kahju lugeda neid kes siin arvavad et tegemist vaid tähelepanuvajadusega, olete ehk intelligentsed inimesed aga emotsionaalse intelligentsusega tundub teil küll kehvasti olevat, suhtumine "kui mina nii ei tunne siis need kes tunnevad on totrad"- mida see teie arvates teie enda kohta ütleb? mina ja maailm, on minu arvamus ja vale arvamus etc...
ise kunagise foobikuna võin öelda et ei tasugi sealt tagant mingit sellist loogikat otsida, et endale ütlemine "ei hammusta" niimoodi laks foobiast terveks raviks. ja teiste tähelepanu see moment paanikas olles nagunii ei märka, niiet ei ole see ka põhjuseks.
ise sain lahti tänu hüpnoosile, ja võttis vaid ühe seansi (vo oleks pidanud rohkem, paanikasse enam ei satu, aga ega näpuga katsuma ämblikke ka ei kipu ja mingiteks armsateks koduloomadeks neid ei pea :D aga elu enam ei sega kui mõnda ringi siblimas näen või käe pealt avastan, raputan maha lihtsalt ja toimetan edasi), nii et kellel see ikka elu segab, soovitan proovida. eestis tegijaid küll ei oska soovitada, mulle tehti rootsis tuttava spetsialisti poolt, aga kindlasti on ka eestis tegijaid, ehk mõni psühholoog või psühhiaater oskaks soovitada profesionaalset tegijat, mingeid hobi korras nurgataguseid "tegijaid" isiklikult vist ei julgeks enda peaga mängima lasta.