Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
mida teeksite - parkimiskohad?
 
nördinud 13. detsember 2010, kl 20.41
Elurajoonis tasuta parkimise alal on inimesed hakanud tähistama linna maal nö. oma autokohta igasuguste topsikute-kastikestega. Tuled õhtul koju, maja eest autosid ei ole, aga kastikesi kõik kohad täis - parkida ei tohi! Ise olen kolm kohta välja puhastanud, aga ikka on sellel kohal õhtul mõni teine auto. Mida sellises olukorras teeksite?
 
ell 13. detsember 2010, kl 20.55
Kui ikka mina selle koha puhtaks rookisin ja on veel teisi lume all olevaid, kuid vabu kohti, siis ma pargiksin auto ikka sinna, kuhu ma platsi puhtaks teinud olen.
Seda muidugi juhul, kui igaühel oma kindlat kohta ei ole.
Kastikese tõstaksin lihtsalt kõrvale.
 
issaristike 13. detsember 2010, kl 21.52
tellige ühistuga ometi lumesahk ja ajage kõik kohad puhtaks! mis mõttes: mina roogin OMA koha puhtaks? sul pole seal OMA kohta ju!
 
to issaristike 13. detsember 2010, kl 21.56
Kui sina teise ińimese kohale pargid, mida teine on vähemalt tund aega kaevanud siis tuleb sulle labidaga virutada, ehk siis jõuab mõistus persest pähe.
See on kergem karistus sinusuguste jaoks...raskem on kui sulle labidas kätte antakse ja sind sunnitakse enda autole ise koha kaevama.
 
kui oled roomas... 13. detsember 2010, kl 21.58
no aga pane oma puhastatud kohale ka kastike.
ju teie majas nii kombeks.
 
jõmm 13. detsember 2010, kl 22.48
Oleneb ju olukorrast - kui see on kuskil Kalamajas 4 korteriga puumaja ees, kus üksteist teatakse ja tuntakse ja kindlad reeglid välja kujunenud, siis vast kodurahu huvides naabrinaist ärritama ei ole mõistlik hakata.
Kui aga kuskil kuradi paneelikaterajoonis, kus vast niigi a'la 50 auto jaoks 15 kohta on ja sama seis ka lähima kilomeetri raadiuses teistes hoovides ja parklates on, siis mul oleks küll jumalast poogen, kas keegi paneb torbiku või karbi või kasvõi koera valvama. Keegi kaevas omale koha? So what?! Kaevas ja sai seal ühe õhtu rahulikult pargitud ning kui vaja siis kaevab uue. Kuskile peavad ju autod mahtuma ja on debiilne mingit oma lapsikut õigust taga ajada, et mina kaevasin. Vitjuk, ma annan sellisele mölisejale parem ise üle kurgi labidaga rsk. See nn kohahõivaja võib ju olla juba 10 kohta see talv kaevanud, kus kirjas on, et see mingi laisk looder olema peab.
Ühesõnaga, kel vaja, see kaevab, kel pole, see jätab kaevamata ja pargib end mujale. Mõelge loominguliselt ja ärge olge virilalt lapsikud.
 
to jõmm 13. detsember 2010, kl 23.05
panen sinu jaoks labida valmis...
 
Nefarious 13. detsember 2010, kl 23.28
Kle JÕMM ma viskaksin su auto lund täis sellise teo eest ja soovitaksin Sul kaevata endale labidaga uus koht või haud!
 
Mia 13. detsember 2010, kl 23.36
huvitav komme :) ausalt öeldes, kui ma tean, et ma olen ise 1-2 kohta kindlalt peale viimast lumesadu puhtaks rookinud ja seal keegi teine ees, siis mind ei huvitaks ja pargiks südamerahuga.

ma ise olen paar korda sel aastal niisama mõne koha tühjaks lükanud lumest ilma sinna parkimata. täiesti heast südamest, endal võibolla tol hetkel autokoht olemas. aga sai vähemasti trenni tehtud ja kellelgi hea meel kah. võibolla mõni päev nt. ise saan sinna parkida.
 
