Halb kogemus
uus nsvl

kill 13. jaanuar 2006, kl 00.53
kas teile ei tundu, et teemaalgataja ajab materjali kokku?
st point on koursuse- või lõputöös ja Eesti tegelik saatus ei huvita teda mitte tönksugi?

v66ras 13. jaanuar 2006, kl 07.56
vahet pole, kui keegi end veidigi eluga kurssi üritab viia.

kaj 13. jaanuar 2006, kl 09.52
1)on tõenäoline. aga vahe on selles, kas sõjalise vallutustega või majandusliku "koopereerumise" teel
2)takistab jõu ja võimsuse puudus mõlemal juhul
3 appitulek- ega ei öeldaks otsesõnu ära aga praktiliselt...

*** 13. jaanuar 2006, kl 10.13
Gea, tuleksin sulle hea meelega kallale, kuradi veneihaleja.

irma 13. jaanuar 2006, kl 10.23
"Samal ajal kui USA hääbub, hakkab Venemaa majandus õitsema."

Muud ei viitsi kommenteerida, aga seda lauset Venelanna jutust küll, ;. Asi on selles, et ma suhtlen päris palju igapäevaselt nii Venemaa kui ka Eesti venelastega ja see lause tuli nende suust kuulduna nii tuttav ette, :)). Ausalt ka.

Aga see on illusioon - nii ei saa kunagi olema. Võimalik, et hääbub Venemaa ja USA õitseb, võimalik, et õitsevad mõlemad, kuid selles lauses kirjeldatut ei juhtu. See asi determineeritud n.ö. juurte tasandil - vene rahvas, kuigi ma venelasi kui inimesi armastan, austan ja hindan, kuid neis puuduvad pea kõik omadused, mis viiksid neid majanduslikult edasi. Venemaa majandus=Hollandi majandus, kuid vaadake nende riikide rahvaarve, maavarasid ja territoorimide suurust - see ütleb kõik. Aga ärge selle faktiga jumala eest veenlaset ette minge - teile tullakse käsitsi kallale, nii valus võib tõde olla. Eks meile ole ju mõnikord ka.

See-eest eestlased kogu oma vastikuses inimestena omavad hüvitisena neid omadusi, mis viivad nii neid üksikuna kui ka riiki majanduslikult edasi.

Venemaa on suur tooraineladu, mitte majadnduslik üliriik. Märkõsnad - korruptsioon, korruptsioon ja veelkord korruptsioon, ühiskondlik ebaõiglus ja ebavõrdsus, high crime rate, rahva tervislik seisund, kollektivistlik mõtteviis, jne. See kõik ei luba Venemaal olla majanduslikult kõikehõlmavalt edukas.

USA-l neid puudusi pole v.a. crime rate.

See on kõik tõsi.

irma 13. jaanuar 2006, kl 10.36
Mis aga NL-i puutub, siis ma olen veendunud, miks eestlased olid nii "vastalised", oligi see, et seal riigis ei saanud eestlased elada vastavalt oma peamistele põhimõtetele s.o. raha kokku ajada, vannabiid teha ja endale ikka järjest uusi ja uhkemaid asju osta. Sest venelastel olid teised väärtused esikohal.

Ei, ärge saage valesti aru - ka mulle ei meeldi maj. küündimatus ja raiskamine, ses suhtes olen ma tüüiline eestlane, kes Vene värki põlgab. Päriselt ka. Ordnung muss sein, eriti rahaaasjades ja majanduses.

mismis 13. jaanuar 2006, kl 10.47
nonoh, kui keegi küsib abi, et aidake esseed, kirjandit teha, siis sõimatakse nägu täis ja öeldakse, et nii loll ei saa ka olla, tee ise. Selle teema algataja läheneb teisest nurgast, esitab küsimuse nii nagu see huvitaks teda (ilmselt ei huvita teda ennast see, sest oma arvamus tal puudub selle kohta ja küsib aina lisaküsimusi juurde) Et siis head esseed/kirjandit sulle!! Riigikirjandi ajal tuled ka siia?

malle 13. jaanuar 2006, kl 11.19
irma, respect selle vaatenurga eest :) isegi, kui nn. suured nimed ütleks su jutu peale 100 vastuargumenti, on seisukoht ikkagi kõva

irma 13. jaanuar 2006, kl 11.20
Noh, eks neid suuri nimesid on nii samadel, sarnastel, pisut erinevatel kui ka täiesti vastupidistel positsioonidel.

