Ka mina olen üks neist, kes jala tööle tulles aeg-ajalt ratturitega kohtub.
Ja ma ei saa alati tee paremas servas käia - esiteks, see kergliiklustee on suuremas osas sõidutee ääres ja inimene automaatselt hoiab sõiduteest eemale s.o. tulles vasakusse, minnes paremasse serva.
Teiseks, see tee on märja ilmaga märg ja lombid püsivad seal veel mitu päeva pärast vihma. Praegugi on seal mudased kohad. Ja nii ma siis manööverdan seal lompide ja muda-aukude vahel, et kingi mitte mudaseks teha - kord pääseb mööda vasakult, kord paremalt, kord keskelt kahe lombi vahelt.
Kui ratas on vana ja koliseb või kriiksub, pole kella vaja. Siis ma kuulen teda varem ja tean tee serva võtta.
Kui aga ratas tuleb hääletult ja ma alles viimasel minutil kuulen sahinat või lõõtsutamist, lähen ma automaatselt paremale. Siis aga selgub, et see rattur tahtis minust just paremalt mööduda. Kui ta on kiire reageeri-misega rattur, on ta siis põõsas, kui mitte, on ta minu tagumikus. Ja siis ta on pikali ja mina pean teda üles aitama ja lohutama, omal seelik tagant mudane, vahel pintsak ja mantel ka.
Samas on seal paar lasteaeda minevat last, kes nii kohusetruult juba kaugelt kella helistavad - aitäh neile ja nende vanematele, kes neid niimoodi õpetanud on! Neid kuuleb juba kaugelt ja teab paremasse serva võtta või lompide vahele seisma jääda, et ka lapsed kuivalt mööda pääseksid. Nemad teevad mul alati hommiku ilusaks.