Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
vastik valge @!#$
 
talvevihkaja 26. detsember 2009, kl 00.32
no ei meeldi mulle see sodi, mida vanajumal taevast alla puistab. Et liikuma pääseda, peab end läbi hangede kaevama. Nüüd veel kõigele lisaks on see sodi vett täis ja hirmraske. Ootan kliimasoojenemist!
 
ehh 26. detsember 2009, kl 00.45
No sa ju tead, mis sulle selle peale vastatakse:D
Lumi on lahe, tulin just jalutamast, linn mõnusalt tühi ja tuiskab.
 
Ei vihka 26. detsember 2009, kl 00.52
talvevihkajale

Olen juba tugevalt üle keskea naissoo esindaja ja kahjuks ka saatuse käe läbi üksi jäänud.

Ka mulle on talv väga karm aastaaeg - pean end samuti väga tihti hangedest läbi kaevama, et kasvõi poodigi pääseda, aga vihkamiseni pole veel jõudnud.
Vaatamata raskustele on lumega kaetud valge maapind ja üleni lumised puud ikka üks väga ilus vaatepilt.

Püüa ka sina näha just seda ilu, siis ei tundugi see lumerookimine niiii raske.
 
. 26. detsember 2009, kl 09.28
Ma ei saa aru, mis selles valges ja hallis ilusat on, mida meie talvepäevad täis on? Valge on ju nii igav ja ilmetu värv. Vot rohelised puud ja muru ja sinine taevas on ilusad. Suve tahaks, kopp on ees selles nõmedast talvest.
 
Valge 26. detsember 2009, kl 09.37
kes julges mulle siin praegu halvustavalt öelda?????
 
katariina 26. detsember 2009, kl 09.38
ei mõista, imeilus on valge puhas kohev lumi, rohelised kuused ja männitutid - seda näen mina kui aknast välja vaatan (ja lund lükkavat naabrimeest kah;) kui lund pole ja on pime aeg - see on eriliselt masendav hoopis.
 
kso 26. detsember 2009, kl 13.29
valge puhas lumi pole üldsegi nii hull, kui see soolane pruun pläga, mida tänavad täis on. kuradi sahamehed, palun ajage see kokku, pole sellest soolamisest kasu, kui see ss koristamata jääb. ei jõua seal sumbata, kole raske ja libe, rääkimata vaestest saabastest :(
 
cr 27. detsember 2009, kl 17.36
lume võib veel välja kannatada aga üle -5 külma on ikka selge liig! lihtsalt õudne on end igal hommikul välja ajada, külmas väriseda, autolt lund rookida ja käed-jalad lausa valutavad külmast, kinnastest pole mingit abi. ilma tungiva põhjuseta ei käi ma talvel üldse väljas. kui on vabad päevad siis istun rahumeeli mitu päeva toas. oleks mingi rikkur siis ma käiks aina suvega koos, et iial talve ei näeks.
 
realist 27. detsember 2009, kl 17.38
No jumalauta, piirid on ju lahti....laske jalga!
 
to cr 27. detsember 2009, kl 21.01
mis külm see -5 on?! vanasti oli kogu aeg üle -20, vaat siis tundsid talvest mõnu.
 
vares 27. detsember 2009, kl 21.24
kui probleemi pole, siis tuleb see välja mõelda, peaasi, et delfisse miski teema püstitada?
vaat, aastaajad ja nende eripära on tunduvalt kauem kestnud, kui mõttetult viriseva teemaalgataja elupäevad mäletada teaksid.
see on nii ja see jääbki nii. kohe üldse ei saa aru, mis mõtet on vinguda AASTAAEGADE üle? selle üle, mida nagunii muuta ei saa! üks kahest, kas teemaalgatajal on asjad endaga liiga korras, et muule pole tähelepanu pöörata või siis vastupidi kõik nii sassis, et ilm (talv) oli esimene aknast vaadatud mõte, mida "paberile" panna.

