Halb kogemus
mormoonid
ettevaatlik 04. juuli 2005, kl 21.17 |
käinud-näinud 04. juuli 2005, kl 21.57 |
mann 04. juuli 2005, kl 22.24 |
Üldiselt meeldivad inimesed , suhtlesime nendega päris kaua lihtsalt huvist ja midagi hullu ei juhtunud. Neid huvitas muidugi väga see, et me laseksime end ristida mormooni usku, aga kuna me olime juba ristitud siis keeeldusime ja nii vaikselt katkes meie suhtlus. Üldiselt ei saanud meist õigeid mormoone, ag a muidu oli huvitav.
ava_adore 04. juuli 2005, kl 23.32 |
dd 05. juuli 2005, kl 00.31 |
mormoonipoisid on ohutud sektandid selles mõttes, et nad ei tohi naisi tülitada ja suhtlevad ainult meestega. kui just mees kõrval juhtub olema, siis ainult võivad rääkima tulla, ja siis ka tegelt räägivad ainult mehega. BF ajas ükskord üht sellist küsimustega hulluks a la mis keeles need kuldtahvlid kirjutatud olid ja kus need praegu on, kas mingis muuseumis :-D kutt sai päris kõvasti oma käsiraamatutes tuhnida vastuseid otsides.
usas on parasjagu mingi skandaal pooleli ühe nende äärmusharu ümber, kes mitmenaisepidamist harrastavad ja kust süstemaatiliselt noori poisse välja visatakse, et vanadele meestele noori naisi jätkuks. kogu elu paduusklikeks kasvatatud poistele öeldakse ühel päeval, et nad ei pääse iialgi taevasse (kuna selleks peab mehel olema 3 naist), visatakse kodust välja ja emad keelduvad nendega suhtlemast. suhteliselt räige.
usas on parasjagu mingi skandaal pooleli ühe nende äärmusharu ümber, kes mitmenaisepidamist harrastavad ja kust süstemaatiliselt noori poisse välja visatakse, et vanadele meestele noori naisi jätkuks. kogu elu paduusklikeks kasvatatud poistele öeldakse ühel päeval, et nad ei pääse iialgi taevasse (kuna selleks peab mehel olema 3 naist), visatakse kodust välja ja emad keelduvad nendega suhtlemast. suhteliselt räige.
Margit 05. juuli 2005, kl 00.59 |
g 05. juuli 2005, kl 09.09 |
tagane saatan 05. juuli 2005, kl 09.44 |
iseseisev 05. juuli 2005, kl 13.17 |
Mia 05. juuli 2005, kl 14.36 |
Olen aastaid mormoonidega suhelnud ja nende kirikus käinud. Algas asi samuti inglise keele tundidest, ja võin julgelt öelda, et nemad mind õieti inglise keelt rääkima panidki. Seal tundides ei ahistata kedagi ja usust ka ei räägita. (Alles pärast tundi võib).
Tänaval peavad nad kõndima kahekaupa ja on keelatud kõnetada vastassoost isikuid, kui nood on üksi, samuti neid külastada. Reeglid on neil vägagi karmid nii päevakava kui käitumise osas. Ja võtavad nad oma asja vägagi tõsiselt, sest on ju sünnist saati selle usu sees elanud. Iseloomustab neid äärmine perekesksus, ja kõigil neil on palju lapsi. Mitmenaisepidamine pole enam ammu seaduslik, kuigi mõned mehed muidugi üritavad seda veel :) On hästi kombekad, ei joo kohvi ega musta teed, ei seksi väljaspool abielu. Üldiselt hästi toredad ja armsad inimesed. Miski ei keela neil suhtlemast sinuga ka siis, kui ütled ära, et ei ole huvitatud nende usust. Nad aktsepteerivad seda, kuigi muidugi on huvitatud alati uutest liikmetest. Kuna olin vahepeal päris tihedalt nendega seotud (paar lähedast sõpra olid kiriku liikmed), siis käisin seal ka igasugu pidudel ja piknikkudel, seal nad tunnevad ennast ka natuke vabamalt (saavad isegi inimese riietes olla, mitte ülikonnaga) ja need on ka hästi lahedad üritused olnud.
Sellest hoolimata pole minust mormooni saanud, ja ega enam ei saa ka. :)
Tänaval peavad nad kõndima kahekaupa ja on keelatud kõnetada vastassoost isikuid, kui nood on üksi, samuti neid külastada. Reeglid on neil vägagi karmid nii päevakava kui käitumise osas. Ja võtavad nad oma asja vägagi tõsiselt, sest on ju sünnist saati selle usu sees elanud. Iseloomustab neid äärmine perekesksus, ja kõigil neil on palju lapsi. Mitmenaisepidamine pole enam ammu seaduslik, kuigi mõned mehed muidugi üritavad seda veel :) On hästi kombekad, ei joo kohvi ega musta teed, ei seksi väljaspool abielu. Üldiselt hästi toredad ja armsad inimesed. Miski ei keela neil suhtlemast sinuga ka siis, kui ütled ära, et ei ole huvitatud nende usust. Nad aktsepteerivad seda, kuigi muidugi on huvitatud alati uutest liikmetest. Kuna olin vahepeal päris tihedalt nendega seotud (paar lähedast sõpra olid kiriku liikmed), siis käisin seal ka igasugu pidudel ja piknikkudel, seal nad tunnevad ennast ka natuke vabamalt (saavad isegi inimese riietes olla, mitte ülikonnaga) ja need on ka hästi lahedad üritused olnud.
