Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
mida raffaello või geisha kommides küll erilist nähakse?
 
märt 18. september 2012, kl 23.41
ostsin oma tüdrukule kommi, mõtlesin, et kingin või nii. ta olnud mulle ju hea kallim. no aga kuna raffaello või geisha kommid tundusid äraleierdatud, siis kuna mul tuttav töötab kommilaos, viisin tüdrukule udupeened, kallimad, kuid täiesti tundmatu firma poolt kommid.

a oleks pidanud ikka need äraleierdatud tooted valima. karp seisab juba pikemat aega ja ainsana söön sellest mina. asi ei ole maitses, nagu tibin ütleb. lihtsalt. ta olla harjunud nende teistega ja see oleks olnud kindla peale minek. ta oleks justkui pettunud mus.

no kallid naised, mida te just nendes kahes nii erilist näete küll?? kui getter tantsusaatest välja kukkus, siis kõik kinkisid talle just nimetatud komme, karpide viisi, nagu teleekraanilt näha sai. ja kui ma olen olnud mõnel sünnipäeval, siis kõik mehed ostavad kingituseks just neid. poesabas ka näen lilletuutu kõrval just neid. kas siis need kuulsad margid on naiste ajud nii segi löönud, et nad enam muud ei oskagi tahta?
 
selline mure siis 18. september 2012, kl 23.47
Mõni kohe on konservatiivsem ja harju uute asjadega. Ega sa siis sellepärast solvunud ole?
No ja geisha ja raffaello on ju head:) Giulian ka (belgia vist).
 
märt 18. september 2012, kl 23.52
ei ole solvunud, kuid püüan leida sellisele käitumisviisile mingeidki põhjendusi.
 
Naine 19. september 2012, kl 00.00
Ära muretse, teinekord kingi need kõigi lemmikud. Võib-olla ei oska ta neid peeni komme hinnata, sest need on nt tumedama šokolaadiga (mis nt kõigile ei maitse) või on nende koostises midagi muud, mis su kallimale harjumatu. Võta seda kui õppetundi, said oma kaaslade kohta jälle midagi uut teada. Nt mulle ei meeldinud tume šokolaad aga praegu armastan ja söön ainult seda. Kunagi meedis nougat aga nüüd jälestan seda.
Vii oma sõbratar nt Meistrite Hoovi või Anneli Viiki kohvikusse vanalinnas. Seal on lai valik maiuseid, mille seast ta saab valiu teha, sina ole täheepanelik ja jäta meelde, mis talle meeldis. Nii on sul teda teinekord lihtsam üllatada.
 
eks oleneb ju naisukesest 19. september 2012, kl 00.26
Mulle just meeldib, kui kingitakse midagi ebatavalist.. :) Rafaellosid ja Geishasid saades olen alati veidi pettunud, sest puudub igasugune üllatusmoment.. ja mees sööb ise suure enamuse
 
sweetie 19. september 2012, kl 01.00
Ma nii suur magusasõber, et vahet pole kas on raffaello või mingi muu tudnmatu.
 
Ülla-ülla 19. september 2012, kl 11.44
Paljudes kommides on midagi erilist, mis nimelt maitseb. Kommid võivad ju olla udupeened, kuid kui neis ei ole seda erilist, siis on nad kasutud. Nimelt kipuvad inimesed komme eelistama maitse pärast, mitte maksumuse järgi nagu konjakit või autosid.
Jah, mulle ka maitsevad Raffaellod. Ja eriti maitseb see mandel seal sees.
Täpselt sama palju maitsevad ka kuskilt Venemaalt toodud Ruzannad, kõik erinevad variandid (saadaval Maximas), mis põhimõtteliselt on samad, mis meie Kalevi Linnupiim, kuid kuidagi parema koostisega. Pole seda hammastele kleepuvat margariini, mis Kalevi omadel, ja ka sisu on kuivem ja parema maitsega. Lisaks on neil avatav kommipaber nagu vene kommidel ikka ja neid müüakse kaaluga, mitte minu jaoks liiga suurtes karpides nagu Kalevi Linnupiima. Sama arvavad ka minu lapsed ja teisedki, kellel neid komme pakkunud olen. Samas esimesel pilgul kiputakse ütlema - vuih, vene kommid, mis soga sa meile sisse sööta tahad!

Nii et inimesed on imelikud - mõnele meeldib üks sort, mõnele teine, ja tõeliselt head meelt teed oma pruudile siis, kui ostad talle ikka neid, mille kohta tead, et need talle maitsevad.

