Halb kogemus
mata õps H. Kuremaa

kiisumiisu 21. oktoober 2004, kl 15.38
oi siin keegi enne mainis teda ju tuli kohe hulk legende meelde
- vene ajal nõudis "surma ähvardusel" pioneerikaelarätiku kandmist ja terroriseeris eriti jubedalt üht tüdrukut, kes tol ajal kandis täiesti lubamatut kombinatsiooni plastmassõrmuseid - sinine, must ja valge!
- perestroika ajal aga kiitis seda taevani ja rääkis, et ega keegi ei taha ju IME-rongist maha jääda (Isemajandav Eesti, mäletate ikka?)
- võis kodutöö eest kahe panna lihtsalt sel põhjusel, et vihiku äärejoon polnud täpselt nii mitu ruutu servast, kui tema arust vaja oli või polnud pealkirja all joont, või oli käekiri halb vms ülesande lahendusega absoluutselt mitteseotud asjad
- ei aktsepteerinud ka kodutöid, mis olid vale värvi paberiga vihikus, nimelt oli vist kaks erinevat kodutööde vihikut, sest igaks päevaks oli koduseid ülesandeid ja iga päev korjati vihikud kokku. kui polnud vihikut kaasas, siis automaatselt 2. Mäletan, et tuli ette et keegi oli vihiku maha unustanud ja suures hirmus hankis kusagilt kiiresti uue vihiku, kirjutas kõik seni seal vihikus olema pidanud ülesanded enne mata tundi ümber, et saaks ikka vihiku ära esitada ja ei peaks mõnitusi kuulama ja kahte saama.

Margit 21. oktoober 2004, kl 16.04
no ja mis see sulle andis, et isikunime avalikustasid ja ta netis sopaga üle kallasid? Ega sa ise ka hea iseloomuga pole.

Kah Margit 21. oktoober 2004, kl 16.08
Aga äkki sai tema hingel kergem-minagi näen aegajalt mõnest terroristist õpetajast hirmuunenägusid, ehkki koolist juba 10 a möödas.Sopaga üle valada ei tohi, küll aga aastaid lapsi mõnitada???

:.: 21. oktoober 2004, kl 16.19
Ei ole kunagi Kuremaa õpilane olnud, kuid tean teda kooli kaudu.

Austan teda sügavalt, sest tema on üks neist õpetajatest, kes jääb eluks ajaks meelde (kas siis hea või halva nurga alt) ja suudab matemaatika selgeks teha.

Ei räägi ka lambijuttu, sest olen tema tunnis viibinud.

Kui ikka mõistus nii kõrgele ei küündi, et võiks oma ajurakke ka kasutada, siis no ausalt - rahvakeeli tahaks sulle öelda, et pane end põlema. Kuid ei ütle. Ütlen vaid seda, et sa peaksid häbenema.

Ükski inimene ei ole teist inimest madalamaks tehes seetõttu kõrgem. Milline oli su eesmärk, kui sa need "terad" siia kirja panid? Meenutada õpetajat? Luba ma naeran. Meenutada saab ka nime nimetamata.

Nukker...

kiisumiisu 21. oktoober 2004, kl 17.27
selle vastu ma ei vaidlegi, et Kuremaa matemaatika suutis selgeks teha. paljud hakkasid aga ainet vihkama ja kooli kartma. Mul oli enne teda matemaatika 5 ja ka keskkooli lõpetasin matemaatika 5-ga. Aga sellega ma nüüd küll nõus ei ole, et tema ainesse mittepuutuvad pedagoodilised meetodid aktsepteeritavad oleksid olnud. kes ei ole tema õpilane olnud, see ei mõistagi, sest pealtnäha oli ta tõepoolest väga korrektne ja väljapeetud daam. võimalik, et ta ei olnud ka südames halb inimene, kuid oli sageli silmakirjalik ja tema pedagoogilised meetodid olid psühholoogiliselt julmad, olulisel kohal oli avalik mõnitamine, iseseisvuse, algatusvõime ning loovuse hävitamine.
Meil oli peale tema seal ka häid ja inimlikke matemaatikaõpetajaid kes samuti suurepäraselt suutsid meile aine selgeks teha nt. enne Kuremaad oli suurepärane õpetaja Milvi,kelle perekonnanimi mulle hetkel ei meenu, kuid kes õnnetuseks siis suri ja tema asemele me Kuremaa saimegi : (
või proua Heining nt. kes oli meie hilisem õpetaja. Oma ala suur entusiast ja muidu rõõmsameelne ja tore inimene.
häid õpetajaid armastatakse, mitte ei kardeta ega vihata ega nähta neid õudusunenägudes.