m,uidugi on talv paha. külm, lumi, libe, pime, paksud riided, mis vettivad vahel raudraskeks, peab olude sunnil selga toppima palju asju ja lemmiktegevuse - shoppamise - ajal on see hirmtüütu. kõik asjad tunduvad kaugel ja külmad. auto ei söida, buss venib, nina on punane ja tatt jookseb. kuhu see kõlbab?
kevad jälle on nii petlik, et päeval aitab veel olla, aga õhtul jälle külm, jäine, libe. soojemal ajal oleks nagu päike, aga ikka jahe. linnud röögivad hommikul, magada ei saa. koolid hakkavad lõppema - palju pappi minemas, eksamid, stress. lisaks muretse suvise vormi pärast ja anna pomole aru, kuna puhata tahad. aga kuna saaks? igatepidi on ju ilm s*tt!
suvi ei kõlba üldse elamiseks! palav, siis jälle vihm, teed plaani ennast kangelaseks juua ja saslikut praadida jaanipäeval, aga võta näpust - sajab! kui ei saja, on kohutavalt kuum. liigutada ei viitsi, riided kleepuvad, kehad paisuvad, kingad hõõruvad, juuksed on rasvased ja tolmu täis. maale normaalne inimene ei lähe, sest seal pole poode, aga poes on palav ja maal parmud, sääsed ja mittemidagieeioletehaaaaa! kui siis leidubki paras jõmmkärakatega kaader, kellega näiteks väikesaari läbustama rünnata, siis on see aeg liiga lühike ja liiga udune, et asjast sotti saada. ja muidugi see, et iga põõsa taga on okselaik ja antud paigas vaid üks kaubamaja, mis müüb ülemöödunud sajandist riideid. shoppamine jääb ära! ka oht grillvorstidest jämedaks süüa on olemas, kuigi kevadest saati on sellega kõvasti stressata saadud, et kilod kaoks. ja kuum, kuum, kuum...higi, loidus, umbne, tolmune... või vihm, tuul, äike...öäääk!
sügis? milleks selline aastaaeg? ainuke helgem hetk, et näed suvega ärakadunud sõpru ja võib loota õppelaenule. aga see on vaid korra (kel on). siis on pori, vihm, tuul, külm, pime, lehed lajatavad vastu nägu, vihmavari kaardub pahupidi, pole normaalseid saapaid (veel vähem normaalset meest, kes normaalse saapa ostaks, sest kui on mees, siis pole tal normaalset palka ju), kõik vettib, hallitab ja mädaneb. hiljemalt sept.algusest saab siitsamast lugeda, kuidas kortermajades on niijubekülm, et tee või lõke keset tuba ja kel enesetapjal on oma maja või puuküte, sellele palju õnne ladistavas vihmas puude lappimise puhul! kool, raha, kuidasheaväljanäha ja kohustuslik kartulipanek. isegi hakkan mõtlema, et milleks sügis?
ka edasi? ja edasi tuleb talv...
päris edasi kohe ei tahagi enam kirjutada.

(aastaring koos oma vigadega sai täis.
milleks elada?).
 
k 28. detsember 2009, kl 14.21
....:DDD

täpselt nii ongi - üheski asjas ei ole võimalikkiiii head näha!
 
ja 30. detsember 2009, kl 11.37
mida siis head peaks nägema?
 
kräu 30. detsember 2009, kl 12.55
Ei salli ka talve:igasuguse energia imeb välja:midagi ei taha,miski ei huvita,kõht ja sangad paisuvad,igalpool on suht jahe olemine,hommikuti ei saa teki alt välja....

Ootan sügisest saadik kevadet-kaks kuud veel,enne kui õhus juba midagi tunda on!!!
Kevadeks olen vist töötu,kuid IKKA ootan.

No vaatamata vingumisele leian omad ilusamad hetked ka talvest üles,kuid ebamugav ja nigel aeg on see ikkagi!
 
antisummer 01. jaanuar 2010, kl 19.48
te kuradi suvepeded võiksite oma seakisa lõpetada, värdjad raisk!
 
talvenautleja 02. jaanuar 2010, kl 19.14
Kütke sauna!
 
Nõmmel lumevangis ja häppi 02. jaanuar 2010, kl 19.30
Tahtsin teemaalgatajale ühe lingi panna, aga kahjuks ei leia seda üles. Teemat on siingi korduvalt presenteeritud ja lugu oli sellest, kuidas keegi kolis Kanadasse ja oli asjast algul ülisuures vaimustuses. See oli kirjutatud päevikuvormis ja väga naljakas. Vist mingi Dear Diary või Canada oli selle kirjutise pealkiri. Püüdsin seda Delfi otsingust leida, aga tulutult.
 
suvepede 02. jaanuar 2010, kl 19.32
to antisummer:hüppa peadpidi lumme ja jahtu maha,issand jumal!

Esiteks soojalembusest ja päikesevajadusest hoolimata pole ma mingi suvepede!
Teiseks-keegi meist ei tee seakisa!Ehk hoopis sina oled end seaks joonud,mis sa muidu räuskaks ja sõimaks siin.
 
antusummer to suvepede 02. jaanuar 2010, kl 19.35
Sa oled sitane tõbras! Pista enda pea ahju, kui sulle palavus nii väga meeldib!
 