Aga nii uudishimu rahuldamiseks - no mida kräppi sa talle siis ostsid? Olen minagi saanud kingituseks vahel mingid kallid-peened kena karbiga asjad, mis kohe mitte ei meeldi, ehk teaks siis hoiduda?
 
Piff 19. september 2012, kl 12.35
Äkki ta püüab saledat joont hoida? Või talle lihtsalt see konkreetne komm ei maitse. Miks sa isiklikult võtad? Mulle nt Geisha kommid eriti ei maitse, küll aga maitseb Raffaellode sees see plöga. Ja Daimi šokolaad maitseb. Mul oleks 10x rohkem hea meel väikese Daimi üle kui suure karbi udupeente kommide üle, mis mulle ei maitse.
 
rafaello 19. september 2012, kl 12.43
Mmm ... mandel , kookos ja kreem , kõik minu lemmikud .Söön teinekord ka terve paki mandleid või kookoshelbeid paljalt ära.
 
. 19. september 2012, kl 13.51
ei teagi, mida öelda või kelles/milles asi

mulle võib küll kõiki komme kinkida, aga tingimuseks on, et need sulaksid suus (shokolaadi osa siis), sest mingi a-la poola plöga lihtsalt kleebib kurgulakke ja kulub palju kuuma kohvi, et see väkk alla loputada.

mõni inimene rahuldubki näiteks 1 kommiga nädalas.
ma jälle ei viitsi ühega isu tekitama hakatagi- ikka 5 vähemalt korraga ;))
 
u 19. september 2012, kl 14.01
kulla Märt, asi on reklaamis! tee mis tahad, kõik me oleme manipuleeritavad, kuigi seda endale ei tunnista. ma pole üldse mingi kommisööja, aga kui kord naabrilt väikese teene eest selle Raffaello karbi sain, oli kõrvust tõstetud. et ka nagu "valgete inimeste" hulka võetud.
sina ära liialt põe. ja see, et oskad/julged erineda, peaks tüdrukule just muljet avaldama.
 
Naine 19. september 2012, kl 15.50
Ma usun, et viisid naisele kvaliteetsed kommid (kallimad olid ju), mitte Poola suulakke kleepuvat plöga.

Sulle on lihtsalt sattunud väga klassikalist maitset eviv naisterahvas! Ta ei üllata sind iialgi (liiga klassikaline ja läbinähtav), aga sa tead 100% alati, mis ta käima lükkab - kõik tüüpiline ja äraleierdatult romantiline nagu pikad punased roosid, küünlavalgus, holliwoodi paatoslikud ja romantilised filmid, Geiša kommid... Seda talle pakugi ja kõik on õnnelikud. Ära juurdle ja analüüsi, et miks.


Ma olen risti vastupidine, täiesti mitteklassikaline ja ootan oma mehelt loomingulist lähenemist ja vaheldust. Mind on kerge üllatada :) Jah, mul on ka omad lemmikud. Ja Raffaello kommid meeldivad mulle samuti (mandlid!), kuid Geisha on mu jaoks liiga lääge, ma armastan pigem tumedat ja mõrkjat šokolaadi.
Õnneks suutsin oma mehe päris kiiresti välja koolitada ja ta julgeb mulle tuua muid lilli peale pikkade punaste rooside (ta eelmine kallim oli igavalt klassikaline olnud ja ei tunnistanud muid lilli).
 
Muhv 19. september 2012, kl 16.30
Mina näiteks olin väga pettunud, et peale paarikümneaastast kooselu üritas mu (nüüdseks)eksmees mind ikka ja jälle šokolaadikommidega "üllatada", kuigi olen tõeline šokolaadijälestaja. Eks ta siis ise pistiski oma kingitust mõnuga. Ta kavalpea vist lootis, et nii saab plusspunkte teenida - naisele kingitus ja endal suu magusaks tehtud.
Aga Sina võiksid tõepoolest oma neidu pisut kõrvalt jälgida - milliseid maitseid ja kombinatsioone eelistab, kas armastab kokanduslikke eksperimente, või on tuttavas maitses kinni. See ei puuduta ainult komme, vaid ka muud söödavat.
 
märt 19. september 2012, kl 17.18
ma vaatan loomulikult koostisainetesse ja asju, mille loetelu esimesteks sõnadeks on mõistepaar "taimne rasv", panen kohe käest.
aga seda on keeruline seletada, mis kommid täpselt need olid.. aga ühte võin küll öelda.. kaubamajas maksavad need üle kaheksa euro, aga mina ostsin maaletooja laost viiega. jaekauplejate juurdehindlus on ikkagi röögatu!
 
