution than a diesel car's exhaust, according to an Italian study.
http://www.webmd.com/lung/news/20040823/smoking-worse-than-exhaust-for-air-pollution

Veel midagi:
"Igal aastal sureb Euroopas passiivse suitsetamise tagajärjel üle 19 000 mittesuitsetaja!"

"Passiivne suitsetamine suurendab südamehaiguste riski 25% võrra."

http://et-et.help-eu.com/pages/index-9.html
http://www.jahelule.ee/www/?id=15&keel=ee

Köhhhh 21. aprill 2010, kl 12.09
Teadja tõmba udu, sa oled kõige magedam mees, keda ma tean. Ja vaata miuke sa välja näed. Ja jutt on sul alati 100% loll ja targutav.

km 21. aprill 2010, kl 12.20
Probleem on selles, et suitsetajad rikuvad oma suitsetamisega kaasinimeste tervist, erinevalt näiteks ülekaalulistest, kes teiste tervist kuidagi ei mõjuta, kahju teevad ülesöömisega ainult endale. Paraku on elukogemused sellised, et kui korrusmajas elab 1 suitsetaja, siis peab just tema koridori täis suitsetama ja kõigi kaaselanike tervist rikkuma. Kui töökollektiivis on 1 suitsetaja, siis hiilib ta salaja ühisesse puhkeruumi ja üksi olles suitsetab selle kiiresti täis, siis kui teised tulevad kohvi jooma, on õhk rikutud. Hoolimata vastuvõetud seadustest suitsetavad inimesed bussijaamades, kuigi võiks astuda paar sammu nurga taha, et teisi mitte häirida. Töötasin asutuses, kus oli plahvatusohtlike vedelike (bensiin jms) ladu, ning selle lao kõik töötajad suitsetasid praktiliselt õliünnide vahel. Mida räägib see suitsetajatest? Kas minu põlastus, jälestus on lihtsalt eelarvamus või on see äkki kuidagi põhjendatud? Jään oma arvamuse juurde, et suitsetaja on asotsiaalne inimene, kelle ajurakud on ohtlik narkootikum nikotiin suures osas hävitanud.

k 21. aprill 2010, kl 12.51
Teadja (sädõu....IRW!), sa ise kergelt ülekaaluline. äkki hakkaks pigem selle peale mõtlema ja vajalikus suunas liigutama? selle asemel et naistekas molutada? su (rate)sõpru oleme näinud...
tegele MEESTE asjadega, misasja sa siin eite mängid?

to km 21. aprill 2010, kl 13.38
Point ongi ju selles, et sinusugused sildistavad. Üldistavad. Sa näed ebaviisakaid, teistega mitte arvestavaid suitsetajaid ja kohe on kõik suitsetajad jälestusväärt? No mis jutt see on? Sama kui ma näen mittesuitsetavat mölakat ja teen sellest järelduse, et mittesuitsetajad on kõik mölakad.
Purjus luuletajat nähes teen järelduse, et kõik luuletajad on joodikud. jne.
Selles, et osa inimesi tegeleb asjadega millega sina ei tegele pole muide midagi imelikku. Imelikud on hoopis need, kes arvavad vastupidist.
Mina tean väga palju suitsetajaid. No ja siis? Nad on väga toredad inimesed. Pean neist lugu kui inimestest. Tean ka palju mittesuitsetajaid, keda suitsetajad absoluutselt ei häiri. Need on ka ebanormaalsed või? Ma ei räägi siin täissuitsetatud ruumidest, kellegi kõrval tossutamisest vms. Ma räägin normaalsetest suitsetajatest, kes eemalduvad, teevad oma tobi ära ja on mõnusad edasi. Kedagi nad ei häiri, miks peaks nad siis mind häirima?
Kujutad sa ette näiteks, et ma teen sulle väga suure teene, aitan sind, päästan su elu, vms olles suitsetaja. Mis sa jälestad mind siis või? Tundub küll.

No kes meist siin veidrik või asotsiaal on?

Aga jutt sellest, et kellegi teise tehtud sigaret sinu tervist rikub on lihtsalt nii loll jutt, et sel teemal ei viitsi isegi vaielda. On sul aimu ka mis aineid sa tegelikult sisse sööd? Jälesta toidutootjaid. Tead sa ka mida sa sisse hingad? Jälesta liiklejaid. Sest suits (kui sa seda ise ei tee) on selle kõrval väga süütu asjake. Mitu peret või elu on lõhkunud suits? Aga mitu alkohol? Sinu arust on aga veinitamine väga meeldiv, normaalne ja tsiviliseeritud tegevus?

