Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Küüditamine, miks keegi ei sekkunud?
 
J. 14. juuni 2008, kl 18.30
Juhtusin nägema täna ETV pealt dok.filmi "Ka Siber on olnud mu kodumaa" ja häbi tunnistada, kuid ma tõesti ei tea, miks välisriigid nõukogude võimu vastu ei astunud. Ilmselt oli sel ajal info levik kõvasti puudulikum ja tõenäoliselt olid sõlmitud ka erinevad lepped, kuid midagi konkreetset ma selle koha pealt ei tea. Või oli omane pigem selline suhtumine, et keda need Balti riigid ikka huvitavad? Olen siin juba tunde küüditamise kohta lugenud ja uurinud, kuid ikka ei leia infot, mida otsin :(
 
emma 14. juuni 2008, kl 18.36
see oli ju aeg, kus enamus riike olid sõjast räsitud ja kõik vaatasid, kuidas ise hakkama saaksid. ei sekkund keegi ka sellepärast, et kardeti sõja uut puhkemist. oma rahvas oli näljas ja paljas ja saadeti teistestki riikidest inimesi asumisele. sel ajal polnud nii, et rahuvalvajad tormaksid kohale ja lööks korra majja.
 
Täpitriin 14. juuni 2008, kl 18.47
J., kui Eesti ei kuuluks praegu Natosse ega Euroopa Liitu, mis sa arvad, kui paljud riigid praegu asjade samasuguse käigu juures otsustavalt sekkuks, saadaks mõne diplomaatilise noodi ei enamat. Head suhted Venemaaga on olulisemad kui väikese riigi rahva olukord, kahjuks ka praegu.
 
praegune reform ja sotsid 14. juuni 2008, kl 18.57
on müünud eesti riigi ärikatele ja rootslastele maha. teinud töölepingu sedusega eestlased orjaks. maksude tõusuga vaeseks, kavandavad varastada pensioni jne. aga eesti lupardis lollpea valib ikka reformi ja ei ütle midagi
 
no 14. juuni 2008, kl 19.00
reformid võtsid ju pronkssõduri maha, näib, et eestlastele läheb see teema väga peale.
 
just 14. juuni 2008, kl 19.05
täna tuli Histori pealt kella ühe ajal sakslaste tehtud film kommunismist ja Stalinist ja ka sellest jooksis läbi see, kuidas esmalt jagasid Euroopat omavahel Stalin ja Hitler (Molotov-Rippentropi pakt, mis jättis Baltikumi ja Poola Vene võimu alla) ning sõja järel Jalta kokkulepe, millega kogu seniseks venelaste poolt vallutatud Ida-Euroopa NL võimu alla jäeti. Algas teema muidugi selle küüditamisega, mida Stalin Veemaal endal korda saatis (Gulag - miljonid hukkunud OMA rahva hulgast) ja kuidas Läänes keegi seda uskuda ei suutnud. No miks oleks siis Baltikumi küüditamisi uskuma! Või kust see infogi, kui kõik kanalid olid kinni.
 
totu :) 14. juuni 2008, kl 19.44
Jah. Riigid jagati ju Venemaa ja Saksamaa vahel ära. Baltikum jäi venkudele. Miks ei v6ideldud? Eestlased läksid soomlastele abiks ja aitasid neil v6idelda ja Soome jäi vabaks, enda eest ei v6ideldud. Tekib küsimus, et kes oleks siis appi pidanud tulema? K6ik tahtsid riike ju endale, endale, endale, mitte ei muretsenud selle pärast, et riigid oma iseseisvuse saavutaksid. K6ik riigid ju s6disid juba enda eest, sellepärast ka nimetus maailmas6da.
 
tärn 14. juuni 2008, kl 19.48
Parem oleme juba rootslastele müüdud kui venelasetel, eksju! Oma riigiga me ei saa niikuinii hakkama, pole piisavalt inimesi, pole piisavalt TARKU inimesi.
 
