Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
majake põllu pääl
 
omanik 10. september 2009, kl 18.42
Kuidas suhtute neisse, kes suurte laenurahadega ehitasid omale küprokonnikese põllu peale. Ei kaunist loodust, infrastruktuuri, ei õiget ühendust keskusega. Aga nii uhke on ju olla majaomanik, olgugi, et laenu maksta vbl ei suuda ja lõunaks saab perele vaid kiirnuudleid pakkuda.

Ja keegi ära osta ka enam ei taha.
 
einohh 10. september 2009, kl 18.46
Mida sina sellepärast põed, eks igaüks tea ise, kuidas elada tahab.
 
Põlluomanik 10. september 2009, kl 18.53
Vaata, kui selle laenu võtmise tingis eluaseme äärmine vajadus siis pigem kahjutundega. Ütleme, et sel 4-liikmelisel noorel perel oli 1-toaline korter ja nad lihtsalt vajasid eluruumi. Laenu jagati ju lahkelt kõigile, miks mitte võtta ja püüda. Kurb.
Kui põllule kolimise tingis mentaliteet "naabrist parem" siis ei oska küll miskit kosta. Näiteks kui selsamal 4-liikmelisel perel oli täiesti normaalne 3-toaline lasnaka korter normaalsete naabrite ja poega ukse ees siis on põllumaja hankimine lollus ju... suure raha eest ja kiiresti-kiiresti. Eks need, kes arvavad, et kolmetoalises korteris kaht last kasvatada (ja veel neid ühes toas pidada!) on sulaselge nõmeduse tipp ning haiglase eluviisi ülim väljendus - olid siin vahepeal ju kõvad arvamusliidrid. Ja kahjuks neil liidreil järgikaagutajaid jätkus.

Muide, rääkides kaunist loodusest ja infrast: ka sellised praegused väga kuumad ja ilusad kohad nagu Nõmme, Laagri, Mähe, Muuga olid kunagi põllupealsed kolkad. Aega läks aga asja sai. Ja keskus laienes kah.
 
kuidas võtta 10. september 2009, kl 19.06
Minu sugulastel on nn. küprokonn (puit-välisvoodriga ja seest küprokiga väike maja).

*laenu maksta suudavad küll, sest ostsid selle maja kinnisvarabuumi alguses, kui ei hinnad polnud veel tipus

*loodus pole küll midagi erilist, aga perenaine kiidab väga linnamüra puudumist. Teiseks aia olemasolu, kus saavad olla lapsed ja koer ja kus saab omaistutatud taimi imetleda.

*majas on hea ahi, on nii soe (tavaliselt kütavad üle päeva) kui ka küttele kulub vähem.

Igatahes ei kahetse ja ei taha müüa.
 
tfa 10. september 2009, kl 19.19
Milleks halvustada!? Elamurajoon kus mina praegu elan oli 80 aastat tagasi samuti puhas põld-nüüd on prestiizne aedlinn.
 
eh 10. september 2009, kl 19.40
täna on mingisugune pööbli spetsiaalõhtu? järjest on teemad, kus pööbel sisiseb. võõras rahakott on ikka nii põnev, eksole. oma väikeses magalakorteris on vaja endale pähe taguda, et on jah korter, aga näe neil on põllu peal maja ja on ikka luuserd. mul oma suures ja korralikus kivimajas nõmme mändide all ei tule küll pähe teisi majaomanikke materdada, asugu nende majake kasvõi soos. ära tule ütlema, et oh, sa ei ole sugugi vaene rott, tead, kes ise oma tööga midagi saavutanud on, ei ole nii õelad nagu sina, kui sinutaolisel midagi on, siis oled ehk midagi pärinud, vanemad on andnud või oled mõnele rikkale jobule külje alla ujunud.
 
? 10. september 2009, kl 20.01
Suhtun nagu igasse teise - ükskõiksusega
 
oobe 10. september 2009, kl 20.12
Äkki keegi ütleks, mis töö see selline oli, millega nii ruttu ratsa rikkaks sai, et majad, suvilad, autod, ja muu tilulilu endale juba varases nooruses ja ruttu-ruttu sai kindlustatud? Teaks kah õppust võtta.
Aitähh.
 
kah "omanik" 10. september 2009, kl 20.15
Kuna olen rott ja paljas nagu püksinööp siis, suhtun nagu sinagi, omanik, äärmise kadedusegaja! Aga,et seda mitte välja näidata siis halvustan neid, nagu sinagi!
 
prole lumpen 10. september 2009, kl 20.17
nojah, on tore elada, kui ühel pool onnikest on raudteeliiprid, teiselpool kulgeb suur maantee. Tõepoolest, võrreldes linnamüraga valitseb tõeline vaikus.
 
maakas 10. september 2009, kl 20.24
Mitte kuidagi ei suhtu. Nagu enamikku inimkonda, muide. Mul on muidki muresid.
 
no 10. september 2009, kl 20.32
hästi vaatan, vähemalt inimesed üritavad. Hullem on lasnaka paneelis elada.
 
oobe 10. september 2009, kl 20.40
Et siis see töö....
See OMA töö mille eest saaks...
?
 
muig 10. september 2009, kl 20.41
to oobe
kujuta endale vähem ette ja ära kadetse. tööd võiksid ka teha.
 
proua Kortspõhi 10. september 2009, kl 20.43
Halvakspanu on pigem tingitud eramust kui tühermaal asuvast krundist, sest viimane võib aastate ja aastakümnete jooksul tõepoolest sobivas suunas edasi areneda ning elamiskõlbulikuks piirkonnaks kujuneda; enamik lihtsalt ei suuda aru saada, kuidas koerakuudis või minugipoolest kanalas elamine, kus hajameelsusest käega vastu seina toetudes sellele augu sisse vajutad, on parem mugavustega korterist, mille samasuguse raha eest võib muretseda. Mõistus tõrgub neid hütte majaks nimetama.
 
