Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
nõukogude aja inimene
 
to mölakas 11. august 2012, kl 13.29
Mis ei muuda ju asja sisu - NLis kulus eluasemele oluliselt vähem. USAs pidid oma linnamajakese ümert ja alt ka maa välja ostma, NLis ei pidanud. Ja korrusmaja korteri puhul pole üldse vahet, kas sulle kuulub mingi ruutmeetrine lapike maad või mitte.
 
Foreen 11. august 2012, kl 13.32
Just. Ja maa oli nõukogude inimesele tasuta tähtajatult kasutamiseks.

http://leo.ee/product.php?id_product=7349

§27 ; §77 ; §82
 
to viimasele 13. august 2012, kl 13.46
Kuule, kirjutasin täiesti neutraalse kommi, et mõni elas kaua ühisköögis ja oli kaua korterijärjekorras, kirjutasin oma ema ja enda elust. Nii nagu oli.

Selle peale hakkas väga mürgiseid ja sapiseid komme tulema . Arusaamatu, miks küll. Lihtsalt ma ei saa õelutsemisest üldse aru, selleks ei olnud mingit põhjust.

Või mõni isik tunnetab, et keegi on psüühiliselt nõrgem, siis on hea tümitada ja oma paha tuju välja elada. Arusaamatu ikkagi.
 
Nõuka 25. veebruar 2023, kl 16.22
Nõukogude ajal polnud viga midagi ainult jah see venestamine neid tuli kui täiu suure kodumaa lagendikelt koos lutikatega
 
aiku 16. märts 2023, kl 03.28
lisaks lutikatele olid neil ka tarakanid kaasas. ei raatsind ilmselt koduloomi maha jätta.
muud tilulilu ilmselt kirjeldama ei pea. kõik mäletavad neid haisvaid umbkeelseid, kes sihvakoori igale poole sülitasid ja millegipärast lifti kusesid. kusjuures see lifti kusemise traditsioon on venkustanis jätkuvalt au sees.
 
Normaalne Nõukogude aeg 03. oktoober 2023, kl 17.12
https://www.err.ee/1609120400/harri-tiido-noukogude-inimesest-ehk-homo-sovieticusest

Jah nõukogude ajal poleks viga midagi olnud kui venestamine kõrvale jätta

https://foorum.naistekas.delfi.ee/read.php?53,10305712,14813102#msg-14813102
 
ma ei ütle miskit halba aga ütlen seda 04. oktoober 2023, kl 06.31
ma ei saa aru sellest nõuka aja nostalgiast aga samas ka saan. ma sündisin 1989. seega ma ei mäleta seda aega. 1991 vene tangid lahkusid ja ma olin 1 või 2 aastane seega ma ei mäleta sellest ajast miskit. sellel ajal on mingi võlu ehk aga venestamine oli jama ja inimeste vangi hullari toppimine sest nad rääkisid tõtt. raamatute põletamine jne jne. mõned vene filmid on head nagu shuriku filmid. seega see tekitab minus kahetisi tundeid. naljakas kuida keegi ütleb ,et me ütleme ,et vene asju ei tohiks ukraina sõja pärast mõelda. mingi noor eit eksole ütles seda ja siis arvas ,et meil on topelt standardid kuna meile meeldib see vene film ja too vene näidend ,et inimesed vaatavad vene näidendeid. asi millest ta aru ei saa ,et meile kõigile meeldib kas see vene toode film või näidend. need ei ole topelt standardid. me võime ikka ukraina sõja vastu olla. see ,et meile meeldib see vene toode film või whatever ja on mingi veider nõuka aja nostalgia ei tähenda suurt miskit enam ausalt.
 
maha tarakanid 04. oktoober 2023, kl 06.32
lisaks lutikatele olid neil ka tarakanid kaasas. ei raatsind ilmselt koduloomi maha jätta.
muud tilulilu ilmselt kirjeldama ei pea. kõik mäletavad neid haisvaid umbkeelseid, kes sihvakoori igale poole sülitasid ja millegipärast lifti kusesid. kusjuures see lifti kusemise traditsioon on venkustanis jätkuvalt au sees.