mulbure 14. juuni 2008, kl 20.30
Kas teil enda muresid pole, millele mõelda, et jõuate veel nende asjade pärast ka muretseda, lihtne elu sisi teil.
 
leina 14. juuni 2008, kl 20.37
pole parata, algusest peale orjarahvas-ei saa lihtsalt omapäi hakkama.Eneseteadmata ju ikkagi vaja, kedagi, kes meid majandaks.
Vbl pole siis tõesti piisavalt tarku inimesi siin.
 
ironic curtain 14. juuni 2008, kl 20.50
kurb. kohutav tegelikult, et meie riik ja rahvus pidi nii palju kannatama mingi faking nõukogude faking venemaa tõttu. see faking riik on niigi nii suur, et võtab enda alla pool planeeti, seal elab sadu miljoneid inimesi. miks faking oli vaja ühe pisikese riigi, ühe pisikese rahvuse elu ära rikkuda. ja loomulikult faking keegi ei tulnud meile appi, keegi ei tuleks ka nüüd meile appi, kui venemaa homme meid vallutama saabuks. sest keda faking huvitab mingi kärbsesita suurune riik, mis tähtsa euroopa silmis on nagunii mingi venemaa osa, kedagi faking ei huvita, et me oleme eraldi rahvas, oma keele ja kultuuriga, nende jaoks oleme me mingi faking venemaast välja kasvanud riik. isegi faking soomlaste jaoks oleme ryssäd. kurat nad oleks ise samasugused ryssäd, aga neil õnnestus nõuka okupatsioonist pääseda - EESTLASTE abil, kes nende riiki kaitsma tõttasid. vastutasuks ei midagi muidugi.
kuidas faking sai terve maailm muretult pealt vaadata, kuidas minu väikest rahvust hävitada püüti, miks faking keegi ei aidanud meid.
 
to mulbure 14. juuni 2008, kl 20.52
oma elu pole vaja keeruliseks elada siis on aega ka poliitika ja muu üle arutleda. Nimeta seda siis lihtsaks eluks.
Loodetavasti sinu raske elu sulle ka meeldib. küta aga!
 
eelmisele 14. juuni 2008, kl 21.02
Ära sa räägi, jah kahjuks kõik pole nii täiuslikud kui sina
 
nn 14. juuni 2008, kl 21.22
minu jaoks pole siin midagi imestada. palju hullemad asjad toimuvad praegu maailma eri paigus (birma, darfur, tšetšeenia jne) ja kanalid nagu ei ole enam nii kinni, sest info sellest meieni ju jõuab - aga ikkagi keegi ei sekku. miks siis oleks pidand tol ajal sekkuma.
 
i 14. juuni 2008, kl 22.16
sõjatööstuse tarbijaid tuleb ju hoida.
 
smurf 14. juuni 2008, kl 22.48
sel ajal väga ei sekkutudki. saksa tegi sama juutidega, enamus vaatas rahulikult pealt (juudid muidugi täna ei vihka sakslasi ja saksamaad nagu meie venelasi ja venemaad). ka täna ei sekku eriti keegi kui hiina teeb midagi nepaaliga või iisrael ja pakistan omavahel sõdivad või aafrikas kusagil tuhandeid inimesi tapetakse.

riikidel on endagagi nii palju tegemist ja tol ajal eriti ei olnud mingi kahe riigi vahelisse asja nina toppimine väga in.

täna hommikul vaatasin veidi subbotejat kus mingi vene teisitimõtleja (nime ei saanudki teada kuna nii kaua ei vaadanud) ütles, et ega venelased ta kommunismi vastu võtta ei tahtnud, selleks tuli kõigepealt 40 miljonit venelast ära tappa ja seejärel ülejäänud alistusid. targalt rääkis.
 
ajalugu 14. juuni 2008, kl 23.28
Vastates esitatud küsimusele - Lääneriigid vajasid NL-i osalmist sõjas Saksamaa vastu, Stalin teadis seda ja nõudis vastutasuks Baltikumi oma mõju alla. See väga lihtsustatult.
 
ang 14. juuni 2008, kl 23.39
Nii kurb kui see ka pole, sõnastasid USA ja Gb riigipead MRP-d tollal kui 'unfortunate but necessary evil', Balti riikide (ja mitte ainult) Nl-i poolt ülevõtmine tundus köömes natsi-Saksamaa löömise kõrval.
 