:.: 21. oktoober 2004, kl 17.57
Aga mis oli selle teksti/süüdistuse eesmärk? Minu jaoks tuleb ainuvõimalikuks vastuseks laim - kellegi sihipärane halvustamine.

Kusjuures eriti nukker on see, et temal ei ole õigust ennast siin kaitsta, kui anonüümne kohtunik välja ilmub.

Häbi!

maris 21. oktoober 2004, kl 18.16
ei tea miks ei tohi avalikult arvustada siin pedagoogi? foorum on avatud kõigile. ilmselt on paljudele mõni õppeaine vastikuks muutunud just tänu konkreetsele õpetajale, endalgi kogemus. keskkoolis sain õnneks teise õpetaja ja huvitav küll, hakkasin kohe nelja peale jagama, viisi sattus ka sekka.

endine selle kooli kasvandik 21. oktoober 2004, kl 18.58
Tean täpselt kellest on jutt.Nimelt Kadrioru Saksagümnaasiumi õpetajast.Ei maksa seda õpetajat mustata.Nii head mataõpetajat,kes teeb sulle selgeks mata nagu vesi annab otsida tikutulega.Minu mõlemad lapsed said temalt sellise pagasi mida ilmselt jätkub elulõpuni.Kui teised õpetajad ka nii pühendatult teeksid oma tööd,mis siis viga.See on õpetaja,kes istub õhtuni välja õpilasega ja teeb oma aine selgeks nagu vesi.Raske oli,aga selgeks sai.Kõik,kes tahtsid sisse saada kõrgkooli said kõik.Matemaatika ei vedanud neid iial alt. Austust sellisele pedagoogile ja palju tänu!

eda 21. oktoober 2004, kl 19.01
Ma ei saa ka aru sellest "ülitolerantsusest", iga negatiivne arvamus laimuks tituleerida. Inimene ometi põhjendas oma negatiivset arvamust igakülgselt!

mh the second 21. oktoober 2004, kl 19.09
Ükski aine koolis ei anna piisavat pagasit elu lõpuni. Lihtsalt seetõttu, et kui sa ei kasuta teadmisi, siis need ununevad, süsteemid ja mõttesuunad ununevad. Sa võid last peksta, mõnitada, alandada, ikka ei jätku elu lõpuni. Tekib küsimus, kas on siis ikka vaja selliseid võtteid kasutada.

See pagas, mida kandma hakkad, on ikka psühholoogilist laadi - alaväärsuskompleksid, kartlikkus, enesekindluse puudumine jne. Ilus kaasavara küll.

*Mõtisklus puhtalt hüpoteetiline, antud õpetaja töövõtetega kursis ei ole.

ra 21. oktoober 2004, kl 19.22
las ma seletan, vaata ühte teemat allpool midagi Kaiu kooliga seotud - eilne pealtnägija tolmutas seal kibestunud pedagooge. siis ühele kommijale meenus jube mateõps kuremaa vms kes valimatult lapsi mõnitas ja seda meenutajat toetasid veel kommijad mitmel korral oma õudusmälestustega. ju oli meenutus nii ängistav, et keegi pani selle õpetaja kui psühhoterroristi siia uueks teemaks üles. ma sain küll nii aru

igihaljas 21. oktoober 2004, kl 19.28
Kool, kui selline on avalik instants ja otseselt maksumaksja poolt ülalpeetav sealjuures. Pealegi-õpetajad, kelledele me usaldame oma laste õpetamise, peaksid samuti olema nö. läbipasitvad tegelased. Sest näit. reisibüroo, kus meid on halvasti koheldud, sinna me ju oma jalga enam ei tõsta? Või mingi nurgapealse poe müüja, kes pidevalt klientide kallal iriseb? Sinna me ju samuti ei lähe? Läheme paar maja edasi,kus saame meeldiva teeninduse osaliseks. miks peaks kool olema siinjuures erand? Miks peaks oma laste peal inimkatseid läbi viima, kui ise väldime isegi leivaostmist kohast,kus meiega kogu aeg irisetakse?
Nimetatud õpetaja on tõesti ka minul lasknud avalikult klassi ees ette näidata oma aluspesu (et kas on ikka pika varrega alukad pükste all,või mitte). Samuti kord, kui mu viimane püksirihm oli katki läinud ja uut polnud kusagilt võtta (koolivormigi sai tol ajal aasta alguses talongi eest), pidin panema pükstele traksid, sest püksid oleksid lihtsalt muidu alla vajunud. Nimet. õpetaja loomulikult aretas klassi ees terve teooria sellest, kuidas minu keskkoht ei tohiks nii jäme olla, et rihm peale mahuks ja traksid võiksin oma vanaisale tagasi viia.