No ma nüüd üldistan kui tohib. Ma jälestan sinusuguseid joodikuid, sest joodikud on rõvedad. Nende suust tuleb veinilehka, aga ise nad arvavad, et on jube kuulid. Jne-jne. Jube arukas jutt, eks?

appi! 21. aprill 2010, kl 13.54
Autor: personalijuhile jt
Aeg: 04-21-10 09:17

samamoodi võiks inimest diskrimineerida selle põhjal, et ta joob näiteks Late Harvesti veine? Või et ta ostab oma riided kaltsukast?

Ja kuidas need sinu poolt nimetatud harjumused kaastöötajaid häirivad? Või nende tervist kahjustavad?

Kulla laps, sa ikka ei erista tõepoolest ebaolulisi asju olulisest - kas ka suitsetamise tulemus?

Teadja 21. aprill 2010, kl 14.00
Naiivne on arvata, et suitsetajad ei mõjuta kuidagi teisi. Muidugi on kena, kui mõeldaks vähemalt nii palju ja minnakse mittesuitsetajatest eemale suitsetama, aga ka sellisel juhul mõjutab suitsetamine kaugelt mittesuitsetajaid.
http://smoking.ygoy.com/smoking-and-the-environment/

Söögiteema ei puutu üldse asjasse. Täiesti teine teema. See, et söögis on igasuguseid säilitusaineid ja muud jama, ei õigusta suitsetamist. Mis mõttega tuua selliseid argumente sellesse vaidlusse? Teema on suitsetamisest, mitte heitgaasidest, lärmist, toidust jne.

Üle 60 postituse ja keegi pole suutnud põhjendada suitsetamise mõttekust.

to teadja 21. aprill 2010, kl 14.21
ära siis suitseta kui ei taha- ja ära ole nendega koos kes suitsetavad, mine eemale kui tunned suitsuhaisu- mis sa röögid siin

teadjale 21. aprill 2010, kl 16.00
Ja milles seisneb siin lällamise mõttekus näiteks? See tegevus on ju täiesti mõttetu? (ka minu lällamine siin :) Sest sellest ei muutu mitte midagi. Milleks sa siis seda teed? Sest meeldib! Sulle meeldib. Ja ongi kõik. Ja seda sa teed, mõnuga. Ja tee. Mina sind selle eest küll hukka ei mõista.

Muide, teema ei ole mitte suitsetamisest, vaid suitsetajatest. Suhtumisest suitsetajatesse. Loe pealkirja. Sellest, et suitsetajad on jälgid inimesed kuna nad suitsetavad. Sorri, aga ma ei ole ka lugenud ühtegi veenvat argumenti, mis tõestaks, et suitsetamine on see, mis teeb inimesest jälgi.

Ja sina appike! Töökohal kellegi tervise kahjustamine? Kuulge, ärge mõelge asju välja, juba ammu ei tehta kusagil tööjuures üldistes ruumides suitsu. Sellist asja lihtsalt pole. milleks siis sellest heietada, endale mingeid argumente välja mõelda oma olematutest kannatustest. Mida tegelikult pole. Tooge mõni konreetne näide ka kus veel kontoris või muus avalikus kohas teie kolleegid teid oma suitsetamisega terroriseerivad. Pole enam ammu sellist asja. Isiklikult mina ei mäleta, millal oleks mulle viimati suitsuhais närvidele käinud. Ja elan samasuguses maailmas kui teie. Veelkord. Kui isegi juhtubki mõni pahvak minu peale tulema kunagi, siis ma ei hakka seepärast närvitsema ja ette kujutama et nüüd sain kopsuvähi. Keegi ei ütle, et tervislikud eluviisid jama oleks, aga nagu iga asjaga - ei maksa ka sellega üle pingutada. Just oma mõtlemisega.

Ma võin siia riputada linke suhkru, soola, leiva, saia, liha, kala, šokolaadi, marmelaadi, kohvi, alkoholi, valesti mõtlemise jne kahjulikkusest. Kindlasti on need olemas. Usuksid sa neid?

Sportivad inimesed ajavad mu südame pahaks. Olete te tundnud kuidas nad haisevad kui sporti teevad. See hais mis on riietusruumis ajab mind lihtsalt oksele! Tervislikke eluviise harrastajad on jälgid, sest nad nad aeg-ajalt haisevad. Muideks, ise nad ei tunne oma haisu. Vot Sellised on teemaalgataja ja siin paljude kaasamäägijate argumendid.
Sorri aga see ei ole minu arust mingi argument ja selliste argumentidega vehklejad on ise... vastikud inimesed.

