Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Halb kogemus
Kes peab majaesiselt sõiduteelt lume koristama
 
:) 02. jaanuar 2010, kl 17.29
ma ei tea, Soomes toimib ntx.siuke värk, et maja ees märk, kus selgelt kirjutatud mis päeval, mis kellaaegadel toimuvad koristustööd- et autojuhid teaksid, kunas auto peab eest ära viima.Kunagi pole lumeprobleeme talvel,ei ole sügisel teeäärtes puulehe hunnikuid ega tolmu kevadel.
 
porgamdiuss 02. jaanuar 2010, kl 18.01
Ma juba ootasingi, millal tuleb keegi jutuga, et Soomes pole lumekoristusega küll probleeme.
Helsinki kesklinnas on täpselt sama jama! Inimesed kakerdavad lumistel tänavatel ja lumevallide otsas, et teed ületada. Kui ikka sellistes kogustes tuleb lund alla, siis polegi midagi teha. Ei jõuta kõike kohe koristada. Ja tõepoolest võtke ise labidad kätte ja koristage, mida te virisete!
 
Hanna 02. jaanuar 2010, kl 18.23
Raporteerin siis teile ka - läksin siis oma autot välja kaevama, see võttis aega pool tundi ja roomasin enamus ajast põlvini lumes. Lume loopisin kõik kõnniteele, kuna mujale seda panna polnud, sest sõiduteel tahtsin sõita. Sain siis auto ja selle ümbruse puhtaks, hakkasin autot ringi keerama, et saaks hakata välja sõitma - jäin kinni lumme. Kaevusin taas lumme ja sain auto miskit pidi teise auto poolt jäetud auku, jälle jäin kinni. Kaevasin taas ja sain poolenisti välja ning peaaegi õiges suunas, kui üllatus-üllatus, taas käis auto ratas lumes ringi. Seekord õnnes enam kaevama ei pidanud, mis oli väga hea, kuna mul olid juba närvid läbi ning oli tunne, et viskan labida nurka ja jätan auto keset teed. Aga juhtus nii, et naabrimees tuli appi ja lükkas auto õigele rajale. Ühesõnaga pull kestis oma tund aega ja seda nalja ei soovi ma oma vaenlasele ka. See ei ole normaalne, mis meil praegu majade ees toimub!
Igal juhul mulle sellest aitas ning toimetasin auto parklasse. Seal vanamees naeris mulle näkku ja ütles, et siin peab samamoodi kaevama, ainult vähem. Näitas siis mulle mu auto uut kohta, seal on lumevall mulle vööni - no k... Ütlesin siis mehele, et tema läheb seda kaevama, kuna ma olen tänaseks oma normi täitnud. Nüüd siis auto seisab parklas, kus seda on õnneks vähem vaja kaevata, aga linnavalitsusse ma helistan esmaspäeval.
 
hm 02. jaanuar 2010, kl 19.29
veab, kui maja lähedal on parkla. tartus ma peaksin nt linna teise otsa sõitma, et autot parkida.
 
tatuuu 02. jaanuar 2010, kl 20.17
no krt, küll mul on vedanud- pole autot, pole muret. ja elu saab elatud ja kõik asjatoimetused ka aetud. lund lükkame naabritega kordamööda nii tänavalt kui ka õuelt. krundipiir ca 60 m, mis on ca 3 püstakuga korruselamu jagu. kusjuures, enne 1980 aastaid olid KÕIK talved veelgi lumerohkemad. isegi tänases reporteris ütlesid ilmprognoosijad, et üle paarikümne aasta on normaalne talv, see tähendab, et meie laiuskraadidele omane. nii et harjuge ära !!!
 
anna 02. jaanuar 2010, kl 21.12
Koristama peab see, kellega on vastav leping sõlmitud.
Pole ju tuumafüüsika.
 
Kortermajast 02. jaanuar 2010, kl 21.13
Lükkaksin küll lund, kui elamut haldav firma lumelabidad trepikodadesse tooks. Miks ma pean ise ostma, kui me maksame neile hooldustasu ja see ei ole mitte väike.
 