heh 10. september 2009, kl 20.44
sa, korts, oled ise ka mõnes sellises majas käinud, kus seina sees augud või oled ainult Õhtulehest lugenud?
 
proua Kortspõhi 10. september 2009, kl 20.54
Jah ja nüüd olen targem: järgmisel korral sisenen sinna kindluse mõttes kiivriga, sest kunagi ei tea, millal mõned tuvid või kajakad otsustavad katusel piknikku pidada. Äärmisel juhul annavad need ultramoodsa surnukuuri mõõdu välja - säästurežiimil haigla surnukuuri nimelt.
 
megairw 10. september 2009, kl 20.56
Kortspõhjaga ei tohi vaielda- tema jaoks on maja vaid palkidest ja roosade kardinatega tare-tareke. Kõik muu on moodne roppus ja surnukuur!
 
40+ 10. september 2009, kl 20.58
kuidagi ei suhtu. kogemus puudub.
enda tutvusringkonas on selliseid vaid paar noort ullikest (ehk siis minust põlvkonna võrra nooremad).

omavanused, kes buumi ajal või enne või pärast seda laenuga kodud ostsid, on need muretsenud kõik korraliku infrastruktuuriga piirkondadesse. Põhimõttel: pigem vanem renoveerimist vajav maja mõnes tallinna agulis, nõmmel, pirital, sauel vmt kohas kui uus maja põllu peal.
 
proua Kortspõhi 10. september 2009, kl 21.02
Palkmaja jäägu jahimeestele metsa sees, roosade kardinate asemel näen pigem valgeid pitsilisi, mis harmoneeruvad suurepäraselt majaesiste lumehangedega.
 
prole lumpen 10. september 2009, kl 21.18
ja veel üks küss. Kui juba tühermaale majake ehitati, siis miks pagana pärast peavad need majakesed olema nii üksteise kõrval? Ümberringi laiutab takja-ohakapõld, aga naabrimuti tegemisi võib ikka hommikust õhtuni nautida. Kui juba maale minna, siis eeldaks ikka mingit privaatsust. Neis linnamoodi külades küll miskit privaatsust pole. Ikka need tüütud naabrid paari meetri kaugusel. Mis vahet siis paneelikaga?
 
oobe 10. september 2009, kl 21.20
Ma teengi tööd. Või veel! Lausa kahes kohas. MTÜ juhataja ja geodeedina. Kokku tuleb pappi netos nii 9 raha. Aga tahaks teha sellist tööd, et ütelda:

"Ostsin oma tööga ausalt teenitud raha eest maja, auto, suvila, külmkapi, pesumasina, plasmateleka, muusikakeskuse, keraamilise pliidi, kamina, mööbli, arvuti, riided ja nõudepesumasina. Ja teie, kellel seda pole, ärge köhige, vaid tehke tööd."

Nii, et ikkagi siis see töö...
Paar ametitki...
Pliis?
 
üks 10. september 2009, kl 21.44
konsultant, ala ei avalda, teenistus ei tule eestist. lisaks väike firma, rohkem hobikorras, toob sisse ka.
mees programmeerija, teenistus tuleb peamiselt mujalt, veidi ka eestist. oled rahul, oobe? oma tööga teenitud raha eest on ostetud kinnisvara nii eestis kui mujal.
nii väga on vaja oma nina teiste rahakotti toppida. tule nüüd lahmima ka veel, et vastikud eputised. ise käid ja norid siin.
 
mitte oobe 10. september 2009, kl 21.59
aga makse riigile maksad??!!
 
üks 10. september 2009, kl 22.08
sa viimane näitad nii kenasti oma piiratust, et kohe lust ja rõõm. tohib vastu küsida, mis idiootne küsimus see sul selline on?
 
mitte oobe 10. september 2009, kl 22.16
vb tegutsed mustalt ja selle võrra jääb rohkem raha sulle.
 
eh 10. september 2009, kl 22.19
atsa, kus mõned panid ennast kolaki paika. nuh, rotid, teist võib siis järeldada, et hea meelega jätaks maksud maksmata ja teeks ükskõik mida, isegi imeks, et aga raha tuleks. aga näädsa ei tule ja siis peab siin sisisema. me siis nüüd kõik teame, et olete alati pettusteks valmis töötud rotid, elate korterinirakas ja olete võimelised näiteks prostina töötama :P ja teete siia teemasid- miks mõnel on suur auto, miks mõni elab majas, miks mõnel on raha.
pööbel :) just nagu ma enne oletasingi.
 
üks 10. september 2009, kl 22.23
to mitte oobe
igaüks mõtleb oma rikutuse tasemel. sina oled vist siis see rikutud sel juhul? mul jääb piisavalt raha ka pärast maksude maksmist. kole lugu, eksole.
to to üks
ikka, kuidas siis muidu. hakkas parem nüüd? tee järele, kui rohkemaks annet ei ole.
 
Irw 10. september 2009, kl 22.28
Taaskord on Delfi mutid ennast tõestanud. Kogu aeg käib kisma võõra raha ümber. Nüüd siis keegi julgeb lõpuks kellegi rahateemalisele küsimusele vastata ja oh neid suurepäraseid kommentaare, mis siis tulema hakkavad :) Nii tüüpiline. Kadedus ei lase elada?
 
nõmmekas 10. september 2009, kl 23.38
Mina valiksin enne kuudi põllu peale kui kõdumaja teise samasuguse kõrval Nõmmel...
Lisaks hoovitäis kuure ja kuute, naabritega seljakuti kokku ehitatud + aastaringne prügipõletamine nii ahjudes kui õues.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!