Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
MIS VALEMIGA ANTAKSE VENELASTELE EESTI KODAKONDSUS???
 
Terje 26. juuni 2012, kl 21.53
selline küsimus siin. Töö tõttu kontrollin päevast päeva dokumente ja samuti tuleb passi omanikuga paar sõna juttu puhuda. Kuid VÄGA palju on Eesti passi ja kodakondsusega venelasi kes ei saa ka kõige lihtsamast eesti keelest aru. Mina olen siiani aru saanud et keele eksam kodakondsuse saamiseks eeldab ikka suhtlustasandilgi eesti keele oskust....või mis!? Ma põhimõteliselt sellistega vene keeles ei räägi. Kui ikka kodakondsus eestlane, siis ju peaks paar sõna ikka oskama või kuidas?
 
Mia1 26. juuni 2012, kl 22.00
nt. on ema eestlane aga isa venelane ja kodune keel oli vene keel (kui ema venelane ja isa pere juurest lahkunud eestlane, siis veelgi lihtsam - kodus räägiti ainult vene keelt). või lausa olid need venemaale kolinud eestlased, kes ära venestusid, kuid vanavanemaid arvestades said tänased järeltulijad eesti kodakondsuse.

no ja siis paar nende IRLi tüüpide sõpra - teenete eest (aga see on ilmselt märkamatu kogus).

samamoodi nagu USAs sündinu saab USA kodakondsuse ja ei pea üldse inglise keelt rääkima vms, teid on erinevaid.
 
Miks 26. juuni 2012, kl 22.00
Ega siis kodakondsus rahvust tähenda, kui sa Prantsusmaale lähed, nende kodakondsuse saad, ega sa siis sellepärast prantslane ole.
 
Tjah 26. juuni 2012, kl 22.12
No see selleks, et umbkeelsetel venelastel kodakondsus on. Ma ei saa aru, mis valemiga neile keeletunnistusi jagatakse. Nt inimesel on B2 taseme tunnistus, aga rohkem eesti keelt ei oska kui "tjere" ja "ej saa aru." Kuna puutun veidi inimeste värbamisega kokku, siis paneb ikka imestama küll kui umbkeelne inimene keeletunnistuse letti lööb ja aru ei saa, miks ta meile ei sobi kuna keelt ei oska. Tunnistus on ju olemas.
 
Tjah 26. juuni 2012, kl 22.15
Ahjaa, mu meelest on kodakondsuse saamiseks vaja algtasemel eesti keelt osata. See on umbes midagi sellist, et kassi pildi alla tuleb kass kirjutada ja öelda, et minu nimi on Maša.
 
naabrimutt 26. juuni 2012, kl 22.17
njo vada vjene ajal oli pjaber tjähtsam kui tjegelikkus
 
selgitus 26. juuni 2012, kl 22.19
nimelt said väga paljud venelased eesti kodaniku passi tänu Eesti komitee tunnistusele, mida jagati 80ndate lõpus, siis ei olnud keele nõuet ning kodakondsuse sai ilma eksamiteta ka venelane, kes oli abielus eesti kodanikuga. Imestasin ka selle üle, aga siis üks teadja tegi selgeks - et 90ndate alguses said väga lihtsalt siniseid passe. nüüd enam ei saa - peab tegema keeleeksami (3 katergooriat) + kodakondsus eksami. olen ise tuttaval venelasel aidnaud nendeks eksamiteks õppida, ütlen et kõrgema kategooria eesti keele eksami nõuded on suht karmid ning neid ei teeks ka osa eestlasi ära (samas seda kategooriat omamata ei tohi nad töötada näiteks õpetajatena või kõrgemate riigiametnikena). Muide on palju venelasi, kes on sünnijärgselt eesti kodanikud, kuid ei räägi eesti keelt.
 
peamiselt 27. juuni 2012, kl 00.43
Enamus neid ,keda mina tunnen ,kes keelt ei valda ,saidki Kodanike komitee kaardi kaudu - näitasid omal ajal lojaalsust üles eesti riigi suhtes.On ka peipsi äärseid vanausulisi venelasi ,kes on õigusjärgsed EW kodanikud .
 