Preili 21. aprill 2010, kl 16.06
Ma käisin selle teadjaga ühes koolis, jube nohhar ja pugeja oli ja oli minusse armund. Õäkkkkkk

firmajuht 21. aprill 2010, kl 17.55
On näha, et suitsetajad nõuavad siin inimõigusi:), kahjuks pole mul sellest sooja ega külma, valikuid teen mina firma ja klientide huvidest lähtuvalt. Ja nende huvides ei tohi firma töötajad HAISEDA SUITSU -ega ka muu järgi.
Suitsetaja haiseb alati!

nu nu 21. aprill 2010, kl 18.16
Aga kliendid, need ikka tohivad tossata?

..asd 21. aprill 2010, kl 18.19
tänavad on piisavalt laiad et kõrvalt mööda minna, see paar inimest ei tohiks tappa. ise ei suitseta. kunagi vahel meeldis suitsu lõhn kui mööda läks. sest elus paar suitsu tõmmanud. samas nüüd on see mulle ükstaspuha ja lõhna poolest vastik, ei suitseta enam, paari nädalane sõltuvus aasta kaks tagasi on möödas. mehele, loomale ja lõpuks endale ka see hais ja suits hakkas vastu.
minu arvates, kõige hullem ei ole suitsetaja ise, vaid tänavad täis suitsukonisid või enne bussi minekut suitsu maha loopimine. raske siis see suitsukoni ära kustutada vastu maad või seda posti küljes prügikasti ja siis ära visata nagu nätsuga, et nagu tüki võtaks küljest või mis neil inimestel viga on.

aga jah, las suitsetavad, ise teavad, et elavad vähem, haisevad ja paljudel suitsetajad ja see hais ei meeldi.

Haiti Tuhapilv 21. aprill 2010, kl 18.34
Mulle ei meeldi jällegi, kuidas osad inimesed end lõhnastavad, see ju ka räme. Kule firmajuht, kui inimene tuleb sulle töövestlusele, ega ta sulle nagunii ei ütle, et tossab ja pole nii rumal vast ka, et vahetult enne seda pläru ette paneks , kui tähtis vestlus ootamas. Ja kui sa ta tööle võtad ning hiljem avastad, et kurinahk tossab, siis lased lahti w?
Aga see on küll õige, et koni ja nätsu maha viskamine on ääretult labane. Nagu üldse prügi maha viskamine. Ise olen ka pühapäevasuitsetaja, igatahes teen alati nii, et ei häiriks kuidagi kaaskodanikke oma pahega.

juht 21. aprill 2010, kl 18.53
IGA suitsetaja haiseb, see on teie naeruväärne ja lapsik arvamus, et seda keegi ei tunne. Kõik haiseb, riided, juuksed, suu...

emor otse Washingtoni kõrgemas 21. aprill 2010, kl 21.40
kogu selle pahna läbi lugemise tulemusena sain teada, et suitsetajad on targemad kui mittesuisetajad.

kuts 21. aprill 2010, kl 22.04
...kas nüüd just targemad, aga tasakaalukamad ja tolerantsemad küll...

ja 21. aprill 2010, kl 22.24
"teadja" on mingi paks prillidega töll, kellel vaid sulg (klaviatuur) käpas, et targutada ja filosofeerida, aga muidu kaldub sinna täpitriini targutamise kanti.
mõttetu pekk (mitte triin).

milles seisneb suitsetamise mõttekus, küsib paks poiss? küsi indiaanlastelt. nemad käivad suitsu kaudu esivanematel külas. mina pean selleks teise riiki siis sõitma, seega suitsetan niisama, koha peal. mõnus mentoolimaitse ja hea rahustav tegevus. aitab nälja vastu ka. hais on, aga ma ei tea kuidas "teadja" kodumaal, meil siin on leiutatud pesemisvahendid, lisaks suuvärskendajad, pastillid, hambapesuvahendid, elementaarne seep ja vesi olid juba sajandeid tagasi. seega - iga suitsetaja oma asi, kui "sitttaseks" ta jääb või jääda tahab.

endine tudeng 21. aprill 2010, kl 22.33
Minu bakatöö teemaks oli suitsetamine ja tööhõive (mitte Eestis) ja tulemus oli: suitstejaid oli töötute seas kordades rohkem kui mittesuitsetajaid.
Nii et tehke järeldused ja ärge süüdistage oma töötuses tööandjaid, kes "nii tubli" töötaja koondas.

pintsel 21. aprill 2010, kl 22.42
eks vist suitsetajate osakaal teatud aladel ole ilmselt suurem jah. näiteks loomeinimesed on pigem suitsetajad (mõistagi mitte kõik)

Uudistaja 21. aprill 2010, kl 23.09
To endine tudeng: Millise kassikooli baka sa oled, et nii tobe teema?

endine tudeng 21. aprill 2010, kl 23.25
Kui oled kirjaoskaja, siis loe uuesti...MITTE EESTIS!
Teema oli pikem ja keerulisem, kuid üritasin siin lihtrahvale suupärasemaks ja kergemaks teha.