C5 02. jaanuar 2010, kl 21.42
"Lume loopisin kõik kõnniteele, kuna mujale seda panna polnud, sest sõiduteel tahtsin sõita"

aga mina tahan kõnniteel käia
 
Lumehelves 02. jaanuar 2010, kl 21.46
Me läksime terve perega välja, lapsed möllasid lumes ja me mehega tegime veidi trenni. Tunnike hoolsat "sahkamist" ja majaesine puhas, vahvad rinnuni lumevallid said :) Ei ole vaja vinguda, et keegi teine peab tegema, alustage endast!
 
karja 02. jaanuar 2010, kl 22.05
Ma ka aru ei saa - kõik teavad, mis olukord on ja kui vähe on omavalitsustel raha, kõik näevad, kuidas lund muudkui tuleb ja tuleb - kas siis tõesti on raske majarahval nt kokku leppida ja oma autode parkimise kohad ise rookida? Sahk ei saa ka ju seda teha, nagunii ikka autosid seisab seal, kuidas ta siis puhastab? Lumi pealegi sulab ju varsti nagunii ära, ülim totrus oleks linnal selle vedamise peale raha raisata. Eramajaomanikud kraabivad kõik ise oma majaesiseid, uksetaguseid ja autokohti, korrusmajad rahvast palju - tehke talgud! Saavad lapsed ka natukene töökasvatust koos lumes möllamise lustiga. Ja arusaama, et kogu aeg ei pea käsi pikas ootama, et keegi tuleks ja teeks, kui ise ka saab midagi ära teha.
 
:P 02. jaanuar 2010, kl 22.08
meil lasnas homme hommikul tuleb traktor ühistu parklat koristama ehk lumest vabastama :)
 
erakvähk 02. jaanuar 2010, kl 22.25
Kortermaja rõõmud! Mul paps-mamps jäid ka lumevangi, sahk sõitis läbi, lükkas auto lumme kinni, ja nüüd istuvadki kevadeni toas. Oma majas selliseid probleeme pole, sest iga inimese isiklik asi, kas ta kaevab oma väravaesise lahti või mitte.
 
f 02. jaanuar 2010, kl 23.04
Issand, mida te kõik vingute. Mul mees laenas igal õhtul majahoidjalt lumelabidat ja kaevas pidevalt meie autokohta lahti (meil igal ühel oma koht). Pole mingit probleemi. Lisaks ostsime täna trepikotta lumelabida (jah oma raha eest) ja panime avalikult nähtavasse kohta. Nii lahe oli vaadata, kuidas inimesed kohe seda agaralt kasutama hakkasid. Kõigil on vaja esmaspäeval tööle saada ja keegi ei hakka teie auto ümbert lund ära lükkama. Nii et käed tööle!
 
babuulja 02. jaanuar 2010, kl 23.38
Jumala eest, misasja te vingute. Meie kortermajas on majahoidja nigu kriipsujuku - väääääike naisterahvas. Tubli selline, aga no tema jõud lihtsalt sellest Force Majeure'ist ei käi üle ja kogu lugu.
Täna oli lihtsalt lõbus - kakeldi nende nelja lumelabida pärast, mis majahoidjal varuks. Lumevallid on muidugi üüratud, aga sõita saab.
Keegi pole nõukaaegseid kortermaju selliseks autobuumiks ehitanud, nagu praegu on, aga kui on vähegi inimlik maja, siis saab eluga hakkama. Piisab, kui 1-2 inimest lähevad pühadesöömingu tagajärgi maha rassima ja ongi hulk majaelanikke õues - anna mulle ka labidat, sa juba tükk aega vehid siin!
Muuseas, üks mees oli nii härg, et läks tõi eelviimase labida ehituspoest ja siis ütles et tema ei anna kellelegi, temal on isiklik.
 
einohh 02. jaanuar 2010, kl 23.45
Mis viga kaagutada kui igalühel oma personaalne autokoht.
Aga kuidas te teisi selle koha pealt eemale peletate?..keegi jääb kirvega valvesse?
Minu mees on ka maja ees juba 4 kohta välja kaevanud ja nii kui plats vabaneb, on keegi lontrus selle hõivanud.
Kutsuks äkki lumehelbekese oma mehe ja lastekarjaga appi?...nii tore ju pidi olema.
 
