Tere
Mind vaevab igipõline mure, millega ilmselt kõik kortermajas elavad inimesed on kokku puutunud - naaber kuulab valjusti muusikat. See on kestnud 2 nädalat ja 2 nädalat olen üritanud temaga kontakti saada (käinud ukse taga, jätnud uksele kirju, kus olen teda enda juurde palunud). Kõik on olnud tühi töö ja vaimu närimine. Reedel sai minu mõõt täis: helistasin kõigepealt politsei kliendiinfo numbrile. Seletasin, milles probleem, ja küsisin, kas võin helistada hädaabinumbril. Lubati helistada ning helistasingi. Patrulli saabudes võttis maad haudvaikus. Naaber ei avanud ust ka politseinikele.
Täna viisin avalduse politseijaoskonda.
Kuid too naaber vististi ikkagi ehmus politsei peale, sest on nüüd käinud teistelt naabritelt küsimas, kas tema muusika on häiriv. Teised on vastanud, et mitte.
Ja nüüd on mul endal tunne, et äkki ma tõesti olen hulluks läinud. On päevi, kus ta kuulab oma muusikat normaalselt, nii et see mind ei häiri (saan lugeda ja õppida). Aga siis äkki (ma ei tea, mida ta teeb) on minu korter tema muusikat sõna otseses mõttes täis. See justkui voogab läbi seinte ja lae. Keskenduda ei saa, kui panen oma muusika mängima, kuulen endiselt tema muusikat.
Hea lugeja, kas on võimalik, et tema muusika saab maja iseärasuste tõttu vaid mind häirida? Meil on ilmselt ühine ventilatsioonisüsteem. Või on minu kõrvakuulmine nii akuutne, närvikava labiilne ja peaksin hoopis spaasse puhkusele minema?