Sellest hoolimata pole minust mormooni saanud, ja ega enam ei saa ka. :)
M 06. juuli 2005, kl 11.13 |
Briti Marie Claire juuli numbris pikk artikkel mormoonidest Colorado City's - taiesti masendav. Meestel kuni 30 naist, 36 last, abiellutakse ainult oma suguseltsist, et verd 'puhtana hoida', tagajarjeks on see, et sunnivad vaarakad lapsed, tsiteerin:"Babies were born without any limbs and no eyes, just like a tomato. They just bury them in the backyards"-ehk siis lapsed sunnivad nagu tomatid ilma jasemete ja silmadeta. Naised on nagu orjad ja sellest ringist neid valja ei lasta. Tudrukud pannakse mehele isegi 14 aastaselt. Kohutav, et see toimub tana Ameerikas. Jah, on kull ebaseaduslik, aga kui keegi neid just kohtusse ei kaeba, siis midagi ette ka voeta.
kristiina 03. september 2012, kl 14.08 |
iuuuuuu 03. september 2012, kl 15.50 |
palun 03. september 2012, kl 16.56 |
tänan 03. september 2012, kl 17.03 |
aga 05. september 2012, kl 10.41 |
See on ususekt nagu teisedki baptistid, adventistid...
Sektidega liituda ei soovita.
Minge ikka kirikusse.
Kui keegi otsib abi, tahab vastuseid oma küsimustele, siis võin soovitada katoliku frantsisklaste ordu preestrit, kes asub Narvas. Ta on juba vana aga hea, elu tundev ja empaatiavõimega inimene.
Sektidega liituda ei soovita.
Minge ikka kirikusse.
Kui keegi otsib abi, tahab vastuseid oma küsimustele, siis võin soovitada katoliku frantsisklaste ordu preestrit, kes asub Narvas. Ta on juba vana aga hea, elu tundev ja empaatiavõimega inimene.
to tänan 05. september 2012, kl 11.22 |
Ka ateism on usu küsimus. Nagu teadus pole tõestanud jumala olemasolu, pole see tõestanud ka seda, et teispoolsust ei eksisteeri. Seega KÕIK ON uskumise küsimus.
Hetkest, mil sa hakkad teisi uskujaid tembeldama ja püüdma oma usku tuua, muutud sa täpselt samasuguseks nende sektide ja paduusklikega, kes püüavad kõigest väest suruda peale oma arusaama elust kui kõige õigemast! Mõtle veidi ja kui oled piisavalt intelligentne, siis ka mõistad.
Hetkest, mil sa hakkad teisi uskujaid tembeldama ja püüdma oma usku tuua, muutud sa täpselt samasuguseks nende sektide ja paduusklikega, kes püüavad kõigest väest suruda peale oma arusaama elust kui kõige õigemast! Mõtle veidi ja kui oled piisavalt intelligentne, siis ka mõistad.
Lance 27. aprill 2013, kl 02.08 |
Ärge uskuge kõiki asju mida loete. Ma olen ise mormoon kes elab ameerikas. Ma elan utah osariigis kus on palju mormoone. ma elasin küll eestis kaheks aastaks misjonärina. Ma armastan kõiki eestlasi. Ma räägin et me pole mingi sekt, me pole halvad inimesed, ja me pole üldse mitmenäisepidajad. Me oleme täitsa toredad inimesed kellel on usk Jumalasse ja tema pojasse, kristusesse. Saab ainult teada millised me oleme, suheldes meiga, mitte lugedes valet informatsiooni meie kohta. Rääkige poistega tänava peal ja te näete et meil on miski hea jagada teiege!
to lance 27. aprill 2013, kl 06.41 |
aga mis usku on ameerika mitmenaisepidajad? telekast olen näinud kahte erinevat tüüpi mitmenaisepidajaid. ühed on need, kellest siingi eelnevalt juttu oli: suletud kogukondades, noored lapsed sunnitakse vanade sokkudega abielluma, noored mehed aetakse kogukonnast välja jne. ja siis on teine liik mitmenaisepidajaid, kes tunduvad üsna normaalsena, kõik on täiskasvanute vaba valik, naisi ei ole väga palju, peres taotletakse häid harmoonilisi suhteid, isa hoolitseb pere eest. neil on mingi religioon. aga mis religioon see siis on, kui ei ole mormoonid?
Usk nagu iga teine 29. aprill 2013, kl 15.42 |
Pole neil mormoonidel häda midagi, vaiksed ja viisakad.
Üritavad jah end oma usku pöörata aga kas sama ei tee kõik teised religioonid? - Kui ei ole nende usku, siis oled uskmatu ja olenevalt religioonist, ei ole sa kas enam nende aega väärt või võiks sind mitte uskumise pärast maha tappa.
