Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Audru ringraja hääled häirivad väga
 
Linnulaul 27. juuni 2015, kl 20.12
Elan Pärnus Ehitajate teel ja täna hommikul ärkasin võidusõiduautode müra peale. Kui varem sai rahulikult vaikust ja linnulaulu kuulata, siis nüüd on pidevalt ralliautode kihutamise hääl taustaks. Tõsiselt stressitekitav. See ei olnud hea mõte ringrada nii linnale lähedale ehitada. Mõningate huviliste tõttu on sunnitud nii paljud inimesed seda mürareostust taluma. Ma ei tea mis nüüd saab siis, kas tõesti jääb igavesti elamise taustaks see kihutamisheli...? Masendav. Kas peab Pärnust ära kolima...
 
Everlasti Poksiklubi 27. juuni 2015, kl 20.17
Ära vingu!
 
Vnka 28. juuni 2015, kl 00.13
1. Huvitav, mida ralliautod ringrajal teevad?
2. Naudi ringraja lähedust ja võimalust, et sport ja meelelahutus on sul kodus käes.
3. Linnulaulu nautimiseks minnakse ikka maale. Paljude jaoks on ka linnulaul mürareostus.
 
ummi Brüsselist 28. juuni 2015, kl 02.12
Kannata natuke! 2017 aasta riigieelarves on kava Pärnu militaarlennuvälja taastamine PVO-hävitajate tarbeks. Siis hakkavad kuurikatused helisema nagu vene ajal.
Te hakkate seda reaktiivide kriiskamist hellitavalt kutsuma "vabaduse hääleks"
 
Ämari naaber 28. juuni 2015, kl 08.24
Nii head naabrit nagu praegu pole kunagi olnud. Lendavad enamasti siis kui tööl olen, nädalavahetustel peaaegu üldse mitte. See paar sekundit müra, mis korra kostub ei sega üldse. Samuti on vormis mehed pidevalt ümberringi liikumas, sõjaväepolitsei patrullimas...pätid on iseenesest ära kadunud.
 
ang õhkab 28. juuni 2015, kl 10.34
Boonuseks veel neegrid, kellel igav ja läbi nende võib isegi USA kodakondsuse saada. Kui mitte endale, siis tütreke elu saab olema nagu lill.
 
teretulemast 28. juuni 2015, kl 12.48
Täitsa nõus teema algatajaga. See müra häirib aga ametnikud nagu ühest suust ajavad mulinaid et, müra on kontrolli all. Vähemalt nädalavahetus võiks olla vaikne aga seegi võimatu. Kes küll tahab soetada omale elamise kus tuleb leppida müraga ja aegajalt solgijaama haisuga?
Kui leidub tahtjaid siis teretulemast Vana-Pärnusse!
 
------------ 28. juuni 2015, kl 18.44
Saan aru, et see on häiriv, aga enamikel inimestel on läheduses midagi häirivat- kellel lennujaam, kellel sõidab tramm akna alt mööda, kellel on hullud naabrid, kes ööde kaupa pidutsevad ja tümpsu lasevad või siis hommikul kell 8 muru niidavad jne. Oludega on lihtsalt kohaneda vaja. Või siis vahetada elukohta ja jäädagi iga häirimise peale vahetama.
Mul näiteks käib prügiauto iga jumala laupäev kell 8 prügi ära viimas ja selle käigus kolistab-müristab terve maja ülesse.
 
ji 28. juuni 2015, kl 19.23
No tõesti.
See sinu prügiauto on muidugi võrreldav müraga, mis hakkab hommikul enne kl 9 ja kestab TERVE PÄEVA, pimedani välja. Tore, kui mõni lühike paus on sees.
Lisame veel eilse mõnusa solgihaisu, mis päev otsa õhus hõljus.
Iseenesest ringrada on tore ja põnev koht, aga müratõkked ei vasta reaalse elu vajadustele.
 
njahh 28. juuni 2015, kl 21.57
äkki pöörduks murega linnavalitsusse? Mida rohkem pöördumisele allkirju saad, seda tulemuslikum see on. Nõudke korralikke müratõkkeid või mingeid ajalisi piiranguid või mida tahate. Delfi naistekas vaevalt et kuidagi müra vähendada suudab.
 
olen saanud abi 28. juuni 2015, kl 22.19
terviseametist, kui tegin sinna kirjaliku kaebuse. üks suur-suur riigiasutus tallinnas, kellel oli maja seina küljes suur-suur puhur ja see urin oli kuulda minu tuppa, kui aken lahti oli, oli sunnitud sellele korraliku mürakaitse ehk kasti ümber ehitama, sest tuldi mõõteriistadega ja mõõdeti ära, oli pisut üle lubatud normi seda müra.