selle eest on meil muud sisse rändurid. eriti läti piiri ääres tullakse sisse. vähemalt proovitakse . nad toovad hullemaid kombeid kindlalt ja kombeid ja usku .
 
see et 06. oktoober 2023, kl 03.36
kus meil need muud sisserändurid on siis massiliselt?
ainuke riiki destabiliseeriv mass on vene passi või halli passi omanikud, kes pole mingid sisserändurid, vaid siin kõike hüvesid nautivad - näiteks meditsiin, head toiduained (venemaa tv näitab ise, kuidas nende juust ja või ainult taimerasvast koosneb), selliseid teid, nagu meil külavahel, leidub venemaal ainult pealinnas jne.
lõpetage juba see loll jutt mingitest sisseränduritest ja kuulake, mis eestivastast retoorikat ajab osa siinsest venekeelsest elanikonnast.
 
ma ei taha näha probleemi seega seda ei ole olemas 06. oktoober 2023, kl 06.42
kus meil need muud sisserändurid on siis massiliselt? loe lehti vaata uudiseid. ära käi silmaklappidega . sorry unustasin sa liberaal ju.
ei tea kus on need pagulased kellele tehakse kõikide mugavustega kohad ja kes käivad firmakatega ja sõidavad taksodega ja need keda tassiti sisse kuna brüssel või euro liit sundis
ainuke riiki destabiliseeriv mass on vene passi või halli passi omanikud, kes pole mingid sisserändurid, vaid siin kõike hüvesid nautivad - näiteks meditsiin, head toiduained (venemaa tv näitab ise, kuidas nende juust ja või ainult taimerasvast koosneb), selliseid teid, nagu meil

külavahel, leidub venemaal ainult pealinnas jne.

kas on tore olla silmaklappidega liberaal. kas soovitad ka sõbrale


lõpetage juba see loll jutt mingitest sisseränduritest ja kuulake, mis eestivastast retoorikat ajab osa siinsest venekeelsest elanikonnast.

jah pole pagulasi kellele tehakse head elamud. pole sisserändajaid kes piiril tungelvad. ei löödud tagasi 20 sisse rändajat hiljuti kes olid eesti piiril. euroliit brüssel ei surund meile peale iraani iraagi pagulasi. siin pole mustanahalisi moslemeid ja mossheesi. SELLISEID ASJU POLE SEST MA EI SOOVI NÄHA SEDA JA KÄIN SILMAKLAPPIDEGA SEST MA OLEN LIBEERAAL. kus sa venekeelset elanikonda ja nende retoorikat siin foorumis näed ka
 
viimasele 23. oktoober 2023, kl 02.24
mis sul viga on inimene? kus siin mošeed on? oma venemaa möla kuulamisega juba täitsa segi läind ja maad ka vist segi ajanud.

on ikka idioote, mida rohkem kupli all koliseb, seda sõnaohtram.
 
mökmökkk 28. oktoober 2023, kl 10.10
mis sul viga on inimene? kus siin mošeed on? oma venemaa möla kuulamisega juba täitsa segi läind ja maad ka vist segi ajanud.

oi sa kommenteerid vanal heal pedofiili tunnil.


on ikka idioote, mida rohkem kupli all koliseb, seda sõnaohtram.

ok vaimuhaige ok riigireetur ok
 
tõmble ja teeskle edasi... 28. oktoober 2023, kl 10.12
mis sul viga on inimene? kus siin mošeed on? oma venemaa möla kuulamisega juba täitsa segi läind ja maad ka vist segi ajanud.

on ikka idioote, mida rohkem kupli all koliseb, seda sõnaohtram.

eestis ON MOSSHEEED . ühe taha pandi isegi seapea. kas sa SILMAKLAPPIDEGA idioot liberaal ikka ei taha näha mis siin riigis päriselt toimub. keerad riigi pe rsse oma kallasega ja siis teeskled ,et pole olnud. peidad pea liiva alla nagu liberaalid teevad. teeskled ,et probleemi pole siis see kaob. ma ei kuula venemaa möla sest ma pole liberaal ega riigireetur nagu sina. ma ei ole miskit segi ajand. sina aga oled. kao venemaale kust sa tulid.