anni 19. september 2012, kl 17.48
maitsed on paraku erinevad, kes ei söö pähkleid, kes rosinaid, kes ei talu kookose maitset jne jne. Ise söön raffaellosid küll ja tumedat sokolaadi aga igasugused karamellid, nätsukommid, marmelaadid ja tavaline sokolaad on asjad mida vist suure-suure näljaga sööksin, kui tõesti muud võtta poleks.
 
ehh 19. september 2012, kl 17.53
plikake on lihtsalt rumal ja teda on kerge ajupesta... Telekas ju näidati, et raffaello peab olema :))
 
mees 19. september 2012, kl 19.33
mingi lasteaia probleem!!
 
ilus naine 19. september 2012, kl 20.21
Selle teema autor pole raudselt mees. Mees ei vingu sellise pisiasja üle ja isegi kõige nõmedam mees ei nimeta oma tüdrukut tibinaks. See on ikka rohkem õelate naiste termin.

Teine tähelepanek. Eesti naine on tihti nii madala enesekindlusega ja rumal, et kui avaneb võimalus teist naist maha teha siis haaratakse sellest kohe kinni.

Kui inimesele meeldivad juhtumisi Rafaello kommid või punased roosid, siis on ta igav inimene, :D. Tase.
 
T 20. september 2012, kl 01.50
Asi on maitses. Armastan raffaello komme, pole midagi paremat avastanud.
 
kaasamõtleja 20. september 2012, kl 07.46
On suuremaid ja väiksemaid söödikuid. Iseenesest ju kiiduväärne, kui keegi valimatult endale igasugust kraami näost sisse ei aja, vaid on valiv või omab maitseeelistusi.
Maitsed on seotud harjumuse, ehk siis harjutamisega. Sai kunagi kaugel elavale sugulasele meie mõistes parimaid eesti komme kingitud ja no ei meeldinud need talle, liiga võõra maitsega olid.
Harjutamisega saab ka liiale minna, liialt palju miskit tarbides tekib ühel hetkel küllastus. Mul juhtus nii kookosega, sestap Raffaello enam ei meeldi.
Kitsastes oludes või vanemate teadlikul valikul teatud söögikraamist hoidumise tingimustes üleskasvanud inimesed on üldjuhul kõigesööjad. Nii on see seni, kuni endale vaba voli andes küllastumiseni jõutakse ning taibatakse, et see niiöelda keelatud või kättesaamatu kraam ei mekigi nii hüvalt, kui kunagi näis.
Muidugi ei saa välistada ka snobismi või peen olla tahtmist, ehk siis tunda end ka valge inimesena. Sel juhul on teistele endast teatud mulje jätmine olulisem kui tegelikud soovid/eelistused.
On meil üks sugulane, kes turult uhkeid ja odavaid kommikarpe kinkimiseks ostab. Sisu ja vorm on olnud karjuvas vastuolus ja nii on tekkinud eelarvamus kõigi ta kingitavate maiustuste suhtes. Vahel aga pole karbisisul vigagi.
Võib aga ka nii olla, et maiustustest üldiselt tahetakse hoiduda (kaalu hoidmise või tervislikkuse pärast), kuid on teatud maiused (nt Geisha ja Raffaello), millest hoiduda ei suudeta.
 
Nii lihtne see ongi 20. september 2012, kl 09.59
Minu jaoks on peamine põhjus reklaam. Reklaamitaksegi ju, et Raffaello ütleb rohkem kui tuhat sõna ja Geisha on suurepärane kink suurepärasele saajale. Ehk siis mõlemad kommid on tähenduslikud. Päris söödavad ka. Tundmatute kommide kinkimisel seda tähenduslikkuse momenti juures ei ole.
Ma ise raffaellot ei armasta ning mees teab seda ja mulle neid kunagi ei kingi. Küll aga on meie suhtes "tegija" geisha kommikarp. Samas ise ostan ma lastele, mehele ja vanematele tavaliselt just raffaellosid, sest neile need maitsevad. Ja on tähenduslikud.
 
reklaamitu 20. september 2012, kl 11.07
Kas tõesti jälgitakse reklaame? Telekanaleid on ju nii palju, et ikka leiab reklaami ajaks miskit muud vaatamisväärset. Paberkandja reklaame saab aga lihtsalt eirata.
Tuleb tunnistada, et Raffaello tunnusmuusika on mullegi tuttav ja silme ees ka mingi baleriin, kuid Geisha reklaami ei mäleta absoluutselt.
Usun, et minusuguseid reklaame mittearvestajaid on ikka rohkem.
 
