Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kaiu kooli lugu Pealtnägijas

rasvatihane 20. oktoober 2004, kl 20.58
Direktor kutsub kokku kogu kooli ja hoiatas neid väikese poisi eest ??? Pedagoogist on asi väga kaugel. Jättis saates ka sellise hullumeelse mulje. Üldiselt ma olen sõnatu kogu selle värgi peale.

*** 20. oktoober 2004, kl 21.13
See ju täiesti haige -diagnoos -tüüpiline pedagoog (seda enam ,et juhtival kohal).Tundub ,et tema mõte on selline -kui mina olen direktor ,siis järelikult peavad kõik mulle alluma. Huvitav ,kas ta isiksuse põhiseadust pole lugenud (seda jagatakse ju koolides).

Triin 20. oktoober 2004, kl 21.15
Minumeelest oli see poiss asiaadi välimusega (ei vaadanud seda pikemalt, reklaamipausi ajal vaatasin). Ehk on dire lihtsalt ksenofoob?

Vampiir 20. oktoober 2004, kl 21.25
Direktor keelab lastel omavahelise suhtlemise ära??? Pagana vahva pedagoogika küll. Mõni laps on hüperaktiivne ja ta pole pedagoogide jaoks "mugav laps", aga sellise lapsega tuleks seda enam suhelda ja tema mõtlemist ning tegutsemist ikka heaga suunata. Kas neile Kaiu pedagoogidele seda pole õpetatud või on nad mingid harimatud isehakanud "õpetajad"? Dalai laama ütleb, et igal putukalgi on õigus elada, aga Kaiu kooli direktor tahaks lapse, kes on talle õpetada-kaitsta usaldatud, olematuks teha, maatasa tallata? Ja mina arvasin, et pedagoogid on õilishinged...

rasvatihane 20. oktoober 2004, kl 21.28
laheda välimusega poiss oli jah :)
ma olen muidugi kindel, et ta on rüblik ( ngu paljud selles vanuses poisid) aga tundub tõesti selline nõiajaht endast erineva peale olevat.

to Vampiir 20. oktoober 2004, kl 21.33
see on ju harilik lugu: mu klassijuhataja- ylelinnaliselt armastatud pedagoog- käskis tihti haige ja prillidega klassiõega mitte mängida kuna tal on nõrk tervis

Pluuto 20. oktoober 2004, kl 22.13
Kuna poisi ema on juuksur, siis oli poisi pea lihtsalt mustaks värvitud, pakun oma versiooni "asiaadi" välimusele. Kui panite tähele näidatud perepilte, siis seal oli noormees täiesti eestipärane.

jah 20. oktoober 2004, kl 22.22
ema oli naerul näoga täpselt sama nägu kui poiss :)

pilveke 20. oktoober 2004, kl 22.32
jah, pedagoogid võivad uskumatud sadistid olla, ilma igasuguse hingehariduseta kujud, ja see lugu paistis olevat selle kinnitus. Aga kuidas on õieti selle koolipsühholoogi-institutsiooniga, mis nüüd sisse on seatud? kunagi lootsin sellelt õige palju. On neist siis abi? Või on nad lihtsalt mingid niisama nohisevad tegelased, kes ei saagi kedagi aidata?

viki 20. oktoober 2004, kl 22.41
selle pärast ongi vaja need nurgatagused koolid kinni panna

pilveke 20. oktoober 2004, kl 23.17
...ja asendada tohutute kombinaatidega paaris suuremas linnas? -ei usa, et see midagi lahendaks!

pilveke 20. oktoober 2004, kl 23.18
...ja asendada tohutute kombinaatidega paaris suuremas linnas? -ei usu, et see midagi lahendaks!

ka ema 21. oktoober 2004, kl 01.08
mulle tundus, et see nn direktor oli äsja kuskilt paldiski mnt hullarist vabastatud.Ei oleks uskunud, et sellisi isegi maakooli etteotsa on pandud.Kuidas võimalik, et lapsi vihkav vanakooli mammi, pealegi veel arengupeetusega pannakse kooli st lastega seotud asutust juhtima.Täielik müstika!!!