ise oled idioot. vaata mis siin riigis toimub. vaata kuida sa ja su liberaalist tolerestist sõbrad on selle riigi pe kki keerand.
 
viimasele 01. november 2023, kl 02.24
sa juba otsusta ära kes sa oled - kas üheaegselt nii putini agent, pedofiil, riigireetur, vene agentuura esindaja.
huvitav oleks nüüd teada, kes sa oled seoses viimaste iisraeli sündmustega?
 
jim valentine 01. november 2023, kl 15.58
sa juba otsusta ära kes sa oled -

ma olen kirjanik luuletaja ja kunstnik. olen selle ammu ära otsustand.

kas üheaegselt nii putini agent, pedofiil, riigireetur, vene agentuura esindaja.

küsi seda enda ja oma sõprade käest mitte minu. teie olete kõike seda mitte mina .


huvitav oleks nüüd teada, kes sa oled seoses viimaste iisraeli sündmustega?

kas siis oled nendega seotud
 
Õiglane riik 27. detsember 2023, kl 18.01
Vaat vaja on õiglast riiki mitte õigusriiki mis meil on. Õigusriik on esimese eestile näha küll kel raha sel õigus aga õiglane riik on teise eesti töölisklassi jaoks. Õiglase riigi peamised tunnused on miinimum ja maksimum palga kõige rohkem kolmekordne vahe ja inimese mitteekspluateerimine teise inimese poolt. Noh ütleme et riigi esimesel sekretäril võib ka aastas korra neljakordne vahe olla preemia näol. Vat see oli ka Nõukogude Liidu üks kokkuvarisemise põhjuseid et see vahe oli suurem ja tekitas inimestes ebaõigluse tunnet. Ja ka poliitilised ja muidu vastalised hea küll tapma ei pea aga kui tahavad mingu läände aga tagasi enam ei tule ja ei mingeid kontakte kodumaaga ka. Muidugi jah majandusele see hästi ei mõju aga ega neist vastalistest suuremaid töötajaid ikka ei ole ja hakkavad ausas nõukogude ühiskonnas muidu ussitama. Siis ei saaks loll lääs ka öelda et me jälle ebahumaansed oleme. Muidugi kes relva tõstab need armutult maha tappa. Ka võiks meditsiin haridus ja vähemalt bussiühistrantsport tasuta olla. Ja ega ma eraettevõtluse vastu ei ole aga ise teed ise saad. Ikka oma kümmne küünega mitte ei kasuta teiste küüsi. See annab sulle eelise saad rohkem teenida pole vahelüli tööandja näol. Ka kliendile tuleb hind soodsam. On palju töid mida saab ise teha näiteks korstnapühkija juuksur plekksepp või ka ehituses kus saab üksi teha. Ja kui teenib kolmest korrast rohkem hea küll ärgem karistagem ettevõtlikku inimest aga peab tähelepanelikult jälgima et ei kasutaks abijõudu. Aga jah muidugi kui on masstööstus ja suurtootmine siis on ikka riiklik. Muidugi nendel niinimetatud eraettevõtjatel kui tahavad pensioni ja tervisekindlustust siis peaksid midagi ka maksma. Noh võib ka ilma kui nad ei taha aga siis seda ei saa ka. Läänelt võiks ainult tehnoloogiaid üle võtta kasvõi spioneerides teadmisi rotti pannes. Aga kultuurist pole sealt midagi võtta see mürgitab ainult ausa inimese meelt ja hinge. Ka riigikorterid erineva suurusega et saad elamise töö lähedale et ei peaks teede peal aega raisates niipalju oorama kui praegu. Ühisköögiga ühiselamukortereid popeks vaja igal korteril olgu köök sisse ehitatud. Ka hooldekodudes võiks ühetoalised olla. Ega ennem need tööst tulenevad pahed(streik kutsehaigused tööõnnetused tööpuudus jne) senikaua ei lahene kuni inimkond ise peab tööd tegema Selline tulevikunägemus seoses praeguse majanduskriisiga. Et miks on asjad nii nagu nad on. Esiteks mis on inimkonna põhiprobleemiks aegade algusest peale. Olgu see siis orjanduslik feodaal