eino 21. oktoober 2004, kl 20.43
appi!!! Jube ju.

ra 21. oktoober 2004, kl 21.11
no nii, selle õpetaja ünmbert koorub igatahes väga ilge kiht kommijate meenutustena maha. ja need esimesed-ülemised pahandajad saavad ehk aru, MIKS peaks õp Kuremaa ka üks kord elus teiste ees rippuma ja kuulama, mis talle öelda on. või peaksid teised, sama ennasttäis kibestunud ülbikud pedagoogid ehk mõtlema, KAS ikka oma halba tuju ja ebaõnnestunud elu laste peale välja elada. öeldakse ka, et kõige halvem alluv on endine pedagoog - ta lihtsalt ei saa aru, kuidas tal äkki piirid ette seatakse nii, et ta ei saa teha, mis pähe tuleb (käitumise osas). aga on ka väga-väga palju tõeliselt häid õpetajaid ja ärgu nemad end küll puudutatuna tundku, tõsiselt.

kukulind 21. oktoober 2004, kl 21.45
Endine kasvandik - matemaatika ehk suudeti sulle teha selgeks kui vesi, aga sellest on küll kahju, et emakeel sulle külge ei hakanud ;).

Keda on sopaga üle kallatud? Kui inimese enda teod on nagu sopp? Äkki on õpetaja ise nautinud iga päev mõnele lapsele sopapange kaela lajatamist?

Ainet edasi suudavad anda nii mõnedki, aga koolis peab seda tegema PEDAGOOG. Pedagoogi töökohustuste alla ei kuulu kindlasti laste terroriseerimine, koolihirmu ja psüühikahäirete tekitamine.Ka siis, kui lapsel äkki ei ole kõigem parem pea matemaatikas. Või kui joon läks kogemata ühe ruudurea võrra vasakule või paremale.

põhimõtteline 21. oktoober 2004, kl 22.23
mis on laim?
laim peaks olema teadvalt valeütluste andmine eesmärgiga laimatavat isikut halvustada. vms.
kui kommenteerijad ei valeta, siis ei ole siin tegu ka laimuga.

kui õpetaja on julgenud lapsi mõnitada, milles ta probleem siis nüüd seisneks, kui need lapsed täiskasvanuna julgevad rääkida, kuidas neid lapsena alandati?
kui õpetaja leiab, et ta käitus õigesti, siis pole tal ju probleemi, et avalikkus teab tema käitumisest. õige käitumine on ju hea?
kui õpetaja mõistab, et ta on laste peal vaimset vägivalda kasutanud, et ta käitumine ei olnud hea- miks ta siis niimoodi käitus?
julged teha- julge ka tunnistada. ja vajadusel vastutada.
ta võib oma ainet hästi tunda, paraku on sellest vähe.
õpetaja, kes ei pea last täisväärtuslikuks lugupidamist väärivaks inimeseks- sellise koht ei ole koolis.

lop 21. oktoober 2004, kl 23.33
laimuga siin tegemist ei ole. kõik on õige. ka ise tema õpilane olnud. arvan, et kuremaa tarvitas inimeste kallal vaimset terrorit.

:) 21. oktoober 2004, kl 23.40
igas koolis on vähemalt 1 selline terroristist õpetaja ju :)

hmm 22. oktoober 2004, kl 01.22
Siis tuleb teha portaal "Negatiivne pedagoog" ja lapsed saavad sinna kirjutada anonüümselt ja haridusamet võiks laste probleemidele vahest pilgu peale visata ja vastavad järeldused teha, kui nad üldse seda suudavad muidugi.

oh-oh 22. oktoober 2004, kl 07.05
minu ajal oli ta õppeala juhataja ja temast sai mööda hiilitud, kui jubadaimast lõukoerast.( endal õnneks polnud au temaga tundides kohtuda). Teada-tuntud fakt oli see, et õpilane, kes talle kord hambusse jääb, selle ta ka ära peedistab!
* tervitusi siitpoolt, kallid koolikaaslased!

kiisumiisu 22. oktoober 2004, kl 09.12
mulle häguselt meenub ka see trakside teema. igihaljas on ilmselt minu klassivend.
kõige hullem oligi just see, et talle jäid hambusse absoluutselt kõik lapsed, kes mingil moel "keskmisest" erinesid. no nt traksid püksirihma asemel. või siis oli keegi tüsedam kui teised või muud sellist isiklikku

anna 22. oktoober 2004, kl 09.20
minu ajal oli ta ka õppealajuhataja, kuid mõned korrad oli ta ka matemaatika õps mulle.
Kuna siis oli koolivormiaeg, siis meeles on sellised üldisemad kommentaarid tema poolt, koolivormi kohta, lakitud küünte ning kõrvarõngaste kohta. NB - siis oli selline aeg, kus paljudel ei olnud kõrvarõngaid ega lakitud küüsi. Aga kel olid, said kohe õiendada. Ka ei tohtinud kampsunit koolivormi pluusi peal olla.