Tõsi, täesti vastupidistel on küll enamasti need, kes ise on vene rahvusest.

Norija 13. jaanuar 2006, kl 11.25
See, et USA hääbub ja Venemaa tõuseb, pole tegelikult ju mitte midagi muud, kui vana hea "manduva Lääne" teooria.
Midagi seal ju isegi on. Tõsi on, et Lääne mudel pole näiteks keskkonnaga just eriti hästi läbi käinud. (NSVL ja ka praegune Venemaa pole muidugi ka mitte mingi keskkonnasõbralikkuse etalon, aga seda annab kenasti Venemaa läänestumise kraesse keerata). Samas, Lääne kokkukukkumisest, kuigi see kunagi kindlasti tuleb, mitte miski pole igavene, on asi ikkagi kaugel. Ja kui asjad kunagi nii kaugele jõuavad, siis... Ma küll kardan, et Venemaal pole seda omapärast ja iseolevat enam nii palju alles, et uue alguse lätteks saada. Venemaa hävib pigem siiski koos Läänega. Uus tõus, läbi vere ja pisarate, võib tulla pigem kas islamimaailmast, Hiinast või Indiast. See uus tõus tuleb muidugi läbi pika segadusteaja ja on praegusest ajast kaunikesti erinev.

Aga see on veel vist siiski mägede taga ja pole just eriti prognoositav.

surfaja 13. jaanuar 2006, kl 14.15
Poliitilistel teemadel olen harjunud lugema Delfi uudistest, aga nii arukaid arvamusi nagu Norija omad, sealt ei leia!
Norija vaatab asja mõlemalt poolt, seal Uudistes on ainult valged ja mustad põhimõtted (õigemini punase varjundiga) ja käib andmine ainult oma mätta otsast kuni roppusteni valja. "Meeste maalim"?:)))
Pole just irma austaja, aga seekord meeldib ka tema kirjutatu.

ENSV 05. aprill 2020, kl 19.39
Aga eks oli ju ka teatud ring inimesi, kellel selle režiimi ajal paremini läks. Rääkimata antud juhul juba kommunistliku partei juhtivtöötajatest kellest paljud pole osanud ringi kohaneda, olid ka teatud ametite esindajad üle kullatud praegu aga ainult hingitsevad keskmiselt. Näiteks kõrtside töötajad. Tollal ehitas restorani administraator endale Nõmmele kahekordse kivimaja ja sõitis uhiuue prestiiži väljendava autoga. Praegu jaksab selline inimene hädavaevu mingi kahetoalise küprokikäimla liisingut maksta ja opelipanni pidada. Taksojuhid on kukkunud kõrgelt ja palju. Nomenklatuuri tiiva all pesitenud kunstiinimesed ilmselt samuti. Sellest kirjutati NLiidu lagunemise paiku 90-92 Ogonjokis Töölised töötasid seal teadmata midagi tegelikest omanikest ja kaup läks ametlike paberite alusel kauplustesse, kuid tegelikult ärikate võrgule Skeem kopeeris osalt eesrindlike kolhooside mudelit, millega sai kuulutada stahhaanovlastest nagu seda oli Leida Peips kelle ülisuured (selle aja kohta) väljalüpsid tulid tegelikult salajastest lisa lautadest! Neis salavabrikutes seepärast toodetigi igasugu kirevat piraatkaupa, mis turgudel hästi läks! Seega tegelik uutmine ja turumajandus toimis juba enne gorba aega
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!