Loomulikult 21. aprill 2010, kl 23.29
mitte Eestis, sest siin oleks lihtrahvas su valele jälile saanud. Huvitav kuidas sa neid töötuid suitsetajaid otsisid ja kas kontrollisid, et nende seas penskareid ei ole.

suitsetan 21. aprill 2010, kl 23.35
Minule aga ei meeldi ebasportlikud ja ähkivad paksukesed,kes muide on harilikult mittesuitsetajad.Nad on selliste valkjas-siniste lödevate kehadega ja alati on värskest aroomist puudu.Mina suitsetan,tarbin alkoholi,tegelen spordiga ja olen elus toimetulev.Ma ei ole kunagi jooksus mittesuitsetajatest kehvem olnud,pigem ikka paremate seas.Isegi mu treener ei teadnud aastaid minu suitsukirest.Tänaval ma ei suitseta,sest seal ma ei liigu-ikka autos vöi kodus.Aga tänaval liikudes kindlasti ei häbeneks suitsetada.

endine tudeng 21. aprill 2010, kl 23.52
Töötud on arvel ka välismaal, oled sellest midagi kuulnud?

Usakas 22. aprill 2010, kl 00.25
Tudengile: Töötud on jah arvel, aga ma ei kujuta ette, et arvel on ka see, kas nad suitsevad, seda peetakse inimese eraasjaks ja mingisugustele uurimustele nad ei pea avaldama oma isiklikke harrastusi. Tööintervjuudel ei ole lubatud uurida, kas intervjueeritav suitsetab, tarvitab alkoholi ja muid eraelu puudutavaid asjaolusid. Andmed suitsetamise kohta saavad ainult tervisekindlustuskompaniid, aga nendele tavaliselt valetatakse, pealegi ei tohi nad oma andmeid kellelegi edastada. Kui valetad, siis valeta veenvamalt ja maini ka millisest riigist on jutt. USA see kindlasti ei ole.

ka tudeng 22. aprill 2010, kl 19.00
Kuidas teie arvates siis teadusuuringuid tehakse? Ma ei viitsi hakata seda seletama inimestele, kelle haridus piirdub 8 klassi külakooliga.
Piltlikult võin öelda, et tehakse isegi teadusuuringuid selle kohta, mitu korda päevas sa kusel käid:D.

pähhkoll 22. aprill 2010, kl 19.51
Teadja, heitgaaside jutt oli sinu artiklist pärit ja ausalt öeldes sa ei pea oma sõnu üha uuesti ja uuesti kordama, sest on sinu arvamus ja minu arvamus.
Tuleb isegi nõus olla, et heitgaase ei saa ühele pulgale panna suitsetamisega. Nimelt on heitgaaside probleem läinud aastatega üha hullemaks ja hullemaks. Iga inimene saab endale osta millal iganes auto, kasvõi mitu. Minu teada on auto ikka mugavuse asi, mitte vältimatu sõiduriist. Eriti veel juhul kui neid peres mitu on. Tänapäeval sõidavad autod ikkagi veel bensiini ja diisliga. See, et kuskil katsetatakse elektri jõul ja ma ei tea millise muu kütusega sõitvaid autosid, on alles kauge tulevik ja läheb laialdaselt käiku alles siis, kui see inimestele jõukohane on.
Suitsetajaid seevastu on järjest vähemaks jäänud. Iga aastaga räägitakse probleemist meedias üha rohkem ja rohkem ja tehakse piiranguid suitsetajatele, et nad ei saaks kahjustada teiste inimeste tervist. Loomulikult tänu meediale on ka sinusuguseid "toredaid" inimesevihkajaid rohkem, kes teevad oma otsuse vaid selle põhjal, kas inimene suitsetab või ei. Sigarettides sisalduv nikotiin on narkootikum ja suitsetamine on sõltuvus, millega peab võitlema nagu iga teise narkomaania liigiga. Samas madalalaubalisust sõltuvuseks nimetada ei saa ja võidelda on sellega ka palju raskem.

Pezz 22. aprill 2010, kl 19.59
Teadjal on veider komme oma seisukohta 100x ühe teema all selgitada, samade sõnadega ja sama jora. Tüütu arvvutipede, kellel pole sõpru.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!