Meie väike Eesti 15. juuni 2008, kl 00.24
on juba 800 aastat olnud saamahimuliste sõjasaak. See paarikümne aastane isesisvus 1918 - 1940 oli lihtsalt asjaolude kokkulangemine, nagu ka taasiseseisvumine 1991. aastal.
Muide, eelmise aasta aprillis andis ühe suurriigi esindaja üsna selgesõnaliselt mõista, et meie pärast küll venelastega tülli ei minda. Nii et täname taevast nende iseolemise aastate eest ja ärme raiska seda aega omavaheliseks kraaklemiseks.
 
jah 15. juuni 2008, kl 00.30
seda olen minagi hirmuga mõelnud, et tegelikult on Eesti ju kõigest 40 aastat kokku vaba olnud. sajandeid oleme olnud teiste võimu all. pole sugugi kindel, et me õige pea taas kellegi poolt vallutatud ei saa. õudukas.
 
mh 15. juuni 2008, kl 00.34
kas sa koolis ajalugu ei õppinud? või pole sul lihtsalt loogilist järeldamisoskust?
 
to mh 15. juuni 2008, kl 01.15
kellele see küss mõeldud oli?
 
... 15. juuni 2008, kl 04.06
üks välismaalane, kellele jutustati küüditamisest, küsinud: "Taevake, aga miks te siis politseid ei kutsunud?" :)
 
ketser 15. juuni 2008, kl 12.20
jajaa. ja seda represseerimist OMA rahva kallal on EV väga edukalt jätkanud. Tagastamised ja erastamised ja tobedad otsused riiklikul tasandil. Loomulikult, asumisele pole küll kedagi saadetud, kuid eestist lahkuma sunnitud on olnud paljud eestlased. Miks? Loll, kes aru ei saa.
 
vastu 15. juuni 2008, kl 13.26
Ei ole sunnitud kedagi, ikka ise lähevad kui ei viitsi kodus vaeva näha, välismaal ju piimajõed ja pudrumäed kõigile tarbimiseks.
 
ketser 15. juuni 2008, kl 15.59
to vastu- loll oled. Ja ära räägi viitsimisest, see ei ole kunagi põhjus olnud.
 
ketser 15. juuni 2008, kl 16.00
to vastu- loll oled. Ja ära räägi viitsimisest, see ei ole kunagi põhjus olnud.
 
ketser 15. juuni 2008, kl 16.00
to vastu- loll oled. Ja ära räägi viitsimisest, see ei ole kunagi põhjus olnud.
 
to: ... 15. juuni 2008, kl 17.17
see vana, teada-tuntud lause ju "Taevake, aga miks te siis politseid ei kutsunud?". sellest räägib oma raamatus 44 aasta sygisel rootsi pögenenud Haapasalust pärit Ilona Wikland, kui nad rootsis randusid ja neile olla seda nii öeldud, kui nad oma pögenemise pöhjuseks töid kyyditamise eestis.
 
. 15. juuni 2008, kl 19.26
teemaalgataja, aga selle asemel, et mineviku üle vaagida vaata, mida ise täna saaksid ära teha.
siin üks kommenteerija tõi juba ära kohad, mis siiani on maailmas nn kriisikolded, aga ikka ei sekkuta.

tänapäeval suured riigid ja liidud lähevad ainult sinna, kus mingid ärilised huvid on. kas vaja naftat "kaitsta", tiibetile ei pakuta abi, kuna pool länest sõltub hiina toodetest, israelist ja usa'st ei hakka rääkimagi.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!