Nefarious 13. detsember 2010, kl 23.51
Mis mõtet on teha sellistele inimestele headmeelt, kes isegi labitat ei viitsi kätte võtta ja lund visata?
Sorry, aga ma lihtsalt ei mõista sellist asja ning laisku inimesi pole kunagi sallinud.
 
mina 14. detsember 2010, kl 07.34
meil on pelgus kaheksa korteriga maja, oma hoov ja kindlad parkimiskohad. ise roogime, ise pargime - kastivajadust ei ole.
suures majas oleks jama, aitaks vast jah numbriga parkimiskohad elanikele. siis igaüks teab oma kohta ja ise otsustab, millal ja palju roogib ja valesti parkiva auto laseb politseil ära koristada. enamasti võtab politei küll omanikuga kontakti ja auto kaob ise :)
 
Mida teha? 14. detsember 2010, kl 08.57
Ostsin oma maja ja maa, sest siiber sai neist jamadest, tuled koju, puhastad koha, lähed poodi tuled tagasi...oops..auto seisab, mingi venku väljub....a tut tsisto bylo!
Tegelikult oleks KÜ probleem parklakohad tähistada kui neid on vähem kui soovijaid, saab ju neid rentida, sest pole saladus, et mõnel ront seisab pool aastat kasutamata aga võtab parkimiskoha ära.
Märk välja, et parkimine KÜ lubadega ja äraviimise hoiatus. Iseenesest lihtne.
 
pähh 14. detsember 2010, kl 09.02
Põhimõtteliselt jõmmil ju õigus. Mind ajab ka vihale kui kaevan koha lahti ja õhtuks on seal teine auto... samas kui ise tulen koju ja puhas koht ootab, siis pargin ka sinna.
Suurte majade ees on "oma" kohta suht võimatu juurutada, autosid on üldjuhul rohkem kui parkimiskohti ja kehtib see, et kes enne jõuab, see pargib. Üldiselt kui ma juba lund lükkan, siis mitte ainult oma kohta, vaid ka üldisemalt trepikoja eest, et ka teistel oleks lihtsam.
Aga mingi kastikese ma lihtsalt tõstaks kõrvale või sõidaks üle... mismõttes nagu? ajuvaba... järgmisel ühistu koosolekul võta teema üles ja pange kas kõigile nimelised kohad või jääb "kes ees, see mees" reegel.
 
jänes 14. detsember 2010, kl 11.53
ma meie maja juures (südalinn, linna maa) mingeid kastikesi pole märganud veel, aga kujutan ette, et kedagi ei huvitaks kellegi kastike. mind ka ei huvita. õigemini ma ei saa endale seda lubada, kuna olukord on parkimisega väga pingeline talvisel ajal. niigi on ruumi vähe, aga lumega pargitakse veel eriti laiutavalt, kuna autode vahelt ei viitsi keegi lund ära kühveldada. sahk ei pääse aga parkimisalalt koristama, kuna autod kogu aeg pargivad ees. seega kehtib reegel, et kes-ees-see-mees ja kellele kohta ei jätku võib europarki panna oma auto.
tegelikult ei oleks meil ka see olukord seal nii kriitiline, kui inimesed nii kuradi laisad ei oleks! kui mina kohta puhastan, siis ikka korralikult eelmisest autost järgmise autoni, et ei jääks mõttetuid ruumi raiskavaid lumeribasid veel parkimiskohtade vahele. kedagi teist aga ei huvita ja ma ei jõua üksi ka tervet tänavat ära puhastada.
 
*** 14. detsember 2010, kl 12.56
meil läks veel nii toredaks, et suvel üks tädi ei lubanud parkida, kuna "tema rookis talvel sellelt kohalt lund"...

Üldiselt, kortermajas eledes võtan seda kui paratamatust - minu roogitud koht võib homme kellegi teise oma olla. Probleemi ei tee, kui jõudu on roogin uue koha puhtaks. Kui pole, leian ikka mõne koha kuhu auto panna. Lumerookimine on tegelikult ju väga tore tegevus.
 
point 14. detsember 2010, kl 14.46
Mida teha?
14. detsember 2010, kl 08.57

....Märk välja, et parkimine KÜ lubadega ja äraviimise hoiatus. Iseenesest lihtne....

Pole siin lihtsat midagi, sest see pole KÜ, vaid linna maa. Mitte keegi ei vii linna maalt autosid ära. KÜ peab enne selle maa ära ostma, kuid läbisõiduteid ei müüda.
 
!!!!! 15. detsember 2010, kl 12.35
saada kõik kukele,sest kui pole maja kodukorras ettenöähtud konkreetset parkimist ,ei saa seda ka keegi teha. endale märgiga OMA parkimiskohta..Pargitakse sinna kus tühi ning ratsioonalne arvestades,et teisedki kenasti mahuvad.
 
uhuu 15. detsember 2010, kl 21.33
Inimesed on ikka jube kurjaks läinud küll. Vaata et lähevad käsipidi kokku mingi parkimiskoha pärast. Tegelikult on ju parkla kõigile elanikele ühine ja selle korrashoid meie kõigi ühine mure. Selge on see, et sahk ei pääse autode vahele, seega tuleb need parkimiskohad ühiselt puhtad hoida. Ise viskasin ka laupäeval ühe autokoha puhtaks, ja kui hiljem seal ühte autot nägin, oli hea meel - sai inimesele head tehtud. Sel nädalavahetusel lähen kindlasti roogin veel. Kui iga elanik kasvõi tunnikese väljas labidatööd teeks, oleks parkimisprobleem lahendatud - lisaks sellele veel hea tuju värskest õhust ja kergest liigutamisest.
 
