Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
veremürgitus?
 
aaa 28. juuni 2009, kl 21.25
eile sain villi peopessa ja nahk läks katki sealt. täna on natuke punane ja punane joon jookseb sealt välja. ei valuta ja enesetunne on enamvähem, panen aina braunaovidoni peale ja vahapeal kaob joon ära. paar aasta tagasi oli lapsel sama asi tallaall ja siis käisime traumas aga arst ei teinud sellest suurt numbrit, puhastas ära ja ütles et lihtsalt põletik mitte veremürgitus. mida teha? netist ei suutnud leida kuskilt infot veremürgituse kohta...
 
nonoo 28. juuni 2009, kl 21.32
Veremürgitusega kaasnab kindlasti palaviku tõus,valu haava ümbruses.Tõsisema olukorra puhul hakkavad haava kohast nagu punetavad kiired või lihtsalt kuripunane üha laienev ala tekkima.Siis on ka veel aega arsti poole pöörduda.Niiet,rahu-tõenäoliselt mitte midagi tõsist.Hoia haav puhas,kasuta ravimit ja mõne aja pärast on ok.
 
* 29. juuni 2009, kl 09.53
no ega veremürgitus siis nii lambist teki, et teen katki ja kohe ongi mürgitus kohal.
 
täiskasvanu 29. juuni 2009, kl 10.47
Viimasele!Kuidas ta siis ikka tekkib:)enne läbirääkimised ja kui kokkulepet ei saavutata võtab mürgitus asja ette...Piisab organismi nõrgemast vastupanuvõimest antud momendil ja pahatahtliku batsilliku olemasolust sel momendil.Ega teetanus ka niisama lihtsalt ju ei teki,et haavake ja olemas:)...Tegelikult piisab väikese mullase klaasikilluga käe naha vigastamisest ja teetanus olemas...
 
äö 29. juuni 2009, kl 10.58
Sepsis (veremürgitus) ja selle tüsistused on ühe ja sama haiguse progressioon (areng) ning põletikust on haaratud ka esialgsest haiguskoldest eemal asetsevad organid, mis viivad organfunktsioonide langusele või organite puudulikkuseni – organid ei täida neile omaseid funktsioone ning lakkavad töötamast. Haige kehatemperatuur võib olla nii üle 38°C kui ka alla 36°C (hüpotermia), võib esineda tahhükardiat (tavapärasest sagedasemat südame löögisagedust), teadvuse kadu.
 
kaak 29. juuni 2009, kl 11.17
mul oli sama asi ja tagantjärgi nimetan seda lümfisoonte põleikuks, aitas lahjendatud viinakompress põletikulisele kohale.
 
arvaja 29. juuni 2009, kl 14.31
Ma arvan, et sul on kerge hüpohondria :) Sepsis on ikka raske seisund, siis oleks sul ikka väga s*tt olla. Isegi tavalise põletiku korral tekib palavik, rääkimata sepsisest.
 
täiskasvanule 29. juuni 2009, kl 14.38
nimest lähtuvalt võiksid veidi targemat juttu ajada.....
 
peast mürgitus 29. juuni 2009, kl 17.35
palun pakkige ennast mullikilesse, et iga pisima kriimu pärast ei peaks paanikas delfisse jooksma.
 
mm 01. märts 2010, kl 14.58
Kuule peast mürgitus, ole kuss, tõesti parem karta kui kahetseda ja normaalinimene ei teagi, mis täpselt on veremürgituse tunnused...ise lõikasin veene lolli peaga ja selle haava kohale on tekkinud suur tumepunane laik, ei saa aru, miks see on, sõber ütles, et küllap on veri naha alla voolanud lihtsalt...aga ikka väike hirm on sees, kuigi kõrget palavikku ei ole...
 
ohoh 01. märts 2010, kl 16.16
viimasele, ole rahulik, palavik tuleb ka.
 
kuritädi 01. märts 2010, kl 19.46
kullakesed, sepsisega te varsti isegi ei kõnniks, rääkimata sellest et delfisse kribama jõuaks joosta:D
 
diagnoos 01. märts 2010, kl 23.49
...kui lapsel oli paar aastat tagasi sama asi, siis see ju ei olnud sepsis e veremürgitus.
Õige on see, et sepsis areneb vahel ülikiiresti..ka lihtsast nõelatorkest.
Ja ka see on õige, et ka algava sepsisega siin sa enam ei kribaks:)
Pane peale pissi ja hommikuks on asi korras kui tegu tavalise lokaalse põletikuga on. (järgi proovitud!)
 
ugg 05. aprill 2010, kl 20.59
ma käisin 4 päeva tagasi põlve meniski opil
ja tahaks teada et kui kaua peaks olema möödas enne kui suitsetama võin uuesti hakata ja kas see mõjutab kuidagi põlve taastumist
 
Oi 05. aprill 2010, kl 22.13
Mul on olnud sepsis. Päris raske seis oli. Seotud oli sünnitusega.
Selle peale aga küll ei tuleks, et haavakesest või katkisest villist veremürgitust karta. Elus on korduvalt ville katki läinud, mittepuhtas keskkonnas haavu tekkinud (nt. paljajalu poris klaasikillule astunud) ja puhtamas keskkonnas sisse lõiganud. Mõnes neist haavadest on ka põletik tekkinud, kuid veremürgitusest on asi ikka kaugel.
Kui väga kardad, näita arstile. Teatavasti on hirmul suured silmad. Mina puhastaks piiritusega ja paneks põletikuvastast salvi peale ning karta ei oskakski.
 
Kurb! 21. august 2011, kl 16.49
Mida teha? mul on hetkel vvasakul käel kolmas sõrm nii et on punane, mingi paar päeva tagasi oli põletik , salv võttis põleti ära, nyyd kasutan veel seda salvi , ja on ümbert ringi punane. ja selline kole, küüne peale kasvab see nahk vms, valge.. mis teha? mis aitaks sellele sõrmele? mida ma tegema pean ?
 
eelmisele 21. august 2011, kl 17.30
Kampriõliga kompressid vähemalt paar päeva kogu päeva vältel. Vajadusel pöördu perearsti poole. Sul on nahaaluskoe põletik. Ohutu, aga ebameeldiv.
 
vill 21. august 2011, kl 17.55
mul jalald kingadest ville täis.teen katki siis paraneb kiiremini
 
eelmisele , kes vastas mulle 21. august 2011, kl 19.11
kas sa oled kindel et on ohutu , ta nagu eriti ebameeldiv pole, aga nuh kui ma salvi peal hoian siis natukene tuksub vn :)
 
eelmisele veel! 21. august 2011, kl 19.16
see ei saa olla mmingi põletik , mul oli küüne juurest üks nahatükk lahti,ja siis sellest läks umbe, ütles perearst.... ja siis nyyd põletiku enam pole on selline punane jne ... kas miski asi siis torkas sinna nahatüki alla või läks mustus sisse.:/ maitea
 
ssasd 03. september 2017, kl 19.37
 
ok 03. september 2017, kl 19.38
mida teha mul on vere mürkitus
 
Tshikk tulevikusr 03. november 2023, kl 21.30
Tean, et aega on teema püstitusest ülimalt kaua möödas kuid, olles hüpohondrik, oli mul just seda postitust enda rahustamiseks vaja.
Jah, iga haav ei ole kohe sepsis ning Dr.Google on kurikuulus dramatiseerija, kuid kui haav näeb tavapärasest teistsugune välja siis teadmatule võib see parajalt hirmu küll tekitada.

Rahunege kes te kohe pori loobite :p
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!