Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kahtlane kullassepp
 
<> 20. september 2013, kl 19.17
Nonii, on siis minul üks kallis kiviga sõrmus, mida paar aastat kandnud ja tahaks rodeerida lasta. Käisin Tallinnas ühes kohas ja sealne kullassepp ütles, et selle sõrmuse puhul läheb väga-väga kalliks, ta lausa ohkas, kui kalliks läheb ja kuna tema seda teenust ei paku, saatis edasi Vanalinna kullassepa juurde. Seal juhtus midagi veidrat. Esiteks uuris ja puuris sealne sepaonu kivi, siis ütles rodeerimise (mis ei puuduta kivi) hinnaks 18 eurot. Olin meeldivalt imestunud ja jäin nõusse ning palusin tal seejärel briljandi sõrmusest kohe välja võtta, et see ei pea tilpnema jääma kuskile. Ma poleks oodanud, et sepp niiviisi reageerib, et mu välja viskab!! Ma olevat teda solvanud. Lõi peopesad letile ja käskis mul lahkuda! Minu eesmärk ei olnud teda solvata, vaid lihtsalt ettevaatlik olla. Isegi ei kasutanud sellist kahtlustavat tooni. Tema oli aga kogu aja nii ülbe ja kidakeelne minuga. No mis õigusega tema solvus, mina olen ju klient! Ma lihtsalt marssisin välja sealt, mis sellisega ikka vaielda. Uhh.

Nüüd mõtlen, et mul vist täiega vedas. Kui kivi oleksin endaga kaasa võtnud, siis oleks ta selle töö-otsaga kahjumisse jäänud, seepärast viskas mu ruttu välja, et diilist taganeda. Kes saab aru, see saab aru, mida sellega mõtlen.
 
Pirre 20. september 2013, kl 19.33
No tundub, et sul tõesti vedas.

Ma isegi ei tea, kas ma sinu asemel kuidagi reageeriksin. Ega sa vist midagi muud teha saagi, kui ennast kiita ettevaatlikuse eest ja lugeda juhtum õppetunniks.
 
heh 20. september 2013, kl 19.40
solvus sellepärast et kuna tahtsid kivi eemaldada, siis jäi mulje et pead teda vargaks :)
 
<> 20. september 2013, kl 19.56
Nojah, võimalik, et ta sai asjast nii aru, aga aus sepp ju ei solvuks vaid täidaks kliendi soovi. Pealegi see, mida sõrmusega teha lasta tahtsin, ei puudutanud kivi. Ma ei nähvanud vaid nii muuseas, kuuldes, kui soodne teenus tegelikult on, heatujuliselt veel palusin kivi kohe välja ka võtta, et ta ju nagunii peab seda tegema :( No ja ta enne seda veel hindas sõrmuse hinnaks, kui see oleks uus, mingi niru veerandi sõrmuse tegelikust väärtusest, kuigi ma tean täpselt, mis see sõrmus väärt peaks olema (teiste kullasseppade hinnang + sertifikaat)
Ma arvan ta oleks odavama kivi sisse pannud ja edaspidi kui oleksin hinnata lasknud, siis olekski sõrmuse hind see hädine veerand, justkui kinnitaks tema sõnu. Aga kes see ikka tõde teab. Lihtsalt tahtsin kogemust jagada.
 
<> 20. september 2013, kl 20.03
Ma tunnen, et olen ise solvunud, et tema arvas, et teda solvata tahan. Hehh. Aga kuna ta kivi ei eemaldanud, siis lihtsalt lahkusin sealt. Minu tingimust ei täidetud. Kus on kirjas, et ehe peab täies tükis kohapeale jääma? Ma rahvuselt juut ka, niiet ma alati selline ettevaatlik :D
 
8-D 20. september 2013, kl 22.53
Juudi peabki poest välja viskama, muidu on tüngasaamine garanteeritud.
 
