Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
moos ja selle tervislikkus
 
moosimari 13. märts 2009, kl 15.55
kas moos on tervislik või ei? tegelikult on ju moosis väga-väga palju suhkrut, mis teadupoolest ei ole hea. samas on seal vitamiinid. vitamiinid vist jäävad keetmisel alles siis? või kuipalju üldse jääb peale moosi keetmist marjadest ja puuviljadest midagi tervislikku alles?

kas moos on tervislik?
 
. 13. märts 2009, kl 16.01
minu arvates moos palju tervislikum kui shokolaad, karamellikommid, skitlesid, m&m-sid- mis igast saasta värvaineid täis.
Moos võibki veidi magus olla. Kõige parem on just ise marjad korjata, osta ja oma maitse järgi suhkurt lisada, kui moosi teed.
 
üks mõte 13. märts 2009, kl 16.13
kui on toormoos, siis jäävad vast vitamiinid alles...
 
w 13. märts 2009, kl 16.47
kui on armastusega tehtud ja purki pandud, siis mis seal halba on
 
B 13. märts 2009, kl 16.51
Mustsõstra toormoos on minu lemmik.
Tervislik c-vitamiini pomm, mida samas nii palju ju ei söö, et nüüd suhkrut liiga palju saaks.
 
ei söö 13. märts 2009, kl 16.56
Moos ei ole tervislik, sest kuumutamisel-keetmisel vitamiinidest suur osa hävib. Teiseks sisaldavad kõik moosid ka lisasuhkrut.
Kui tahad magusat aga tervislikku, siis söö mett või värskeid puuvilju!
 
yx 13. märts 2009, kl 16.59
Moos on sama tervislik kui sai
 
to w 13. märts 2009, kl 17.00
armastus ei puutu nüüd kuidagi moosi suhkrusisaldusse või vitaminnide säilimisse.
 
kk 13. märts 2009, kl 17.49
Moos ei ole tervislik. Poemoos, mis on värv- ja lõhnaaineid täis, on suisa kahjulik. Ise vahel ostan pisikese purgi, aga lastel ei luba poemoosi süüa. Kodus tehtud moosi võivad muidugi süüa.
 
hm 13. märts 2009, kl 18.09
Nohh tee siis rafineerimata suhkruga moosi. Ei oska öelda, palju vitamiine moosi alles jääb.
 
mh 13. märts 2009, kl 20.38
Omatehtud moos, kui liiga kaua ei keeda, liiga palju suhkrut ei lisa ja õhukindlalt suled- kindlalt tervislik. Armastusest niipalju, et heade emotsioonidega valmistatud toit on alati parem, kui vastumeelselt kokkukeedetud asi.
Vitamiinid vbl ei säili nii nagu sügavkülmas (peale sulatamist ka sealt kähku kaovad), aga marjad sisaldavad palju tervisele kasulikke happeid ja antioksüdante.
 
as 14. märts 2009, kl 08.54
Ega ta kahjulik ka pole. Saad kaloreid ja ongi kõik, mingeid sünteetilisi aineid sisse ju ei söö kodumoosiga. Maiustuste asemel kindlasti moos parim.
 
. 14. märts 2009, kl 09.23
Näiteks Salvesti vaarika-mustsõstramoosi pakendi peal oli silt : suhkrusisaldus : 50g 100g kohta !! :S . Õudne ju! Loogiline, et ta kasulik pole. Mida rohkem suhkrut, seda hullem.
 
. 14. märts 2009, kl 10.52
lähed metsa, korjad marjad, keedad moosiks suhkruga, paned purki. see kõik ON kasulik. igatahes kasulikum, kui poekommid. (poest võib osta vaid tumedat shoksi, sest see on ka kasulik veidigi).
sellisel omatehtud moosil (võib olla ka toormoos või külmutatud) on nn hea aura... isegi muidu kahjulik suhkur saab paremaks koos marjadega..
muidugi võib marju ka ise kasvatada mahedalt... . turult saab ka, aga metsamarjad on pottijõudmist liiga kaua oodanud ja aiamarjad on sellele lisaks ka veel ülevätatud ja pritsitud.
 
yx 14. märts 2009, kl 11.51
"armastusega tehtud moos on tervislik", "moosil on hea aura" Nagu näha on moos midagi rohkemat kui lihtsalt toit.
 
** 14. märts 2009, kl 12.39
igatahes on kodus tehtud moos parim pannkookide peale või kui magusaisu tuleb. Poes müüdavad lõhna-, säilitus- ja värvaineid täis maiustused ja moosid ilmseilt tervislikud pole .
 
suhkur? 14. märts 2009, kl 14.53
Moos kahjulik, sest sisaldab suhkrut?
Kas suhkur siis tuleks toidusedelist päris välja jätta või? Aju vajab töötamiseks just süsivesikuid (üliõpilased on omal nahal tundnud, kuidas sessiperioodil magusaisu piinab ja iga magus palake tundub muinasjutuline). Kust neid süsivesikuid siis saada? Mingist vitamiinitabletist?

Poemoosi kohta ei oska midagi öelda, aga kodus keedetud moose on meie pere liikmed kogu elu söönud ja pole veel surnud. Ei surnud ka meie esivanemad sellest kodusest moosist.
Kummaline on kuulda naiste juttu, et moos on kahjulik, aga oma lapsele ostavad pulgakomme, jäätist, värvilisi jooke, kummikomme ja muud sellist kraami.
 
Eputrilla 21. aprill 2021, kl 02.20
Poe moosil võib e-aineid sees olla. Seda moosi küll ei sööks. Kuid on müügil ka e-vaba moos.See on tervislik. Moos on kasulikum kui mistahes pagari või kondiitri toode sest kõik saiad ja koogid ning tordid sisaldavad meeletult e-aineid.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!