kapitalistlik või sotsialistlik kord. See on töö. Et inimesed peavad tööd tegema. Ja selle väärastunud vorm et ühed inimesed peavad teiste inimeste jaoks tööd tegema. Miks tekkis Nõukogude Liit. Sellepärast et ühed inimesed ei tahtnud enam teiste heaks tööd teha. Miks lagunes Nõukogude Liit. Sest need teised inimesed ei tahtnud enam ise tööd teha vaid et need esimesed inimesed nende jaoks tööd teeksid. Miks tekivad sõjad. Sest need esimesed inimesed tahavad teiste inimeste tööga loodud väärtusi hõlpsalt endale saada. Miks tekivad kutsehaigused. Jällegi töö tagajärjel ka ületunnitöö. Muidugi loevad ka töötingimused. Miks tekib teatud liiki kuritegevus. Sest osa inimesi tahab hüvesi selleks vajalikku tööprotsessi vahele jättes. Sotsialismis ei ole rahul need kes ise ei viitsi tööd teha ja tegeleks ekspluateerimisega ja kapitalismis ei ole rahul jälle ekspluateeritavad. Aga kujutame ette et kui inimesed saaksid tarbida selleks midagi tegematta. Kas sa läheksid vargile mingit asja võtma kui selle niisama saaksid. Vaevalt sellisel juhul on ju vargus palju aeganõudvam ja tülikam. Ka tööst tingitud haigusi ei oleks enam. Tähendab inimkond tuleks eraldada tööprotsessist. Aga sellisel juhul kes toodaks inimeksistentsiks vajalikke väärtusi. Nõukogude Liidul oli selline nägemus nagu kommunism. Et selline tegur nagu raha kaoks vahelt ära ja et inimene saaks otse töö läbi neid tarbimisväärtusi. Aga sellisel juhul on ikkagi vaja arvestussüsteemi palju iga inimese kohta neid tarbimisühikuid tuleks vastavalt tööpanusele mille arvestuse praegu korraldab raha. Muidugi kui kõik inimesed oleksid ausad ja teeksid ilma rahata tööd. Aga see ei ole inimloomusele kohane. Kõigepealt hakkaksid viilima osa inimesi et miks ma ikka niipalju tööd teen saan ju nagunii ilma rahata. Ja kui mida rohkem inimesi hakkab nii mõtlema seda rohkem süveneb defitiit. Tähendab on vaja süsteemi mis toodaks tarbimisühikuid ilma inimese osaluseta või siis väga minimaalse osalusega. Selle süsteemi peavad looma robotid. Kommunismi ei oleks tulnud siis pigem juba robotism. Muidugi jah see võib olla küll et kapitalism mis on tänu konkurentsile kiirem jõuab enne robotismini kui sotsialism aga miinus on see et ta on ebainimlikult ebahumaane. Ja kus meil kiiret on päike paistab veel miljardeid aastaid. Robotid võiksid toota kõik vajaliku ja kui on toodetud tarbimisest rohkem võiks osa neist ka seista. Muidugi peaks olema rahvaarv maakeraga tasakaalus ja kasutatama ainult taastuvenergiat sest robotid võivad ju toota ükskõik kui suure tarbijaskonna jaoks ükskõik kui suures mahus kuid probleem tekib millest toota. Muidugi kas roboteid saab kasutada kohe igas sektoris (haridus teadus meditsiin) aga tehisintellektiga ja inimese organismi siirdavate nanorobotitega kes teab. Kuigi jah ajaloos siiani ei olegi inimkond suutnud ellimineerida tööst tulnud pahesid sest ei ole suudetud seda süsteemi luua aga tulevikus kindlasti. Mis jääb siis inimese osaks. Inimesed saavad tegeleda hobidega. Sport muusika näitlemine loomistöö teadus aga ka enda ühiskonnaelu korraldamisega. Ja nii see paradiis maapeale tulebki nagu Jehoova tunnistajad kuulutavad. Sest mis see maapealne paradiis muud ongi kui et inimene saaks ilma tööta ära elada. Nõukogude ajal poleks viga midagi olnud kui ei oleks venestamist olnud
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!