<> 21. september 2013, kl 00.42
Hahaa! :D
 
aastaid tagasi 21. september 2013, kl 09.10
viis mu tuttav keti kullassepa juurde parandusse, aga tal oli keti kandmisest päevitusrant kaelas ja tagasi saades, arvake kas kett oli lühem või mitte. Asi sees siis iga kord paar lüli ära võtta, nii see mant koguneb. Aga usun, et enamus kullaseppi ikka ausad.
 
ka kogemusi 21. september 2013, kl 11.59
mul emal käis kaks korda kett paranduses- esimest korda läks KOHE uuesti puruks ja teist korda vandus, et kett on lühem.
Olen kuulnud ka teiste hoiatusi selle kullassepa kohta ja arvan, et tegu on tõega.
Kivide vahetuse kahtlus ei oleks olnud vaid teil peale tagasisaamist, seda on olnud ka teistel..mul täidtütar tellis ebay kaudu sertifikaadiga teemantsõrmuse, mille pidi laskma väiksemaks teha. Kui sai tagasi, siis mõnda aega hiljem avastas, et teatud valguses on sära teistsugune. Läks kontrollima, oli laboriteemant vms, igatahes see, kelle käest ostis, oli juveelipoe omanik ja top rated seller. Oli ja on siiamaani kindel, et kivi vahetas see kullassepp ära.
Vaielda polnud kellegagi!
 
<> 21. september 2013, kl 12.38
No vot! Minu plaan on järgmine: lasen ühe kullassepa juures kivi ära võtta ja siis lähen lasen kivita sõrmuse rodeerida, et keegi ei solvuks.
 
khm 21. september 2013, kl 12.43
lase parem kõik teha ühe kindla kullassepa juures- minul on vaid 1, keda usaldan, ta kullassepp olnud juba miski 30 aastat. Töötab Juveeltehase majas Mustamäe teel.
 
ss 21. september 2013, kl 17.58
Vat kui loll ma olen, pole selle peale tulnudki, et kivid lasta enne eemaldada ja ainult sõrmus sinna jätta.
Nüüd peaks vist kuskile kontrolli minema, et kas mu brilljandid on ikka alles!
Hirm tuli peale.
 
lunagi 21. september 2013, kl 21.29
Olen kuulnud küll selliseid stoorisid kus kullasepp vahetab kivi ära odavama vastu. Kuulsin niisuguseid asju kullaseppade endi käest.
 
Kroko 23. september 2013, kl 17.54
kullaseppadel pole enam nii head sissetulekut kui vanasti. Prpuad toid vanaaegseid tsaari mynte ja tahtsid et sellest tehakse maitsetuid korvarongaid. Mynt voeti loomulikult ära ja korvarongad tehti tavalisest kullast.
 
:P 23. september 2013, kl 23.22
No aga mine siis juudist kullassepa juurde, või teda ka ei usaldaks? :P Ja sõltuvalt ketist ja vigastusest see võibki parandamisel lühemaks minna, mind on näiteks selle eest enne parandamist hoiatatud.
 
triin tln 25. september 2013, kl 00.30
Tegelikult hea, et sellist kogemust jagasid, ma ei tulnud selle pealegi.
 
kullassepa tütar. 25. september 2013, kl 09.14
Nii palju linnalegende ja puhast pullikakat kui see teemaalgatus sisaldab, ei olegi kaua lugenud.

Kas siis kette ja muid ehteid teil enne ja pärast parandust ei kaaluta? Kindlasti tahtis klient ekstra hinda kivi eemaldamise ja paigaldamise eest tasuda (see nagu polekski töö, Ja kliendi toodud kulda ei kasuta tänapäeval ükski kullassepp. See läheb kõik proovi alusel vanametalliks, kui just mingit erisulamit vaja pole (värvi alusel vms)... Ehted tehakse ikka materjalist, mis proovikojast pärit.
 
marta 25. september 2013, kl 11.13
mismoodi ei tehta kliendi toodud kullast - ma hiljuti just lasin kõik oma "klibud" üheks ilusaks ehteks teha?
 
