Autor: to Teadja
Aeg: 04-20-10 13:32
Lapsed on jah vältimatud. Kui sulle kolib kõrvale väikeste lastega pere, ega sina ju siis ära koli. Loogiline, et lapsed müravad ja tekitavad lärmi. Arvestades Eesti rahvaarvu ja iivet on laste olemasolu väga hea märk. Lollus lapsi suitsetamisega samale pulgale panna!
Mul ongi sellised naabrid ja suhtun sellesse täiesti mõistlikult.
Muusikat tuleb kuulata mõistlikul ajal. Kui naaber kuulab kõvasti keelatud ajal, helista politseisse. Loomulikult võiks sellised naabrid ise arvestada oma naabritega, nagu võiks ka kõik suitsetajad mittesuitsetajatega. Ja lisaks kui mina pean suitsetajate pärast nende tossu sisse hingama, siis mismoodi on see võrdne sellega, et naaber kuulab näiteks päevasel ajal muusikat kõvasti? Lollus on muusikat suitsetamisega samale pulgale panna!
Mul enne lastega perekonda olid naabrid, kellele meeldis esmaspäeva öösel kell 2-3 muusikat kõvasti kuulata. Väga tuttav ka see olukord ja pole kuidagi suitsetamisega samaväärne.
Natukenegi tõsiseltvõetav elektritransport on alles lapsejälgedes. Jalakäimine ja rattasõit ei ole võimelised asendama mootorsõidukeid pikema maa peale. See peaks kõikidele mõistetav olema. Seega ei ole taas mõtet hakata heitgaase suitsetamisega samale pulgale panema.
Noh, mina pole suitsetajat kunagi asotsiaaliks pidanud. Teised, kes nii siin kirjutasid, ilmselt lasid emotsioonidel end mõjutada ja lihtsalt liialdasid. Aga usun, et osadel läheb süda pahaks. Inimesed ju erinevad. See, et sina sellist asja näinud pole, ei tähenda, et seda olemas poleks. Kuid kui rääkida minu arvamusest, siis minul on tõesti raskusi suitsetajaid austada. Inimesena võib olla ok, aga suitsetajana pole midagi väärt. Kui minu mittesuitsetajast sõber hakkab suitsetama, siis tema väärtus minu silmis langeb. Ja sinna ei saa ma midagi parata. Inimene võib küll olla muidu super, aga see tegevus lihtsalt peaaegu nullib kõik hea. Nii on minuga ja teised loomulikult ei pea nii tundma ega arvama.
Siiski fakt on, et avalikes kohtades suitsetajad on isekad, kuna ei arvesta teiste inimestega. Rääkimata globaalsest negatiivsest efektist, millega suitsetajad mõjuvad tervele planeedile halvasti. Ja mille nimel? Mis mõte sellel on? Milleks see vajalik on? Oskaks keegi nendele kolmele küsimusele vastata, hakkaksin ehk teisiti arvama.