kurb poja lugu 21. oktoober 2004, kl 01.37
siinjuures räägin oma poja loo,kes tuli 10 aastasena koolist koju ja ütles,et on mitu korda mõelnud,et kui kooli läheb,üle tee vaja minna, jookseb suure liiklusega tänaval mõne auto ette.Siis saab surma ja pole enam kooliminekut. Olin täielikult shokis,hakkasin uurima,milles asi.Poiss,elava iseloomuga,oli sattunud õpetaja ebasoosingusse,kes igal võimalikul juhul kõik vähegi juhtunud asjad tema kaela ajas.Kutsuti isegi kooli ja mitu korda süüdistused lausa absurdsed.Poss oli kõigi lemmik.

Siis läks poeg teise õpetaja juurde ja palus ennast tema klassi.Saigi. Vana õpetaja muudkui käis teisele õpetajale jagamas õpetusi pojaga suhtlemiseks. Teine õpetaja aga palus mitte enam tegeleda selle lapsega ja teha tööd oma klassi lastega. Klass,kus nüüd poiss õppis hakkas korraldama klassiõhtuid,poisid ei peksnud enam tüdrukuid ja said lausa sõpradeks.Poiss populaarne,korraldas üritusi,viktoriine,esinemisi jne.Uus õpetaja ei tundnud oma klassi õpilasi enam äragi,lausa õnnega koos.Nii mööduski 5 aastat.Sain koolist tänukirja poja hea kasvatuse eest.
Keskhariduse sai ametikoolis,kus lõpetas 4 ja 5.Igal aastal õpetajate päeval läks vanasse kooli lillekimp näpus ja viis oma vahvale õpetajale. Terve kooli õpetajad alati olid tummaks löödud,et just sellele klassijuhatajale alati tõi kena noormees roose. Siiani selle õpetajaga väga head sõbrad,kuigi poeg lahkus elavate seast hulk aastaid tegasi õnnetusjuhtumi tõttu.

Matusepäeval,kui poja matustel üle 200 inimese palus eelmine õpetaja minult andeks,et oli nii käitunud.Leidis,et oli rängalt eksinud ja kogu elu endale etteheiteid teinud.Kahjuks tuli mulle alati meelde 10 poja enesetapu mõtted just selle rängalt eksinud õpetajaga seoses.Poja poolt paljud kirjutatud luuletused olid surmast ja ta ei suutnud kuidagi leppida sellest ebaõiglusest ja kurjusest siin ilmas.Kuidagi ei suuda leppida sellise kaotusevaluga ja surmamõtteid mõlkuvast koolilapsest juba 10 aastasena. Meie ühiskond,meie kool......!!!!!!!!!

roty 21. oktoober 2004, kl 08.35
kole lugu tõesti !!!vägagi ebapedagoogiline....aga kas sellel emmel on mingi kuulsusejanu või? ei saa sellistest üldsegi aru, kes oma musta pesu telekasse tulevad pesema. miks just pealtnägijasse? mis oli "raske pere" mõiste taga?
väga pealiskaudne+nägija mitte pealtnägija.
isiklikult vaadates (saate põhjal)tundus poiss selline salakaval olevat....
ei ole kellegi poolt ega vastu-igaühel omad veidrused.

anu 21. oktoober 2004, kl 08.52
to roty

Kas emaarmastus on kuulsusejanu!? Asi oli juba nii suureks paisunud, et oma jõududega ei saanud enam hakkama. See naispsühholoog ju ütles, et kaotajaks jäävad tavaliselt kodu ja pere :( Mis puutub musta pesu pesemisse, siis minu arvates on taolised juhtumid vaja just avalikkuse ette tuua, sest see puudutab ju meid kõiki....