imestamisväärne 27. juuni 2012, kl 11.21
kes Sind dokumente kontrollima lasi, kui Sa ei tee vahet kahel elementaarsel asjal, kodakondsusel ja rahvusel. kellelgi ei saa olla kodakondsus eestlane, rahvus saab olla eestlane. kodakondsus saab olla eesti. ja nüüd hakka imestama: nii saab ka olla, et kodakondsus on eesti, aga rahvus on venelane. mõtiskle nüüd asja üle, äkki saad aru.
 
vastus 28. juuni 2012, kl 14.06
valem on H2O.
 
mäletan 02. juuli 2012, kl 02.05
Millal see kodakondsus on saadud? Kui kohe peale EV taastamist, siis ilmselt ilma keeleeksamita.

Nagu paljud eelkõnelejad on märkinud, registreeris
EK õigusjärgseid kodanikke ja kodakondsuse taotlejaid.
Kuigi kindel ei saanud keegi milleski olla ja mõned isegi kartsid (ka eestlased), et registreerujad saadetakse nimekirja järgi Siberisse. Seetõttu paljud ei registreerinud ennast.

Eestlastel (kui nad olid õigusjärgsed) probleemi ei tekkinud, mitteregistreerunud sissesõitnutest aga said kodakondsuseta iskud, kellele anti hallid passid. Ja siis tuli kodakindsuse saamiseks eksameid tegama hakata.
 
Ann 18. juuli 2012, kl 12.09
Kallis inimene!

Kui oled teenindaja ametis, siis ei ole sinul lihsalt õigust keelduda suhtlema keeles, milles klient soovib sinuga suhleda. Vastasel juhul on su teeninduskvaliteet tõeliselt nigel. Riigis, kus 30% elanikkonnast räägivad vene keelt on selline hoiak lihtsalt tobe ning näitab totaalset ebaküpsust. Kui tahad edukas olla - õpi vene keelt, või vähemalt teadvusta endale, et konkurentvivõime poolest eesti keelt kõnelevad venelased võidavad sind imelihtsasti. Kui vastastikune austus tekib, siis saame rahulikult koos elada, sest inimõiguste osas ei ole kellelgi rahvuse pärast eelisõigust.
 
ahhaa 18. juuli 2012, kl 13.00
Jumal tänatud, et ma ei ole teenindaja, sest kes neid kõiki maailma keeli jõuab ära õppida, milles mõni klient suvatseb tahta teenindatud saada. Aga teistele jõudu venestamisel, kui see on teie soov.
 
to ann 18. juuli 2012, kl 13.19
kui teenindaja palk on 1000€ neto, võin õppida selgeks vene keele, soome, saksa, hispaania ja kui veel 300€ otsa visatakse ka hiina.
Vastasel korral ajan läbi eesti keele ja ingliskeelega. Muideks on hulgaliselt teenindajaid, kes saavad väga kehvast aru Eesti keelest- kärbsepiitsa- pizza. Eks ole, see, et riigikeeles ei teenindata, vot see on kuritegu. See, aga et iga jorss, ei saa oma keeles teenindust- see on juba tema oma asi.
Kas Saksamaal saab venelane venekeeles teenindust või USAs (kuigi nad tahaksid ja loovadki oma kogukonnad ja ei õpi oma koduriigi keelt selgeks)
 
to ann 18. juuli 2012, kl 13.21
seega venelastel pole rahvuslikult eesõigust hiinlaste ees. Väga tore, sest me teenindame tõesti ka hiinlasi hiina keeles ja jordaanlasi nende keeles või vastasel korral toimub nende diskrimineerimine. Sinu loogika longab sajaga ja räägid endale vastu.
 
Männik 30. detsember 2023, kl 16.23
Eesti võiks ka Lätist eeskuju võtta waasjadiblad välja saata aga enne kaotagu hallipassisektsioon ära. Niikuinii enamus võtab vene kodakondsuse siis saab neid rohkem välja saata
 
KGB liider 23. jaanuar 2024, kl 02.13
KGB juhib Eestit.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!