. 02. jaanuar 2010, kl 23.56
Autor: tõesti
Aeg: 01-02-10 15:06

Hoidke oma autosid parklates, vähemalt suure lume ajal, autode hoidmise koht ei olegi magamistoa akna all. Julgetakse veel häält tõsta.

kust selline loll välja küll kargas? irw, kui kõik otsustaks oma autosid (tasulises) parklas hoida, mis siis küll saaks? siis oleks lihtsalt iga korrusmaja ees tehtud parkla. kasutegur suurepärane ;D on ikka idioote olemas.
 
Kristiina 02. jaanuar 2010, kl 23.58
Ega napakaid ei suudagi keegi vägisi peletada. Ega targemaks teha.
Kaks viimaste päevade lugu, oma silmaga ja oma maja aknast nähtud:
1) Vana bemmipannivend üritab välja saada hangest, mis üle auto ulatab. Lõpuks läheb auto suitsema ja vend saab kusagilt labida ja kuni ta siis kühveldab, jahtub pann maha ja ennäe! saabki minekit.
2) Üks autokoht on ikka tõsiselt täis tuisanud, no pühade aeg, osa majarahvast ilmselt ära sõitnud. Tuleb selline universumi direktor, maasturiga, kängururaudadega. Ja piraki! tagurdab just täistuisanud kohta. A välja vat enam ei saa. Ja siis sebivad ja vannuvad ja sudivad jalaga suurest hangest lund vähemaks.
Kuni keegi tuleb pisikese laste lumelabidaga (punane) ja siis kordamööda kraabivad. No saavad ka minema.
Käisin puht lusti pärast majahoidjalt laenatud labidaga rookimas (oma auto on targu täiesti kindlas kohas) ja täitsa lõbus oli neid vingeid vendi vaadata. Et krt mees peab minema saama, mingu või lehti piiblist! Mis lumi! Misasja rattad käivad ringi!
 
autoomanik 02. jaanuar 2010, kl 23.59
ei viitsind kõike läbi lugeda, aga meie maja on üsna suur aga samas autoomanikke on siit ehk pooled. miks peavad mitteautoomanikud maksma kinni (maksudega ühistule) majahoidja, et see autoparklat roogiks?

meil ikka autoomanikud ise teevad seda... autoomanikel on nö omaette ühistu, kogusime raha, et osta korralikud labidad. ja kui aknast näen et naabrimehed parklas lund roogivad, siis läheb mul mees ka kohe appi.
 
f 03. jaanuar 2010, kl 08.22
Noh tegelikult meil kindlaid kohti ei ole, aga kuidagi on nii välja kujunenud ja sellest peetakse ikka kinni ka. 75 korterit majas - äkki ma olen mingite normaalsete sekka sattunud??? :D
 
trints 03. jaanuar 2010, kl 09.43
mulle on jäänud mulje, et inimesed jagunevad autoinimesteks ja mitteautinimesteks. meil puitasumis nii, et autoomanikud ka oma hoovil ei lükka lund enne kui päris kinni jäävad autoga. ja kui ei viitsita lund lükata, siis pargitakse auto lumest puhtaks pühitud rajale, kust jalgsi kõndivatel inimestel ainuke pääs koju. sama on poriste ilmadega. selle asemel, et ise oma auto ratastest tekkinud augud lappida, peab tagurdama auto nii maja nurga äärde jalgrajale, et koju saamiseks on jalakäijatele jäätud mingi 70 cm pilu maja seina ja autode vahele. tegelikult on ka seda autode juurest lumelükkamist naljakas vaadata. labidas ostetud maja rahade eest ja siis autoomanikud niimoodi piiluvad kardina vahelt, kas keegi on juba lume ära lükanud või mitte. kellel närv vastu enam ei pea või siis tõesti kella peale minek, see siis lõpuks haarab labida. umbes sama toimub puukuurideni mineva jalgraja ja keldriuksega.
 