jõmm 15. detsember 2010, kl 22.01
Tahaks kohamarkeerijate nägu siis näha, kui tuleb lõpuks kauaoodatud sahamees, lükkab platsi/ tee lumest asfaldini puhtaks ja siis paneb keset seda ilusat parklat oma vana vildi ja ütleb, et teised kaevaku omale mujal ise parkimiskoht...
 
to uhuu 15. detsember 2010, kl 22.16
issand kui armas sinust:)
Ma teeksin sulle heameelega veel heameelt....Ma paluksin sind meie hoovi ka lund lükkama.
 
pinnaltuputaja 16. detsember 2010, kl 01.05
ok, kui selline jõmmirsk on oma käru minupoolt puhtaksroogitud kohta pannud, siis ma kaevan selle kõrval uue koha,aga...selle lumega ma katan jõmmi auto täiega...sumpsi topin ka täis ja siis omikul näeme, rsk:)
 
soomest 16. detsember 2010, kl 14.24
Me maksame lisaks kommunaalmaksudele (oma korter, mitte üürikas) ka igakuiselt 5€ parkimiskoha eest. Igal korteril oma plats + 4 külaliste paika. Linna puhastajad tiirutavad vastavalt vajadusele kasvõi mitu korda päevas lund lükata. Kellel auto ees, see kasvatab aga kuhja katusel ja kevadeks sulab välja.
Mitte keegi ei pargi teise koha peale. Üldjuhul. Aga kord oli küll keegi naabri paigale ennast sättinud. Naabrimees ajas siis auto sellele teisele "peesse" (ettepoole ka sõita ei saa, kapotini ulatuv betoonäär on ees). Mõne tunni pärast hakkas üks jube piiksutamine ja signaalitamine - omanik ei pääsenud välja! Siis oli kuulda küll kõva riidu, sest "sissetungija" oli ikka eriti nahhaalne küll.
Üldiselt nagu ei kujuta ette, et pole kindlaid kohti. Ikka päris marru võib sihuke asi ajada.
 
to pinnaltuputaja 16. detsember 2010, kl 15.50
Niikaua teeksid seda, kuni satudki mõne jõmmi otsa, kes sulle lihtsalt peksa annab ja siis roogid oma murtud näppudega summutit lumest tühjaks. Ja kellele siis kaebad ?
 
* 17. detsember 2010, kl 17.40
Minu töökoht Lasnamäel kortermajade vahel. Oma parklat meil ei ole, peame parkima tänava äärde. Mõned päevad tagasi paigaldati ajutised parkimist keelavad märgid, et saaks lund ära vedada. Enamus ka oma autod sealt minema viisid. Mõned üksikud aga jäid. Need, mis lume tulekust saati seal seisnud. Nüüd siis ongi nii, et enamus tänavast puhas, sekka üksikud lumekuhilates autod ja ümber nende suured lumevallid... Ise mõtlen, et kas nende autoomanike südametunnistus natukenegi valutab see tõttu? Tänav oleks superluks kui ka need üksikud autod oleksid endid mujale selleks ajaks parkinud ..

Ja ise olen sellel talvel juba 6 parkimiskohta hommikuti puhtaks kaevanud (lisaks siis õhtused sahavaalude ärakoristamised). Üldine trend on aga, et hooga hange ja kui enam muud moodi välja ei saa, siis viimases hädas natukene labidaga ... Või siis palutakse keegi välja tõmbama. Kevadise suure lume aegu ootas kord õhtul üks must audi lausa oma 10 min millal ma oma pisikese Getzi välja kaevan ja tema endale parkimiskoha saab .. See ootamine iseenesest normaalne, sest ühtegi vaba kohta seal lähedal ei olnud, aga lumi oli raske ja tihke, ise mõtlen, et oleksin end appi pakkunud kaevama ..
 
me ei ela ideaalmaailmas 17. detsember 2010, kl 18.01
* Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Minu töökoht Lasnamäel kortermajade vahel. Oma
> parklat meil ei ole, peame parkima tänava
> äärde. Mõned päevad tagasi paigaldati ajutised
> parkimist keelavad märgid, et saaks lund ära
> vedada. Enamus ka oma autod sealt minema viisid.
> Mõned üksikud aga jäid. Need, mis lume tulekust
> saati seal seisnud. Nüüd siis ongi nii, et
> enamus tänavast puhas, sekka üksikud
> lumekuhilates autod ja ümber nende suured
> lumevallid... Ise mõtlen, et kas nende
> autoomanike südametunnistus natukenegi valutab
> see tõttu? Tänav oleks superluks kui ka need
> üksikud autod oleksid endid mujale selleks ajaks
> parkinud ..