Täpitriin 20. september 2012, kl 11.23
Reklaami järgi küll ei otsusta, kuigi Geisha reklaamid on reeglina väga lummavad ja sobivalt orientaalse alatooniga. Geisha on mu igiammune lemmik ja kuni seda pole ära solgitud, see nii ka jääb. Olen suur magusasõber, samas eelistan süüa pigem vähem ja head kui odavat rämpsmagusat.
 
ingrid 20. september 2012, kl 14.07
Missuguse tundmatu firma kommid need olid siis, mis sa tüdrukule viisid? Tahaks lausa teada. Äkki õnnestub ka hankida...

Minu jaoks on keiša ja raffa üli- ja ülemagusad, lääged. Samas, paar tükki maha ei tapa ja keegi ju ei käse korraga viite kilo ära süüa.
 
raffaello jälestaja 20. september 2012, kl 14.38
Mulle on need valged kookospallid juba täiega vastumeelseks muutunud! Kunagi kui kaugetel aegadel alles tulid eestisse, siis olid jah head. Nüüd aga on need ju poes nii tihti soodushinnaga ja siis pidevalt kingitakse mulle neid (kallim, sõbrad jne). Olen kallimale ka öelnud, et mulle need kommid eriti ei maitse, aga ta unustab vist ära ja järgmine tähtpäev jälle need :( Söön heal juhul yhe kommi ja ülejäänud sööb tema!
Mul oleks just väga hea meel millegi uue ja erilise üle!

ps. sama lugu on lilledega! Kallim kingib iga jumala kord punaseid roose, kuigi olen korduvalt maininud, et minu lemmiklilled on liiliad! Oehhh...
 
kass 20. september 2012, kl 15.00
Imelik, et te Poola maiustusi sarjate. Kui keegi üldse oskab maiustusi teha, siis on see Poola - ei mingit koonerdamist. Kuigi ausalt öeldes pole ma Eestist Poola maiustusi ostnud, võimalik, et tellitakse ainult kõige odavama otsa komme. Aga kui Poola satute, siis kindlasti külastage kommi- ja jäätiseletti.

Teemaalgatajale võin öelda, et Raffaello edu on tõhus PR. Ju siis enamikes naistes peitub balletikleidiga printsess.
 
Raff 20. september 2012, kl 15.42
Raffaello on Poolas toodetud.

Arvestama peab iga inimese isiklike eelistustega, kui tahad talle meeldivat üllatust teha.
 
.. 20. september 2012, kl 17.05
see 'poola' siin jahh rohkem nagu sõimusõna ja võrdub sõnaga -odav-..
kusjuures olen tundnud ka üsna hinnalistel kommidel sellist 'odavat' maitset.

ma ise tegelikult eelistan hoopis häid alkolisandiga komme või siis head mõrushoksi.
((: tihti tuuakse mulle hoopis nö lähteained :)))) ehk siis vahukoort, kanget šokolaadi, erinevaid pähkleid.. - kodused trühvlid ikka üle kõige.
 
Mia1 20. september 2012, kl 17.22
Ma ei ole eriline kommisõber, üldse ei armasta ma šokolaadikomme. Kui keegi tuleks mingi kalli karbiga, siis oleks hea meel, et meeles peeti ja mõeldi, aga kommid jääksid söömata.

Aga Raffaello maitseb, kuna need on sellised kerged, mitte rasked, tummised, lääged šokolaadiplönnid. Wiener Nougat ka pmst maitseb, see on kuidagi natuke teistsugune. No ja mis siis sellest, et nad on turundatud kui romantikakommid ... kui need inimesele maitsevad, siis ei maksa seda ju häbeneda.
 
mandlisõltane 20. september 2012, kl 19.34
Mina lausa jälestan šokolaadi, minu jaoks on see plastiliin. Magusast söön vaid vahel harva halvaad ja beseed. Aga Raffaello läheb alati hästi peale, kookos on okei, see mahe kreem maitseb, ja eriti kaifin seda viimast maitset, röstitud mandlit.
Jah, paraku on stiilitunne üks asi, aga maitse hoopis teine asi. Nii et kui minu bf mulle hiigelsuure paki raffaellosid tooks, annaksin talle selle maitsetu ja labase kingituse otsekohe andeks :P
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!