Aga vaimne terrorist oli ta küll.

Ollallaaa 22. oktoober 2004, kl 10.40
Olen ka selle õpsi kasvandik,aj ütlen et jubedamat inimest annab otsida,psühhiline terror ja vaimne
möödas 25 aasta ja siiani meeles kõik mis toimus,ja korjas kõik ehted ja muu kola kõik enda kätte mida ta tagstanud ka pole, rääkimata muust
Ta hüüdnimigi oli Gürza

Nehvton 22. oktoober 2004, kl 12.43
Teate, mis. Kui ma saaksin uuesti kooli minna, õpiksin hoopis teistmoodi. Siis usinamalt. Praegu on kuradima kahju, et kooliajal sai küljega tõmmatud ja end lihtsalt läbi veetud. Niisugustele mataõpsidele tänu, et teid (meid) labidaga pähe on peksnud ja mõistust p*rsest pähe on üritanud ajada.

kiisumiisu 22. oktoober 2004, kl 13.02
kas siis mõnitamine paneb lastele mõistuse pähe??!! range õpetaja on loomulikult parem, kui keegi kes laseb lastel seanahka vedada, kuid meetodid olgu ikka õiglased ja inimlikud, mitte õelad ja julmad. ideaalis peaks kool ju olema koht, mis last arendab, suunab, õpetab elus hakkama saama, äratab uudishimu teadmiste omandamise vastu ja annab võimaluse vajalikud teadmised omandada. mitte nagu koonduslaager, kus lapsi hoitakse hirmuvalitsuse all, hävitatakse nende loovus ja surutakse mingisse väga piiratud raami. kui tunned end klassiruumis nagu küülik boamao puuris siis see ei ole ikka normaalne.

ra 22. oktoober 2004, kl 14.16
siin kiputakse jälle vastandada õpilane-õpetaja, tegelikult on jutt siiski ühte laadi (a la Kuremaa) õpetajatest, kes miskipärast loevad oma vaieldamatuks õiguseks väikest inimest vaimselt terroriseerida ja alandada

kati 22. oktoober 2004, kl 14.50
isver küll!!!!!!!!kas ta ikka veel seal koolis õpetaja??Appi..kui ammu sai selles koolis käidud ja siiani saab ta leiba õpetajana.

tuttav tunne 22. oktoober 2004, kl 14.57
meie koolis oli keemia õpetaja seda tüüpi, käisime kõik kordamööda silmi pesemas, küünelaki eemaldamise vahendi eest küsis 50 kopikat, koolivormiseelikut kui seljas ei olnud,tundi ei lubanud jne...... olime lõpuklass, direktori poolt oli luba käia kitsa musta või tumesinise seelikuga,mis oli normaalse pikkusega, aga temal oma seadused jne,jne. Lõpetasime aastal 1987, aga keemia ülesannetest ei ole siiani aru saanud.

kats 22. oktoober 2004, kl 15.27
Appii, see Kuremaa tuletab nii selgelt minu kunagise kooli, 37. Keskkooli õppealajuhatajat Valdmat meelde, kelle hüüdnimi oli Sada Verekoera. Minu, neljaviielise ja muidu ka ülipüüdliku õpilase kaelast kiskus ta maha odava kassikullast ristiga kaelaketi ja sõimas mind ristirüütlite käsilaseks. Olin siis seitsmendas klassis, aga see häbi ja alandus on siiani selgelt meeles. Need lapsevanemad, kes siin foorumis oma võsukestele karme õpetajaid soovivad, parem häbenegu

dd 22. oktoober 2004, kl 16.35
polnud küll sama inimene, aga ka mul on keskkooli viimase aasta matemaatikaõpetajast eredad mälestused. Tädi oli aastakümnetepikkuse staažiga alkohoolik, õpetajana täiesti närusel tasemel, elas end päevast päeva välja tulevikuga inimesi mõnitades. vihkasin teda nii, et pärast esimest korda ta mind enam klassi ees nutma panna ei suutnud. tore, et ta surnud on.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!