kle, ehk laiendad pisut oma mõttemaailma? miks peaks süda valutama autoomanikul, kes näiteks sõitis kaugele maale puhkama ja jättis auto selleks ettenähtud ja lubatud alasse? tal ei pruugi olla ainugi, et tema autoga midagi valesti on? kui ise puhkusele sõidad või kasvõi näiteks oled kuu aega haiglas, siis mõtled nii, et äkki auto kuskil ees? või kuhu ta oleks pidanud auto panema? elab äkki lähedal ja maja ees kohti pole - loogiline, et tänavale. ise elan tasulise parkimise piirkonnas ja minuga võiks samuti juhtuda, et sõidan ära ja jätan auto tänavale - täiesti normaalne käitumine ju?

muide, sõbraliku märkusena: "seetõttu" pole võimalik lahku kirjutada, lahku saab kirjutada "selle tõttu".
 
punkmemm 17. detsember 2010, kl 20.24
Linnatänaval võib parkida sinna, kus pole parkimine keelatud. Seega oleks täiesti savi neist totsikutest ja pargiksin sinna, kuhu on võimalik.
 
teemaalgataja 17. detsember 2010, kl 21.19
Huvitav on lugeda erinevaid arvamusi!
Laseks veel veidi auru välja: meil on olukord olnud selline, et pärast sõimu oma maja kahelt proualt, kui püüdsin üht võõrast kastikest eemaldada ja sellele kohale parkida, otsustasin järgmisel hommikul prooviks ka "oma" puhastatud kohakese tähistada, tundes end seejuures kui mingi vene nahhaal. Kaks päeva seisis koht puutumata, tulin tõsi küll, üsna vara koju. Kolmandal päeval olid enamus tähistusi õnneks kokku korjatud ja täna juba ajutised parkimist keelavad märgid väljas, küllap hakkab linn ametlikult lund koristama. Muide, need ajutised märgid ei ole kedagi peletanud parkimast, saab näha, kas viiaksegi kõik autod ära.

Ise parkisin seekord hoovi poole - meil on neljast küljest majadega piiratud hoov, neist kaks külge meie majaga - ja, arvake ära - kui autost väljusin, pistis üks (nüüd juba kõrvalmajast) naabri-Valve pea aknast välja ja uuris, miks ma ometi tema maja ees pargin. Ei laskunud hõikujaga vestlusse, kuna kogu territoorium on linna maa niikuinii ja mina parkisin mitte tema maja ees, vaid oma maja taga.

Aga tegelikult on tõeliselt siiber on sellest igaõhtusest kammist - ära siia pargi, miks sa siia pargid. Mõtled küll, et ei lase end häirida, aga ikka tekitab stressi. Kuidas küll inimesed aru ei saa, et ühistu maa on mingi 2 meetrit maja seinast ja ülejäänul linna maal võivad parkida kõik kes soovivad, kui keelumärki ei ole? Polegi vist sellist asutust, kuhu pöörduda, et see psühhoterror lõpeks? Tuleb endale paks nahk selga kasvatada...
 
!!!!! 18. detsember 2010, kl 19.43
see viimane lõik täpselt nagu minu kirjutatud.Nüüd olen teemaks võtnud inimeste teavituse,(oma maja)kui jutuks tuleb parkimine ning lumekoristus siis mainingi,et MEIE maa on ligi2m majast ning sealt edasi linnamaa..Ja tõesti paljud seda ei tea!
 
djamdjam 18. detsember 2010, kl 21.02
Meil Lasnamäel oli ka üks selline "märgistatud kohaga parkimiskoht", kus olid mingid laastud ümber veetud ja auto ise oli lume all...
Kui pole koha eest just makstud, siis pargi sinna, kus vaba on. kama kaks, kui inimesed nn kohti märgistavad.
 
lisaks 18. detsember 2010, kl 21.06
kui keegi roogib maksmata kohta ja siis vingub, et ise ei saagi sinna parkida, siis oma mure. Mida vinguda, ei saa aru. Autosid on niikui nii Tallinnas LIIGA palju. Igaüks seisab enda eest. KUi keegi platsi phtaks teeb ja ise seal parasjagu pole, soos sorry, loogiline, et keegi teine pargib sinna. Eks jää siis teine kord sinna ise seisma ja oma kohta valvama
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!