Lisan veel ühe "pedagoogi":

http://w.perekool.ee/foorum/read.php?f=3&i=606802&t=606802

http://w.perekool.ee/foorum/read.php?f=3&i=611801&t=611801

naine 21. oktoober 2004, kl 08.56
mitte ainult meie ühiskond, meie kool... kes lugeda armastab ja viitsib, lugege Jens Bjorneboe "Jonas"- väga hea raamat.

anna kannatust 21. oktoober 2004, kl 08.58
roty

kas sinul on lapsi? poisslapsi? kes poel eriti alluvad ega pehmed sellised täiskasvanute lõkata tõugata?

kui pole sii ole vait

kas sul või suu koolikaaslastel on tulnud taluda täiskasvanute(pedagoogide) ebaõiglust ja ühendatud jõududega rünnkauid?
kui ei siis ole vait parem

see lugu pealtnägijas PEAB PANEMA MÕTLEMA K Õ I K inimesed eriti pedagoogid
milleks nad on volitatud - ei ole keegi volitatud psühhotrrorit õhutama
mõstma - mõistma on vaja õppida ja sealt edasi lahendusi leidma

teis ekooli õpetaja ometi suutis inimlikult läheneda
Kaiu kooli oma oli aga tõeti nagu mingi kilavate silmadega usuhull(vabandan kui see kedagi nüüd puudutas)

karuke 21. oktoober 2004, kl 09.21
See suhtumine on väikelinna koolides tüüpiline kui keegi on õpetajatest otsustanud,et sa milleski süüdi oled siis käituvad kõik õpetajad sinuga kui pidalitõbisega.Ise olen selle üle elanud tänu kesk-Eesti väikelinna vene keele õpetajale A.J-le.

Ei näinud 21. oktoober 2004, kl 09.31
Ei näinud eilset saadet, aga fruktid on koolides olemas küll. Minu lapse klassis on näiteks paar sellist, kes jalutavad tunniajal vabalt klassis ringi ja uksest sisse-välja (5. klassis!),kui õpetaja ukse kinni paneb, siis lihtsalt lõhuvad ust. Uksel on mõlgid juba sees, ise olen näinud. Lisaks ropendavad ja peksavad teisi õpilasi, ka tüdrukuid. 1 neist käib vahelduseks ka käpuli põrandal ja mängib koera jne. Põhiline on siiski ropendamine ja kisamine tunni ajal. Tean, et õpetaja helistas 1 poisile koju ja sealt teatas ema, et õpetaja valetab ja üldse kiusab pidevalt tema last ja koolis töötavad tema arust ainult poolearulised! Kusjuures minu laps väidab, et õpetaja jutt on õige ja tema küll ei tea, mis õpetaja nende poiste ohjeldamiseks tegema peaks. No lihtsalt küsisin, et mis tema, kui samaealine arvab, mis mõikaks. Samas on poisid koolikohustuse eas ja kool ei saa neid kuidagi mõjutada, ega neist vabaneda.

jah 21. oktoober 2004, kl 09.53
Tuli lihtsalt meelde.Ühelgi õpetajal ei ole õigust öelda lapsele sul polegi vaja seda matemaatikat õppida sa lähed nagu nii lauta sitta viskama.

HÄMMINGWAY 21. oktoober 2004, kl 10.06
Mis te tahate kõik öelda, et kool on süüdi või ????? Tüüpiline lähenemine- absoluutselt kõik on süüdi, ainult mitte kodu.
Kõik- nii hea kui halb, saab alguse kodust.

Minul oleks küll piinlik oma selliste perejamadega terve ilma ette tulla! Tundub siiski, et seal kodus on asjad valesti...

Endal poiss 13 ja tüdruk 9 - tean koolimuresid väga hästi.

P.S Pealtnägijas väga pettunud- kas teemad on otsa saanud, et sellist jama teles arutate?

nojah 21. oktoober 2004, kl 10.30
eks süüd ole mõlemal poolel. Aga tegelikult peaks igas kodus oma lastele aegsasti selgeks tegema, et elementaarne viisakus peaks olema sama enesestmõistetav, kui näiteks see, et tsiviliseeritud inimene ei lähe alasti kodust välja. Kui ikka inimene käitub nii, et see häirib kõiki teisi tema ümber? Hüperaktiivsus pole siin ka mingi vabandus. ehk siis tuleks hüperaktiivikuid õpetada ja kasvatada eraldi teistest, kes tahavd koolitunnis rahulikult ja tulemuslikult õppida. Sõpradega suhtlemist keelata on muidugi mõttetu ja sellest ei ole abi, pigem vastupidi.