Mitmenaisepidamist on ka kristluses, ka mõndades mormooni usulahkudes. Aga mormooni usu alustalad on siiski ühe-naise-ühe-mehe peal ja pigem hästi ja korralikult elamise mõte, mitte usu peale surumise teema.
Ise olen uskmatu aga lugupidav inimeste suhtes, kes endale mingi religiooni valinud on.
Üritavad jah end oma usku pöörata aga kas sama ei tee kõik teised religioonid? - Kui ei ole nende usku, siis oled uskmatu ja olenevalt religioonist, ei ole sa kas enam nende aega väärt või võiks sind mitte uskumise pärast maha tappa.
Mitmenaisepidamist on ka kristluses, ka mõndades mormooni usulahkudes. Aga mormooni usu alustalad on siiski ühe-naise-ühe-mehe peal ja pigem hästi ja korralikult elamise mõte, mitte usu peale surumise teema.
Ise olen uskmatu aga lugupidav inimeste suhtes, kes endale mingi religiooni valinud on.
otsi 29. aprill 2013, kl 18.40 |
fakt 29. aprill 2013, kl 19.33 |
KM 30. aprill 2013, kl 00.28 |
USA-s võidakse seda ju taunida, aga kui nad näevad võimalust pappi kokku riisuda, siis ollakse nõus silmad moraali koha pealt kinni pigistama. Räägin hiljutisest reality-sarjast tv-s. Vist oli TLC mis neid sarju näitas.
Masendav oli seda perekonda vaadata. Elas mees oma nelja naisega, ja siis, ühel hetkel härra "armus" kujutage ette uuesti ja otsustas majja tuua viienda naise. Ohh seda kahepalgelisust teiste naiste seas siis. Ühest küljest üritasid nad teha nägu, et ohh kui tore, saame uue õe, oleme toetavad jne. Teisalt aga kogu see naiste omavaheline draama ja arveteklaarimine, lastega ja mehega manipuleerimine.
Nõme!
Masendav oli seda perekonda vaadata. Elas mees oma nelja naisega, ja siis, ühel hetkel härra "armus" kujutage ette uuesti ja otsustas majja tuua viienda naise. Ohh seda kahepalgelisust teiste naiste seas siis. Ühest küljest üritasid nad teha nägu, et ohh kui tore, saame uue õe, oleme toetavad jne. Teisalt aga kogu see naiste omavaheline draama ja arveteklaarimine, lastega ja mehega manipuleerimine.
Nõme!
Usk nagu iga teine 30. aprill 2013, kl 14.31 |
Kust otsast see usk on alguse saanud otseselt mõrvadest?
Ühe mehe luul nagu kõik need religioonid on olnud .. või noh, mitme mehe luulud ( kristlaste piibel, nii vana- kui uus testament).
KM-le - sa ära vaata nii palju TLC kanalit, tihtipeale ei ole reality showdel mitte midagi ühist reaalse eluga.
Ma tean kristlasi, kellel naine ja lapsed kodus, tõmbavad ringi nii, et mühiseb aga kuna nad kristlased ja jumala soosingus juba, siis neile on see lubatud. Tegelikult on litsid, narkomaanid ja joodikud.
Igas religioonis on tahkusid, mis on kõrvaltvaatajale rõve, põlastusväärne või sõna otseses mõttes väärastunud. Aga see ei tähenda ju, et kõik inimesed sellised on või nende religioon otsast lõpuni vale.
Mina ise olen nn uskmatu just sellepärast, et ei ole religiooni, mis minu jaoks on üdini puhas. Kõigis on verd, valet, inimeste mahategemist ja enda poolele üle toomise fanatismi.
Ühe mehe luul nagu kõik need religioonid on olnud .. või noh, mitme mehe luulud ( kristlaste piibel, nii vana- kui uus testament).
KM-le - sa ära vaata nii palju TLC kanalit, tihtipeale ei ole reality showdel mitte midagi ühist reaalse eluga.
Ma tean kristlasi, kellel naine ja lapsed kodus, tõmbavad ringi nii, et mühiseb aga kuna nad kristlased ja jumala soosingus juba, siis neile on see lubatud. Tegelikult on litsid, narkomaanid ja joodikud.
Igas religioonis on tahkusid, mis on kõrvaltvaatajale rõve, põlastusväärne või sõna otseses mõttes väärastunud. Aga see ei tähenda ju, et kõik inimesed sellised on või nende religioon otsast lõpuni vale.
Mina ise olen nn uskmatu just sellepärast, et ei ole religiooni, mis minu jaoks on üdini puhas. Kõigis on verd, valet, inimeste mahategemist ja enda poolele üle toomise fanatismi.
ohjaa 30. aprill 2013, kl 22.22 |
kas mormoonid pole see ususekt, kus taevas on piiratud arv kohti ja siis perekonnaliikmed üritavad üksteist üle trumbata, et ise taevasse saada? Naiste abielluma ja üldse seksima sundimine on vägistamine, eriti, kui seda tehakse alaealistega. Igal naisel on õigus elada meestega seksimata.
Lisa postitus