Uu 02. jaanuar 2010, kl 19.35
Mina lausa armastan seda mis meil praegu väljas toimub! Niiii ilus!
 
Nõmmel lumevangis 02. jaanuar 2010, kl 19.37
Leidsin inglisekeelse variandi.
Head äratundmisrõõmu, kulla teemaalgataja :)

Dear Diary:

Aug. 12 - Moved to our new home in Canada. I am so excited. It's so beautiful here. The mountains are so majestic. Can hardly wait to see them with snow covering them.

Oct. 14 - Canada... it is the most beautiful place on earth. The leaves have turned all colours and shades of red and orange. Went for a ride through the beautiful countryside and saw some deer. They are so graceful. Certainly they are the most wonderful animals on earth. This must be paradise. I love it here!

Nov. 11 - Remembrance Day. Deer season starts soon. I can't imagine anyone wanting to kill such a gorgeous creature. Hope it snows soon. I love it here!

Dec. 2 - It snowed last night. Woke up to find everything blanketed with white. It looks like a postcard. We went outside and cleaned the snow off the steps and shovelled the driveway. We had a snowball fight (I won). When the snow plough came by we had to shovel the driveway again. What a beautiful place. I love Canada!

Dec. 12 - More snow last night. The snow plough did his trick again to the driveway. I love it here.

Dec. 19 - More snow last night. Couldn't get out of the driveway to get to work. It's beautiful here but I'm exhausted from shovelling. Blasted snow plough.

Dec. 22 - More of that white muck fell last night. I've got blisters on my hands and a sore back from shovelling. I think the snow plough hides around the corner until I'm done shovelling the driveway. @!#$.

Dec. 25 - Merry Blasted Christmas! More frigging snow. If I ever get my hands on the sonovabitch who drives the snow plough, I swear I'll kill the bastard. Don't know why they don't use more salt on the roads to melt the blasted ice.

Dec. 27 - More white muck last night. Been inside for three days now except for shovelling out the driveway after that snow plough goes through every time. Can't go anywhere, the car's stuck in a mountain of white muck and it's so frigging cold. The weatherman says to expect another 10 inches of the muck again tonight. Do you know how many shovels full of snow 10 inches is?

Dec. 28 - That blasted weatherman was wrong. We got 34 inches of the muck this time. At this rate it won't melt before summer. The snow plough got stuck up in the road and that bastard came to my door and asked to borrow my shovel. After I told him that I had already broken six shovels shovelling out all the muck he had pushed into my driveway, I damn near broke my last one over his blasted head.

Jan. 4 - Finally got out of the house today. Went to the store to get food and on my way back a damned deer ran in front of the car. Did about $3,000 damage to the car. Those blasted beasts should be killed. The bastards are everywhere. Wish the hunters had exterminated them all last November.

May 3 - Took the car to the garage in town. Would you believe the thing is rusted out from all that blasted salt they put all over the roads.

May 10 - Moved to Florida. I can't imagine why anyone in their right mind would ever want to live in such a God forsaken place as Canada!
 
talvevihkaja 02. jaanuar 2010, kl 19.46
to Nõmmel lumevangis istujale
aga minu teemaalgatuse pealkiri oligi inspireeritud justnimelt sest samast kirjatükist....
Peale suuremaid sadusid ja aktiivsemat lumekühveldust meenub mulle alati see kirjatükk.
Aga tänan, oligi kaduma läinud. Teen copy-paste ja salvestan, et seda ikka ja jälle lugeda, kui lumekühveldamisest isu täis saab.
 
tõde 02. jaanuar 2010, kl 20.07
Vastik talvevihkajast teemaalgataja.
 
talvevihkaja 02. jaanuar 2010, kl 20.54
 
Nimi 02. jaanuar 2010, kl 21.34
Mina jälle armastan talve. Suvekuumust ei salli. :) Ja see lumi on ju nii nii ilus. Eriti metsas. :) Talvine mets lööb iga kell suvise metsa. :)
 
Räitsakas 02. jaanuar 2010, kl 21.57
Mõnus talv on tulnud! Lõpuks ometi on natukenegi külma ja ilusat kohevat valget lund! Kühveldasin täna mõnuga!
Pole olemas halba ilma, on ilmale mittevastav riietus!
Ärge vinguge, nautige seda, mis teil on!
 
Kulno 01. veebruar 2022, kl 11.02
https://meeldib.com/lumi-ehk-jutuke-sellest-kuidas-valiseestlane-floridast-kolis-eestisse-elama/
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!