igihaljas 21. oktoober 2004, kl 10.36
Jaaah, kui siin on äkki mõni inimene kunagisest Tallinna 42-sest keskkoolist ja mäletab (hmm, võimatu on mitte mäletada) veel sealset matemaatika õpetajat K...maad, siis need inimesed vast teavad, milline näeb välja psühhoterror õpilase vastu. Eriti kui juhtusid olema veel see õnnetu,kes mingitel põhjustel kujunes tema nö. stammkundeks, keda iga absoluutselt igas tunnis mõnitati. Minul oli tema tundide eel vahest selline minestamise tunne peal, kui seal kolmanda korruse klassi ukse taga passisime. Mul lööb teinekord siiani (ja olen juba ikka pisut üle 30-ne) pilt ette, kuidas ma küllalt väikse tüdrukuna seisin klassi ees ja kuidas mind terve klassi ees mõnitati (kuna ei osanud esimese hooga tahvlil olevat ülesannet lahendada)ja siis kuidas nimet. daam maalis klassile sellise pildi millega minusugune keregte elukommetega tüdruk (olin siis ka vist 11)tegeleb, selle asemel, et matemaatikat õppida. Ma tõesti soovisin sel hetkel, et ma sureks sealsamas ära, et mitte seda mõnitamist ja klasssikaaslaste naeru kuulda. Ja mäletan, kui kaitsetud olid tollal õpilased, sest lihtsalt ei olnud kellelegi kurtma minna (jah, koju minnes nutsin igal õhtul emale, et ma ei taha enam sinna iialgi minna). Ja see konkreetne õpetaja oli põhjuseks, miks mina sealt peal 8-ndat klassi teise keskooli läksin. Ja mulle tuleb ausalt öeldes täieliku üllatusena, et ka tänapäeval on selline asi võimalik!?

appi!!!! 21. oktoober 2004, kl 11.02
Kasemaast räägid või? Oijahh, nüüd näen vist öösel košmaare, oli seda vaja. Ja sealjuures ta meie klasssile tunde ei andnudki, oli meie koolis (44. KK) õppealajuhataja:( Aga kõik sinu jutt on õige, teist sellist inimest ei saa olemas olla:(((((((

sama kogemusega ema 21. oktoober 2004, kl 11.04
tead hämmingway, jubedamalt võid puusse panna oma arvamusega. mina tundsin eile seda saadet vaadates taas seda jõuetut viha, mida tundsin poisi esimesse klassi minnes. tallinna eliitkool. tohutu konkursiga. poiss jäi joonealuseks, leppisime sellega ja panin ta teise kooli kirja. kaks nädalat enne kooli kutsuti meid ikkagi eliitkooli tagasi. nyyd poiss sobivat.
õpetaja ja poisi vahel tekkis antipaatia kohe. mina ei pannud seda tähele ega diagnoosinud. pool aastat sai poiss minu käest peapesu, et miks ta on nii nõrk, paha loll ja agressiivne nagu õpetaja räägib. esimese klassi laps käis kaks korda nädalas ravipedagoogi juures ja korra nädalas psyhholoogi juures. mina temaga kaasas, täis tahtmist last joonele aidata. aga järjest rohkem hakkas tulema välja seiku ebakõladega. loll ja syvenematu poiss tegi psyhholoogi teste täie syvenemisega ja nutikalt. oli nii psyhholoogi kui ravipedagoogi vastu nii soe kui olla saab. joonistas neile pilte ja korrarikkumisega polnud probleeme kunagi!
niisiiis polnud minu puhul tegemist ylereageerinud lapsevanemaga. aga jus tänu hämmingwayde sugustele jäädki sa oma muredega yksi ja kooli kui systeemi vastu sina yksikinimesena ei saa. meiegi ei saanud. mul oli kah juba plaanis see asi ekspressile närida anda, aga mu jõud oli otsas. poiss vahetas kooli ja ma olen sydamest õnnelik, et see tehtud sai.
aga see kõik juhtus siis, kui minu esimene laps läks esimesse klassi......
koolid ei ole absoluutselt valmis konfliktsituatsioonideks. need lahendatakse eranditult ringkaitse korras oma kasuks. perekond on syydi ja punkt.