to kullassepa tütar 26. september 2013, kl 16.59
teemaalgataja tahtis sõrmust rodeerida, minu arusaamise järgi on see valge kulla puhul näiteks nö kriimude eemaldamine, st kattematerjali uuesti ülekatmine läike taastamiseks ja pisikriimude täitmiseks. tundub ju loogiline et enne kivid eemaldatakse, muidu on need ka pärast rodeeritud :D et siis nagunii kui peab kivid eemaldama enne siis miks peaks olema "loomulik" kivid kullassepa kätte jätta? see oli siis kommentaatorile "kullassepa tütar"
ja mis jama see veel on et ma viin oma kulla kullassepa juurde ja ta viib selle vanametalliks ja mulle teeb tellitud ehte hoopis proovikoja metallist??? no anna abi tõesti :D:D:D
 
to kullassepa tütar 2 26. september 2013, kl 18.11
Nii rumalat inimeste ei saa olemas olla :)
Muide kliendi toodud kulda kasutavad kõik kullassepad, kas siis ei ole kuulnud, et vanaema sõrmus vms asi lastakse ümber teha.
Oh jummel küll..kui rumal!
 
u 29. september 2013, kl 12.39
ega keegi ei tea, kas Gunnar ikka tegutseb veel? viimati töötas Keskturu lähedal, uhkustas, et on käinud Soome vahet laeva peal jõuluvana tegemas. tema tundus väga usaldusväärne!
 
eee 01. oktoober 2013, kl 00.37
Minagi olen oma peened ketid ja sõrmused kokku sulatada lasknud ja nendest ühe keti ning ühe sõrmuse tellinud. Peale ehte valmimist läheb see proovikojast läbi, nii pidi käib see asi ikka. Äkki kullassepa tütar asjast valesti aru saanud? Ja "kaduma" läheb alati midagi, juba lihvimisel.
 
melo 01. oktoober 2013, kl 18.04
to eee:
kullassepa tütar ei ole millestki valesti aru saanud. Lihtsalt siin erinevate sigatsejate tegusiud käivadki õigustamas nende "pereliikmed". Kui enamus inimesi kunagi ühes artiklis mõistis hukka loomade oma lõbuks tapmise ehk siis jahipidamise käis teema all targutamas ja kritiseerijatele nende vorstihimu mõõtmas "jahimehe naine" ja "jahimehe tütar", siin siis kullassepa sulitsemist kiidab ja õigustab "kullassepa tütar"

Elementaarne:))
 
... 02. oktoober 2013, kl 22.30
Just mõtlesin kihlasõrmust puhastama viia. Nüüd ei teagi kuhu julgen pöörduda.
 
totu 03. oktoober 2013, kl 11.26
Viisin 14,25grammi hambakulda, et teha sõrmus. Kaaluti ära, ja anti mulle mingi lätakas, millaga pidin sõrmuse kätte saama Öeldi, et hambakuld on liiga pehme ja sinna sulatatakse juurde midagi. Sain sõrmuse kätte, siis seda ei kaalutud, pidin veel raha juurde maksama kuna kullast oli puudu tulnud. Mul on tuttav apteeker ja palusin temal sõrmuse ära kaaluda, kaalus 12,75 grammi. Kõik mu enda süü kuna usaldasin kullasseppa, lollidelt tulebki kuld ära võtta.
 
kullassepp 05. veebruar 2014, kl 18.50
Tere! Kui on abi vaja alti valmis, Kullast Sűda OŰ
 
ei 05. veebruar 2014, kl 19.25
Kullasepa 3 Sangla kullasepa fie-t ei soovita kuna minu väärtuslikud kuldkõrvarõngad parandati seal nii ,et nädalaega sain kanda ja läksid samast kohast katki.Arvet mulle ei antud ,ulatati mingi metallist lätakas numbriga mille alusel sain oma kõrvarõngad kätte.Kullasepp keeldus oma praaki parandamast.Poe juhataja minu kirjalikule kaebusele ei ole vastanud.Kohal käies kaebamas naerdi mulle näkku ja öeldi et teiesuguseid käib siin iga nädal.Tarbijakaitsest vastati toimunu kohta,et nemad olmeprobleemidega ei tegele.Ei hakanud aega raiskama kas 400e kõrvarõngad on olme.Kullasepp oli Vaher prillidega keskealine mees.
 
irw 05. veebruar 2014, kl 19.38
loll saab igal pool tynga ja jalaga tagumikku!
 
/ 05. veebruar 2014, kl 20.11
Tark õpib ka teiste kogemustest.
 
väga hea 05. veebruar 2014, kl 22.27
Tahtsin just sealt Sanglast ühe töö tellida, aga käin neist suure kaarega mööda !
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!