Halb kogemus
Elektriküte arve 2 tuba!
mõtlik 17. jaanuar 2015, kl 16.06 |
loomulikult 17. jaanuar 2015, kl 19.00 |
elektrikütte pooldaja 17. jaanuar 2015, kl 21.57 |
meil terve maja põhiline küte ongi elektriküte. Üleval on Atlant küttekonvektorid ja all seintel õliradiaatorid. No selline tore asi nagu õhkküttekamin on ka, aga ega seda siis öösel ei küta. Sellega toetame päevasel ajal ja eks ta on mõnus ka kui elav tuli elutoas. Maja on keskmise suurusega, no radiaatoritega köetav ala on umbes 160 m2. Lisaks siis muidugi niiskete ruumide põrandaküte, 2 elektriboilerit ja muud igapäevased elektrit tarbivad kodumasinad. Meie arve detsembris koos Eleringi lisadega oli 280 eurot. Täitsa normaalne.
ikka 17. jaanuar 2015, kl 22.19 |
ma aru ei saa, kuidas mõnel tuleb arve nii väike. mul on 1-toaline korter, radikaküte, elektrit tarbin valgustuseks, teen el.pliidil süüa, vaatan telekat ja olen arvutis vaid õhtul mõned tunnid ja mu arve ei ole olnud sügisest siiani veel kordagi alla 40 euri kuu.
kui ma veel kütaksin seda 1-toalist elektriga, siis oleks arve vähemalt kolmekordne. sügisel, kui radikaid veel ei köetud, panin õhtuti teinekord el.radika lisaks tööle ja no peaaegu topelt läks juba siis.
aga maal mu vanade vanemate naaber kelgib pidevalt, et temal on hea elekter ja rved normaalsed, polevat midagi hullu ja tema ka kütab elektriga.
mis asi see hea elekter on? naaber maal ka ei ütle, muigab vaid.
kui ma veel kütaksin seda 1-toalist elektriga, siis oleks arve vähemalt kolmekordne. sügisel, kui radikaid veel ei köetud, panin õhtuti teinekord el.radika lisaks tööle ja no peaaegu topelt läks juba siis.
aga maal mu vanade vanemate naaber kelgib pidevalt, et temal on hea elekter ja rved normaalsed, polevat midagi hullu ja tema ka kütab elektriga.
mis asi see hea elekter on? naaber maal ka ei ütle, muigab vaid.
elekter on odav 17. jaanuar 2015, kl 23.24 |
ikka 18. jaanuar 2015, kl 13.02 |
kas kogu elektriarve koos tagastamise ja edastamise ja tuulegeneraatorite elektriga kokku on selline väike või?
mul on edastamistasu ja see alternatiivenergia kokku suurem palju kui elekter eraldi võttes.
ja üldse, mis paganama pakett siis on see kõige odavam ja tõesti kõige normaalsem. praegu ma ei mõika üldse, miks mu arve siis nii suur on?
mul on edastamistasu ja see alternatiivenergia kokku suurem palju kui elekter eraldi võttes.
ja üldse, mis paganama pakett siis on see kõige odavam ja tõesti kõige normaalsem. praegu ma ei mõika üldse, miks mu arve siis nii suur on?
On 18. jaanuar 2015, kl 13.21 |
lilli 18. jaanuar 2015, kl 17.53 |
Soojuspumbast 18. jaanuar 2015, kl 19.29 |
Saan soojuspumba mõttest aru siis, kui on avatud ruum. Aga mis on pumbast, mis asub esikus või toas, kasu siis, kui teise toa ja vetsu uks kinni on (tavaliselt ju ei jäeta vetsu ust lahti ja ka magamistoa uks on kinni)? Sel juhul ju ei ole võimalik ühel pumbal kõiki ruume soojendada. Ja mitme pumba ostmine korterisse on küll mõttetu.
Mul paaril tuttaval on õhksoojuspumbad ja ütlevad sama, et pump kütab vaid seda ruumi, kus ta on, läbi kinniste uste pump soojendada ei suuda.
Mul paaril tuttaval on õhksoojuspumbad ja ütlevad sama, et pump kütab vaid seda ruumi, kus ta on, läbi kinniste uste pump soojendada ei suuda.
Küttest 18. jaanuar 2015, kl 19.34 |
Kõik oleneb sellest, kui palju maksab keskküte ja kui palju tahad "pumbat" ehk tuppa soojakraade. Pumba kulude kohta ei oska öelda, aga küte on mul 2-toalises korteris soojematel talvekuudel nii 40-50 euri ja külmal ajal 80 kanti olnud. Samas emal on küttearve alati poole väiksem kui minul. Elame lähestikku, aga nöed kui suur vahe võib olla.
nii 18. jaanuar 2015, kl 20.15 |
mhh 20. jaanuar 2015, kl 16.44 |
selge see, et pump läbi kinniste uste ei küta:D suurest oleneb sellest juba kus korter asub kas alumisel, ülemisel, keskmisel korrusel, maja keskel otsapoole. küsi julgelt eelmise talve näitusid, arveid näha. Need kom kütte arved ka viimasel ajal nii tõusnud, et võta kinni kumb see õigem on. Muidu on majal mis küte? meie majas pandi veel neile mingi summa kom ikkagi otsa, kes olid radikad välja võtnud ja elektri pannud.