tadaa 21. oktoober 2004, kl 11.12
Ok, mina ka 42. Kk lõpetanud, ja nimetatud matemaatikaõpetaja on ka mulle tuttav. Mäletan kui ta kutsus mu ema kooli, rääkis talle minust kui pätistuvast jne tütarlapsest, kuni ema oli näost valge ja hakkas kokku kukkuma. Siis kui ema oli veendunud, et minuga on kõik läbi, hakkas õpetaja juttu keerama sinna peale, et tegelikult olen ikka väga tubli laps, kiitis mind nii, et ema selg läks aina sirgemaks ja ära läksime juba uhkusest särava emaga :)) Muide koolikutsumise probleem oli see, et muidu olles matemaatikas tubli neljaline, olid sisse juhtunud mõned kolmed:))))Tänu tema pedagoogilisele tegevusele olime tegelikult kõik matemaatikas väga tublid ja kui keskkoolis hakkas andma mingi lihtsalt nõme tädi, kes korda ei osanud nõuda, lasime kõik end nii lõdvaks, et mandusime matemaatikas täielikult. Aga see selleks, ei pea ise ka sellist mõnitamist normaalseks.
Kaiu loo kohta infoks veel niipalju, et uskuge mind meedia suudab näidata täpselt seda poolt mida tahab. Ja üldse ei kajastatud loos seda, et nimetatud poiss hoiab kõiki õpilasi hirmu all. Ja et tänu saatele on ta saanud julgustust ja on uues koolis alustanud klassis viina joomist ja harrastanud klassivendade ninade veriseks löömist. Ärge uskuge kõike mida näete (mida näidatakse).

Triinule 21. oktoober 2004, kl 11.22
Poiss keda sa reklaamipausi ajal nägid, ei olnud küll seesama kõnealune "pätt".

veranda 21. oktoober 2004, kl 11.33
ka sama kogemusega.
kuigi sellest möödas mõned aastad, hakkab praegugi veri kohisema kõrvus ning pisarad tulevad silma. ma ei näinudki seda saadet. ja oligi parem. milleks haavu lahti kiskuda.

minu poeg kutsus meesdirektorile politsei, sest dire kasutas tema kallal füüsilist vägivalda. politsei pakkus mulle tookord, et ma võin kaebuse esitada ja nii edasi. mina muidugi loobusin asja avalikkuse ette tirimisest. teadsin ette, et enesekaitseks kisuvad pedagoogid lapse ribadeks. nii ma siis ei kaevanudki. dire helistas mulle ja nurus, et kui mina ei kaeba, siis tema laseb lapsel puhaste paberitega teise kooli minna. oma kooli ta last muidugi enam ei tahtnud.

paningi poisi uude kooli. aga vanast koolist oli muidugimõista pakike kaasa pandud (et nii ema kui laps on ebardid ja nii tuleb neisse ka suhtuda). nad ju hoiavad kõik ringkaitsesse......

ah, jutt mul nii segane. ühe sõnaga: ema ja laps ei ole võrdsed koletu haridussüsteemiga. kaotajaks jääb alati laps.

loodan, et põrgus on halbadele pedagoogidele soe nurgake.

kloun 21. oktoober 2004, kl 11.36
nägin seda eileõhtust saadet. see päevakangelane saab nüüd ju au ja kuulsust juurde. mina küll ei tahaks olla tema õpetaja ega klassikaaslane. mõni ema ongi arvamusel et ainult tema laps on kõige tähtsam, kõik peavad ainult temaga kogu aeg tegelema ja tema lapsele on kõik lubatud. pärast on probleem, et õpetajal ei jätku laste jaoks aega, sest üks selline jõuab kõik pea peale keerata. kusagil peaks ikka piir olema, mida lapsed võivad ja mida mitte.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!