Ma olen alati enne küsinud, et kas teine laps võib ka osaleda. Lasteaialaste puhul võib see tekitada suuri nutuhooge, et kui üks läheb ja teine ei saa peole. S.t. sisuliselt on sünnipäevaeelne ja -järgne aeg rikutud välja jäänud õe-venna nutust, sest nii väike ei taipa, miks üks saab ja teine jäetakse ukse taha.
Koolilaste puhul saab samuti seda teemat eelnevalt läbi arutada, aga paratamatult tekib ka siin sama effekt, mis lasteaialaste puhul. Kui käite perekonniti tihedamalt läbi, küsige kasvõi ise, kas õde-vend tahab ka ehk osaleda.
Asi, millest aru ei saa kui kutsutakse terve rühm/klass kuskile kokku, teadmata, kes nad on või kas on üldse sõbradki. Raha pole kuskile panna või?
Kolmas asi - palun ärge korraldage sünnipäevi laupäeval või pühapäeval kell 10-11 hommikul. Enamik on tööl/koolis/lasteaias ja tahaks üks hommik välja puhata ka. Mitmeid sünnipäevi ei ole külastanud, sest ma ei hakka äratuskella panema ja uniseid lapsi kuskile mängutuppa vedama... Kui pole raha, et teha sünnipäev normaalsel kellaajal nädalavahetusel, tehke siis ainult 3-5 sõpra ja oma kodus.