seega on ikka enda kättevõtmise küsimus, saada igale pool ei kirju ja uuri tervisekaitsest. müra on tervisele ohtlik ja õnneks terviseamet saab ka sellest aru. ehitagu mürasein, kui tahavad seal kimada. minu meelest on kõik need, kes peavad nagu segased kihutama, idi-oodid. aga see selleks. tee enda jaoks midagi, ära kannata niisama.
 
ma räägin sulle prügiautost 28. juuni 2015, kl 22.40
ji Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> No tõesti.
> See sinu prügiauto on muidugi võrrel
> dav müraga, mis hakkab hommikul enne kl 9 ja kesta
> b TERVE PÄEVA, pimedani välja. Tore, kui mõni lühi
> ke paus on sees.
> Lisame veel eilse mõnusa solgi
> haisu, mis päev otsa õhus hõljus.
> Iseenesest ri
> ngrada on tore ja põnev koht, aga müratõkked ei va
> sta reaalse elu vajadustele.

Meil näiteks käib prügiauto naaberkrundil ca 5:30-6:00 vahel. Prügikonteinerid, mida tühjendab on need rohelised suured metallist konteinerid, mis siis üles vinnatakse mingite hoobadega ja seejärel sõna otseses mõttes pekstakse jõhkra metallikolina saatel kuni kogu sisemus on välja saadud. Seejärel suletakse nende konteinerite luugid ( 4 tükki kõigil 3 konteineril) ikka mõnuga ja täiest jõust lärts ja lärts. Suvel akent lahti hoida ei saa, sest siis on suht kindlalt uni sellepeale läinud.
Isiklikult eelistaksin kasvõi mõistlikul ajal algavat ja lõppevat suminat kas ringrajalt või muruniidukist, kui hommikul vara metalli peksmist.
Aga kõik on maitse asi.
 
Harri 04. juuli 2015, kl 12.31
See müra kostab selgelt Mudaravila juurde, ja terve suve, peaaegu kõik päevad. Ja see peaks olema kuurortlinn?! Milline idioot tuli mõttele ehitada ringrada linna külje alla, mis elatub peamiselt puhkajatest? Tuttav elab Kuldses Kodus ja tema korterisse tuleb isegi läbi kinniste akende müra sisse.
 
esimene korrus 04. juuli 2015, kl 12.46
mina ei kuule midagi, ainult varesed kraaksuvad
 
Alvi 05. juuli 2015, kl 18.02
Mina olin täna Pärnu rannas Mai rajoonis ja kogu päeva kostis sinna hooti ulguvat müra. Linnulennult on vahemaa ringrajaga ca 7 km! Ma ei kujuta ette, mida teevad inimesed Vana-Pärnus?
 
pärnakas 05. juuli 2015, kl 20.33
Aga mida meie teha saame? Sellest probleemist on palju kirjutatud ja solgijaama haisust ka kõik teadlikud aga miski pole muutunud. Miks muidu on palju maju ja krunte müüki pandud? Ostjaid aga pole, teavad mis neid ees ootab.
 
Marge 23. juuli 2015, kl 20.56
Me saime õnneks oma maja pappsaares myydud. Kahju oli kyll, kuid see myra ikka tappis täiega. Kusjuures meie maja oli ringrajast ikka 4-5 km kaugusel, aga nii jube ikka.
 
mõtleb 24. juuli 2015, kl 12.51
on ju paika pandud müranormid, ka päevased. Tervisekaitsesse ja asi ants. Kättevõtmise asi. Minu teada pole linnavalitsusel mingit asja ringrajaga.
 
mõtleb 24. juuli 2015, kl 13.00
see on eraomandis, kuulub firmale Racing mtü ja palun nende asi on müratõkked vahele ehitada.
Nii kaua kui käib ainult kirumine ei liigugi miski.
 
Marge 27. juuli 2015, kl 09.51
Kõige hullem ongi see, et mõõtjad probleemi ei näe, samas kui müra on kohutav, see ei ole selline millega ära harjud, sa lihtsalt lepid sellega lõpuks. Samas kolides linnast maale, mida inimene ootab? Loomulikult vaikust, kuid siin Pappsaares on nüüd müra kordades suurem kui linnas. On enam kui selge, et see ringrada aja jooksul ainult areneb ja kaotajaks on ikka inimesed. Ja kes kirjutab müratõketest, siis need on juba olemas:)
 
Ametniku Eksimus 07. veebruar 2024, kl 01.21
Käisin 2023 suvel papsaarest kagusse jäävat jõeäärset privaatset elamukrunti vaatamas.
Esimene asi mis kohapeal tähelepanu köitis ja sügavalt imestama pani, oli ebameeldiv mürafoon, mis mõjus seal eraldatuses vaikuse asemel kui anomaalia. Audru ringrajast kuulsin esmakordselt alles nüüd, pool aastat hiljem, lootusrikkalt teist, linnale lähemat asukohta takseerides. Nüüd avastan, et mürareostuse mõttes veel hullemas, On ääretult kahetsusväärne, et arvukas kohalik elanikkond peab päevad läbi taluma lärmavaid välismaiste ja kodumaiste külaliste horde. Ühel päeval ühed, järgmisel teised, koos arvuka kaaskonnagav - toetajatega - lühinägelikud, hoolimatud, intrusiivsed. Ilmselt ei kujutanud olulised ametnikud õigel ajal ette, kuivõrd ektsreemse müraallikaga on tegu.Vaadake 202O koostatud pärnu linna mürakaarti, mis seda mürapommi tema kogu brutaalsuses hästi visualiseerib.