tüüpiline! 03. jaanuar 2010, kl 11.22
Tee olgu lumest puhastatud! Aga ega mina oma autot sealt ei liiguta, lükatagu seda lund, kuidas tahes. Näe, nüüd on auto juba kolm päeva seal seisinud, lumehang ümberringi, kuidas ma ta sealt kätte saan! Miks teed lumest ei puhastata? Et mina ise... lolliks olete läinud või?
Kuhu küll kaevata? Keda karistada?
 
krissu 03. jaanuar 2010, kl 12.00
Elame eramajade rajoonis, siin näeb sahka nagu kuuvarjutust. Autod hoovis- oleks ju hea tee puhtaks teha, oma värava eest puhastame nagunii ise. Tahaks väga teada, kas vastab tõele, et linnast on hiigelkoormad lund välja veetud? Kohta ei avalikustata- äkki polegi nii suurt tööd tehtud, ainult paberil kulusid näidatud.
 
kaevur 03. jaanuar 2010, kl 12.07
Meie ühistul pole majahoidjat aga sellest hoolimata saime sügisel lehed riisutud ja minema veetud, nüüd talvel on maja esine ka lumest korralikult puhas. Võib-olla asi lihtsalt selles, et meil on väike kolme trepikojaga 18 korteriga maja. Ühistu juhatus ostis igasse trepikotta reha ja lumelabida. Majas elavad paar usinat pensionäri, kes nagunii hommikuti vara tõusevad. Nemad ajavad sisse jalakäigurajad ja ülejäänud seltskond hoiab siis maja esise puhtana. Ja asi toimib väga edukalt. Pärast pühi oli probleeme, et labidaid võiks rohkem olla. Inimesed panid juba järjekorra ja piirid paika, et sina puhastad siiani ja siis teen mina selle osa puhtaks ning siis annan järje naabrimehele üle. Ja niimoodi toimib see juba aastaid. Majahoidja jaoks pole vaja ühistul raha kulutadagi.
 
to tõesti 03. jaanuar 2010, kl 12.18
hea öelda, et hoidke parklates... ei tea, kuskohas neid parklaid saada on ja mõtle mis see maksma läheb?!
 
C5 03. jaanuar 2010, kl 12.23
Auto jõudsid osta, aga parkimise eest maksta ei suuda?
 
hmmm 03. jaanuar 2010, kl 12.25
selles ongi asi, et lume peaks ikkagi linn ära vedama ja annab ju kokku leppida, et tänav mingiks ajaks tühi oleks...
 
to f 03. jaanuar 2010, kl 14.16
Küll f-il on hea kaagutada 'mis te vingute, minge kaevama' kui ise ei liiguta lillegi, sest mees ju teeb kõik tema eest ära, va tuhvlialune.
 
!!!!! 03. jaanuar 2010, kl 14.37
meil käib sahk(see aasta olen näinud,eelmine mitte)maja eest läbi,sest see linna maa(meil kõnniteed ei olegi on ainult trepikoja esine ning sealt autotee)autod tee puhastamist ei sega ,sest nad ju teeservas.Linna kohustus
 
to to f 14:16 03. jaanuar 2010, kl 17.16
Küll see kadedus on ikka jube asi, aga noh samas, nii eestlaslik ju :D Ühel viitsib mees autoplatsi puhtaks teha ja sul kohe sähvatas sees? Aga äkki sõidab mees ise ka autoga? Noh et siis oleks ju ka tema enda huvides plats puhas hoida...
 
deam 03. jaanuar 2010, kl 17.45
Suurte majade ees võiks tõesti olla sildid, millal sahk tuleb. Samas, meie maja ees on 150 autot (ükskord lugesin üle) ja kui fassaadi tegemine oli, siis oli ikka keegi jätnud oma auto ette...
Majaesine sõidutee ja parkla on üldjuhul linna maa ja kui linn hakkama ei saa ka otse sahaga läbisõitmisega, on ikka jama küll. Siis ei jäägi muud üle kui ise kaevama hakata, autolabidas käib selleks tööks küll
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!