Ummi 21. jaanuar 2015, kl 17.30 |
2 toalises 22. jaanuar 2015, kl 08.23 |
Kui korter soojustatud, on ka küttele vajalik energiakulu väiksem, sellest ka väiksemad arved.
Eriti külmal talvel kui oli vaja kütta elektriga 3-toalist, igas toas el -radikas, toas 20-22 kraadi, kuu arve tuli 90 -110 euri, aga selle sees oli kogu korteri elekter ja ka vee soojendamine boileriga.
kõrvalmajas sama suur korter, kesküte 140+ korteri muu elekter ja ka veeboileriga vee soojendamine.
praegu 2-toalises- läbi aasta tuleb elektriarve 10 euri kuus.
Kõige suurem arve on olnud 45 euri- väljas pikalt 15-20 pakast.
Eriti külmal talvel kui oli vaja kütta elektriga 3-toalist, igas toas el -radikas, toas 20-22 kraadi, kuu arve tuli 90 -110 euri, aga selle sees oli kogu korteri elekter ja ka vee soojendamine boileriga.
kõrvalmajas sama suur korter, kesküte 140+ korteri muu elekter ja ka veeboileriga vee soojendamine.
praegu 2-toalises- läbi aasta tuleb elektriarve 10 euri kuus.
Kõige suurem arve on olnud 45 euri- väljas pikalt 15-20 pakast.
ms hani 22. jaanuar 2015, kl 21.02 |
Maja, 130 ruutu. Ainult elektriküte. Vesi oma puurkaevust, pump elektriga. Kaks duširuumi ja 1 esik põrandaküttega - sügisest kevadeni kõik sees, muul ajal ainult üks pesuruum.
5 tuba, kolmes radikas sügisest kevadeni sees, neljandas peaaegu aastaringi. Viiendas vastavalt vajadusele ehk harva. Hoiame elutsoonis ca 21 kraadist temperatuuri, hommikuti on elutoas väga külma ilmaga ka 16. Vanainimese magamistoas hoiab ta ca 24 kraadi. Meie magamistoas hoiame ca 17 kraadi öösel, päeval laseme jahtuda naturaalselt, see langeb maksimaalselt kuni ca + 8, me lihtsalt pole kodus.
Ahi-pliit igapäevaselt töös. Suurt mitu tundi küpsevat praadi või tavalist kooki küpsetame 2-3- päeval nädalas. Õuevalgustuseks 3 säästulampi. Kaks suurt külmikut, kaks sügavkülmikut, 1 suur boiler. Pesumasin - umbes 4 täit nädalas. Pesukuivati, töös talvekuudel. Peaaegu pidevalt mängiv telekas (koduse vanainimese seltsiline), mikrolaineahi iga päev töös jne pisemad kodumasinad, arvutid, teine telekas jne.
Kui on suvel kuum, kasutame ventilaatorit aegajalt.
Detsembri arve 197 eur. Kõige rohkem oli 2014 veebruaris - 342 eur. Alla mingi 75 eur ei lange kunagi,
5 tuba, kolmes radikas sügisest kevadeni sees, neljandas peaaegu aastaringi. Viiendas vastavalt vajadusele ehk harva. Hoiame elutsoonis ca 21 kraadist temperatuuri, hommikuti on elutoas väga külma ilmaga ka 16. Vanainimese magamistoas hoiab ta ca 24 kraadi. Meie magamistoas hoiame ca 17 kraadi öösel, päeval laseme jahtuda naturaalselt, see langeb maksimaalselt kuni ca + 8, me lihtsalt pole kodus.
Ahi-pliit igapäevaselt töös. Suurt mitu tundi küpsevat praadi või tavalist kooki küpsetame 2-3- päeval nädalas. Õuevalgustuseks 3 säästulampi. Kaks suurt külmikut, kaks sügavkülmikut, 1 suur boiler. Pesumasin - umbes 4 täit nädalas. Pesukuivati, töös talvekuudel. Peaaegu pidevalt mängiv telekas (koduse vanainimese seltsiline), mikrolaineahi iga päev töös jne pisemad kodumasinad, arvutid, teine telekas jne.
Kui on suvel kuum, kasutame ventilaatorit aegajalt.
Detsembri arve 197 eur. Kõige rohkem oli 2014 veebruaris - 342 eur. Alla mingi 75 eur ei lange kunagi,
eh 23. jaanuar 2015, kl 21.18 |
Lisa postitus