Kellegi jaoks tore ettevõtmine, aga äärmiselt vales kohas. Julm.
 
Üksikema, 3 lapsega 07. veebruar 2024, kl 23.44
Tegelikult tuleks üldse kõik need rallitamised ära keelata. Vaadake kui palju nad kütust raiskavad ja üldse on kogu see võiduajamine üks mittevajalik asi. Mis kasu on sellisest võidukihutamisest praegusel ajal kui niikuinii kõik tootjad püüavad üle minna elektri jõul töötavatele mootoritele?

Kuidas mina, keskeas üksikema pean oma lapsed siit maakolkast kaugele lasteaeda viima kui ükskord nafta otsa on saanud, ah? Kas te selle peale ka mõtlete? Millega mina siis sõidan? Mul pole kümneidtuhandeid eurosid kusagilt võtta et endale elektriauto soetada.

Niiet lõpetage ära oma rallitamised ja ilmasjata kütuse raiskamine. Teised tahavad ka rahus ja vaikuses elada.

Kogu see karusell tuleb seisata. Kõik need VRC-d ja vormelid ja nascar ja motikad ja kogu see kupatus. Ja mida varem seda parem. Kasu pole neist vähimatki. Kuulaku parem linnulaulu.

Meie poiss Ott võiks sellega algust teha siis oleks tervele maailmale teada et Eestist on pärit üks kasulik ja vajalik algatus. Ott võiks protesti märgiks auto katuselt sedasama siin kirjapandut kuulutada kogu maailmale ja peale seda enda praeguse karjääri lõpetada ja hakata hoopis elektriautodega rallima.

Mina ühinen (Ja ma loodan et koos minuga tulevad ka kõik teised üksikemad) samuti selle protestiga ja protesti märgiks võtavad kõik osalejad endil rinnahoidjad alt ära ja enne tagasi ei pane kui meie nõudmised on täidetud!

EI RALLILE JA EI MÜRALE! Ja JAH RAHU JA VAIKUSELE!

Ma tänan.
 
Eelmisele 08. veebruar 2024, kl 00.13
Vähemalt ei pea sa igal jumala öösel kuulama, kuidas naabrinaine ruigab nagu emis, kui kanni vahele saab.
 
Identiteeditu 09. veebruar 2024, kl 19.00
Julm ja andestamatu.
 
Identiteeditu Ametniku Eksimusele 10. veebruar 2024, kl 20.25
Kordan, vaikust ja rahu armastavale inimesele on selline olukord olnud kohutav!!!
 
eelmisele kedagi ei koti sa vaimuhaige ja üheteema poni. sa ja su naabrieit ei koti kedagi 11. veebruar 2024, kl 10.53
ja mida te kaks vastajat kaagutate nagu kanad ja julgustate seda vaimuhaiget tonti.. elate kaasa veel. häbi teil olgu. teiesuguste pärast ei saa me häid asju...kas sellist eestit tahtsime kus vaimuhaiged ja lollid kaagutavad oma anaalist söögi alla ja peale . nagu muud polekski olemas. nagu muu polekski tähtis.
 
Identiteeditu 11. veebruar 2024, kl 13.15
Minu kommentaar puudutas rahulikku elukeskkonda, tsiteerin “Ametniku eksimust”: On ääretult kahetsusväärne, et arvukas kohalik elanikkond peab päevad läbi taluma lärmavaid välismaiste ja kodumaiste külaliste horde. Ühel päeval ühed, järgmisel teised, koos arvuka kaaskonnagav - toetajatega - lühinägelikud, hoolimatud, intrusiivsed. Ilmselt ei kujutanud olulised ametnikud õigel ajal ette, kuivõrd ektsreemse müraallikaga on tegu”.
Kohaliku vaimuhaige anaalse, ropu sõnavaliku ja väga segase mõttemaailmaga tekste kindlasti ei julgusta, vastupidi. Minu tutvusringkonnas selliseid pole ja ei saa kunagi kuuluma. Kahjuks selliseid siiski on ühiskonnas ja kui ei õnnestu neid aidata siis peab neid tekste ignoreerima ja säilitama kaine mōistuse.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!